Gå til sidens hovedinnhold

Tar ikke turen forgjeves?

Olle Goop kommer fra Sverige til hovedstaden i kveld med en hest, og da tror vi den levende legenden kommer med skumle hensikter. Sjekk våre V65-tips her.

Klikk her for å se våre V65-forslag.

Det er en svært vrien rebus vi har å bryne oss på Bjerke i kveld, og når vi ikke stoler helt på en del av dagens største favoritter, satser vi på at Olle Goop fra Sverige sitter bak en vinner i form av 4 Lovisa Mykla i V65-1.

Det er i hvert fall svært spennende når 3-årshoppa har skiftet treningskvarter fra Tom Horpestad (får ikke til stort lenger den karen der) til stall Goop siden den siste starten, og da er vi ganske sikre på at Love You-datteren vil fremstå i en kraftig forbedret utgave (og veldig mye forbedret for å kunne vinne dette løpet trenger hun heller ikke å være).

Innledet veldig lovende tidlig i våres (bl.a toer bak svært gode Express Pepper i et løp 30. april), men i fra veldig kinkige utgangsposisjoner i de to siste startene mot svært kvalifisert motstand (Adonai/Viking Frecel & Co) var det selvsagt ikke lett å kunne hevde seg fra køplass underveis.

Det er svært positive uttalelser fra trenerhold (trener etter sigende veldig bra), og vi synes ikke at de øvrige konkurrentene i dette løpet holder all verdens klasse. Vi tror således på en topp vinnersjanse, og vi satser på at vår banker for dagen kammer hjem den gjeveste sjekken pålydende hele 50 000 kroner.

Vår rangering: A: 4 B: 10-1-11-7-12 C: 3-6-9-8-2

V65-2, 2100 meter autostart
Finalen i Norsk Hovslagersenters amatørcup venter oss i den andre avdelingen i dette varmblodsløpet, og vi støter her på dagens største favoritt i form av 7 Up To Date. Det er ingen tvil om at det er snakk om den klart beste hesten på kapasitet, og i en feilfri utgave er det trolig ikke snakk om saken. Vi ble mektig imponert av 4-årshoppa ved triumfen på fine 15.1 full vei i den tredje siste starten, og på våre to minste spilleforslag garderer vi ikke.

Vi synes dog at Insert Gede-datteren har vært litt tvilsom etter den starten, og da tyr vi til noen garderinger på våre to største spilleforslag. Galopperte seg umotivert bort i den nest siste starten, og vi synes heller ikke at Gretland-traveren så helt som best ut ved triumfen på enkle 18.3 full vei i den siste starten. Svært nære galoppen rett etter start også da, og det var ikke den stilen på storfavoritten som vi har sett ved flere anledninger tidligere.

Etter at det har kommet til en stryking i løpet hjelper det litt på for 12 J.C. Heigen, og med litt tempo på løpet (som det gjerne blir i denne typen løp), tror vi den formtoppede 4-åringen dukker opp i seierskampen til slutt. Turbo Sund-sønnen har gått strålende løp i hele år, og ved triumfen på enkle 19.9 i den siste starten var det snakk om en ren joggetur (men hesten så veldig fin ut).

På vårt store system får vi også plass til 10 Raki Cub, og da mener vi at vi har krysset av for de tre klart tøffeste hestene i løpet. Sistnevnte har løftet seg voldsomt nå på slutten, og velkjørende Anette Frønes hadde full kontroll fra utvendig posisjon med 7-åringen ved triumfen på 17.3 full vei i den nest siste starten.

Vår rangering: A: 7 B: 12-10 C: 3-6-5-9-8-4-2-1

Annonse: Grøstad/Lerum`s V65-tips til løpene på Bjerke kan du finne her.

