Thai Seaman vant Jarlsberg Grand Prix

Det ble favorittseier til Thai Seaman og Øystein Tjomsland i Jarlsberg Grand Prix fredag kveld.

Den tradisjonelle Grand Prix uka på Jarlsberg er for lengst i gang, og fredag kveld ble det første av de store løpene kjørt. Thai Seaman vant både kvalifisering og finale, og kunne plusse på kontoen med 330.000 kroner etter de to løpene.

Thai Seaman suste til tet i den første kvalifiseringen. Passeringene lød på 1.13.0/1.12.7. På oppløpet stakk hesten unna til enkel seier med krefter igjen.
I den andre kvalifiseringen ble det en sikker tetseier til Enzo og Erik Killingmo. De vant på 1.13.3, samme tiden som Thai Seaman noterte.
Hugo d'Estino var sterk vinner av det tredje forsøket etter å ha gått i dødens hele veien. Han vant relativt enkelt på 1.13.8.

Erik Killingmo vant sportrekningen, og valgte førstesporet med Enzo, mens Tjomsland tok spor tre med Thai Seaman. Sistnevnte tok lett teten også i finalen, med Enzo i rygg. Passeringstidene lød på 1.12/1.14. På oppløpet fikk ikke Tjomsland dratt øreproppene på Thai Seaman, men hesten holdt allikevel sikkert unna foran en god Thai Tanium. Hugo d'Estino fullførte bra til tredje, mens Enzo og Senator W ble sittende fast. Av disse var det sistnevnte som hadde klart mest krefter igjen.

I eliteløpet for kaldblods ble det en suveren seier til Moe Odin. Gjestekusk Eirik Høitomt styrte hesten rett til tet. De første 500 meterne ble passert på 1.19.8, mens kilometeren gikk unna på 1.22.6. I siste sving stakk ekvipasjen litt unna, og på oppløpet var de i en klasse for seg. Vinnertiden ble 1.22.5, etter at den siste halve runden gikk i 18-fart.

Øvrige vinnere
Lykke Knut og Liv Pedersen tok en enkel seier etter en god avslutning i monteløpet.

Grorud Falken var i tet etter vel 100 meter, og siden hadde kusk Cato Antonsen full kontroll.

Torpa Fia fikk perfekt åpning fra lederryggen på oppløpet, og spurtet forbi Trø Spika til en sikker seier.

Taxfree Flukt og Geir Vegard Gundersen dro opp angrepene fra tredje utvendig i nest siste sving. Etter en god avslutning hentet de igjen ledende Idaho litt før mål.

Rune Wiig styrte Atlantica til tet i første sving. Etter å ha fått dempe tempoet noe underveis ble seieren enkel.

Vestpol Faxen angrep fra fjerde utvendig ut av den nest siste svingen, og fløy fort på siste langside. Mot mål avgjorde han knepent, men relativt sikkert i en fin duell med Gosen Tass.

NYHET!Nå kan du spille på trav hos Nettavisen. Det er svært enkelt å levere kupongen, og du kan spille på tre måter:

1. Lyntoto:
Lever en ferdig utfylt Lyntoto-kupong til kveldens løp – uten å registrere deg. Lyntoto-spillet finner du oppe til venstre på Nettavisens travmagasin.

2. Eksperttips:
Du kan velge mellom tre spillforslag fra Nettavisens traveksperter. Tipsene finner du oppe til venstre på Nettavisens travmagasin. Deretter klikker du på ett av beløpene og registrerer deg som kunde
. Registrer deg her!


3. Alle spill fra Norsk Rikstoto:
Her kan du registrere deg som kunde hos Nettavisen. Dersom du allerede har konto hos Norsk Rikstoto, kan du bruke samme innlogging på Nettavisens travmagasin.
Registrer deg her!

>> Les mer på Nettavisens travmagasin