Tøffe damer i jakten på millionene

Ulsrud Tea og Svein O. Wassberg er på farten i V75-1 på Momarken i kveld.
Ulsrud Tea og Svein O. Wassberg er på farten i V75-1 på Momarken i kveld. Foto: hesteguiden.com

Svimlende 42 millioner kroner venter en eventuell alenevinner på Momarken i kveld, og vi bankerspiller tre tøffe hopper.

En ny flott maiuke står for tur og det formelig vrimler av høydepunkter også denne uken. Hele tre V75-spill venter og det første av dem allerede i kveld når Momarken travbane byr på en strålende V75-omgang. Denne omgangen ble av svært gode grunner flyttet fra lørdag 17. mai.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under.


Elitloppet til helgen

Ikke nok med Momarken i kveld, til helgen venter Elitloppet på Solvalla og da er det V75 både lørdag og søndag. Vår egen og helnorske Juliano Rags og Noralf Brækken er invitert og har selvsagt takket ja og med all respekt for både Yarrah Boko og Steinlager, det er litt ekstra stas når hesten er et helnorsk produkt.

Lenge før den tid og før kveldens V75 på Momarken er det både V4 og V5 fra Färjestad og som vi har påpekt de siste ukene, den sportslige kvaliteten på lunsjløpene har økt markant nå som våren og sommeren er i anmarsj. På Momarken i kveld lanserer vi likegodt tre bankere, og alle tre er snakk om hopper godt over snittet.

Klikk her for å spille Nettavisen andelslag på Eksperten.

Innleveringsfrister Momarken
V5 kl. 18.10
V75 kl. 19.00
V4 kl. 20.06
DD kl. 20.48

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under.


Hvorfor skal hun tape?

I tradisjonsrike Ole Uttisruds Minneløp i V75-1 blir 9 Ulsrud Tea storfavoritt, og vi finner ingen gode argumenter for at den steintøffe hoppa, skal kunne tape. Undertegnede bestemte seg for en god stund siden, for at hun kun skulle garderes når hun møtte eliten, og det gjør hun ikke i kveld.

Da bankerspiller vi hoppa i kveld, og vi tror hun bokfører årets sjette triumf denne gangen. Karlsen-traveren har vært eventyrlig god i lang tid, og vi ble mektig imponert av innsatsen til seier på 23.7 full vei i den siste starten. Hun hadde en knalltøff oppgave foran seg den dagen, men hun vant likevel lett.

Toppform er det på duoen 3 Doktor Jaros (vant lett på 24.4 full vei i Sverige sist) og 5 Pedrus (heroisk innsats til sølv på 25.6 full vei sist), og vi tror de to blir de tøffeste i mot favoritten. Bedre til enn på svært lenge står 2 Tord Viking, mens 11 Pondus trekker fordel av det lange oppløpet på Momarken.

Vår rangering V75-1: A: 9 B: 3-5-2-11 C: 4-1-6-7-10-12-8

Topphoppe leder rundt om
I et hoppeløp for varmblodshester i V75-3 kommer 1 My Happiness E.P. til start, og normalt leder hun dette løpet rundt om. hun var som forventet litt tung i kroppen ved triumfen på 15.3 full vei i årsdebuten på Bjerke 23.april etter lang pause, men seieren ble likevel kontrollert til slutt.

Løp i kroppen etter lang pause har normalt gjort veldig godt, og til løpet på Momarken i kveld blir hun bl.a. letter i balansen. Hun viste seg å være veldig kvikk i vei i fra start i den femte siste starten, og i kveld må trener og kusk Bo Westergård satse alt på et kort ned startsiden, for å forsvare tet.

Det tror vi han klarer, og da skal normalt ikke dagens konkurrenter kunne rå på Credit Winner-datteren i kveld. Det er ikke noe tøffere i mot kontra det siste seiersløpet i kveld, og da bankerspiller vi. Hoppa gikk solide 11.1 full vei som best i fjor, og treneren har store ambisjoner med henne i år.

Vår rangering V75-3: A: 1 B: 9-7-3-5 C: 12-6-8-2-4-10-11

Kraftig kuskeforsterket
I et hoppeløp for kaldblodshester med hester fordelt over tre distanser i V75-7, blir med respekt å melde 7 Gunda kraftig kuskeforsterket med Eirik Høitomt, og da bankerspiller vi 5-årshoppa. Hun har gått tre veldig fine løp nå på slutten, uten å vinne løp, men det tror vi det blir en endring på i kveld.

Hoppa gikk en flott sisterunde til sølv på fine 27.3 full vei i den siste starten, men kunne ikke rå på tetglade Viktor K. (ikke lett å slå i tet) der. Vi tror trioen 10 Lome Oda, 11 Urd og 14 Frøyu Oda skal få sitt svare strev med å hente 20 meter tillegg på henne i kveld, og hun henter 3 Kap Tulla til slutt.

Sist Eirik Høitomt kjørte Åsajerven-datteren, blåste hun inn til seier på 26.8 på en sprint i et V75-løp på Sørlandet (26.oktober i fjor), og vi tror Høitomt gjentar den sukssen med hoppa i kveld. Da bokfører i så fall den sterke hoppa til Gry V. Backmann årets første triumf, og det ville vært fortjent.

