Gå til sidens hovedinnhold

Tilbake som en vinner?

Arron D`ombree gikk på et nederlag i et V75-løp i den siste starten, men på Leangen i kveld er trolig seiersmaskinen tilbake på vinnersporet. Sjekk våre V5-tips her.

Klikk her for å se våre V5A-forslag.

En ny uke med utfordringer på travfronten står for tur, og det hele innledes med to V5-spill på Leangen travbane i Trondheim i kveld. Vi satser på at dagens største favoritt innfrir denne mandagen, og da snakker vi om svært seiersvante 4 Arron D`ombree i V5A-4/V5B-1.

6-åringen tapte ikke løp på fem forsøk fjor, og dette året ble også innledet med en kontrollert seier fra tet på enkle 19.7 full vei. Ble så sendt ut i et V75-løp i den siste starten, og innsatsen til tredje på fine 17.3 full vei bak gode Estrella & Co var av den solide sorten ved den anledningen. Avsluttet veldig godt til slutt den gangen, og han rapporteres å se lysende ut i trening forut for kveldens dyst, etter en mindre pause.

Storfavoritten støter på et par bra hester i form av 6 Home Made (så veldig fin ut ved triumfen på 17.1 over en sprint i den siste starten) og 7 Come On Sandy (6-åringen vant et V75-løp på fine 16.5 full vei i fjor), men det skal normalt kunne dreie seg om en solid vinnersjanse. Blir etter alt å dømme kjørt relativt tidlig til tet, og vi satser på at Jåmå-traveren holder unna helt hjem.

Vår rangering: A: 4 B: 6-7-5-10-1-8-9 C: 2-3-12-11

V5A-1, 2140 meter autostart
Et flott kaldblodsløp innleder denne rebusen, og vi synes at fire hester hever seg klart over mengden (på vårt største forslag får vi plass til seks hester).

Etter en voldsomt imponerende triumf på flotte 27.5 full vei i den siste starten er det ikke mulig og ikke å sette 2 Pondus fremst, men 5-åringen kommer ikke til noe dekket bord i kveld. Støter på litt bedre hester ved denne anledningen, men fra et perfekt spor, skal det selvsagt kunne dreie seg om en solid vinnersjanse på ny.

En sterkt stigende formkurve er det på 3 Røyns Blessa (latterlig lite spilt med sine 5 %) med et par løp i kroppen etter lang pause, og kanskje kan Fremstad-traveren holde unna for førstnevnte denne gangen (sølv på 28.3 full vei bak favoritten i den siste starten).

Vant et V75-løp på 30.3 full vei gjorde 8 Nordlirappen i den siste starten, og i en feilfri utgave er 5-åringen seiersaktuell også ved denne anledningen. Det er også 7 Husanlynet (vant veldig lett på 29.1 full vei i den siste starten), og da har vi nevnt de fire hestene vi har mest tro på i dette løpet.

Vår rangering: A: 2 B: 3-8-7 C: 1-9-4-6-5

Grøstad/Lerum`s V5-tips til løpene på Leangen kan du finne her.

V5A-2, 2140 meter autostart
Vi finner syv vinnnerkandidater i dette varmblodsløpet i den andre avdelingen, men fire hester skiller seg litt ut på kapasitet.

Helt perfekt til denne gangen står 2 Urban Barsk (1 Rebella Nigella har nå blitt strøket, og da blir det hele litt mer sjanseartet), og 4-åringen kan ta en etterlengtet seier denne gangen. Sølv på 18.6 full vei i den siste starten, og vi synes at 20-prosenteren i spillet må krysses på alle bonger.

Det er intet å utsette på kapasiteten til 6 Win With Windsong, men vi synes ikke at 4-åringen henger helt sammen. Galoppene kommer tett der i gården, men i en feilfri utgave er Blekkan-traveren snakk om en opplagt vinnerkandidat (slo vår favoritt ved triumfen på 18.6 full vei i den nest siste starten).