V65-3, 2140 meter voltestart
Et fryktelig åpent hoppeløp for 3-årige kaldblodshester venter oss i den tredje avdelingen, og det er bare å krysse av så langt lommeboken rekker. Vi synes kanskje at 4 Tæsse Jenta var litt på vikende front når galoppen kom ut i oppløpet i den siste starten, men det var i relativt tøffe omgivelser. Litt enklere i mot i kveld, og ved triumfen på 35.5 i debuten så 3-årshoppa riktig fin ut.

Vi forventer at 11 Feseth Stina viser frem i en forbedret utgave etter litt pause, og da skal i så fall Fakse-datteren være seiersaktuell i et løp som dette. Positiv til tredje på fine 32.8 full vei i den nest siste starten, og Engvold-traveren har sett fin ut i et rutineløp i 38-fart på Biri forut for denne starten.

Det er selvsagt ikke lett å hente 40 meter tillegg i denne typen løp, men vi tror at 14 Urd kan være kapabel til å kunne gjøre akkurat det. Satt litt fast til slutt ved fjerdeplassen på 32.0 full vei i finalen i Kriteriet for denne klassen i den siste starten (garantert toer med åpning 100 igjen), og 3-årshoppa virker til å være i rivende utvikling. Ligner en type som tåler å gå en bit, og champion Eirik Høitomt vet nok å gjøre de rette dragene underveis.

Vår rangering: A: 4 B: 11-14 C: 12-10-9-8-3-2-13 D: 7-5-6-1

V65-4, 1609 meter autostart
Et sprintløp for kaldblodshester har vi å forholde oss til i den fjerde avdelingen, og fryktelig tung favoritt med sine voldsomme 84 % blir 4 Tyri Best. Vunnet tre av de siste fem startene, men i de to siste startene synes vi ikke at 5-åringen har vært spesielt imponerende.

Fikk my juling til slutt av kusken ved triumfen på enkle 28.7 over aktuell distanse i den nest siste starten, og selv om Pål Even-sønnen slo på en liten galopp i den siste starten, synes vi ikke at storfavoritten kan få godkjent for innsatsen til femte på 28.5 Ikke noe drag i hesten ved den anledningen, og når formkurven på stall Høitomt har hatt en fallende tendens i lengre tid, kan vi ikke strekke oss lengre enn til å spille ham utgang på vårt store system.

Vi garderer følgelig bredt på samtlige spilleforslag i håp om en smell (andrevalget i løpet er kun markert på snaue 10 % av de innleverte kupongene), og fra tet er 3 Øylill snakk om hesten å slå. En veldig habil sprinter på sitt beste dette, og etter litt pause kan fort 6-årshoppa vise frem i en litt mer opplagt utgave (spenstig 6-prosenter!).

Det er ned en liten klasse for 9 Siv Sprintå ved denne anledningen (ute mot Alm Aragon & Co i den siste starten), og med litt flyt på veien dukker garantert 7-årshoppa opp i rette enden til slutt. Løp i kroppen etter mindre pause bør ha gjort godt på 1 Huldre Jon, og det er helt riktige forutsetninger for 7-åringen denne gangen. Toer på 29.4 over aktuell distanse i den siste starten, og selv om ikke Sjefen-sønnen er helt enkel å vinne med, synes vi at han skal krysses tidlig ved denne anledningen.

En sterk vinner var 2 Striks på 28.2 over aktuell distansen i den siste starten, og med en tilsvarende innsats skal 5-åringen tilmåles solide vinnersjanser også denne gangen (sporet er helt perfekt for hans del). Klart god nok er 5 Spang Jotroll på sitt beste (litt uviss form etter litt pause), mens en formtoppet 11 Grorud Silver heller ikke trenger å være helt borte (dog klart best når han er med der fremme i front direkte).

