Tet og slutt i V75

Foto: hesteguiden.com

Skreddersydde forutsetninger for Norheim Odin på Forus på lørdag, og i en omgang hvor hele 32 millioner kroner venter en alenevinner, garderer vi ikke talentet. Sjekk våre V75-tips her.

Klikk her for å se våre V7-forslag.

Vi ser med spenning frem i mot årets utgave av Forus Open på søndag, men før det franske monsteret Rapide Lebel skal forsøke å kamme hjem 1 million kroner i det løpet, har vi flotte løp å se frem til også på lørdag.

Vi synes at en del av løpene denne gangen ser relativt oversiktlige ut, og når det da i tillegg ligger i overkant av 650.000 kroner ekstra i syverpotten, velger vi også ved denne anledningen å kun gå for syv rette (systemet forrige lørdag innbrakte 6000 kroner på den strategien).

Vi får dermed 2.5 ganger gevinsten av syv rette ved klaff, men fraskriver oss da retten til utbetalingen på fem og seks rette. Sportspill holder flott form om dagen, og på onsdag spilte vi inn rett i underkant av 30.000 kroner på våre spilleforslag. Vi er således inne i en flott stim om dagen, og vi får håpe på at den positive trenden fortsetter i helgen.

Lar seg ikke fange?
Nei, vi har vondt for å tro at noen kan tukte 1 Norheim Odin i den fjerde avdelingen, og da bokfører i så fall den lovende 4-åringen årets femte triumf. Ingen nekter Moe Odin-sønnen føringen i løpet, og vi er litt inne på at vår soleklare banker for dagen viser frem en lav 27-tid på lørdag (dersom det skulle være nødvendig).

Da skal det i så fall bli svært vanskelig for hestene fra 20 meter tillegg å hente igjen talentet til slutt, og de øvrige på strek skal etter vårt skjønn ikke være i nærheten av å kunne matche Schem-traveren (hesten blir da også kuskeforsterket med Geir V. Gundersen).

Lekker ved den siste triumfen på flotte 29.3 full vei i overlegen stil, og det eneste vi kan se som kan felle den store favoritten, er at det er snakk om lang reise for første gang i karrieren. Vi satser dog på at den biten skal kunne gå greit (virker som en rolig type dette), og vi var i grunnen aldri inne på tanken om å gardere. En kjapp sprint er slett ingen fordel for usikre 8 Kleppe Manden, og ved favorittfall ser løpet da vidåpent ut.

Vår rangering: A: 1 B: 8-11-13-14-3-9 C: 4-5-7-2-10-6-12-15

V75-1, 2040 meter autostart
Et flott varmblodsløp innleder denne rebusen, og vi synes at to hester skiller seg ganske klart ut. En formtoppet 8 Victory Invalley har ikke vært helt heldig med sportrekningen, men uansett posisjon underveis skal det kunne dreie seg om en solid vinnersjanse.

Strålende til seier på flotte 12.0 over en sprint i den nest siste starten, før han jogget hjem en enkel seier i billig lag i den siste starten på 14.8 over en tilsvarende distanse. Vi forventer at 5-åringen viser frem en lav 13-tid full vei under fine forhold på lørdag, og da er det i så fall ikke mange av dagens konkurrenter som følger til slutt.

På vei mot full form er 5 Flawless Victory (klart godkjent til femte på 13.3 over en sprint i den siste starten), og nå står endelig 5-åringen helt riktig til (stått litt kulten til i hele år). Teten er innen rekkevidde ved denne anledningen, og når Tom E. Solberg svinger seg opp i sulkyen bak Hammersborg-traveren, er dette snakk om det opplagte motbudet til favoritten. Radet opp på denne tiden i fjor (sprintvant bl.a. på flotte 12.6 på Jarlsberg i juli), og vi synes at 24-prosenteren i spillet må krysses på alle bonger.

