Gå til sidens hovedinnhold

Tet og slutt for Blekkan?

Jomar Blekkan er svært sentral på Leangen, og vi satser på at han leder rundt om med tre favoritter i kveld.

Vi synes ikke V5-løpene er av de aller mest interessante i kveld, og velger derfor å satse flest kroner i Dagens Dobbel-veddemålet - med Blekkan i hovedrollen.

Den første DD-avdelingen er en jevn affære med 5-6 seriøse vinnerkandidater. Vi tror imidlertid toppstammede 5 Mountainmania retter opp missen fra sist mandag, og leder hele veien slik hun gjorde i de to foregående startene.

Coktail Jet-datteren var den dyreste hesten på Kriterie-auksjonen i 2005 da hoppa ble ropt inn for hele 250.000 kroner. Det så lenge ut til å være en skikkelig feilinvestering. I ny regi har imidlertid 5-åringen begynt å vise bedre takter, og i de to seiersløpene vant Mountainmania helenkelt fra tet. Det er bedre hester i mot kveld, men vi satser på at hoppa utvikler seg videre og tar sin tredje årsseier.

Vinner feilfritt
Vår andre DD-banker er langt mer betrodde 4 Cassius Hall, og uten galopp blir 5-åringen til Jomar Blekkan svært vanskelig å hanskes med. Trolig bærer det rett til tet med Angus Hall-sønnen, men selv fra andre posisjoner kan det meget vel gå veien. Imponerte etter galopp nestsist, og sist ble det lekestue fra tet. Nå har riktignok Nils Munkhaugen to hester på innsiden av storfavoritten, og kan muligens velge å svare ut Cassius med 3 Wilson Creation. Den hesten skuffet dog i V75 sist, og 2 Tomahawk Hall møter klart skjerpet motstand.

Vi satser våre slanter på en Blekkan-dobbel som foreløpig betaler rundt 8 i odds.

Våre 22 DD-spill i februar ga flott overskudd, og det er slett ikke umulig at vi får en pangstart på mars.

Beskjedne V5-innsatser
Også våre fjorten V5-spill ga et flott pluss i forrige måned - vel å merke på de minste forslagene. Vi synes ikke kveldens veddemål innbyr til de store innsatser, og spiller kun to små forslag på hhv 112 og 128 kroner.

I A-veddemålet tyr vi nok engang til Blekkan - og igjen med en tidligere østlandshest som har utviklet seg positivt i Trondheim.

6 Hydrargyrum var slett ikke verst i Hamre-regi, men var da kjent som en utpreget frontrunner. Nå virker 7-åringen mer komplett, men er nok fortsatt aller best i tet - sist i Østersund tetvant Indian Silver-sønnen enkelt på flotte 14.3/1640a. Vi ser ingen som nekter vallaken føringen i kveld, og må storfavoritten ha en dårlig dag for å tape V5A-2.

Også 2 Alm Aragon har en flott oppgave denne gang, og vi tror Atle Solhus er tidlig i tet og holder enkelt unna i den fjerde avdelingen. Hesten ble disket fra seieren etter pause sist, og formen peker nok rett til himmels for den seiersvante 7-åringen.

Både den første og siste avdelingen er åpne oppgjør hvor vi sper godt på med kryss. I V5A-3 synes vi dog 9 Augne Troll og 10 Herwig har fine oppgaver. De er begge herdet i tøffe selskap, og vi satser på at en av dem har dagen og avgjør på styrken. Det blir trolig tunge baneforhold denne gangen også og spesielt Augne Troll bør dra stor fordel av det.

I B-spillet holder vi fast på våre to DD-bankere, og begrenser oss dessuten til to hester i den tredje avdelingen.
9 Mille Mollyn blir stor favoritt, men vi tror ikke 10 Bundli Seira er stort dårligere på kapasitet. Er formen inntakt direkte etter pause tror vi 6-åringen kan kneble sin medsøster. Minpil-datteren tjente tross alt over 85.000 kroner i fjor, og har trukket en flott rygg i 4 Vorset Jokern.

Kommentarer til denne saken