Vår rangering V75-7: A: 7 B: 11-14-10-3 C: 15-13-5-9-4-12-8-6-2-1

V75-2, 2140 meter autostart
Et flott varmblodsløp for norskfødte hester i grunnlag mellom 150 og 400 000 kroner venter oss i V75-2, og vi står på fire hester. Vi setter 7 Caprino B.R. fremst, og han blir favoritt. Det er det ikke noe å si på, og vi tror på en topp vinnersjanse for den flotte 4-åringen til Bo Westergård i kveld.

Det gikk veldig fine rapporter på ham forut for årsdebuten, men i det løpet satt han bom fast til slutt som sjette på 14.2 full vei. Vi tror ikke det er noen som nekter 3 Womanizer teten, og han kan fort lede rundt om. Han har fått et par løp i kroppen etter lang pause nå, og formen er trolig sterkt stigende.

Han fikk sjette på 12.8 over en sprint i den siste starten, og da gikk han godt til slutt (han har tidligere vist seg å være veldig vanskelig å slå i fra tet). Helt enorm etter galopp sist var 10 Arc Va Tout, og i en feilfri utgave må han regnes tidlig. Toppform er det på 1 Jamie Bonanza, og han krysses også.

Vår rangering V75-2: A: 3 B: 7-10-1 C: 11-5-12-9-8-6-4-2

V75-4, 2140 meter autostart
I et kaldblodsløp i V75-4 synes vi det ser litt åpent ut, og vi ser ikke helt bort i fra at det kan komme en smell i dette løpet. Vi garderer således bredt, men fremst setter vi 10 Engas Odin. Han ga seg i fra tet sist (fjerde på 27.9 full vei), men dagens kusk Eirik Høitomt vant med ham i den nest siste starten.

Da gikk han også i tet, men vi tror han er vel så effektiv på en kortspeed med et løp i rygger. Utvikler seg stadig gjør 3 Odd Herakles (sjette på 26.2 full vei sist), og han blir favoritt i kveld. Det er vel helt greit, men en klink vinner er det ikke snakk om. Ikke stø på beina, og dagens konkurrenter er tøffe nok.

Godt klar av favoritten, før han galopperte ut i oppløpet sist de møttes var 4 Tomtegubben (stod dog 20 meter foran da), og da bør han vurderes tidlig i kveld (veldig lite spilt). Variabel er 1 Bravo Turbo, men han er god nok på sitt beste. Kapable er både 5 Tin Balder og 8 Pingo Ø.K., og de krysses.

Vår rangering V75-4: A: 10 B: 3-4-1-5-8 C: 7-9-2-11-12-6

V75-5, 1640 meter autostart
Vi synes ikke det er noe mindre åpent i dette sprintløpet for varmblodshester i V75-5, enn i det foregående løpet, og da tyr vi til bred gardering. Vi setter favoritten 5 Mohita fremst, men det er under tvil. Hoppa vant på 15.4 full vei i den nest siste starten, men sist ble det galopp.

Således vanskelig å stole på, og vi jakter smellen også i dette løpet. En svært spennende start etter lang pause gjør 4 C.C. Queen, og hun bør vurderes tidlig (hun gikk veldig mange gode løp i fjor som 3-åring). Kapabel som få er 1 Thai Quicksilver, men han må fungere bedre enn sist, for å vinne i kveld.

Han vant på 17.3 full vei sist (han er nå blitt strøket!). Full form er det på 8 Speedy Mamsell, men sporet er ikke gull. Kuskeforsterket med Andre H. Stensen blir 2 Black November, og da krysser vi tidlig. Sporet er sjanseartet for 9 Halti H. (fin form), mens både 6 White Birch D`estino og 10 Republique (forbedret med løp i kroppen) er snakk om gode hester.

Vår rangering V75-5: A: 5 B: 4-8-2-9-10-6 C: 7-3-11

V75-6, 1640 meter autostart
I den sjette avdelingen er det Per Rakkestads Minneløp det skal dreie seg om, og her skal tolv skarpskodde varmblodshester som banker på døren til eliten i aksjon. Vi synes vinnerkandidatene er mange også i dette løpet, og det ligger an til en heftig startside med mange raske hester i første rekke.

Tøft tempo innledningsvis vil 12 Sejr Gammelsbæk profitere på til slutt, og vi setter den flotte 5-åringen til Frode Hamre fremst. Han imponerte ved triumfen på 14.9 over 2600 meter sist, og kan meget vel vinne igjen. Vi tror ikke 1 Orion Hindø kan forsvare teten, men løser det seg er han aktuell.

Han vant på 14.2 full vei sist, og han er herdet i tøffe lag. Pent inne i løpet står 3 Goldomaster, og han må regnes tidlig. Spennende til står 2 Shaman Star M., mens 8 J.T.`s Crown bør være av de bedre (ikke på topp sist). Vi likte både 6 Lightsonlightsoff og 11 X. Factor i deres siste løp, og de krysses.

Vår rangering V75-6: A: 12 B: 1-3-2-8-6-11 C: 7-4-5-10-9