*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

Tengsareid jager NM-tittel

Foto: Hesteguiden.com

Det er NM for travtrenere på Leangen fredag og lørdag og Åsbjørn Tengsareid kan få en pangstart. Sjekk våre V65-tips.

15.06.12 14:08

Sportspills meny fredag:
Tippetips: To EM-kamper og norsk 3. divisjon på fredagskupongen
Oddstips: Frankrike viser seg fram

V75 Leangen: 24 millioner kroner i V75-potten

Sju av kveldens løp på Leangen er forbeholdt NM for travtrenere når Leangen inviterer til to dager med travfest fredag og lørdag. Forus-champion Åsbjørn Tengsareid kan få en ypperlig start på mesterskapet all den tid han kjører vår favoritt i de to første NM-løpene, inkludert vår banker som kommer ut allerede i V65-1.

HTML EMBED

7 Naipin Surprise tapte kun for gode Crusow sist (som han har gjort flere ganger tidligere og nærmer seg vinnerformen. Nevnte Crusow var kanongod i svensk V75 sist lørdag og fulgte opp med en kruttsterk V65-seier på Bergsåker torsdag, så å tape for den hesten er ingen skam. Naipin Surprise har vunnet hele åtte løp i karrieren på 37 starter. Brief Encounter-sønnen er meget kjapp fra start så Åsbjørn Tengsareid klinker garantert til fra start her og når alle hestene på innsiden helst skal gå i rygg ser vi for oss at Naipin Surprise blir bukket til tet. Vel i tet og de verste konkurrentene i bakspor, samt de kan ikke gjøre noe grovjobb selv ser vi for oss en kuskeforsterket Naipin Surprise vinne V65 innledningen og hesten blir vår V65-banker denne fredagen.
Vår rangering V65-1: A: 7 B: 10-12-9 C: 4-6-8-11-1-5-3-2

Kjøp også en ekspertkupong til lørdagens V75 på Leangen

HTML EMBED

V65-2 - NM for travtrenere. Kaldblodshester. 1640 meter autostart.
4 Storm Junior er en svært sannsynlig tethest her og leder dette løpet meget lenge og kan gi Tengsareid en flying start på NM 2012. Storm Junior er god litt variabel i stridsmoralen og langtfra noen sikker vinner.

12 Bjørkekvikk kommer ut etter en liten pause og på kapasitet er dette en av de bedre hestene i feltet. Skal klaffe fra dette sporet, men rapportene er at han trener fint. 8 Varg Riga er ingen stor stjerne, men er jo superinteressant når hun får Høitomt i sulkyen som garantert kommer til å vekke henne til live. Sjanseartet spor, men må krysses.

6 Snonsøy Kvikka fikk maks til tredje sist, men var uansett positiv og når formkusk Geir Vegard Gundersen setter seg opp er hun aktuell der fremme i et åpent løp. 1 Jåra Eld står fint til og formen er fin på Elding-sønnen som får hjemmekusk Jomar Blekkan i sulkyen.
Vår rangering V65-2: A: 4 B: 12-8-6-1-11 C: 5-7-9-10-2-3

HTML EMBED

V65-3 - NM for travtrenere. Kaldblodshester. 1640 meter autostart.
5 Tangen Jerven er en traver med stor kapasitet, men det er en viss galoppfare. Er bra fra start på volte så oppfører han seg fint bak bilen bør det være en fin sjanse på tidlig tetkjenning og er vinnersjansen bra. Kom flott tilbake sist på Biri til tredje i et løp gode Holterjerven vant.

9 Bottem Viktor er en kaldblods etter Høitomts merke. Usikker – stor kapasitet og litt egne meninger. Det er slike hester Høitomt er en mester på, så ikke bli overrasket som han jobber Bottem Viktor inn til sier for det har denne hesten klasse til. Bak disse er det 12 Hyper Mollyn som er aktuell for han kan mye på sitt beste, men trenger normalt løp i kroppen etter lang pause.
Vår rangering V65-3: A: 5 B: 9-12 C: 6-3-1-8-2-7-11-10-4

HTML EMBED

V65-4/V5-1 - NM for travtrenere. Varmblodshester. 1640 meter autostart.
3 Asterix B.R er en Lindy Lane-sønn i rivende utvikling for det var en bra avslutning han viste på Østersund nå sist på en sterk tid. Møter overkommelig motstand så det skal være en fin vinnersjanse hvis han er like bra som sist.

