*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

Tar en etterlengtet seier?

Foto: hesteguiden.com

Etter flere sterke innsatser nå på slutten uten å få smake seierens sødme tror vi at triumfen kommer for Haveaheart på Leangen i kveld. Sjekk våre V5-tips her.

16.01.12 12:57

Klikk her for å se våre V5A-forslag.

Denne uken innledes med trav på Leangen travbane i Trondheim, og vårt holdepunkt i begge rebusene denne mandagskvelden dukker opp i V5A-4/V5B-1. Vi snakker da om 1 Haveaheart, og en finere oppgave enn dagens kan i hvert fall ikke 8-åringen få.

Det er en viss fare for at Rosalind`s Guy-sønnen kan bli overflydd ned startsiden (av 3 eller 6, men det er heller ikke utenkelig at det blir umiddelbar tetkjenning), men vi tror at offensive Arild Eggan kjører seg til tet ut på den første langsiden (og da skal det i så fall kunne dreie seg om en topp vinnersjanse).

Etter tre strake sølv ble det fjerde på 15.9 full vei bak Bagpipe & Co i et V75-løp i den siste starten, og når den antatt tøffeste i mot står på 20 meter tillegg denne gangen, ja så tror vi at det er vår bankers tur til å klatre øverst på pallen denne gangen. Det blir trolig en relativt rolig førsterunde i dette løpet, og da tror vi ikke Sæterhaug-traveren blir lett å fange til slutt.

Forgrunnsfigurene i dette løpet sto likt sist de møttes, og da fikk 10 Glory Southwind alt sydd opp underveis ved triumfen på 15.2 full vei. Førstnevnte fikk sølv på 15.5 full vei i det løpet, og når sistnevnte trolig må gjøre mye av grovjobben selv i kveld, mener vi det skal være klar fordel for vårt holdepunkt for dagen.

Vår rangering: A: 1 B: 10-3 C: 6-7-2-8-9-4-5

V5A-1, 1640 meter autostart
Fem hester hever seg klart over mengden i dette sprintløpet for kaldblodshester som innleder denne rebusen, og fremst setter vi fartsfyllte 3 H.B. Lykkesvarta.

8-årshoppa var fullt godkjent til premie på 31.5 full vei i et V75-løp i den siste starten uten at det klaffet helt med opplegget underveis, og i kveld er det snakk om Järvsöfaks-datterens optimale distanse.

Falt sammen som et korthus i den siste starten gjorde 8 Hyper Mollyn, men tilbake på topp er det ingen i dette feltet som matcher 5-åringen. Tapte kun for gode Engas Odin og Prins Tom ved tredjeplassen på 30.5 over aktuell distanse i den nest siste starten, og Åsajerven-sønnen støter ikke på hester av slikt kaliber i kveld.

Jomar Blekkan kom med positive rapporter på 4 Varg Riga forut for et V75-løp i den siste starten, men i det løpet gikk 7-årshoppa kun på det jevne (upplassert på 32.5 full vei). Løp i kroppen etter lang pause kan dog ha gjort godt, og vi synes at Grav-traveren skal vurderes tidlig denne gangen.

En outsider etter lang pause får 1 Storm Junior stå som med uviss form (sølv på 29.1 over aktuell distanse i den nest siste starten), mens 10 Totomat heller ikke trenger å være helt borte. Sistnevnte har faktisk vært litt positiv nå på slutten, men 12-åringen har veldig vondt for å vinne løp.

Vår rangering: A: 3 B: 8-4-1-10 C: 7-2-6 D: 5-9

Annonse: Grøstad/Lerum`s V5-tips til løpene på Leangen kan du finne her.

V5A-2, 2140 meter autostart
Fire hester hever seg litt over mengden i dette varmblodsløpet i den andre avdelingen, og fremst setter vi 3 Photoflyer.

6-åringen går fortsatt med håndbrekket litt på, men i den siste starten tapte han kun for seiersmaskinen Arron D`Ombree. Støter ikke på hester av slikt kaliber i kveld, og dersom S.J.`s Photo-sønnen er på skuddhold ut i oppløpet skal det kunne dreie seg om en solid vinnersjanse denne gangen.

Avsluttet veldig fint to ganger på rad har 8 Super Bluff gjort (sølv på 17.8 full vei i den siste starten), og 4-åringen virker til å være i rivende utvikling. Tapte kun for gode Crazy News i den siste starten, men sporet kunne med fordel ha vært litt bedre ved denne anledningen (skal dog være snakk om en topp vinnersjanse med litt flyt på veien).