Tapt sportrekningen har 12 Espresso gjort, men med forventet tøft tempo på forestillingen er det ikke helt utenkelig at 5-åringen kan blande seg inn i striden helt der fremme til slutt. Det er intet å utsette på formen der i gården, og vi krysser da på vårt store system.

Der får vi også plass til 11 Above Gold, og da snakker vi om en 4-åring med skyhøy kapasitet. Tøft inne i løpet på pengene, men dette er snakk om en hest vi har veldig sansen for. Trolig slått svært gode Passphoto B.R. lett uten galopp i den siste starten før pause (sølv på 15.8 full vei), og vi synes at 5-prosenteren i spillet bør vise litt oppmerksomhet.

Vår rangering: A: 8 B: 5-12-11 C: 1-3-6-9-10-7 D: 4-2

V75-2, 2550 meter voltestart
Et stayerløp for varmblodshester venter oss i den andre avdelingen, og vi satser på at vinneren av denne bataljen er en av to hester som har blitt matchet frem i mot lørdagens oppgave i lang tid. Vi snakker da om duoen 8 Oliver V.P. og 13 Barifant, og dette er da snakk om hester som innehar kapasitet som skal kunne tilsi en rask marsj igjennom grunnlagene utover sommeren.

Førstnevnte står klart best til, og etter innsatsen til tredje på 17.2 over aktuell distanse i den nest siste starten (ble brukt knallhardt innledningsvis ved den anledningen), skal 5-åringen bli svært vanskelig å slå denne gangen. Gode Out Of Nowhere var en vinner av det omtalte løpet, og det er etter vårt skjønn klart enklere i mot på lørdag. Erik Høitomt sikter trolig inn føringen på et relativt tidlig tidspunkt i løpet, og når favoritten da trolig sitter en plass langt ned i køen ut av den første svingen, setter vi S.J.`s Photo-sønnen ganske klart først.

Sistnevnte må da trolig være 60 meter bedre enn Kolnes-traveren for å kunne slå ham til slutt, og det tror vi vel ikke at han er. Dog enorm kapasitet på denne hesten, og med litt mer flyt på veien enn vi tror 4-åringen får, skal selvsagt Westergård-traveren tilmåles solide vinnersjanser.

Sprettlett ved triumfen på 16.2 full vei etter tidlig galopp i billig lag i Skien i den nest siste starten, før han fullførte strålende til tredje på fine 15.1 full vei i tøft lag i Danmark i den siste starten. De som banker denne skal dog være klar over at kusken fremstår som alt annet enn bra (han er også en kløne på voltestart), og vi synes at det er klar fordel for førstnevnte med de forutsetningene som råder.

Vi nøyer oss med å krysse av for disse to på våre spilleforslag, men de som fisker på dypt vann (og har råd til flere kryss i løpet) bør vurdere 14 Fighting Superb relativt tidlig. Det er et spennende kuskebytte (Tom E. Solberg) på 4-åringen ved denne anledningen, og vi synes at Forkerud-traveren innehar fin styrke. Positiv uten å få premie på 15.4 full vei med innlagt galopp i den siste starten, men det må selvsagt klaffe veldig fra en litt kinkig utgangsposisjon for at det skal kunne bli seier (men et tiendevalg i spillet skal det ikke være snakk om).

Vår rangering: A: 8 B: 13-14-7-11-3-12-9 C: 10-6-15-5 D: 2-1-4

Annonse: Gørstad/Lerum serverer en delikatesse i mot storfavoritten Barifant i V75-2, tipsene finner du her.

V75-3, 2040 meter voltestart
Vi har et hoppeløp for kaldblodshester å forholde oss til i den tredje avdelingen, og vi synes at løpet ser vidåpent ut (og på vårt store system stryker vi da kun tre hester). Piler til tet gjør ventelig 1 Børke Luna, og vi synes at 4-årshoppa er snakk om den klart mest spennende hesten på kryssene i løpet med sine 10 %

Årsdebuterte med seier på enkle 31.3 full vei før hun ble femte på 28.8 med innlagt galopp i et relativt tøft V75-løp i den siste starten 16. april. Trolig utviklet seg ytterligere siden den gangen, og vi ser ikke helt bort i fra at H.G. Balder-datteren viser frem en lav 27-tid under fine forhold på lørdag (og da skal hun i så fall ikke bli lett å fange).

