Thai Tanic imponerte

Den norskfødte superstjernen Thai Tanic sesongdebuterte med stil på Drammen Travbane i dag.

Mange trodde at den stilige syvåringen kunne gå på en smell fra sitt bakspor i dag, men Olle Goops herlige traver sto på helt inn i mål og satte likegodt banerekord med 13.9/2.100.

Dette lover godt for de mange kommende storoppgjørene det norske håpet skal ut i.

Neste start blir på Klosterskogen i påsken før det braker løs med millionoppgjørene Olympiatravet, Oslo Grand Prix og Elitloppet.

Det er ingen tvil om at den norske verdensstjernen er i rute før storløpene.

Cato Antonsen skrellkusk

Dagens suverene firbente aktør var Østfoldkusken Cato Antonsen som vant tre løp. Det begynte med en overlegen seier med andrevalget 3 Slått Vinn som bare lenset unna langt foran de øvrige. Fireåringen til trener Kjell Teigen travet flotte 28.7 full vei og blir spennende å følge fremover.

At teten er gull verdt i Drammen ble vi vitne til i de to neste avdelingene. Svenskegjesten 1 Nisse Lenson var Nettavisens banker og den innfridde enkelt fra tet, dog var det litt flaks inne i bildet fra start. Hesten ble overfløyet av flere, men det ble vifteform slik at Thor Borg likevel kunne beholde teten.

4 Bad Boy Scot var stor favoritt og innfridde med letthet etter å ha fått overta tidlig. Dermed var verdien kun 86 kroner etter tre avdelinger.

Men det er akkurat det som er så artig med V75-spillet. Etpar skreller og det blir likevel gigantutbetaling, og i hovedrollen satt altså Cato Antonsen.

Først vant han med 7. valget 9 Arvingen etter at megafavoritten Gomnes Glimt feilet seg helt bort fra start. Verdien økte fra under hundrelappen til nesten 13.000.

Mer Antonsenshow i den femte avdelingen. 12 King Of Everything spurtet inn til meget overraskende seier som et niendevalg og da var det plutselig bare 26 bonger igjen til en verdi av 176.000.

9 Thai Tanic innfridde deretter som den tredje favoritten for dagen.

Spikeldis hat-trick

Geir Vegard Gundersens 14 Spikeldi hadde en tung oppgave foran seg i V75-finalen der de sto på 40 meter tillegg i ett hoppeløp. Det affiserte imidlertid ikke andrevalget som avsluttet råsterkt i sporene, og tross en sjenering i siste sving kunne Gundersen seiersdefilere.

Dermed tok hoppa sin tredje strake seier og sendte V75-utbetalingen opp i 508.549. Tre førstevalg, to andrevalg og to skreller signet Antonsen ble altså kronet med over en halv million til ni dyktige spillere.

De som fulgte Nettavisens store forslag utlagt på fredag måtte nøye seg med seks rette verdt 944 pluss femmere til 35 kroner stykket.

Neste lørdag er det Bergen som står som arrangør av V75 før det populære påsketravet på Klosterskogen står for tur. Da får vi trolig se Telemarkseide Thai Tanic igjen.

Moe Odin slo Jærvsøfaks

I svenske Eskilstuna klarte endelig en norsk hest igjen å ta skalpen på svenskenes unikum Jærvsøfaks.

Moe Odin fikk luken fra lederryggen midt på oppløpet og sammen med Asbjørn Mehla kunne de knipe seg forbi dødenstravende Jærsvøfaks på flotte 20.7/1.609 auto.

Seiersjekken på 200.000 kom nok i andre rekke for mangemillionæren denne gang som vant til 5.26 i totoen.

Vi gleder oss til flere møter mellom disse utover sesongen, og kanskje kan Odins sønn Moe Brage melde seg på han også. Femåringen ble nemlig fjerde på flotte 21.2 med galopp i dag.

Vi får håpe den svenske trettenåringen tar turen til Moe-hestenes hjemmebane i Skien langfredag. Det kan bli et herlig race. Vi kan ikke huske sist Jærsvøfaks tapte to ganger på rad og vi tipper kusk Jan-Olov Persson ønsker en snarlig revansje.