Tjomsland flyr

Foto: hesteguiden.com

Sørlendingen setter seg opp bak fire hester med solide vinnersjanser på Forus i kveld, og vi satser på at suksesstreneren vinner minst to løp.

Klikk her for å se våre V5A-forslag.

Etter en strålende fjorårssesong med mer enn fem millioner kroner innkjørt og hele 137 triumfer bokført har Øystein Tjomsland startet opp der han slapp i fjor, og så langt har det blitt 11 triumfer i inneværende sesong. Det stopper nok ikke med det, og på Forus i kveld pynter han nok ytterligere på en fra før fin statistikk.

Sørlendingen setter seg opp bak dagens største favoritt i form av 4 Flyveren i V5A-3, og slik vi ser det taper ikke Lome Kongen-sønnen løp i det grunnlaget han befinner seg i nå i en feilfri utgave. 5-åringen sjokkerte sine tilhengere ved å slå på en galopp inn på den første svingen i den siste starten, men når pengene skulle fordeles til slutt var han alene på valen.

En sisterunde som ble avviklet i underkant av 30.0 ved den anledningen forteller om en hest med kapasitet langt utover sitt relativt beskjedene grunnlag, og vi vil bli veldig overrasket dersom ikke den fjerde strake triumfen sitter klokkerent i kveld. Kun galopp modell stor i mot, og dersom storfavoritten skulle rote seg vekk står 2 Eld Karl klar til å overta.

Vår rangering: A: 4 B: 2 C: 6-7 D: 8-1-5-3

Vil du kjempe om de virkelig store pottene? Spill andelslag her!

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under. Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

V5A-1, 2040 meter voltestart
Når vi går for samlebonger over hele linja i kveld må vi gå tynt i en del løp, og vi velger da å stå på duoen 1 Dickie Dick Dickens og 8 Power Va Bene i innledningen. Førstnevnte leverte en solid siste 400 til sølv på fine 18.5 i debuten, og broren til mer velkjente Astral Projection står til for å lede dette løpet rundt om.

Sistnevnte kunne ikke helt fullføre eget angrep via tredjespor rundt den siste svingen i den siste starten, men løp i kroppen etter pause og kastrasjon kan ha gjort veldig godt. 4-åringen virket langt mer harmonisk etter å ha mistet sine mer edle deler, og kapasiteten er det lite å utsette på (og da er han alt for lite spilt med sine 13 %).

Vår rangering: A: 1 B: 8 C: 5-3-10 D: 2-9-6-7-4

Annonse: Grøstad/Lerum`s V5-tips til løpene på Forus kan du finne her.

V5A-2, 2040 meter voltestart, monte!
Det er ikke helt enkelt å ha stålkontroll på et løp som dette, og vi garderer bredt. Etter å ha levert stabilt gode resultater i denne grenen nå på slutten setter vi dog 6 Rigel Elden fremst, og vi syntes ikke 10 Rinde Kvikken skal være snakk om en favoritt, når det dreier seg om en hest som så langt ikke har prestert under sal.

Veldig mange fine løp med rytter på ryggen har 8 Taletta gått i sin karriere, og da syntes vi hun er vel lite spilt med sine 14 % Stålform holder 4 Vangen Glunten, og det skal bli spennende å se hva oldtimeren kan utrette uten sulky bak seg.

Sjokkvant i den siste starten gjorde 3 Spyden, men Rigel Jo-sønnen har kun tre løp på det jevne til premier å vise til så langt i denne grenen. Tøft inne i løpet på pengene står 7 Augne Troll, men i en feilfri utgave ser vi ikke helt bort i fra at 7-prosenteren kan sjokke.

Vår rangering: A: 6 B: 10-8-4-3-7 C: 11-9 D: 5-2-1

V5A-4/V5B-1, 2040 meter autostart
Vi syntes det ser ut til å være heldekk med tre hester i dette varmblodsløpet, og fra spiss er 6 Nepos Bee hesten å fange på ny. Muligens ikke som best ved tettriumfen på 16.4 full vei i den siste starten, men løp i kroppen etter en mindre pause kan ha gjort godt (eller begynner han å merke det litt, og da blir han kanskje vel tung favoritt med sine 89 %?).

Fullførte strålende til sølv i det tilsvarende løpet som favoritten vant sist gjorde 9 Mr. Vegas, og kanskje kan det være dags for revansje i kveld fra et litt bedre spor. En meget spennende start i regi Geir Mikkelsen gjør 2 Yonckers Boshoveve, og 8-prosenteren i spillet bør krysses på alle bonger. Skyhøy kapasitet på denne, og det er nesten utrolig at grunnlaget så langt kun er på snaue 123.000 kroner (treningsrapportene er gode).

