Svært interessant på Forus

Herecomesthesun gjør sin første sprintstart i karrieren. Foto: hesteguiden.com
Herecomesthesun gjør sin første sprintstart i karrieren. Foto: hesteguiden.com

Det er en spillemessig meget interessant V65-omgang på Forus i kveld. Etter en vinter der banen har slitt med tynne felter, ser det vesentlig bedre ut i kveld.

En rekke årsdebutanter, et par danskegjester og en seiersmaskin som gjør sin første start på sprint i karrierens 24. opptreden er med å gjøre kveldens Forus-omgang hyperinteressant. Men la oss begynne med bankeren. 

Langoddsen: United sjanseløse
Lunsjtrav: Supersun gjentar

1 Trons Tyr (V65-6) har en skreddersydd oppgave på papiret. Hesten kommer nok aldri til å marsjere oppover i grunnlagene, men i sitt siste seiersløp sprintet han 27.7 med voltestart etter å ha vært i tet fra tillegg etter 500 meter. Gjør han en tilsvarende prestasjon nå blir det bortimot umulig for tillegshestene å innhente 7-åringen.5 Herecomesthesun (V65-5) gjør sin første start på sprint i kveld. Da han startet fra samme spor på 2510 meter nest sist stakk han til tet. Ved den anledning sto 3 J. Gold i nøyaktig samme spor som nå. Sistnevnte slo greit kloa i dengang årsdebuterende Herecomesthesun ved den anledning.
Nå tror jeg rekkefølgen i mål kan endre seg. Vi må ikke glemme at Herecomesthesun vant 9 løp på 20 forsøk i fjor, og var nede på 14.4 som vinner på full distanse. Jeg blir ikke overrasket om han viser opp 1.12-tallet i kveld, og da er det ikke lett å gå utvendig. I morgentimene er det et ganske stort skille på innsatsene - Herecomesthesun er et annetvalg.Et interessant spilleobjekt er på farten i V65-1. 1 Let There Be Rock har avsluttet fort i kulissene et par ganger på rad. Nå står hun forlokkende til i innerspor (selv om det er en viss risiko for at hun blir overfløyet av 7 Strong Alone og dermed enten risikerer å sitte fast eller å måtte trave utvendig for denne). Som en 7-prosenter på morgenkvisten er hun uansett interessant.

To ubeskrevne danskegjester gjester Forus. Trener Pauli Andersen forteller til Nettavisen at 6 Succes Winning (V65-1) manglet rom sist og nå kjøres skoløs og at 10 Rusty (V65-4) fikk fjoråret spolert av virus, men nå trener forbedret.