Tet og slutt?

Foto: hesteguiden.com

Vår hovedbanker for dagen så lysende ut i sin årsdebut, og med løp i kroppen satser vi på at tredjevalget i spillet viser konkurrentene bakskoene fra spiss i kveld.

Klikk her for å se våre V65-forslag.

Stallhestene til Olav Mikkelborg ser for alvor ut til å finne godformen om dagen, og bak 4 Chippon i innledningen tror vi arbeidsmauren sitter bak en ny vinner. 5-åringen har en stamme som forplikter med Pine Chip som far og 13-traveren Small Town Girl (tjente noe nær en million) som mor, og vi tror den kapable krabaten slår ut i full blomst i år. Foreløpig har vår banker for dagen vært litt valpete, men til tider har han fått vist noe av sitt enorme potensialet.

Det var en årsdebut med mersmak vi fikk se i et V75-løp på Biri, og med det løpet i kroppen tror vi tredjevalget (kun markert på hver tredje kupong) i spillet er seiersklar denne gangen. Ved den anledningen avsluttet Mikkelborg-traveren som en vind til tredje på meget sterke 14.9 over en sprint, og fra andre omvendt med kun fem hester på strek i volta blir vi svært overasket om han dummer seg ut med galopp (har galoppert to ganger fra andre rekke med volte før, men det var veldig tidlig i karrieren). Vi tror på tet, og fra den posisjonen skal det i så fall en svært god hest til for å tukte vårt holdepunkt for dagen.

Kai vinner med minst en?
Ja, dyktige Kai Johansen setter seg opp bak to hester med solide vinnersjanser i kveld i form av 1 Tiburon og 1 Super Tail i hhv V65-2 og finalen. Begge er svært kjappe fra start, og tet fra start til mål kan være et veldig sannsynlig scenario. Førstnevnte utvikler seg stadig, og med de antatt tøffeste i mot i veldig sjanseartede spor kan årets andre triumf fort være innen rekkevidde.

Sistnevnte gikk et strålende løp til sølv på flotte 16.4 full vei etter litt behandling i den siste starten, og i en feilfri utgave er det neppe noen som rører Comets Tail-sønnen. 7-åringen får stå alene på våre tre minste spilleforslag, men det faktum at han har hoppet fra start i tre av de siste fem løpene bak bilvingen gjør sitt til at vi garderer på vårt største spilleforslag (og er da avhengig av at Kai vinner med førstnevnte får å stå igjen med garderinger i bånn).

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

Feilfritt taper neppe Super Tail i V65-6.
Feilfritt taper neppe Super Tail i V65-6.

Øvrige vurderinger
V65-3: Vi støter her på en av dagens største favoritter i dette hoppeløpet for kaldblodshester i form av 12 Lundås Emelie, og på sitt beste legger den spurtsterke Rigel Jo-datteren dette feltet på rygg. 11-årshoppa var uheldig sist, men forut for det imponerte 83-prosenteren i spillet med en solid seier på sterke 25.5 full vei. Vi syntes dog storfavoritten står litt kinkig til innerst på 40 meter tillegg, og veldig ofte har det vært snakk om små felter Åslund-traveren har rundet til slutt. I dag er det snakk om fullt felt, og det skal ikke bli mye feil underveis før folkebankeren kan gå på et nederlag.

Vi tyr således til noen garderinger, og veldig spennende mener vi duoen 9 Frøyu Sara (står glitrende inne i løpet) og 15 Bjørøy Tulla er med sine hhv 13 og 11 %! Førstnevnte holder uforandret fin form, og vi mistenker at det blir et litt mer offensivt opplegg med Lome Elden-datteren denne gangen (eieren er tilbake i sulkyen, og det tror vi bare er en fordel). Sistnevnte viser en sterkt stigende formkurve, og i en feilfri utgave tror vi Ara Svarten-datteren kan gi megafavoritten en match.

V65-4: Vi har vondt for å skille hestene i dette oppgjøret, og garderer veldig bredt på samtlige spilleforslag. Den enkle løsningen kan være 5 Stjerne Ask, men det må som kjent klaffe litt med opplegget underveis for at den formsterke Moe Odin-sønnen skal kunne gå helt til topps. Vond å vinne med er også 6 Loddve, men formen er i hvert fall fin på Spang Best-sønnen. Løftet seg flere hakk nå på slutten har 3 Lukas Ilason gjort, og fra et flott spor skal 8-åringen regnes tidlig. 9 Sør Odin holdt unna på en sprint sist, men dagens distanse trekker litt ned for den hissige Lyse-traveren.

V65-5: Vi synte tre hester hever seg litt over mengden her, og setter svært kapable 3 Tuxi Titan først. Spikeld-sønnen står nå med en begredelig rad, men vi mener det var klar fremgang å spore i den siste starten. Ved den anledningen galopperte 6-åringen vekk en fremskutt plassering midt på oppløpet, men forut for det syntes vi Ruud-traveren fungerte langt bedre i aksjonen enn første gangen ut etter pause. Nå meldes det endog om at den kapable krabaten kommer ut med ny balanse, og det kan fort vise seg som et seiersgivende trekk.

På vei mot full form er også 2 Eld Pål, og vi mistenker at kusk Olav Mikkelborg prøver seg i front med Elding-sønnen ved denne anledningen. 7-åringen satt bom fast i den siste starten, og så riktig fin ut den gangen. Svært god på sitt beste er også 7 Vieri, og vi forventer å få se en langt rappere utgave av Moe Odin-sønnen til dagens dyst med løp i kroppen etter litt pause.

Ekspertforslag
Til V65-løpene på Bjerke har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 81, 324, 648 og 1890 kroner, som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens vårt DD-forslag på 120 kroner ligger ute her .

Det største V65-forslaget er et utgangshestsystem, som vi hare fylt ut på to kuponger her .

Kjøp en bong og se løpene fra Bjerke på NRK2 kl. 19.30-20.00 i kveld!

”Nå kan du følge Ola og Håkon på Facebook”.