Gå til sidens hovedinnhold

Teigen ringer julen inn

Nettavisen singelstreker Jeppes Odin i en oversiktlig V5A-rebus på Bjerke lille julaften.

Klikk her for å se våre V5A-forslag til på Bjerke

Klikk her for å laste ned program

Tar sin andre strake?
Trollmannen Kjell Teigen har fått skikk på unghesttalentet 6 Jeppes Odin, som kommer ut i V5-3A. Moe Odin-sønnen viste svært lovende takter på få starter som 3-åring, og etter et sterkt comeback på Drammen 10. desember hvor han seiret enkelt på fine 33.4 under tunge forhold tror vi han nok en gang peker nese til sine konkurrenter, sammen med alltid offensive Cato Antonsen.

Vi prøver å komme igjennom på fire hester i V5A-innledningen. 4 Lykke Frøy er kapabel som få, og står innbydende til på strek. To hester med dokumentert form i fra 20 meter tillegg finner vi i form av 6 Ødelistjerna og 7 Pirka, som trolig også vil ha et ord med i laget. Kapasitetshesten fremfor noen i løpet er dog 10 Stumne Gnist, og i en feilfri utgave triller Lykke Gutten-sønnen ball i hatt med disse konkurrentene.

4 Only Audition er totalt overlegen på kapasitet i den andre avdelingen. Super Photo Kosmos-sønnen svek med en umotivert galopp i sin siste start på Forus, men det er slik han opptrer fra tid til annen. Ter 4-åringen seg lar han seg neppe slå, og Søviktraveren er en alternativ banker. Første motbudet er 11 Tailor Marib, som gjør et spennende comeback i ny regi etter litt sykdomsproblemer. På full form er Comets Tail-sønnen seiersaktuell her, og vi krysser tidlig.

Storfavoritten innfrir?
5 Valentino Jago kommer ut som storfavoritt i den tredje avdelingen. Angus Hall-sønnen har innledet oppløftende, og mot svært overkommelig motstand bør det dreie seg om en solid vinnersjanse. 4-åringen, som dyktige Trond Andersen har i sin varetekt måtte strekke våpen for en meget god Image Crown i sin siste start på Bjerke på fine 17.5 full vei. Ikke noe å si på den innsatsen, og årets andre triumf er innen rekkevidde her. En spennende outsider finner vi dog i form av 2 Top Of The Line, som tar den lange turen fra Trøndelag. Eier Jan Lyng setter opp landschampion Eirik Høitomt bak den toppstammede hoppa, en konstellasjon som har sjokket før på landets hovedbane. Med meget oppløftende treningsrapporter i ryggen, bør Coktail Jet-datteren vies litt oppmerksomhet her. Noe mindre interessant blir hun ikke når vi ser at ni av ti kuponger blir satt ut av spill, dersom den langveisfarende Lyngtraveren skulle gå bort å vinne.

V5A-rebusen avsluttes med et litt åpent mellomklasseløp for varmblodshester. 4 Vincenza står innbydende til, men har til gode å imponere så langt i år. Vi garderer løpet bredt, og håper på en smell. 9 Daylight As gjør en interessant start for sin nye trener Trond Andersen, og bør tas på alvor direkte.

Ekspertforslag
Vi har satt opp tre spilleforslag på hhv 112, 392 og 960 kroner som kan kjøpes i boksen oppe til venstre.

Det største forslaget er en samlebong, og vi forsøker her å ta V5-en femten ganger.