Tilbake på topp

Foto: hesteguiden.com

Søndre Jerkeld gikk et sterkt løp til sølv i den siste starten, og vi tror han klatrer helt til topps på Bjerke i kveld.

Det er en internasjonal og nordisk dag som venter på travet denne onsdagen. All den tid galoppen kun avvikler løp på søndagene nå i vintermånedene, er det svensk trav som gjelder for V4 på onsdagene en periode fremover nå. Og som vanlig er det internasjonal V5 fra Danmark på onsdagene.

Til kvelden er det landets hovedbane Bjerke som byr på en flott V65-omgang sportslig sett, og rosinen i pølsen finner vi i et sprintløp for varmblodseliten i V65-6.

Der braker oldtimeren Kejser K.D. og vinterens slager Broadway Legs sammen, og vi ser frem til en herlig duell. Vi fant ikke mye som taler i mot dagens største favoritt på Bjerke i kveld, og da snakker vi om 7 Søndre Jerkeld i V65-2. Han har en mildt sagt billig oppgave foran seg, og vi satser på at han innfrir sitt tunge favorittstempel.

Nettavisens nye ekspert Frode Gjesdal prikket fem rette i lunsjen på Forus i går, og de som spilte Gjesdals største spilleforslag på Nettavisen kunne hente ut flotte 13 000 kroner. Tre andelslag på Eksperten gikk da også inn, og til samtlige stevner denne onsdagen, er det lagt ut en rekke andelslag på Eksperten. De spillene finner dere ved å klikke på linken under, og da sier vi lykke til med dagens spill.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Innleveringsfrister Bjerke
V65 kl. 19.00
V5 kl. 20.06
DD kl. 20.28

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under

Ikke lett å gå i mot
I et kaldblodsløp i V65-2 ligner det en skreddersydd oppgave for 7 Søndre Jerkeld, og vi kan ikke finne mye som taler i mot storfavoritten. Dagens konkurrenter egner seg ikke til å skremme, og vi tror 5-åringen innleder 2014 med en seier. Han fikk sølv på fine 28.6 full vei sist, og da tapte han kun for seiersmaskinen Bokli Vind.

Høitomt-traveren støter ikke på hester av sistnevntes kaliber i kveld, og da skal det være snakk om en solid vinnersjanse. Han åpnet veldig tøft i den siste starten (25-fart), men i kveld bør veien til tet bli langt billigere. Da tror vi trener og kusk Eirik Høitomt skal ha god kontroll på dette løpet, og vi bankerspiller uten å tvile.

Vår rangering V65-2: A: 7 B: 1-6-4-8 C: 3-2-10-5-12-9

V65-1, 2140 meter voltestart
Et litt småskummelt varmblodsløp innleder denne V65-rebusen, og vi anbefaler bred gardering. Veldig fint inne i løpet står 6 Hot Gun, og han er best på kapasitet. 6-åringen fikk et tøft opplegg underveis i den siste starten, og da trakk han seg litt til slutt. Solid hele veien før det, men formen etter litt pause er uviss.

En spennende start gjør 1 Starfish And Coffee, og 4-årshoppa til Hans W. Storås kan fort lede rundt om. Hoppa viste til tider lovende takter i fjor, og selskapet er ikke verre enn at det kan bli seier i årsdebuten. Endelig fikk 15 J.C. Amber full uttelling for sin fine form ved å vinne sist, og hun kan runde til seier igjen.

Fin form er det på 9 Dreamline (sølv på 17.4 full vei sist), og hun får trolig en god start i fra sitt springspor i fra 20 meter tillegg. En strålende avslutning til sølv på 17.0 full vei leverte 13 Max Thunder sist, og han skal kunne være seiersaktuell i kveld. Kapabel som få er 7 Beak`s Mr. Toby, og han bør vurderes relativt tidlig.

Vår rangering V65-1: A: 6 B: 1-15-9-13-7 C: 2-14-3-10-8-11-5-4-12

V65-3, 1609 meter autostart
Et sprintløp for kaldblodshester i høyt grunnlag støter vi på i V65-3, og vi finner fire hete vinnerkandidater. Seiersmaskinen 9 Slåttodin gjør en spennende start i regi Lars O. Romtveit, og treningsrapportene er gode. 9-åringen har en fin rygg i fra start (2 Gann Min er startkjapp), og han sitter i en fremskutt posisjon direkte.

Vi ser ikke helt bort i fra at kusk Lars A. Kolle styrer tidlig til tet, og da skal i så fall vinnersjansene være solide. Trener Lars O. Romtveit har dog ikke hatt stålform på hestene i vinter, og da må vi gardere. Hysterisk form er det på 10 Alsaker Piril, og han er litt for lite spilt med 13% av innsatsene på seg i kveld.

