Tilbake på vinnersporet!

Foto: hesteguiden.com

Olav Mikkelborg hadde en litt tung fjorårsesong, men nå har totningen fått snurr på seiershjulet igjen. Sjekk våre V65-tips her.

Klikk her for å se våre V65-forslag.

Det er Biri travbane vakkert beliggende ved Mjøsas bredder som er arena for kveldens V65-omgang, og på hjemlige trakter tror vi at Olav Mikkelborg fortsetter den fine trenden han nå er inne i.

Det gikk litt tungt for 48-åringen store deler av fjoråret, men etter at totningen flyttet hele sin virksomhet til et nytt sted har formkurven på stallhestene kun pekt en vei, og det er opp.

I V65-6 i kveld tror vi sterkt på at en ny triumf blir bokført med 3 Superatrix, og ved suksess bokfører i så fall den kapable S.J.`s Photo-datteren den andre strake triumfen i ny regi (hoppa skal etter sigende se helt lysende ut i trening).

Det skulle nestene ikke være mulig å nå frem til seier i den siste starten fra køplass underveis etter at det var dårlig tempo på løpet innledningsvis der fremme i front, men via en kraftfull avslutning på løpet rakk Mikkelborg-traveren akkurat frem på streken.

Sterkt det, og i kveld står hoppa helt perfekt til i spor tre bak startbilens vinger. I en feilfri utgave tror vi på tidlig tetkjenning (vi tror at 2 Ask Superb er veldig fornøyd med rygg leder), og da skal i så fall sjansene være svært gode for at det kan bli ledelse rundt om.

Det skal dog være snakk om en solid vinnersjanse uansett posisjon underveis, og det er etter vårt skjønn klart enklere i mot kontra det siste seiersløpet ved denne anledningen. En viss galopprisiko må vel fortsatt påregnes, men det så i hvert fall veldig stabilt og fint ut i den siste starten.

Vår rangering: A: 3 B: 4-2-7-10-6 C: 1-8-9-5

V65-1, 2100 meter autostart
Et litt åpent kaldblodsløp innleder denne rebusen (og på vårt store system stryker vi da ingen), men en naturlig favoritt må 9 Løset Elden finne seg i å bli.

Alm-traveren leverte strålende løp hele veien på slutten av fjoråret (vunnet tre av de fem siste startene), og i den siste starten var 7-åringen sterk ved andreplassen på fine 29.5 full vei. De øvrige i løpet har ikke veldig lyst til å vinne travløp, og da kan Lome Elden-sønnen vise seg å være den tøffeste til slutt igjen.

Teten er innen rekkevidde for 1 Dæmro Gutten, og dersom 8-åringen har stått opp på rette foten kan han lede rundt om (variabel i humøret denne krabaten). Ny kusk Kai Johansen er spennende nok (helt rå på slike førstegangsoppsitt), og da krysser vi tidlig denne gangen.

Forbedret med løp i kroppen etter lang pause er trolig 4 Juve Mai (tredje på 31.0 full vei etter lang pause i den siste starten), og 6-årshoppa besitter utvilsomt kapasitet til å kunne kjempe om seieren i et løp som dette.

I outsidergruppen finner vi hester som 2 Spang Tina (fartsressursene er fine, og 10-årshoppa galopperte som godtgående i et skummelt angrep i den siste starten), 5 Finnskog Frikk (litt uviss form, men på den nest siste prestasjonen ved femteplassen på 29.3 full vei bak gode Slått Odin & Co skal 8-åringen være seiersaktuell i et løp som dette) og 7 Bjørnli Ramona (viser en stigende formkurve, og Steinseth-traveren er sterk til slutt på full form).

Vår rangering: A: 9 B: 1-4-2-5-7 C: 3-6-8

Annonse: Øivind Grøstad har at fantastisk objekt i monteløpet, som er V65-3.

V65-2, 1609 meter autostart
Det er ikke alt for høy kvalitet på deltagerne i dette varmblodsløp i relativt lavt grunnlag i den andre avdelingen, og vi finner fire vinnerkandidater.

På tross av at 1 San Power M.B. måtte kaste inn håndkledet til slutt i den siste starten (prøvde seg i tredjespor nedover den siste langsiden, men 4-åringen fikk det tungt til slutt) må Ottersen-traveren finne seg i å bli favoritt i dette løpet.

Veldig mye enklere i mot ved denne anledningen kontra det siste løpet, og det kan ligge an til tet fra start til mål denne gangen (helt overlegen fra tet ved triumfen på 18.5 full vei på nettopp dagens arena i den fjerde siste starten).

Tilbake etter litt pause kommer 2 Immortal Impact med litt uviss form, men på full form skal 5-åringen være seiersaktuell i et løp som dette. Vant et sprintløp på 18.0 i den tredje siste starten, og etter den starten gikk Blihovde-traveren hyggelige løp mot klart bedre hester enn dagens konkurrenter.