Vår rangering: A: 6 B: 9-2 C: 10-4-8 D: 1-3-11-5

V5A-5/V5B-2, 2040 meter autostart
Vi kan ikke med vår beste vilje se at ikke vinneren er å finne på duoen 6 Italiano og 8 Investor G.T. i dette varmblodsløpet for den høyeste klassen på Forus, og med en rekke startkjappe konkurrenter på innsiden som vil lage litt tempo på løpet innledningsvis er vi rimelig sikre på at en av de to er fremst på fotoet til slutt.

Førstnevnte leverte en strålende debut for Rune Wiig til seier på fine 15.6 full vei etter en solid avslutning på løpet i den siste starten, og normalt er ikke den storvokste Supergill-sønnen noe dårligere til kveldens dyst med løp i kroppen etter meget lang pause. Sistnevnte er still going strong i en alder av 9 år, og etter den siste innsatsen å dømme til sølv på fine 15.0 under ikke helt optimale forhold bak gode Cream Of Arnie skal dagens konkurrenter stå tidlig opp for å følge til slutt.

Vår rangering: A: 8 B: 6 C: 7-2 D: 5-3-4-1

Nettavisens V5B-forslag finner du her.

V5B-3, 2040 meter voltestart
Vi støter på den sedvanlige poengjakten i dette varmblodsløpet, og etter vårt skjønn er det snakk om et rent gaveløp for 8 Undulat Hornline. Knallhardt ute fire ganger på rad før starten etter litt pause nå sist, og etter å ha slått på en galopp midt på den siste langsiden var det snakk om full fart i kasse uten at det ble premie ved den anledningen på 17.0 over en sprint i Skien.

Hoppa så strålende fin ut etter vårt skjønn den gangen, og det er snakk om skreddersydde forutsetninger i kveld. Trener Jenny Thygesen har full form på sine stallhester om dagen, og vi er rimelig sikre på at den steintøffe S.J.`s Photo-datteren spiser dagens konkurrenter til slutt. Det er nesten fire år siden 7 Muito Bonita har vunnet løp, og de øvrige i løpet drar ikke skinnet av pølsa.

Vår rangering: A: 8 B: 7 C: 1-5-4-6-3-2

V5B-4, 2040 meter voltestart
Dette er kanskje snakk om dagens mest åpne løp, men når vi går for samlebonger begrenser vi oss til fem hester på vårt største spilleforslag. Sterke innsatser i de tre siste startene har 2 Tormod stått for, og i kveld kan det ligge an til tet fra start til mål. Dette er dog snakk om en bukk av en hest man ikke sveiver inn på bestilling, men en seier skal være rett rundt hjørnet.

Vi føler at det er ned en liten klasse for både 4 Kleppe Skranten og 8 Flyti ved denne anledningen, og begge skal da være snakk om tidlige garderinger. Førstnevnte var solid til tredje bak svært gode hester i den siste starten, mens sistnevnte stod alt for tøft inne i det tilsvarende løpet (veldig god forut for den starten).

Vår rangering: A: 2 V: 8-4 C: 5-7-3-1-9 D: 11-10-12-13-6

V5B-5, 2040 meter autostart
En gjenganger på Forus er 2 Mieux De Quattro snakk om, og naturligvis blir den flotte Italieneren storfavoritt på ny. Brenngod til seier på hhv 15.0 og 15.6 full vei i de to siste startene, og det kommer ikke som noe sjokk dersom den fjerde strake triumfen sitter i kveld. I pengevei har det blitt 107.000 kroner innkjørt på ni strake starter på dagens arena, men finnes det ikke V75-løp for denne hesten? Vi vil tro at det hadde blitt langt mer innkjørt ved å starte i litt mer pengestinne løp, men det virker til at seierne er viktigere enn kroner inn på konto der i gården.

Vi er heller ikke helt fremmed for at 5-åringen kan gå på en smell i kveld, når 1 Invisible Power fyres av mot front (kraftig underspilt 7-prosenter dette!). Sistnevnte holder hysterisk form, og det er ned minst en klasse ved denne anledningen for Lasting Tribute-sønnen (og vi synes da det er naturlig å sette et DD-spill på Thygesen-traveren). Strålende ved den siste triumfen på 17.6 full vei i Skien etter litt pause i den nest siste starten, mens det ble for tungt mot M.T. Evita & Co fra køen i den siste starten

Spilleforslag
Til V5A-rebusen på Forus har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 72, 360 og 720 kroner, som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre tre forslag til B-rebusen på hhv 90, 360 og 720 kroner ligger ute her .

Uten om det minste forslaget i A-spillet er samtlige forslag samlebonger.

Våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Forus
V5A kl. 18.35 (løp 1-5)
V5B kl. 19.35 (løp 4-8)
DD kl. 20.30 (løp 7-8)

Kjøp en bong og se løpene fra Forus gratis på www.rikstoto.no i kveld.