Sistnevnte avsluttet friskt til fjerde på 27.3 full vei etter sen luke i et tøft V75-løp sist, og han kan ta en etterlengtet seier i kveld. Toppform er det også på 11 Vår Faxa, og hun kan speede ned samtlige til slutt, med litt tempo på løpet. Forbedret med løp i kroppen etter litt pause er trolig 4 Ra Tina, og hun står fint til.

Vår rangering V65-3: A: 9 B: 10-11-4 C: 6-2-7-5-1-12-8-3

V65-4, 2100 meter autostart
Et varmblodsløp for hopper i grunnlag under 180 000 kroner har vi å se frem til i V65-4, og klar favoritt blir 3 Amour Ås. 5-årshoppa imponerte ved triumfen på 14.8 over en sprint sist, og med en tilsvarende innsats i kveld, blir hun ikke lett slå. Full distanse er dog trolig ingen fordel, og vi er ikke sikre på om hun får tet.

Da velger vi å gardere, og tidlig aktuell ved favorittfall skal 10 Punktum Skalflex være. Hun var klart slått av favoritten sist (sølv på 15.6 over en sprint) i debuten for ny trener Kjetil Helgestad, men hun er trolig forbedret med løp i kroppen etter lang pause. Distanseøkningen i kveld er også en fordel, og vi krysser tidlig.

Matchet i tøffe lag før litt pause ble 1 Queen Coral, og det er litt enklere i mot i kveld. Hun er sikret et fint opplegg i fra sitt innerspor, og vi ser ikke helt bort i fra at hun kan overraske. Variabel er 6 Defi Butterfly, men hun er god nok på sitt beste. Tilbake etter litt pause kommer 9 Sogni, og også hun duger på en god dag.

Vår rangering V65-4: A: 3 B: 10-1-6-9 C: 4-11-2-12-8-7-5

V65-5, 2100 meter autostart
Et nytt flott varmblodsløp venter oss i V65-5, men her det hester i grunnlag under 510 000 kroner som møtes til dyst. Vinnerkandidatene er mange, men vi har klart mest tro på fire hester. Tilbake etter en mindre pause kommer 4 Sejr Gammelsbæk, og 5-åringen som vant hele 10 løp i fjor, er seiersaktuell direkte.

Han ble litt sliten på slutten av fjoråret etter en rekke tøffe løp, men nå har han fått ladet batteriene litt. Han vant syv av åtte starter på Bjerke i fjor, og da er det ikke noe å si på at han er favoritt. Imponert i fire seiersløp på de fem siste startene har 3 Lovelorn gjort på den andre siden av kjølen, og han krysses tidlig.

Det kan ligge an til litt tøft tempo på dette løpet, og det vil i så fall duoen 9 Up To Date og 10 C.C. Neo trekke fordel av til slutt. Førstnevnte holder hysterisk form, og hun kan meget vel legge på til sin andre strake triumf. Hun vant på solide 14.9 full vei sist, og hun er alt for lite spilt med kun 10% av innsatsene på seg i kveld.

Enda mindre spilt er 10 C.C. Neo med kun 4% av innsatsene på seg, og det kan ikke være riktig. 6-åringen har vist sterkt stigende form nå på slutten, og han vant på 14.5 over en sprint sist. Full distanse i kveld skal bare være en klar fordel, og vi tror på en topp vinnnersjanse for den sterke Gigant Neo-sønnen.

Vår rangering V65-5: A: 4 B: 3-9-10 C: 8-5-7-2-11-1-12-6

V65-6, 1609 meter autostart
Et sprintløp for varmblodseliten avslutter denne V65-rebusen, og det ligner et tohesters oppgjør. Det blir vel slik at 6 Kejser K.D. får overta teten i fra 4 Leonas Yannic ut av den første svingen i kveld (Per O. Midtfjeld bak sistnevnte slapp ikke sist, men det ble feil), og da kan Kejser K.D. lede rundt om.

12-åringen til Trond Anderssen gikk pigg i mål som stengt til tredje på 15.2 full vei sist, og han gikk sterke løp hele veien forut for den starten. I kveld er det snakk om et sprintløp, og det skal være en klar fordel. En strålende vinter har 8 Broadway Legs hatt, men han må knekke Kejseren fra "dødens"

Det er han tøff nok til å kunne gjøre, og Hamre-traveren må selvsagt krysses på alle bonger. Han gikk et nytt sterkt løp til sølv på 14.1 full vei i den siste starten, og han går ikke av veien for en kjapp sprint. Sterke tider som 12.8, 11.4 og 11.7 har han gått i de tre siste sprintløpene han har vært ute i, og det sier sitt.

Vår rangering V65-6: A: 6-8 B: 10-1-9-7 C: 11-4-5-3-2