Veldig fine løp før litt pause gikk 10 Back Tee, og med litt flyt på veien fra andre rekke bør Fast Photo-sønnen kunne kjempe om seieren i et løp som dette. Et veldig spennende comeback gjør 11 Routine B.R., og den kapable 5-årshoppa må krysses tidlig på mistanke. Lekker i to seiersløp i fjor, men formen etter lang pause er uviss.

Vår rangering: A: 2 B: 6-10-11 C: 8-5-3-4-9-7-12

V5A-3, 1640 meter voltestart
Vi støter på et litt åpent sprintløp for kaldblodshester i den tredje avdelingen, og på vårt største spilleforslag tyr vi til helgardering.

Vi setter 3 Kolnes Germa fremst, men vi er litt usikre på om en kjapp sprint er den rette distansen for 6-årshoppa. Gikk dog et sterkt løp til sølv på 29.5 full vei i et V75-løp i den nest siste starten (tredje i et monteløp i den påfølgende starten), og formen er således helt på topp.

Veldig positiv til sølv på 29.0 full vei var 7 Skaugaprinsen etter lang pause i den siste starten på Bjerke, og løp i kroppen har normalt gjort godt. Uforandret fin form holder 1 Buås Mio (sølv på 32.0 over aktuell distanse på en veldig tung bane i den siste starten), men 11-årshoppa er ikke lett å lure først i mål (forutsetningene er dog veldig fine i kveld).

Det er ned en liten klasse for 4 Soløy Morten ved denne anledningen (solide innsatser mot klart bedre hester enn dagens konkurrenter i de to siste startene), og Braute-sønnen får stå som en outsider sammen med 8 Vill Spik. Sistnevnte har uviss form etter lang pause, men 8-åringen kan mye på sitt beste.

Vår rangering: A: 3 B: 7-1-2-4-8 C: 5-6

V5A-5/V5B-2, 2140 meter autostart
Et nytt kaldblodsløp støter vi på her, og på form skiller to hester seg litt ut (og de står også veldig fint inne i løpet på pengene).

Vi snakker da om duoen 9 Gaardens Lat Hans og 10 Skjeppe Kåre, og vinneren av dette løpet kan da fort være nevnt. Førstnevnte var litt uheldig i et V75-løp i den nest siste starten, men i den siste starten ble det en grei seier på enkle 33.1 over en sprint (ny kusk Atle Solhus er trolig intet minus på den litt ”sløve” 6-åringen).

Sistnevnte har gått solide løp i lengre tid, og det hadde vært fullt fortjent om 9-åringen fikk smake seierens sødme nå. Stod på godt til fjerde på 28.9 full vei bak Pondus & Co i den siste starten, og det er klart enklere i mot ved denne anledningen.

Veldig mye dårligere enn de to førstnevnte på kapasitet er ikke duoen 7 Spik Viktor og 8 Helle Sol, men de er langt mer usikre. Førstnevnte virket litt på gang før han hoppet seg vekk i den siste starten, mens sistnevnte har litt uviss form etter en mindre pause. Stigende form er det på 3 Varg Riga, og 7-årshoppa får en plass på våre største spilleforslag (sølv i den siste starten, men det er klart tøffere i mot i kveld).

Vår rangering: A: 10 B: 9-7-8 C: 3-4-6-2-1-5

Klikk her for å se våre V5B-forslag.

V5B-3, 2140 meter autostart
Vi finner ikke mange vinnerkandidatene i dette kaldblodsløpet i den tredje avdelingen av B-spillet, og vi er rimelig sikre på at vinneren er å finne blant våre fem utvalgte på vårt største spilleforslag.

Vi tror at 7 Røstadspretten er snakk om den klart beste hesten på kapasitet, og i en feilfri utgave vinner 7-åringen et løp som dette. Leverte en solid innsats til fjerde på 31.2 full vei i et V75-løp i den nest siste starten, og avslutningen til femte på 31.0 full vei etter galopp i den siste starten var av beste merke.

Vi hadde ikke veldig mye tro på 8 Dosa i den siste starten, men det skulle vise seg å være feil. 5-årshoppa gikk sitt desidert beste løp i karrieren til sølv på flotte 30.6 full vei ved den anledningen, og med en tilsvarende innsats i kveld er Valstad-traveren seiersaktuell.

