*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

Tidenes favoritt i Bergen

Foto: Hesteguiden.com

Treårsstjernen Dag Odinson blir ikke offer for vrange veterinærer i kveld og blir en av tidenes favoritter på Bergen Travpark. Sjekk våre V5-tips.

16.10.11 10:49

Sportspills meny søndag
V5 Sørlandet: Ei dame i knallform
Oddstips 1: Nå løsner det for Arsenal
Oddstips 2: En trippel fra Tippeligaen

Søndag er det trav både på Sørlandets travpark og på Bergen travpark. I sør kjøres det enkel V5, mens det oppsiktsvekkende nok er dobbel V5 i Bergen. Det burde det trolig ikke vært, da feltene er tynne og faren for lave utbetalinger overhengende. Torsdag ble det som kjent fullklaff på Bergen travpark, der vi fikk fullklaff i både V5A og V5B-spillet. Vi håper godformen sitter i søndag. Det ser svært overkommelig ut i begge V5-spillene i Bergen søndag og vi spiller samlebonger på alle forslag.

Klikk her for å se våre V5A-tips til Bergen

En mil bedre enn konkurrentene
Treårige Dag Odinson ble altså meget kontroversielt strøket etter oppvarming til Norsk Travkriterium, da vrange stevneveterinær så ting som ingen andre så. Det skapte voldsom debatt i trav-Norge og "alle" var uenige i avgjørelsen. Således måtte Dag Odinson og Odd Storetvedt reise hjem igjen til Bergen uten å ha fått startet i årets mest pengestinne løp. I kveld møter Odd Storetvedts gullgutt kun lokale hester og han kan ikke tape. Dette er walk-over og 3 Dag Odinson kommer til å bli en av historiens tyngste V5-favoritter i Bergen og blir soleklar banker i B-spillet.
Vår rangering V5B-3: A: 6 C: 5 D: 2-4-3-1

Klikk her for å se våre V5B-tips til Bergen

Bør være overlegen
I V5A-spillet setter vi pengene våre på 10 Valnes Alice i V54A/V5-1B. Hoppa til Rune Wiig har en seier i raden sin, men ellers ser den veldig rusten ut. Nå skal hun møte kun hopper og motstanden er den enkleste hun har møtt på lang tid. Hun har riktignok 20 meter tillegg, men strekhestene holder svært laber klasse. Det eneste som normalt kan tale i mot Love You-datteren er at hun tidvis sliter med helsen og aksjonen. Fungerer hun opp mot 75%, så skal hun vinne dette løpet alle dager i uka. Vi garderer ikke.
Vår rangering V5-4A/V5-1B: A: 10 B: 9 C: 6-12-3-11 D: 1-2-5-4-7-8

V5/1A - Kaldblodshester 2600 meter autostart
2 Øyseira kommer fra kvalitetsstallen til Ove Kenneth Karlsen og sist hadde Åsajervendatteren en V75 seier på gaffelenda galoppen kom noen hundre meter fra mål. Søndag møter hoppa hester hun normalt slår hvis hun går feilfritt, men det er nettopp det som er hennes store svakhet at hun kan galoppere når man minst forventer det. 5 Dag Viktoria gjør jevne fine løp og sist tapte hun kun for gode Todina og Alm Viktor-datteren fortjener en seier. Dag Viktoria er jevn og flink, men mangler kanskje det lille ekstra.

8 Alm Kim har kapasitet, men hun er fryktelig usikker og hun må være bedre enn hun har vært i det siste for å rekke fram her og ikke minst holde seg unna galoppen. 4 Metaxa K er ingen stjerne, men når Rune Wiig setter seg opp i sulkyen er hun verdt en gardering. 1 Gosengutt var forbedret sist og skulle Ove Wassberg klare å forsvare tet kan det muligens være duket for en overraskelse hvis favorittene gjør seg bort.
Vår rangering V5A-1: A: 2 B: 5-8-4-1 C: 3-10-6-7-9

V5A-2 - Varmblodshester 2100 meter autostart
5 Zarbaro Boko er en klassehest og sist ble han tatt ut av en litt svak kusk. Denne gangen står han helt perfekt til bak bilen og han får normalt overta tet tidlig av 4 Frescha G.E, dersom da ikke nykommeren 1 Chief Justice prøver å sitte foran. Blir det slik vi tenker i første scenarioet så vinner Zarbara Boko, men skulle han bli tatt i mot så kan oppgaven bli tøffere. 1 Chief Justice er litt interessant og skulle han forsvare tet så blir det spennende å se han i den posisjonen for han kan litt denne hesten.

4 Frescha G.E henger med i alle tempo og skulle hun få bruke speeden tilslutt kan hun vinne, men formen er uviss nå. 7 Born To Compete kommer ut etter pause og kan en del på sitt beste. 2 York Hornline er kanskje den mest ustabile hesten som finnes i Bergen. Har han en topp dag så er han god nok for en plass i toppen.
Vår rangering V5A-2: A: 5 B: 1-4-7-2 C: 3-8-6

Annonse: Rolf Lerum byr på super info i monteløpet og sender lyntotospillerne ut av matchen

V5A-3 - Monteløp. Kaldblodshester 2100 meter voltestart
Så kommer kanskje det mest åpne løpet der et monteløp inngår i V5-spillet. Vi så 2 Troll Spika i monteprøveløpet og hun danset greit unna på 29,9/2040m. Bare hun holder seg rolig og ikke får for mange bein ned startsiden, skal hun ha en fin vinnersjanse, men Spikeld-datteren er som kjent notorisk ustabil. 11 Timor mangler kun 1500 kroner på å nå magiske en million kroner innkjørt. Hun gikk et fint monteløp på en lokalkjøring for ca 1 måned siden, der hun vant ganske greit. Bare hun ikke galopperer er hun med i toppen.