Helt perfekt inne i løpet på pengene står 4 Pixie Garbo, og kapasiteten på 5-årshoppa er velkjent. Løp i kroppen etter lang pause har trolig gjort godt på 6 Skylight Step, og på prestasjonene i Sverige i juni (helt overlegen ved triumfen på 17.0 over stayerdistansen 2640 meter i den femte siste starten) fjor skal 6-årshoppa være seiersaktuell i et løp som dette.

Vår rangering: A: 3 B: 8-4-6 C: 10-11-2-5-7-12-1-9

V5A-3, 1640 meter autostart
Et sprintløp for kaldblodshester venter oss i den tredje avdelingen, og vi synes at fem hester hever seg litt over mengden.

Det ligger vel i kortene at 6 Gaardens Lat Hans sitter relativt tidlig i teten, og da skal 6-åringen tilmåles solide vinnersjanser. Det ble helt feil i et V75-løp i den siste starten i stoppende rygger, men forut for den starten vant Elding-sønnen et tilsvarende løp som dagens lett fra spiss.

Det klaffet heller ikke helt for 7 Spik Viktor i det samme V75-løpet som førstnevnte i den siste starten, men vi synes at 7-åringen vist en oppadgående formkurve forut for den starten (og da tror vi på en topp vinnersjanse i en feilfri utgave i kveld).

Punkterte til slutt i den siste starten gjorde 10 Rampelars, men forut for den starten gikk 7-åringen stabilt gode løp hele veien. Sølv på fine 30.1 full vei bak nylig V65-vinner Jerker Vinn V.H. i den nest siste starten, og tilbake i slag skal da Bugge-traveren være hyperaktuell i et løp som dette.

To outsidere finner vi i form av 2 Ylvjo (12-åringen kommer tilbake etter lang pause med uviss form, men fartsressurssene er fine der i gården) og 5 Alsaker Alexa (vi har ikke blitt veldig imponert av 7-årshoppa nå på slutten, men kapasiteten er ikke så verst på Bokli Balder-datteren).

Vår rangering: A: 6 B: 7-10-2-5 C: 3-9-8 D: 4-1

V5A-5/V5B-2, 2140 meter autostart
Vi synes at dette varmblodsløpet ser vidåpent ut på forhånd, og vi tyr da følgelig til veldig bred gardering.

Vi synes at det ser veldig spennende ut når Andre H. Stensen setter seg opp bak svært kapable 11 Fischer Gold, og da setter vi 9-åringen fremst. Dette er trolig en hest som passer sindige Stensen veldig godt, og i en feilfri utgave tror vi da på en topp vinnersjanse (fryktelig tung til slutt på sitt beste denne krabaten).

Sitt beste løp så langt i karrieren gikk 12 Wy Fi ved andreplassen på 17.2 full vei bak Estrella i et V75-løp i den siste starten fra et tilsvarende spor som dagens i den siste starten, og med litt flyt på veien i kveld dukker ventelig Blekkan-traveren opp i striden helt der fremme til slutt.

Vunnet sportrekningen har 3 Happy Hippy gjort, og på en god dag skal da 7-åringen være seiersaktuell. Opptrer litt variabelt, men på sitt beste er Trøan-traveren svært god . Vant på fine 17.1 full vei i den tredje siste starten, mens han galopperte i stengt posisjon i den siste starten (og formen skal da etter sigende være uforandret fin).

I outsidergruppen finner vi hester som 4 Streamline Woman (står pent til, og 7-årshoppa er ikke ueffen på en god dag), 7 Flying Rubin (kapasiteten er veldig fin på denne 7-åringen, og nå virker Rubintor Pri-sønnen til å være veldig på gang) og 9 Alfalfa (speeder fort med et løp på lang vent, og det kan fort bli riktig fra dette sporet i kveld).

Vår rangering: A: 11 B: 12-3-4-7-9 C: 2-5-6-1-8

Klikk her for å se våre V5B-forslag.

V5B-3, 1640 meter autostart
Dette sprintløp for kaldblodshester i den tredje avdelingen av B-spillet teller ikke mer enn åtte deltagere, og vi synes ikke at vinnerkandidatene er mange.

Vi synes at 6 Even Oliver må få godkjent for innsatsen til tredje på 30.2 full vei i et V75-løp i den siste starten, og løp i kroppen etter litt pause har normalt gjort godt. 7-åringen er ikke helt stabli bak startbilens vinger (langt sikrere på voltestart), men i en feilfri utgave kjemper ventelig Sørmo-traveren om seieren denne gangen.

Stø på beina er heller ikke 5 Solør Stegg, men 5-åringen besitter skyhøy kapasitet for klassen. 5-åringen kan muligens fremstå i en forbedret utgave etter litt behandling, og da skal i så fall Høgstad-traveren være seiersaktuell i et løp som dette. Gikk fine 26.0 som best i fjor på aktuell distanse, og da er det lite å utsette på fartsressursene der i gården.

