Tengsareid tar Skien

Foto: hesteguiden.com

Åsbjørn Tengsareid er uten tvil nøkkelkusken under Klosterskogens V65-omgang langfredag.

Sportspills meny langfredag:
V4 Eskilstuna: Burde vært rent bord
Eksperten: Nytt travkonsept gir større vinnersjanser
Oddstips 1: FC Nordsjælland har overtaket
Oddstips 2: Watford skal rett opp
Tippetips: Håpløse tilstander i Blackburn

Klosterskogen byr opp til dans langfredag og byr på et flott vorspiel før lørdagens tradisjonsrike V75-omgang. Det er jevnt over strålende spilleløp i Skien denne fredagen og det kan ligge flotte penger i luften i V65-spillet.

Norsk Rikstotos nye konsept Eksperten har så langt vært en formidabel suksess for Sportspill, og så langt har vi spilt inn rundt 700 000 kroner på våre utlagte andelslag siden oppstarten forrige onsdag! Både på Momarken (V5B) og på våre varmingsbonger fra Åby i V65-spillet torsdag kveld, ble det flotte penger tilbake for de som fulgte våre tips skjærtorsdag.

Klikk her for å lese mer om Eksperten og spille Nettavisens andelslag

Klosterskogen byr altså på trav to dager til ende når de i ettermiddag drar igang sitt meget tradisjonsrike påsketrav. Vi byr på to ganger Åsbjørn Tengsareid i jakten på de deilige påskekronene.

Innleveringsfrister Klosterskogen
V5 kl 14.20
V65 kl 15.10

DD kl. 16.30

Bedre enn noengang
Vi avventer helt til V65-6 for å finne vår hovedbanker. Forvandlingsnummeret 10 Rigel Storm gjorde et strålende løp i beintøffe V75-omgivelser på Sørlandet for to uker siden og skal ha gått mye fremover med det løpet i kroppen. Tredje sist gjorde hesten et helt formidabelt seiersløp for sin eier og trener Arild Salte og fredagens motstand skremmer ikke. Bakspor betyr lite for denne vallaken, har har sin klare force i sluttfasen av løpene uansett. sammen med Åsbjørn Tengsareid synes vi Rigel Storm er omgangens beste V65-banker.
Rangering V65-6/DD-2: A: 10 B: 5-6-3 C: 9-1-8-11-4-2-7-12

Bør vinne dette
Den dyktige Forus-kusken kjører også vår andre V65-banker denne langfredagen. 7 Preston var kanskje litt under pari i seiersløpet på Forus nest sist, men i følge Åsbjørn Tengsareid er det ikke alltid Preston tar seg like mye ut fra tet. Sist på Bjerke gjorde Preston en strålende finish via drøye spor i den siste svingen og midt på oppløpet så det faktisk ut som at han kunne slå tetløpende Credicity. Men Hamre-traveren hadde et gir til og dermed måtte Preston nøye seg med en råsterk andreplass.

Spor sju bak bilen fredag er selvsagt ikke helt optimalt, men vallaken er flink fra start, lettplassert og ikke minst speedig. Uten for mye strul på veien, er dette strengt tatt hester Preston bør legge på rygg og vi bankerspiller også denne i V65 og selvsagt også i V5-5 spillet. .
Rangering V65-3/V5-5: A: 7 B: 3-11-8 C: 2-1-6-9-4-12-10-5

Annonse: Øivind Grøstad hadde13-fart på denne sist og byr på en grovt undervurdert hest i V65-1 på Klosterskogen

V65-1 - Varmblodshester. 1700 meter autostart.
Svak klasse på det første V65-løpet fredag og fellesnevneren er jevnt over hester som ikke skal gjøre for mye selv. Vi vurderte en stund å sette et bankerspill på 6 Quite Fast, men tok til fornuft. Det skal være bra tetsjanse for hoppa her og i slike løp kan det være gull verd. Hun er dog sårbar nedover oppløpet og vi velger å gardere.

11 Out Of Cash er fortsatt uvenn med dataen og har for femte gang på sine seks siste starter trukket bakspor. Møter slik vi leser dette løpet betydelig enklere motstand enn i sine foregående løp, men ellevtespor og sprint er utfordrende uansett. Enkle 8 Sibylla satte vi først sist på Klosterskogen da vi skjønte hoppa ville få tet. Vel i tet ble det ikke tempo og motstanden var skral den dagen. Fra åttendespor kommer det til å koste her og da blir det sjanseartet.

10 Gidde Malin er klart forbedret nå og kan vinne. Det kan også 9 Cayenne Advance selv om vi synes hun burde vunnet sist. Vidåpent løp dette og vi anbefaler bred gardering.
Rangering V65-1: A: 6 B: 11-8-10-9 C: 1-12-3-7-5-4-2

V65-2/V5-4 - Varmblodshester. 1700 meter autostart.
2 Ladynato blir manges holdepunkt denne fredagen i V65-spillet, men vi må sette en kraftig forbedret 6 Kamilla A.M. først. Hoppa har gjort seg helt om på slutten og kom strålende tilbake etter startgalopp sist. Slett ikke utenkelig at Tholfsen drar til fra start her.

2 Ladynato var riktignok unnskyldt på Biri sist fredag, men imponerte ikke i det hele tatt i seiersløpet på Bjerke nest sist. Nå er det riktignok sprint og skulle Hop'n komme seg tidlig foran og få dempe tempoet, blir hun ikke lett å slå. 8 Dee Dee Snyder var vårt klare førstevalg på Momarken forrige mandag (kun et 3. valg i spillet), men da var oppgaven helt perfekt og det luktet tet alle dager i uken. Sagholen tilbake i sulkyen fredag og da ender vel dette med 6. par utvendig underveis.