HTML EMBED

11 Unzipped venter vi litt på for dette er egentlig en ganske fin traver som ikke har fått ut sitt potensiale. Blir det litt tempo i løpet så skal ikke Stand Strong-sønnen avskrives. 8 Bungalow Bill har brukbar klasse, men han holder usikker form og fra et dårlig spor må det klaffe.
Vår rangering V65-4/V5-1: A: 3 B: 11-8 C: 6-1-9-10-4-7-2-5-12

HTML EMBED

V65-5/V5-2/DD-1 - NM for travtrenere. Varmblodshester. 1640 meter autostart.
6 Synjo Harmony har fin form og et helt riktig løp på papiret. Bare han ikke galopperer inn mot første sving, så skal dette være en meget fin sjanse. Blir fryktelig kuskeforsterket fredag til Tom Erik Solberg, så skal Soir Des Tibur sønnen vinne løp så er det i kveld.

12 Wy Fi er en bra traver som har bedre form enn raden. Sist var han ute i et knallhardt selskap der gode Kash's Cantab vant så han møter jo mye billigere selskap nå, men fra dette sporet må det klaffe for Blekkan-traveren. 11 Gjølmes Super er jevn og flink og i sine tre siste starter har hesten gjort fine prestasjoner, så klaffer det litt i siste runden skal han regnes i toppen.

9 Gjølmes Jet har bedre kapasitet enn han har fått ut og er interessant med Tengsareid selv om sprint neppe er noen fordel. 7 Taxi Janne er rask fra start og er ikke utenkelig at Høitomt prøver å sitte foran hvis han kommer dit.
Vår rangering V65-5/V5-2/DD-1: A: 6 B: 12-11-9-7 C: 10-8-4-2-5-3-1

HTML EMBED

V65-6/V5-3/DD-2 - NM for travtrenere. Kaldblodshester. 1640 meter autostart.
4 Rampelars har fin form og blir kuskeforsterket til Geir V Gundersen fredag. Står perfekt til bak startbilen så er sikret ett fint løp fra dette sporet. Men Rampelars er variabel i prestasjonene.

5 Rigelin var veldig positiv etter lang pause og med løp i kroppen så er han ytterlig forbedret. Regnes helt i toppen hvis han får det optimale ryggløpet. 9 Pave Eldvira holder sin fine form og med Høitomt i sulkyen så sier det seg selv at ekvipasjen skal ha en flott sjanse til å kjempe i toppen.11 Elve Prinsen har stor kapasitet, men han må ha mye klaff fra dette sporet.

1 Frigge Lomen er en brukbar Lome Elden-sønn som mest har gått på det jevne. Ikke utenkelig at Jomar Blekkan kan få fart på denne litt egenrådige krabaten.
Vår rangering V65-6/V5-3/DD-2: A: 4 B: 5-9-11 C: 1-8-3-2-10-7-12-6

HTML EMBED

V5-4 - NM for travtrenere. Varmblodshester. 1640 meter autostart.
5 Armani B.R trengte trolig løpet sist og skal være forbedret til denne starten. Står meget fint til kontra de verste konkurrentene og er spennende med Åsbjørn Tengsareid i sulkyen.

10 Abby Tutterø vant sist etter en flott avslutning og scorer på at han er travsikker. Aktuell i toppen. 9 Fam Filiokus har brukbar kapasitet og blir kuskeforsterket denne gangen, så klaffer det litt med posisjonene kan hun vinne. Fryktelig åpent bak disse.
Vår rangering V5-4:A: 5 B: 10-9 C: 8-7-6-12-3-2-4-11

V5-5 - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
15 Glory Southwind er klassehesten i feltet og vinner trolig dette løpet bare han er på skuddhold inn oppløpet. Men med 15 hester bak bilen skal det ikke mye posisjonsproblemer til før det blir feil, og formen er litt usikker i tillegg.

14 Glad X.T var bra i Sverige sist, selv om han ikke fikk noe premie. Så han kan være en liten luring. 9 Vacation Kosmos er meget bra på sitt beste, men det må klaffe både for hest og kusk for at det skal bli seier.
Vår rangering V5-5:A: 15 B: 14-9-12-10 C: 11-6-7-3-5-8-13-2

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.