Av de bedre skal også 6 Jåra Eld være (litt stigende form), mens duoen 2 Dag Jerven (positiv i den siste starten, og kapasiteten er udiskutabel) og 3 Even Scott (sølv to ganger på rad, men det er klart tøffere i mot denne gangen) får en plass på vårt største spilleforslag.

Vår rangering: A: 7 B: 8-6-2-3 C: 1-4-5-9

V5B-4, 2140 meter autostart
Vi støter på et åpent varmblodsløp i den fjerde avdelingen av B-spillet, og vi krysser av for syv hester på samtlige spilleforslag.

En meget spennende årsdebut avlegger 10 Juliano Rags (tjente over 250.000 kroner som 3-åring), men trener Noralf P. Brækken melder om at 4-åringen er litt tung i kroppen forut for kveldens dyst. Vi tror dog at ungdommens mot kan vise seg å være tungen på vektskålen til slutt, og vi setter den lovende krabaten fremst.

Det er ned en klasse for 4 Friendly Fire ved denne anledningen, og fra et fint spor skal 7-åringen tilmåles solide vinnersjanser. Pine Chip-sønnen går stabilt gode løp hele veien, og med et løp i rygger har 20-prosenteren i spillet en fin speed å by på til slutt.

Vi synes at 6 Kramer Lavec gikk relativt pigg i mål i den siste starten (femte på 16.6 over en sprint), og vi mistenker at 10-åringen har sterkt stigende form med et par løp i kroppen etter lang pause (og da er han alt for lite spilt med sine 8 % i kveld).

Det er opp minst en klasse for 1 Nikoline Emm ved denne anledningen (vunnet to strake på dagens arena nå på slutten), og da har vi ikke ståltro på at 7-årshoppa legger på til sin tredje strake triumf. Litt tøft inne på pengene i løpet står også 7 Crusow (men kapasiteten er fin), mens duoen 5 Crown Coger (nå strøket!) og 8 K.L.M. The Black (uviss form etter lang pause) får stå som to outsidere.

Vår rangering: A: 10 B: 4-6-1-7-8 C: 9-3-2

V5B-5, 2140 meter voltestart
Det er ikke noe mindre åpent i dette kaldblodsløpet i lavt grunnlag som avslutter denne rebusen, og på vårt største spilleforslag får vi plass til hele ni hester.

Det er dog liten tvil om at 11 Jærvsørappa er best på kapasitet, men galoppene kommer tett som hagl der i gården. Hoppet seg vekk i de to siste startene, men forut for de løpene viste 4-årshoppa veldig fine takter i to strake seiersløp (og i en feilfri utgave i kveld har neppe Blekkan-traveren noen foran seg i mål).

Det heller intet å utsette på kapasiteten til 6 Vikan Balder, men formen etter litt pause er uviss (vant med innlagt galopp på fine 32.8 full vei i den nest siste starten). Vi synes at 15 Seter Birk avsluttet veldig bra til fjerde etter tidlig galopp i den siste starten, og fra et flott springspor med løpesnor fra 20 meter tillegg kan kanskje 5-åringen gå feilfritt denne gangen (skal være tidlig aktuell da).

Det ble seier for 3 Eld Stjernen (fin type) på 34.5 full vei i den siste starten, og 5-åringen står pent inne på pengene i dette løpet (trolig ventet inn dagens oppgave). Vi synes at 12 Alsaker Rosin stadig viser en fin utvikling (og en seier er rett rundt hjørnet der i gården), mens 1 Krokstad Juvita fort kan vise seg frem i en forbedret utgave etter litt pause.

Vår rangering: A: 11 B: 6-15-3-12-1 C: 13-14-9-10-8-5-2-4-7

Spilleforslag
Til V5A-rebusen på Leangen har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 192, 480 og 1680 kroner, som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre tre forslag til B-rebusen på hhv 168, 504 og 1575 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Leangen
V5A kl. 18.30 (løp 2-6)
V5B kl. 19.40 (løp 5-9)
DD kl. 20.40 (løp 8-9)

Kjøp en bong og se løpene fra Leangen gratis på www.rikstoto.no i kveld.

Kommentarer til denne saken