3 Terrestrial har også forbedret seg en del de siste månedene og kan vinne dette. Det står også noen halvkapable hester i annen rekke, som alle kjennetegnes av usikker form.
Rangering V65-2/V5-4: A: 6 B: 2-8-3 C: 11-10-7-1-12-9-5 D: 4

Annonse: Øivind Grøstad dundrer på tamtamtrommene og byr på et eventyrlig objekt i V65-4

V65-4 - Varmblodshester. 2100 meter autostart. Stallmannsløp.
Klar favoritt skal selvfølgelig 6 Pirat Viva være i dette løpet, men hesten er solgt siden siste start og forlatt Sigbjørn Kolnes sin trening. Det er alltid et usikkerhetsmoment, selv om det kanskje ikke påvirker formen allerede nå. Vi velger å spekulere, men setter naturligvis hesten først.

10 Standup And Fight satte vi først på Biri sist fredag, men hesten kunne ikke svare en smygkjørt Crimson Pirate. Måtte bruke mye krefter for å nå teten da, her blir det helt sikkert smygløp og kusken er blant de beste (Østre). 1 Credit Crunch sjokkvant på Bjerke fjerde sist etter et smørløp innvendig. Skuffet stort i de to påfølgende løpene, men hang bra på Ultimate Lindy sist og både kusk og startspor er bra her.

9 Waschera langspurtet bra via drøye spor sist og kan være en fidus. 11 Rolin er ustabil i prestasjonene, men bra på sitt aller beste. 4 Bueno Di Quattro har skuffet på slutten etter en lovende innledning i Norge. Bortsett fra favoritten er ikke motstanden veldig skarp her. Skummelt løp dette om favoritten svikter.
Rangering V65-4: A: 6 B: 10-1-9-11 C: 4-5-8-2-7-12-3

Klikk her for å lese mer om Eksperten og spille Nettavisens andelslag

V65-6/DD-2 - Varmblodshester. 1700 meter autostart.
På forhånd en flott oppgave for 2 Kendrick J.R, men formen er høyst uviss etter lang pause og hesten har også blitt strøket flere ganger siden sin siste start. Vi får tro Vidar Engebretsen som trener hesten har kontroll på hesten nå. Normalt tethesten i løpet, men vi må nesten gardere med slike forutsetninger.

Det er mange spennende motbud her og vi starter med 1 Warwick R. som trolig er hesten som får lederrygg. Svært positiv toer bak Ultimate Lindy i debuten for Kjell Vidar Braaten og hesten viste også flott form i Bergen tidligere i vinter. 9 Down Under har flotte rygger fra start og er samtidig på vei opp i form. Speeder fort med ryggløp. 4 Raisa har gått tøffe hoppeløp i V75 i sine fire siste løp, uten helt å få fullklaff.

12 Victory On Line er tilbake hos Jane Helen Stareng etter et innbringende opphold i Sverige, men spor tolv og sprint er vrient. 11 Super Fest Boy måtte gi tapt for en smellgod Ultimate Lindy sist, men stivnet betenkelig mot mål. Ryggløp passer nok bedre. Mye fin hest på farten her og ganske så åpent på forhånd.
Rangering V65-6/DD-2: A: 2 B: 1-9-4-12-11 C: 8-7-6-10-5-3

V5-1 - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
7 Mino har imponert stort sammen med sin eier og trener Hovel Helmen i seiersløpet på Bjerke for to uker siden og var også overlegen for Bo Ekløf i debutløpet på Romme for en liten måned siden. Kai Johansen opp som kusk fredag og normalt er jo det en solid kuskeforsterkning fra Helmen, men Kai sitter ikke i flyt for tiden og da kan det gå galt.

2 Ramsjerven imponerte med en flott opphenting etter grov startgalopp på Jarlsberg for to uker siden og selv om han tidsmessig ser svakere ut enn hestene på tillegg, aner det oss at det kan være en solid rekordforbedring på gang her. Og fra tet kan det gå. 11 Nordby Sleipner er en tøffing og duger alle dager i uken feilfritt. 10 Brødsjø Odin har vært uheldig med startsporet, men har avslørt fint talent.

9 Philip Rex viste fine tendenser i Tjomsland-regi i fjor, men er nå borte fra stallen og da blir vi litt usikker. 13 H.G. Jerv rotet seg bort som storfavoritt i Bergen sist torsdag, og møter en helt annen verden av motstand her. Mye fin hest på farten i V5-innledningen. Vi garderer bredt.
Rangering V5-1: A: 7 B: 2-11-10-9-13 C: 8-5-4-14-12-6-3-1

V5-2 - Kaldblodshester. 1700 meter voltestart. Monteløp.
15 kaldblodshester fordelt over tre distanser til start i dette monteløpet og en kraftig forbedret 1 Umulius blir vår favoritt. Umulius radet opp seire i monte både i 2011 og tidlig i 2012, men mistet formen utover året. Sist gikk hesten så det suste til mål over 2100 meter og det har aldri vært melodien for hesten. Sprint og førstespor i volta på strek, kan lede rundt om.

Siv Emilie Løvvold vinner og vinner og sitter opp bak favoritten 13 Alm Tindar. Men 40 meter tillegg med så mye hester å runde, er litt sjanseartet. 6 Kremlinn starter hyppig,og ofte i trav. Men vant et monteløp sammen med samme rytter på Biri 19. oktober i fjor. 11 Ramstad Loke har aldri startet i monte, men vist form i travløp.

14 Ramstad Eld debuterer også i monte og sammen med Kristine Kvasnes kan det gå. 7 Gosen Tass står fint til på strek og rytteren er bra. Flott spilleløp dette og forholdsvis åpent.
Rangering V5-2: A: 1 B: 13-6-11-14-7 B: 9-4-2-8-3-15-12-10-5