Tinita Love på rekordjakt

Foto: hesteguiden.com

Topphoppa Tinita Love taper ikke på Sørlandet søndag og jakter samtidig norgesrekorden. Sjekk våre travtips.

Det er ingen grunn til å fortvile for travfolket om det er pinse. 1. pinsedag er det trav på Sørlandet som arrangerer dobbel V5, og til Charlottenlund kan det spilles V65 med Copenhagen Cup som det store sportslige høydepunktet.

Klikk her for å se våre V5A-tips til Sørlandet

Hun har snart tjent fem millioner, Tinita Love, og søndag gjester hun Sørlandet i et svært billig løp. Eier Ole Bjørn Hoppestad er helt tydelig på at hoppa også skal jakte norgesrekorden for hopper med voltestart, og det bør det være svært gode muligheter for på en rask Sørlandets travpark. Den gjeldende rekorden lyder på 1.13.3v og innehas av Lindy Tibur. Tinita Love står på 20 meter tillegg søndag og kommer til start på Sørlandet etter å ha levert to flotte løp i Sverige. Motstanden søndag er så svak at Tinita Love ikke engang trenger å være hundre prosent på topp for dagen.

Klikk her for å se våre V5B-tips til Sørlandet

7 M.T. Cherokee trakk seg enkelt fra tet på Sørlandet sist søndag og bak denne er det egentlig ingen. Tinita Love blir vår soleklare banker i V5-B spillet.
Rangering V5-4B: A: 6 B: 7 C: 4-3-1-9-5-2 D: 8

To hester gjør opp
I V5A-spillet tror vi på ny topp vinnersjanse for vår alternative banker fra sist søndag, 10 Lauvås Jejo, i V5-5A/V5-2B. Han holder syk form for dagen denne hesten og er uten tvil et av årets største forvandlingsnummer. Men nå sitter Geir Mikkelsen seg opp bak kapasitetstraveren 3 Ariladden som trives godt på Sørlandet og dermed spiller vi såkalt dobbeltbanker i V5A-spillet på disse to. I B-spillet tar vi også med 1 Freddi (kanonform på denne karen), 4 Sibbe (som alltid god nok feilfri og bedre oppgave i dag enn sist) og 6 Aabergen (svært variabel, men ville springe sist).
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 10-3 C: 6-4-1-5-11-2-9 D: 7-8

V5-1A:
Både vi og Frode Hamre hadde tro på norgesdebuterende 11 Bungalow Bill sist, men etter tøff forsering frem til ledende xxxxx, lyste lampene rødt tidlig på oppløpet og amerikanerimporten skuffet stort. Når Frode Hamre velger å starte med ham igjen allerede en uke etterpå, er det ikke funnet noe galt på hesten og vi gir treåringen en sjanse til. Selskapet er også klart enklere enn det var sist.

Geir Gudmestad har en lovende treåring i 5 Lukin For Credit, men han har galoppert fra start i begge sine to siste starter. Strålende opphenting sist i Bergen, men har har ikke råd til å galoppere fra start. 7 Grand Love er neppe på nivå med de to favorittene, men han er travsikker og kom fulltanket til mål i Bergen sist etter sen åpning. Kommer hesten noenlunde til fra spor sju bak bilen er han aktuell i seierskampen.

3 Windsong har ikke villet trave i sine to siste starter, men har vist kapasitet og skal ikke helt avskrives. 10 Thai Jasmine måtte vandre utvendig for lederen en del av løpet sist på Jarlsberg, men var likevel fremst på målfotoet. Møter bedre hester i kveld, men prestasjonen sist var bra.
Rangering V5-1A: A: 11 B: 5-7-3-10 C: 6-9-8-2-4 D: 1

V5-2A - Ungdomskusker 2140 meter
Lovende Kristine Kvasnes setter seg opp bak 1 M.T Extra Special istendenfor kjæresten Ove Bakkevold Reime og det tror vi er en klar fordel. Kristine er flink å kjøre og er nå tilbake som stallansatt. M.T. Extra Special har skuffet litt i det siste, men viste fremgang igjen sist etter et tøft løpsopplegg. Skulle noe sånt forsvare sitt innerspor, er trolig løpet kjørt.

4 Amazing News gjorde et par svette løp i fjor, og har nå fått tre løp i kroppen etter pause. Meget flinke Malin Berås setter seg opp bak Super News-sønnen og på en god dag kan han blåse denne gjengen. Litt mer usikker er vi på kuskeegenskapene til Marius Tjørhom Gudmestad, men han er ihvertfall tilgodesett med en hest i form. 6 Linderjet G.T. trakk seg litt tilslutt sist etter en beinhard åpning, men holdt uansett flott til tredje. 8 Pay Back Money er ingen kanon og åttendespor bak bilen er lite gunstig. Fireåringen har imidlertid en del inne og kan selvsagt vinne.

