Tid for Dorado

Foto: Hesteguiden.com

Sju år gamle Dorado jager årets første seier i Drammen tirsdag. Sjekk våre lunjstravtrips.

Sportspills meny tirsdag:
Trav Forus tirsdag kveld: Ny seiersmaskin fra Refsland
Oddstips 1: Bayern fikser avansement
Oddstips 2: Ny nedtur for Liverpool

Det er altså Drammen travbane som er arrangør av tirsdagens lunsjtrav, og sportssjef Tron GRavdal kan tilby spillerne fem flotte spilleløp. Vi drar til med bankeren allerede i V5-1.

Klikk her for å se våre V5-tips til Drammen

Det handler om den sjuårige vallaken 5 Dorado, som trenes av dyktige Evy Marie Brinch. Dorado hadde et meget bra fjor år der han vant fem løp og tjente over 150.000 kr. Nå har hesten gjort to løp i år uten å være helt på topp og Love You-sønnen kommer nå ut etter to måneders pause etter behandling og en god treningsperiode. Løpet til Dorado er stengt på 300 startpoeng han møter konkurrenter han normalt slår fra alle posisjoner. Vi var hvertfall ikke i tvil om bankervalget denne tirsdagen.
Vår rangering V5A-1 A: 5 B: 12-8-10 C: 7-11-1 D: 4-9-3-2-6

Annonse: Øivind Grøstad byr på et knalldrag i V5-2 på Drammen og kan være et herlig bankerspill

V5-2 - Kaldblodshester. 1700 meter autostart.
9 Troll Viktor er trolig den beste hesten, men Bokli Eld-sønnen kommer til start med svært usikker form etter 4 måneders pause. Bakspor er heller neppe noe pluss for den startkjappe traveren. 2 Haugestad Hentesveis er hesten med det rare navnet og gjør fine løp hele tiden. Står i et fint spor og må krysses tidlig, men han skal ikke brukes for mye underveis da slår han på bremsene ned oppløpet.

4 Frøy Balder var brukbar i V65 nest sist og møter denne gangen helt riktig selskap og har fordel av autostart og må krysses. 1 Mysil er kanskje den sprekeste hesten i feltet, men er fryktelig ustabil og ikke alltid han vil kjempe. Skal han vinne et løp så er sprint og førstespor det beste han kunne fått. Nå kommer Spang Best-sønnen ut etter pause og trenger muligens løp kroppen og man får ikke Magnus Taanevig inn på bestilling. 5 Arras er sprekog god fra start, men ville ikke kjempe på Leangen. Er uansett litt på gang og kan være en fidus.
Vår rangering V5A-2: A: 9 B: 2-4-1-5 C: 8-11-7-10-6 D:3-12

V5-3 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Et fryktelig løp der det ikke vrimler med vinnerhester. Kun en av hestene har vunnet løp tidligere og det på svake 22,2. Vi setter 1 Taifon Factor først da hun har et perfekt spor - dyktig kusk og treneren har hestene i brukbar form. Det har vært galoppfare på Soir Des Tibur-datteren i sine siste starter, men bør ha blitt mer rutinert nå. En vinner feilfritt?

3 Lovely Affair gjort noen fine løp og hun er kjapp fra start. Kommer Sagholen-traveren seg foran så vinner hun fort et slikt løp fra tet. 8 Nice Dream kommer ut i en spennende norgesdebut og har gjort noen fine innsatser i Danmark. Nå er sporet nitrist, men skal uansett regnes. 6 Eternity Noor er den eneste hesten som har vunnet løp, men imponerte ingen når hun vant og ikke siden. Krysses når motstanden er svak. 10 Speedy Anna E har egentlig fin kapasitet og har gjort jevne fine løp etter pausen. Krysses på gardering.

9 O.K Giant Sally står interessant til for et ryggløp med Høitomt i sulkyen og fortjener et kryss grunnet det. Som sagt et fryktelig løp som er vidåpent.
Vår rangering V5A-3: A: 1 B: 3-8-6-10-9 C:11-2-12-5-7-4

V5-4 - Varmblodshester. 1700 meter autostart.
1 Born Hot setter vi først mye grunnet at han er meget rask fra start og med formkusk Kai Johansen i sulkyen så ser vi ingen grunn til at han skal slippe tet til noen. Tet og 1700 meter i Drammen er strålende forutsetninger.

5 Fux Pride var litt under pari i Widding-løpet, men Bjerkebanen var som kjent veldig spesiell den dagen. En offensiv Midtfjeld sendte hesten tidlig frem i dødens, det ble for tøft. Midtfjeld har ikke funnet noe feil på Juliano Star-traveren i etterkant, og Fux Pride er en klar vinnerkandidat her. Kan vinne selv fra dødens, men formen er litt usikker nå. 3 Enjoy Valley N har vært forvandlet i år, for i fjor var han kun en premiehest. I sine siste starter har Americanese-sønnen gjort solide innsatser. 8 Kenny Pine står håpløst til, men har kapasitet til en topplassering.
Vår rangering V5A-4: A: 1 B: 5-3 C: 8-9-2-12 D: 11-4-10-6-7

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Drammen.

V5-5 - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
9 Turboson møter ikke Kolnes X.O denne gangen og skal ha en topp vinnersjanse selv om motstanden er meget kvalifisert til å være lunsjtrav. 7 Varg Spik har vært veldig opp og ned i Kjetil Helgestad og galoppert ofte. Kapasiteten er bra og nå setter Høitomt seg opp.

11 Stingers gjorde en veldig fin opphenting etter galopp sist og Lome Elden-sønnen er i veldig form og må krysses. 1 Gylden Balder gjorde en flott årsdebut i et lunsjløp på Bjerke og vant direkte i årsdebuten. Fra innerspor blir dette veldig sjanseartet. 2 Kile Håp er neppe i toppform, men på sitt beste er han god nok.
Vår rangering V5A-5: A: 9 B:7-11-1-2 C: 5-4-8-10 D:6-3-12