Vår rangering: A: 4 B: 3-9-1-2-5-11 C: 6-8-12-7

V65-5, 2100 meter autostart
Vi synes at dette flotte kaldblodsløpet i den femte avdelingen ser litt åpent ut, og på vårt store system stryker vi da kun 2 Sando Blesen og 11 Smedbakder som trolig skuer det hele bakfra. Etter å ha vunnet to strake triumfer på imponerende vis på 25-tallet over aktuell distanse på nettopp dagens arena falt 9 Skogbryn Svarten som tung favoritt i den siste starten, men noen fare med formen er det neppe. Måtte vandre utvendig hele veien ved den anledningen (og det er aldri lett i Drammen), men med litt mer hjelp på veien i kveld kan 8-åringen fort være tilbake som en vinner.

En sjokkvinner var 5 Vinning Tor i den siste starten på 27.1 full vei, og med tilvarende innsats er 9-åringen seiersaktuell på ny. Dundret til tet i den siste starten, og siden så aldri kusk Eldar Harviken seg tilbake. Prøver seg nok på det samme opplegget i kveld, og når Høiby Kongen-sønnen fant en voldsom formtopp på samme tiden i fjor, krysser vi tidlig.

Drammen er neppe en bane som passer 8 Pedrus spesielt bra, og hvis vi ser bort i fra den siste innsatsen (kun på det jevne til sjette på 27.7 full vei etter startgalopp) synes vi at Bokli Eld-sønnen skal være tidlig aktuell denne gangen. Stod for to kruttsterke innsatser til sølv to ganger på rad forut for den starten, og 20-prosenteren i spillet bør krysses på alle bonger.

Det ble alt for tøft for 6 Hornnes Tiril med en åpningsrunde i 23.5-fart i NM for hoppene mot Briskebyrappa & Co i den siste starten, men forut for den starten viste Pålex K.-datteren fin form ved å vinne sprettlett på fine 26.0 full vei fra tet (og da tør vi ikke å avskrive henne denne gangen). Litt bedre enn raden er stadig 1 Frekken, men 8-åringen er avhengig av et smygløp med perfekte luker til slutt for å kunne gå helt til topps.

Vår rangering: A: 9 B: 5-8-6-1 C: 3-7-10-4 D: 11-2

V65-6, 2100 meter autostart
Vi har nok et åpent løp å se frem til i finalen, og i dette løpet er det tolv skarpskodde varmblodshester som skal i aksjon. Det finnes vel strangt tatt ingen helstryk, men noen løp må vi gå tynt i. Vi velger da å stå på duoen 4 Thai Photo og 10 K.L.M. Brooklyn i dette oppgjøret, og vi spiller da i hvert fall på to hester i absolutt toppform.

Førstnevnte har stått helt iskaldt til i de fire siste startene, men har allikevel dukket opp i fremste rekke til slutt. Avsluttet solid til fjerde på 15.0 over en sprint (ble litt hindret 800 igjen) fra køen i den siste starten, og vi ser ikke helt bort i fra at offensive Tom E. Solberg sender 4-åringen til tet denne gangen. Da skal det i så fall kunne dreie seg om en solid vinnersjanse, og vi banker på våre DD-forslag.

Sistnevnte er dog ingen kastekjepp, og på full form har 5-årshoppa noen enorme avslutninger å by på. Innfridde som vår banker på Momarken i den siste starten ved triumfen på fine 15.3 over en sprint, og Lindy Lane-datteren så vel nærmest ukjørt ut ved den anledningen. Toppform på denne tiden i fjor, og formkusk Lars A. Kolle sitter bak en hest med solide vinnersjanser.

Vår rangering: A: 4 B: 10-2-9-11-7 C: 8-3-1-5-6-12

Spilleforslag
Til V65-løpene på Bjerke har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 126, 420, 840 og 2340 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

PS!Momarken i går spilte vi inn flotte 2060 kroner på våre DD-forslag!

Innleveringsfrister Bjerke
V65 kl. 18.00 (løp 1-6)
V5 kl. 19.00 (løp 4-8)
DD kl. 19.18 (løp 5-6)

Kjøp en bong og se løpene fra Bjerke på NRK2 kl. 19.00-19.45 i kveld.