5 Final Dream er avhengig av å få det litt servert underveis, men elleveåringen er i form om dagen.
Rangering V5-2A: 1 B: 4-6-8 C: 5-7-9-2-10 D: 3

V5-3A:
Billig oppgave for 1 Lumiere de Nuit her i den tredje avdelingen og forsvarer Tjomsland sporet med den begavede Dahir de Prelong-sønnen er det stor sjanse for at løpet er kjørt. Han har møtt tøff motstand i sine to siste løp femåringen og uansett tet eller ei må det være en solid vinnersjanse.

2 Overlover har ikke klart å følge den gode fjorårssesongen, men viste fremgang sist, ved å spurte bra til annen bak den soleklare vinneren Danish Angel. Men er blitt avhengig av å få det litt servert nå som grunnlaget har vokst og må nok kjøre litt på sjanse, eventuelt komme seg til tet og få dirigert litt. 6 Kjell Bjarne trodde vi var på gang etter løpet nest sist (spurtet gnistrende bak vinneren Mieux Di Quattro), men sist skuffet Tap In-sønnen igjen. Han risikerer å havne utvendig her og da blir det ikke lett å vinne.

3 Missionary Man kommer tilbake etter to måneders pause. Fin kapasitet i Egon Lavec-sønnen og aktuell bak vår favoritt-trio.
Rangering V5-3A: A: 1 B: 2-6-3 C: 7-5 D: 8

V5-4A/V5-1B:
To ganger på rad har 2 U.R. Molina måttet tåle tøffe løp i dødens og naturlig nok stivnet litt tilslutt. Søndag ligger det an til tidlig tetkjenning og dersom kusk Bjørg Karin Ryen tempobedømmer noenlunde riktig underveis må det være en smellfin vinnersjanse for hoppa søndag. To seire har hoppa på nitten starter, begge over full vei.

9 Flyveren er det som alltid galopprisiko for, og han har vist litt tvilsom stridsmoral et par ganger på slutten. Søndag blir det ryggløp og da kan få spille ut sin speed tilslutt. Fireåringene 6 Prins Hardy (har kapasitet, men ustø på beina) og 4 Blijerven (galopperte seg bort sist, gjorde fine løp i Sverige i fjor) er begge aktuelle dersom de holder seg på beina. 1 Per Even står flott til for smygløp og nlir kuskeforsterket.

7 Ås Glimten er svært ustabil, men kom flott tilbake etter galopp sist og kan være en fidus et halvskummelt løp.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 2 B: 9-6 C: 4-1-7-12-5-8-10-11-3

V5-3B:
Kun sju hester til start i den tredje avdelingen i V5B-spillet og Frode Hamres to hester i løpet skiller seg klart ut. Vi setter 5 Keep The Spirit først, treåringen som kjøres fast av Thor Borg. Har tre ganger på rappen møtt de beste treåringene og ikke strukket til der, selv om han holdt flott til tredje nest sist. Sist trøtnet Angus Hall-sønnen fra dødens. Svært billig motstand søndag og topp vinnersjanse.

Frode Hamre kjører selv norgesdebuterende 4 Southern Gentleman. Cantab Hall-sønnen har gjort det brukbar i USA og trener i følge Frode fint. Soleklart motbud til vår favoritt. Øystein Tjomsland varsler forsøk på tetkjøring med 3 Master Blaster som galopperte seg bort som 1,2 oddser i norgesdebuten nest sist og også under Grand Prix-helgen på Bjerke ble det galopp. Kapasitet finnes og feilfritt en vinnerkandidat.

6 Thai Victory hengte med flott til fjerde i V75 sist etter innvendig løp. Er ingen stjerne dette, men scorer på at han er travsikker. Skulle flere av favorittene rote seg bort kan det bli karrierens første seier. 1 Zipin Rapida har skuffet i sine tre løp i Norge, men innerspor bak bilen på en sprint er uansett helt optimalt.
Rangering V5-3B: A: 5 B: 4-3 C: 6-1-7 D: 2

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Sørlandet

V5-5B:
Det er ikke alle dager begavede 10 Vestpol Faxen vil yte sitt beste fra tillegg, men søndagens oppgave ser svært overkommelig ut for Øystein Tjomslands seiersmaskin. Kanongod vinner sist etter flott taktisk kjøring av Tjomsland, men han er som nevnt ikke like glad i å gå via sporene lenger, så vi tyr til noen garderinger.

3 Gann Pål har en flott oppgave på papiret og her blir det trolig tet. Derfra er Berås-traveren klart best og han lurer litt i vannskorpen nå og møter mange formsvake konkurrenter her. 7 Ara Faks har trukket et fint startspor og unngår han galoppen er han slett ikke ueffen de dagene han vil springe. 2 Rinde kvikken har trukket et litt kjelkete startspor. Er også variabel i prestasjonsnivået, men duger godt de dagene humøret er på topp.

12 Trollgutt skuffet for ved å ikke holde unna for Vestpol Faxen sist. Nå er det eier og trener Kjell Løvdal som kjører. 9 Mjølner Faks har virket fryktelig tung å få i gang igjen og var svak igjen på Forus tirsdag.
Rangering V5-5B: A: 10 B: 3-7-2-12 C: 9-13-8-11-5 D: 6-1