To outsidere finner vi i form av 3 Fluberginden (svak i den siste starten, men desto bedre til seier på fine 18.0 full vei fra utvendig posisjon i den nest siste starten) og 5 Tres Jolie (avsluttet fint til tredje på 17.2 over aktuell distanse i den siste starten, og med et løp i rygger i det lengste har 5-årshoppa en fin speed å by på til slutt), og begge får da en plass på vårt store system.

Vår rangering: A: 1 B: 2-3-5 C: 4-7-8 D: 9

V65-3, 2600 meter autostart, monte!
Vi synes at fire hester hever seg litt over menden i dette monteløpet for varmblodshester, og på dagens lange distanse tror vi at 9 Surfing Superb blir fryktelig tung å stå i mot til slutt. Vant på fine 17.0 full vei etter litt pause i den siste starten, og løp i kroppen har da normalt gjort godt.

Kanonform i lengre tid har 5 K.N. Wind holdt (stått for strålende innsatser i tre tøffe V75-løp nå på slutten), og det virker til at 7-åringen går like bra foran sulky som med rytter på ryggen (sølv på 16.8 i et sprintløp i sitt siste monteløp).

Tilbake etter litt pause kommer 3 Dream Turbo, og med fjorårets champion i denne grenen Liv Pedersen på ryggen skal Skullerud-traveren være snakk om en opplagt vinnerkandidat (vunnet på 17.5 over aktuell distanse tidligere). Stabilt gode løp i monte gikk 2 Country Ride, og dersom formen er på plass etter litt hvile er også Bjerke-traveren snakk om en seierskandidat.

Vår rangering: A: 9 B: 5-3-2 C: 6-7-8-4-1

Annonse: Øivind Grøstad hadde 12.6 siste tusen på denne nylig. Lørdag feller den dagens tyngste favoritt i V75-3. Ta imot et herlig drag.

V65-4, 1600 meter voltestart
Et sprintløp for kaldblodshopper med hester fordelt over tre distanser venter oss i den fjerde avdelingen, og når løpet ikke teller mer enn åtte deltagere er vi rimelig sikre på at de to antatt beste fra lengste tillegget gjør opp om seieren til slutt.

Dronninga 8 Briskebyrappa måtte nøye seg med sølv på 26.6 full vei i den nest siste starten, og i den siste starten bekreftet Rappfot-datteren fin form ved å avslutte bra til premie på fine 24.3 over aktuell distanse mot eliten. 15-årshoppa måtte gjøre grovjobben ved nederlaget i den nest siste starten, og med et litt heldigere opplegg i kveld tror vi sterkt på seier.

Slo vår favoritt i den siste starten gjorde 7 Indregaards Lilja ved seieren på 26.6 full vei (men alt klaffet helt perfekt ved den anledningen), og vi har litt mere tro på at førstnevnte tar revansje denne gangen.

Sistnevnte sprintet dog flotte 23.8 til sølv bak Trineline i et tilsvarende løp i fjor høst på nettopp dagens arena, og da krysser vi av for den tøffe Spikeld-datteren på våre to største spilleforslag.

Vår rangering: A: 8 B: 7 C: 4-6-3-2-1 D: 5

V65-5, 1609 meter autostart
Kvaliteten på deltagerne i dette sprintløpet for kaldblodshester i den femte avdelingen er ikke mye å rope hurra for, og vi kan fort få en smell (og på vårt store system stryker vi da ingen).

Blåste til tet i den siste starten gjorde 1 Spang Rosa, og på ny kan teten være innen rekkvidde for den hurtige 10-årshoppa. Fullførte bra til tredje på 30.5 over aktuell distanse i den siste starten, og selskapet i kveld er ikke verre enn at Eng Svarten-datteren kan lede rundt om denne gangen.

Nydelig til står 2 Spikduva, og med fine rygger til ut i oppløpet kan Steinseth-traveren speede inn til seier (tredje på 31.3 over aktuell distanse i den nest siste starten). Det er intet å utsette på formen til 11 Tronjasol (satt vel muligens litt stengt ved ved tredjeplassen på 30.5 over aktuell distanse i den siste starten, men veldig mye spart tror vi ikke at det var), men 7-årshoppa har vondt for å vinne løp.

Det er selvsagt litt spennende når 7 Finnskog Fokus dukker opp i regi Eirik Høitomt (championen har dog ikke hatt fryktinngydende form på stallhestene på aldri så lenge), og 5-åringen får da stå som en outsider. Trioen 4 Modina Elken, 6 Smedeld og 8 Øyjann får også en plass på alle våre spilleforslag i dette åpne løpet, men da har vi tro på at vinneren er nevnt.

Vår rangering: A: 1 B: 2-11-7-4-6-8 C: 5-3-9-10

Spilleforslag
Til V65-løpene på Biri travbane har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 84, 336, 672 og 2424 kroner (abc-system voer fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her .

Innleveringsfrister Biri
V5 kl. 18.30 (løp 2-6)
V65 kl. 19.25 (løp 4-9)
DD kl. 20.45 (løp 8-9)

Kjøp en bong og se løpene fra Biri travabane gratis på www.rikstoto.no i kveld.