En relativt klar favoritt blir 10 Odins Tira med sine 75 %, men det må klaffe litt på veien for at 6-årshoppa skal kunne legge på til sin andre strake triumf. Det løste seg maksimalt ved triumfen på fine 26.0 full vei i den siste starten (heldig åpning 100 igjen), men Moe Odin-datteren er ikke av typen som kan gjøre for mye selv underveis. Hestene har lett for å komme togende ganske tidlig i tredjespor i denne typen løp (og hun kan i vært fall ikke begi seg i vei først i tredjespor), og da bli det etter vårt skjønn litt sjanseartet for Tengsareid-traveren.

Absolutt toppform holder både 4 Lykkje Ambjørg (strålende avslutninger på løpene i de tre siste startene) og 6 Shutora (veldig god til sølv på hhv 27.0 og 26.8 full vei de to siste gangene), mens trioen 5 Jo Frøkna (ikke som best i den siste starten, men desto bedre til seier på fine 26.8 full vei forut for den starten), 11 M.G. Siri (kapasiteten er udiskutabel, og Flåten-traveren kan fort vise seg frem i en forbedret utgave med løp i kroppen etter litt pause) og 13 Tangen Mari (variable frøken, men med tilsvarende innsats som ved triumfen på råsterke 25.2 i den fjerde siste starten dukker 5-årshoppa opp i seierskampen også her) også skal være snakk om tidlige garderinger.

Vår rangering: A: 1 B: 4-6-10-5-11-13 C: 14-12-8-15-9 D: 7-2-3

V75-5, 2040 meter voltestart
Vi støter på et løp med relativt urutinerte kaldblodshester i lavt grunnlag i den femte avdelingen, og bred gardering kan fort vise seg lønnsomt. Vi synes dog at tre hester hever seg litt over mengden, og som svært sannsynlig tethest setter vi 7 Doktor Jaros fremst. Sprettlett fra tet på 32.5 full vei i den siste starten, og 4-åringen er nok moden for å kunne perse kraftig (virker til å være i rivende uvikling denne).

Innledet med to strake triumfer på imponerende vis har 4 Teng Kongen gjort, men fra et trangt startspor få neppe Tjomsland-traveren noen pangstart. Dog veldig sterkt til slutt, og i likhet med førstnevnte forventer vi at 4-åringen skal kunne senke rekorden på 32.9 full vei betraktelig ved denne anledningen. Positiv til sølv på fine 30.9 full vei (kun slått av gode Torpa J.) var 3 Troll Viktor i den siste starten, og med løp i kroppen etter en mindre pause skal ikke 6-åringen være noe dårligere til lørdagens dyst.

Det er litt spennende når Eirik Høitomt setter seg opp bak 10 Modina (klart godkjent til tredje på fine 29.9 full vei i den siste starten), mens usikre 13 Øyseira heller ikke trenger å være helt borte i en feilfri utgave (vi hadde rundt 27.5 siste tusen på våre klokker i seiersløpet på 30.3 full vei i den siste starten).

Vår rangering: A: 7 B: 4-3-10-13 C: 5-8-15-14-6-1-11-12 D: 9-2

V75-6, 2550 meter voltestart
Et flott stayerløp for kaldblodshester venter oss i den sjette avdelingen, og dersom ikke 2 Ovedølen gjør kort prosses synes vi løpet ser litt åpent ut. Eirik Høitomt har gjort en fantastisk jobb med den tidligere svært så usikre krabaten, og i den siste starten leverte 5-åringen etter vårt skjønn karrierens beste løp, ved å bli toer på råsterke 26.6 over aktuell distanse. Feilfritt sitter Bork Rigel-sønnen i teten ut av den første svingen, og de øvrige konkurrentene skal da være tøffe for å kunne ta ned seiersmaskinen (vunnet hele seks av ti starter i år) til slutt.