10 Høgda Svarten er en annen hest som har gjort det meget bra i monteløp dette året og nå kommer hesten ut etter to måneders pause. Dyktige Lise Hjetland gjør alltid en god jobb i salen. 6 Fodnes Corrado gikk et fint prøveløp før han ble disket som en av favorittene i sitt første monteløp. Går han feilfritt har han klasse for en plass i toppen. 9 Nøkle Pål er en annen flink montehest, men han skal ikke gjøre for mye selv underveis. 12 Gilborken virker i fin form og han kjemper som regel i toppen også i monte.
Vår rangering V5A-3: A: 2 B: 11-10-6-9-12 C: 8-7 D: 4-5-1-3

V5A-5/V5B-2 - Kaldblodshester. Hoppeløp. 2100 meter voltestart
4 Sagina har blitt mer stabil den siste tiden og da kommer resultatene, men Røste Bo-hoppa til Ø Austevoll forblir aldri noe sikkert kort og denne gangen møter hun de beste hoppene på Vestlandet. 12 Bjørøy Tulla fortjener virkelig en seier nå og sist var hun mektig mot Briskebyrappa og co i norgesmesterskapet for hopper. Nå har hun 60 meter tillegg på Sagina, men bare det klaffer med riktige rygger underveis er det ingen som matcher henne på en speed. 8 Tangen Mari gjør sitt første løp i regi Ove Kenneth Karlsen og han har tidligere visst at han klarer å forbedre slike hopper. Tangen Mari har ikke gjort mye vesen av seg i år, men vant et V75-løp på Sørlandet til brakodds (87 i vinnerodds) så sent som 30. april.

5 Lomepia har tilsynelatende lagt galoppskoene sine igjen i stallen og viser ålreit form, selv om kampviljen har avtatt litt. 9 Ness Tjo Alma er på vei mot vinnerformen og gjorde et fint løp på torsdag. 10 Ness Tjo Oda vant det nevnte løpet etter at senior Wassberg fikk styre og stelle i tet og da holdt hun greit stillen inn mål. Helt andre forutsetninger i kveld, men hoppa viser form om dagen.
Vår rangering V5A-5/V5B-2: A: 4-12 B: 8-5-9-10 C: 7-11-6-1 D: 3-2

V5B-4 - Kaldblodshester 1600 meter autostart
Normalt spinner supersprinteren 5 Are Odin til tet og leder dette løpet fra start til mål. Nå har hesten vært ute i to tøffe V75 løp og møtt for gode hester. Søndag er motstanden en helt annen, og dersom ikke den lange turen til Sørlandet har satt sine spor skal vinnersjansene være store. 7 Kandidaten har vel ingen fordel av sprint da han er mer sterk enn speedig. Nå skiller det veldig mye på kvaliteten på denne gjengen og da betyr det litt mindre. 6 Portør Vinnto har gjort noen fine innsatser mot gode hester, men han er veldig ustø i gangen. Skulle favorittene ha en dårlig dag kan formkusk Tore Totland sette inn en liten overraskelse her.

2 Bua Elden har egentlig perfekte forutsetninger i dette løpet, men formen er et stort spørsmål og hesten har foreløpig ikke innfridd i Bergen. Bua Elden er normalt kvikk i vei og skulle han klare å svare ut den store favoritten kan det være duket for et artig oppgjør. 9 Dalsjento har en fin form og flott rygg fra start så hun kan også være noe på bred gardering.
Vår rangering V5B-4: A: 5 B: 7 C: 6-2-9 D: 10-4-1-3-8-11

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Bergen

V5B-5 - Varmblodshester 2100 meter varmblodshester
12 Delphis Jag har virkelig Ove Kenneth Karlsen gjort en flott jobb med. Sist hadde han muligens tatt ned den ledende storfavoritten Safir i V75, dersom ikke hesten hadde tatt noen galoppsteg 50 meter fra mål. Søndag er startsporet litt dårlig, men denne hesten gjør løpene sine tilslutt uansett. Lars Tore Hauge kjører hesten for første gang og det er et lite usikkerhestmoment, da dette ikke er en lettkjørt hest. Normalt er Delphis Jag en vinner her, men han kan finne på å galoppere, så vi garderer.

9 Noah Cæsar har vært meget bra den siste tiden (dog ikke som best sist) og denne gangen er han sikret et fint løp underveis. Helt klart aktuell dersom favoritten roter seg bort. 10 Papounet er et evig uromoment. Svært usikker på beina, men på kapasitet er han god nok. 3 Stirling er en kapasitetshest som kommer ut etter pause, og krysses selv om han muligens trenger løp i kroppen.
Vår rangering V5B-5: A: 12 B: 9-10-3 C: 11-8-1 D: 4-2-5-6-7

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag