Tigeren vinner igjen

(Hesteguiden.com)

Vi klemmer til med banker direkte på Bjerke og tror Tiger Odds vinner igjen. Sjekk våre travtips.

Torsdag og lunsjtrav er ensbetydende med Bjerke travbane, så også denne torsdagen. Som vanlig er vanskelighetsgraden høy, og det er vrient å finne banker. Vi klemmer til allerede i V5-1.

Klikk her for å se våre V5-tips til Bjerke

Det handler om tiårige 12 Tiger Odds, som var riktig fin i seiersløpet sist på Bjerke for fjorten dager siden. Kom seg da forholdsvis tidlig til tet og vant svært enkelt, mot bedre hester enn vallaken møter her. Det er selvsagt ikke gull med tolvtespor, men her er det så mange begrensede hester til start, at det kommer til å løse seg ganske så greit. Landschampion Eirik Høitomt setter seg opp denne torsdagen, og selv om ikke Høitomt er i superform om dagen, tror vi han sitter opp bak en vinner her. 1 Diamond Hurricane er motbudet, fikk dirigere i lusetempo i Drammen sist, men ble likevel slått. Det var svært skuffende. Vi atser alle våre lunsjkroner på 12 Tiger Odds og Eirik Høitomt på Bjerke torsdag.
Rangering V5-1: A: 12 B: 1-6 C: 3-5-9-8-10 D: 4-2-7-11

V5-2 - Kaldblodshester 1609 meter autostart
Nå tror vi det kan være dags for supersprinteren, 2 Sør Odin. Formen er strålende på vallaken og sist holdt han flott fra dødens. Fra et nydelig andrespor bak bilen, skal det være bra sjanse for tetkjenning direkte og mot mange formløse hester, kan det endelig holde helt inn.

8 Gjærla Rasken ble passivt kjørt sist og kom helt ubrukt i mål etter å ha sittet bom fast. Hultman-traveren holder absolutt toppform om dagen, og vi vil tro at den godeste Marcus Hultman kjører litt mer offensivt her. Kan vinne selv fra dødens. 4 Kjeltringen hadde superfom i sommer, men har stort sett vært svak i høst. Normalt er Kjeltringen den klart beste hesten her, men vi kan ikke spille en hest som ikke viser form og outsiderplassen føles helt naturlig.

3 Almandin er en vinnerkandidat dersom han unngår dødens. Har vist flott form på slutten. 1 Eld Pål blir endel betrodd, men det sprudler ikke av hesten om dagen og førstesporet er sjanseartet. 5 Eli Nova holdt på å detonere et sjokk sist og var nær ved å ta ned storfavoritten Lille Grete. Får Eli Nova løpet sitt, spurter hun fort.
Rangering V5-2: 2 B: 8-4-3 C: 1-5-9-7-6

Annonse: Øivind Grøstad hadde 24.6 siste 500m på denne sist. Ta imot et stekhett drag i V5-2.

V5-3 - Varmblodshester 2100 meter autostart
Veldig fin klasse på den tredje avdelingen til tross for at kun åtte hester stiller på startstreken. Vi setter kapasitetshesten 7 Mr. Renati B.R. først. Var ikke som best i sine to siste løp før pausen, men imponerte stort i tidligere i sommer og kan blåse til tet her selv fra spor sju (spesielt nå som tre og fire er strøket). Er fireåringen tilbake der han var i sommer, vinner han trolig dette.

10 Alegra var knallgod på Biri sist. Til tross for dødens på favoritten Prada Vang, seilte Alegra unna til en overbevisende seier. Noe tøffere imot her, men innsatsen sist var så bra et hoppa kan vinne igjen. 1 Only Magic ble svært tvilsomt disket fra en V65-seier sist. Spor en er svært sjanseartet, og Anders Pedersen er ikke vår favorittkusk. Motstanden er tøffere her og vi nøyer oss med tredjevalg. 5 Readytorhumble vant sist uten å overbevise men var solid vinner fra dødens nest sist. Her er det klart skjerpet motstand, men treåringen til Trond Anderssen har garantert mer å gå på.

2 Julia Robin har gjort flere fine løp i Sverige på slutten og fra et fint startspor er hoppa aktuell. 9 Sparksareflyin har ikke innfridd for verken Rune Wiig eller Frode Hamre, men kan være en liten outsider her. 6 Seaborn Scott har vist litt fremgang i det siste, og trenger heller ikke være helt sjanseløs. Kapasiteten er bra.
Rangering V5-3: A: 7 B: 10-1-5 C: 2-9-6-8

V5-4 - Varmblodshester 1609 meter autostart
Lunsjomgangens to siste V5-løp er begge skrevet ut for hester med mindre enn 300 startpoeng og det er som vanlig en prøvelse for oss spillere. Det ble svært godt dokument på tirsdag, da Leangen-hesten Benchamin som ikke hadde vist form på Leangen feide over mål som overlegen vinner som dønn sistevalg.

Vi setter 11 Brelvis først. Åtteåringen som holder til i Sverige, har ved flere tidligere anledninger gjort fine løp i Norge, og her er mostanden meget svak. Geir Vegard Gundersen kjenner hesten godt fra tidligere oppsitt og selv fra bakspor skal dette være en fin vinnersjanse. 4 Habbjack spurtet fint til tredjeplass sist hesten gjestet Norge og får atter Gunnar Austevoll som makker. Hesten har kun vunnet en gang på 51 forsøk, nummer to kan komme her.

5 Jamelia Diamant piler trolig til tet og er dermed sikret et fint løp. Full vei er ikke noe pluss, men hoppa holder fin form. 6 Victoria's Queen er svært variabel. Kommer nå tilbake etter noen måneders pause og kan være aktuell direkte. 9 Ashleig's Legacy ga seg svært lett fra tet sist, må vise bedre for å vinne her. 7 Billion Tooma er ingen stjerne, men trenger heller ikke være det for å vinne dette.
Rangering V5-4: A: 11 B: 4-5-6-9 C: 7-8-10-3-2-1

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Bjerke

V5-5 - Varmblodshester 2100 meter autostart
1 Riverside Royal har havnet i trening hos Olav Mikkelborg og kommer til å bli storfavoritt på direkten. Riverside Royal vant åtte av sytten starter i fjor. Årets sesong har gitt to triumfer på elleve forsøk. Er god fra start og forsvarer trolig innersporet greit her. Dog viste hesten mange ganger i regi Jomar Blekkan, at han var svært sårbar for presse underveis. Inntil vi ser at Riverside Royal har stridsmoralen på topp, nøyer vi oss med førstevalget da oppgaven er fin.

6 Freestone bankerspilte vi sist i Drammen, men til tross for perfekt løp underveis, ville det være løgn å påstå at Freestone sprudlet mot mot mål. To løp i kroppen nå og aktuell her. 12 Strong Forte står vondt til i spor tolv, men er trolig best på kapasitet. Med noenlunde klaff underveis er Strong Forte klart god nok til å vinne dette. 2 Comi Jet er variabel, men de dagene hun vil er hun bra. Aktuell fra et fint startspor.

7 King Cobol har trukket et kjelkete sport, men var bra sist. 4 Quantum Maximillian stod helt feil til i sitt første løp etter pause sist på Bjerke, her er forutsetningen mye bedre. 10 Yvana R. holder tvilsom form, men har to ganger tidligere i karrieren vunnet som 40-oddser, bare så det er nevnt.
Rangering V5-5: A: 1 B: 6-12-2-7 C: 4-10-5-3-9-11-8