Det er dog en skarpskodd gjeng som jager i fra 20 meter tilegg (og noe feiltrinn har ikke Høitomt-traveren råd til ved denne anledningen), og vi synes da at garderinger er på sin plass. Vi tror 5 Gomnes Tornado får en dårlig start fra sitt andrespor, og på dagens hyperkjappe arena tror vi at galoppfaren øker betraktelig på 6-åringen (og langreise på den litt hissige krabaten kan også trekke litt ned). Dog ursterk til slutt i en feilfri utgave, og en hest som har vunnet hele syv løp i år skal selvsagt aldri regnes bort (fryktelig god til seier på 27.8 i et langløp i den siste starten).

Fjerde på 28.4 i det tilvarende løpet som sistnevnte var 6 Krøsus i den nest siste starten, og etter den starten så 6-åringen helt lysende ut ved triumfen på 28.5 over aktuell distanse i den siste starten. Det var dog i billig lag, men vi synes at Lome Elden-sønnen virker til å være på vei mot absolutt toppform.

Det ser ikke ut til at 9 Tangen Tinn er helt enkel å vinne med, men ved klaff på løpet på lørdag ser vi ikke helt bort i fra at Halle-traveren kan få hull på byllen (gått strålende løp i tøffe lag hele veien nå på slutten, og springsporet på 20 meter tillegg er perfekt). Sterk som få er 10 Nes Odin, men galoppspøkelse henger stadig over 4-åringen (dog klart god nok i en feilfri utgave).

Vår rangering: A: 2 B: 5-6-9-10 C: 4-11 D: 7-1

V75-7, 2040 meter voltestart
Et flott hoppeløp for varmblodshester avslutter denne rebusen, og vi tror sterkt på at de to favorittene gjør opp om den gjeveste sjekken pålydende hele 100.000 kroner. Det har vært flott stil på 6 Pretty Photo i de to siste startene til hhv seier og tredje på hhv 14.4 og 14.0 full vei, og siste tusen i de to løpene har 5-årshoppa gått ned mot 12.0 fra utvendig posisjon.

Det forteller alt om en hest i toppform, og vi tror det løser seg ganske greit fra et tilsynelatende sjanseartet innerspor på 20 meter tillegg. Utvendig setter nemlig voltekløna Bo Westergård seg opp bak usikre 7 Cull De Sac, og etter alt å dømme er da svært rutinerte Asbjørn Mehla ute i andrespor mer eller mindre direkte. Vi tror hoppa sendes tidlig i vei frem utvendig for leder, og vi mistenker da at S.J.`s Photo-datteren avgjør på klassehestens vis til slutt.

I teten sitter dog champion Eirik Høitomt med en formtoppet 4 Movie Q.C., og selv om ikke Kolnes-traveren holder samme klassen som vår banker på de to minste forslagene, ser vi ikke helt bort i fra at 4-årshoppa kan holde unna helt hjem. Gikk flotte 15.3 full vei i sitt nest siste seiersløp (ned mot 13.0 siste tusen), og dersom Windongs Legacy-datteren viser frem en tid på rundt 14.5 fra strek, ja så sier det seg selv at hun kan bli alt annet enn lett å fange (og da krysser vi på våre to største spilleforslag).

Vår rangering: A: 6 B: 4-10-1-9-7-11 C: 15-8-14-13-5 D: 3-2-12

Spilleforslag
Til V75-løpene på Forus har vi satt opp fire spilleforslag (V7) på hhv 105, 350, 700 og 2448 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Forus
V5 kl. 14.20 (løp 2-6)
V75 kl. 15.00 (løp 4-10)
V4 kl. 16.00 (løp 7-10)
DD kl. 16.40 (løp 9-10)

Kjøp en bong og se løpene fra Forus på NRK2 kl. 17.00-17.55 på lørdag.