Fart som rekker langt innehar også 7 Arnblessen, men formen etter litt pause er uviss. 7-åringen må ha det litt på sine egne premisser for at det skal kunne bli seier (kan ikke gjøre for mye selv underveis), men i et lite felt som dagens kan det fort bli riktig for den svært speedige Lome Elden-sønnen.

Litt tøft inne i løpet på pengene står 1 Solli Mai (god til sølv på 29.6 full vei i den nest siste starten, og en kjapp sprint skal være en klar fordel), men vi tror ikke det betyr så mye denne gangen. Med perfekte luker til slutt fra rygg leder er ikke 7-årshoppa ueffen, og vi krysser da på vårt store system.

Vår rangering: A: 6 B: 5-7-1 C: 4-2-3-8

V5B-4, 1640 meter autostart
Et alt annet enn lettløst sprintløp for kaldblodshester i lavt grunnlag venter oss i den fjerde avdelingen av B-spillet, og vi anbefaler da veldig bred gardering.

Positiv til tredje på 32.5 over aktuell distanse i den siste starten var 4 Blikkstra, og ved denne anledningen blir 5-årshoppa kuskeforsterket med Jomar Blekkan. Det kan fort vise seg å være seiersgivende, og da setter vi tredjevalget i spillet fremst.

Det var intet å utsette på innsatsen til 5 Storsjarmøren ved tredjeplassen på fine 31.9 full vei bak gode Prins Tom og Juvena (nylig V75-vinner) i den siste starten, og med ytterligere fremgang skal 5-åringen være seiersaktuell denne gangen. Dog ikke helt stø på beina, men i en feilfri utgave tror vi på en topp vinnersjanse.

Sporet er ikke det beste for 12 Durgloma, men i et kaldblodsløp i lavt grunnlaghvor det rolig blir mye galopper, tror vi ikke at en dårlig utgangsposisjon betyr så mye. 5-årshoppa har gått veldig fine løp hele veien nå på slutten (vant lett i den siste starten), og vi tror at Aunhaug-traveren kjemper om seieren også denne gangen.

Tre hester med kapasitet er 6 Even Scott, 7 Dag Jerven (dette er snakk om favoritten i løpet, men det kan ikke være riktig med den historikken 5-åringen har) og 8 Buaas Terna snakk om, men felles for dem alle er at de er langt i fra et stødige på beina. Galoppene kommer tett som hagl der i gården, men i feilfrie utgaver rekker de langt alle tre.

Vår rangering: A: 4 B: 5-12-6-7-8 C: 1-9-10-11-3-2

V5B-5, 2140 meter autostart
Vinnerkanditatene er mange også i dette varmblodsløpet som avslutter denne rebusen, og på vårt store system får vi plass til hele ni hester.

Vi synes at 7 Rock You møter litt enklere motstand enn i begge de løpene 7-åringen har gått på dagens arena tidligere (sølv på 18.0 full vei bak Vacation Kosmos i den nest siste starten), men det må selvsagt klaffe litt på veien fra en litt sjanseartet utgangsposisjon for at 7-åringen skal kunne gå helt til topps denne gangen (men med litt flyt på veien tror vi på en topp vinnersjanse).

Det ble en enkel seier på 18.0 full vei for 5 Nikoline Emm fra tet sist hun gjestet dagens arena, og dersom Spotlite Lobell-datteren erobrer føringen på ny (hvilket vi ikke er helt sikre på at hun gjør), ja så skal 7-årshoppa tilmåles solide vinnersjanser på ny.

Best på kapasitet i dette løpet tror vi at 6 Glad Coctail T. er, men formen etter lang pause er uviss. Rostad-traveren er vant til å møte kalrt bedre hester enn dagens konkurrenter, og da synes vi at 6-åringen må krysse på alle bonger (kusk Bjørn Garberg er litt optimist). Distansen er intet pluss for 2 Gigant Trout, men formen er fin på 8-åringen nå (og da kjemper han langt fremme også denne gangen).

Vår rangering: A: 7 B: 5-6-2 C: 1-9-11-12-10 D: 3-4-8

Spilleforslag
Til V5A-rebusen på Leangen har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 120, 360 og 1160 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre tre forslag til B-rebusen på hhv 144, 432 og 1100 kroner (abc-system over fire bonger) ligger ute her .

Innleveringsfrister Leangen
V5A kl. 18.30 (løp 2-6)
V5B kl. 19.40 (løp 5-9)
DD kl. 20.40 (løp 8-9)

Kjøp en bong og se løpene fra Leangen gratis på www.rikstoto.no i kveld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.