*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

Tengsareid i fokus på Forus i kveld

Siden Rune Wiig har tatt seg en velfortjent sydenferie ligger alt til rette for Åsbjørn Tengsareid i Stavanger i kveld.

30.01.07 14:21

Her finner du tips og vurderinger til V5 på Forus

Åsbjørn Tengsareid er en coming man i norsk travsport og i kveld jager han sin 600. seier i karrieren.

Forustreneren har flere gode sjanser og vi tror fort han jubilerer allerede etter at første avdeling er kjørt.

Speedy Ball møter enkelt lag og skal ha en god sjanse. Misser han med den har han fortsatt gode muligheter med Verdals Jo, Queen Of The Moor og Lass Fighting.

Les også: - God mulighet med Alsace Ås

Her kan du lese hva han tror om sine sjanser i kveld (kilde: rikstoto.no):
11 Speedy Ball (2. løp/V5-1) hadde hatt lang pause da han kom ut forrige tirsdag. Da hang han fint med til tredje fra lederryggen og kan nå forventes ytterligere forbedret. – Jeg har aldri kjørt 11 Speedy Ball, men jeg så ham sist. Med et løp i kroppen, bør han kjempe i toppen i dette selskapet og er en av vinnerkandidatene, synes Tengsareid som kusker nå.

Enda større favoritt blir 4 Verdals Jo (3. løp/V5-2) som har gjort to veldig gode løp de siste gangene. – Han gikk et veldig bra løp sist, men galoppen ligger alltid på lur. Spesielt fra fjerdesporet, er det en liten galoppfare til stede. Formen er uforandret fin, så holder han seg på beina, er det en god mulighet, forteller trener og kusk Åsbjørn Tengsareid.

-I 4. løp/V5-3 kommer 1 Queen of the Moor endelig ut på auto. Hun har tullet og galoppert en del fra voltestart, men det er bedre med bilstart. Hun er sånn midt på treet fra start, så teten vet jeg ikke om vi klarer. Det har ikke så mye å si, for hun er vel så god bakfra. Det skal være en brukbar trippelmulighet og hun bør på bongen, synes Tengsareid.

Foran løpa på Bergen torsdag varslet Tengsareid for 5 Lass Fighting (5. løp/V5-4) og med god grunn. Vallaken kom som et skudd på oppløpet, men rakk ikke fram til vinneren. – 5 Lass Fighting gikk et veldig bra løp torsdag, og avslørte finfin form. Han står bedre til spormessig og jeg syns han absolutt har vinnersjanse, opplyser en positiv trener.

V5-avslutningen (6. løp/V5-5) er et kaldblodsløp over tre distanser. Tengsareids hest er her, 12 Nordli Bjørn, et foreløpig sistevalg. – Jeg kjørte ham sist, men kjenner ikke så mye til ham utover det. Da feilet han på oppløpet i kamp om seieren. Han står litt vanskeligere til nå, men hvis han går som sist, kjemper han fort om en trippelplass, varsler rogalendingen som denne tirsdagen skal prøve å korte inn på ledelsen til Wiig, mens han er på ferie.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.