Tjomsland innfrir på hjemmebanen

Foto: Hesteguiden.com

V75-vinneren Særheims Kongen har et gaveløp søndag og bankerspilles på Sørlandet. Sjekk våre travtips.

Det ble seks millioner kroner i utbetaling til elleve heldige spillere som prikket sju rette under lørdagens V75-omgang på F¨rjestad. Spillerne ga seg ikke før de hadde sendt over 137 millioner norske kroner inn i spillelukene og Unionstravet ble atter en gang en gedigen suksess. Søndag vender vi blikket mot det blide Sørland, der det skal kjøres dobbel V5.

Klikk her for å se våre V5A-tips til Sørlandet

Vi var ikke mye i tvil om vår banker denne søndagen og 6 Særheims Kongen som skal ut i V5-4A/V5-1B, bankerspilles i begge omganger. Fire starter i regi Øystein Tjomsland nå og to av dem er vunnet, senest i V75 på Biri der hesten vant meget lett fra tet. Søndag er motstanden mer enn overkommelig og når 7 Høiby Krissa er blitt strøket, kommer heller ikke startsporet til å volde problemer. Vi ser ingen grunn til å spekulere og Særheims Kongen er den sikreste vinneren søndag.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 6 B: 14-9 C: 4-2-8-10-1-5-12-11 D: 3-13

Klikk her for å se våre V5B-tips til Sørlandet

V5-1A - Kaldblodshester monte. 2140 meter volte
Vi har ved mange tilfeller skrevet om vår misnøye med at monteløpene settes inn i V5-spillet. Det dukker stadig opp hester som ikke har gått monteløp og det er nesten umulig å ha kontroll på slike hester.

I dette løpet blir 7 Sibbe forholdsvis klar favoritt. Sibbe har vist at han behersker travritt og rytteren er god. 4 Samina Ø.K dro meg seg 40 000 kroner fra Bergen sist da hoppa vant Rappfots æresløp. Fra strek skal det være en fin sjanse igjen. For øvrig er løpet vidåpent og brede gardering er å anbefale.
Rangering V5-1A: A: 7 B: 4-6-5-10 C: 8-12-11-1-2-9-3

Annonse: Rolf Lerum har analysert samtlige V5-løp på Sørlandet og byr på en svimmel luring i V5-4B på Sørlandet

V5-2A - Varmblodshester 2140 meter voltestart
En feilfri 3 Anthony Boko taper neppe dette løpet. Kun fire hester på strek og det skal være bra sjanser for tidlig tetkjenning her. Kom aldri inn i løpet sist, som var et V75-løp og galopperte med premiesjanse på oppløpet. Nest sist vant hesten lett fra tet på Biri og Anthony Boko kan være et bankeralternativ.

Pussig nok er 6 Dominus favoritt nå i morgentimene søndag. Visst er Tjomsland-traveren bra, men å hente 20 meter tilleg på nevnte Anthony Boko høres tøft ut. Lite felt kompenserer dog en god del. 1 Made By Lendalund kan få et smørløp fra sitt innerspor. Men har vel ikke vært som best den siste tiden, og normalt rår han ikke på våre to favoritter. 5 Buddy er ustabil, men på gode dager er nok ikke Buddy langt bak favorittene. 4 Golden Glamour stod helt feil til sist, har nå fått et løp i kroppen og kan være et skrellbud.
Rangering V5-2A: A: 3 B: 6-1-5 C: 4-2

V5-3A - Kaldblodshester 2140 meter voltestart
Ny stor favoritt på farten her, og atter en gang er Øystein Tjomsland sentral. 6 Vestpol Faxen har møtt steintøff motstand i sine siste starter og slett ikke gjort seg bort. Denne søndagen skal han hente 40 meter tillegg på noen riktig bra strekhester, men med kun seks hester på startstreken vil Vestpol Faxen få billig kontakt, og de som spiller samlebonger vil nok bruke Vestpol Faxen her.

Vi velger imidlertid å gardere. Det er kanonform på 3 Vikkivinn om dagen og nest sist holdt han veldig greit unna fra tet til solid seier på Forus. Her kan det bli tet igjen og Vikkivinn kan bli lei å fange derfra. 4 Kjenner Tor var klart slått av Vikkivinn sist på Forus og holder trolig ikke den samme toppformen som han hadde tidligere i år. Men kommer til å få et fint løp her og skal med på gardering. Det skal trolig også 2 Høiby Lunar, selv om formen er høyst usikker der om dagen. Treneren er ikke optimist, men med Eirik Høitomt i sulkyen er det ingen grunn til å utelate denne kapasitetstraveren fra kupongen.
Rangering V5-3A: A: 6 B: 3-4-2 C: 1 D: 5

V5-5A/V5-2B - Norskfødte varmblodshester 2609 meter autostart:
Ikke veldig mange vinnerkandidater i dette løpet heller som har ti hester på startstreken. Vi setter 10 Game Over Land først. Holdt lekestue fra tet nest sist på Klosterskogen og sist holdt fireåringen koken flott fra dødens til fjerdeplass. Billig motstand og vi tror gjestekusk Frode Hamre sitter bak den beste hesten.

7 O.M.X. Twenty holdt koken flott oppe fra dødens sist og viste formforbedring igjen. Vallaken tåler å gjøre litt selv og langløp passer fint. 9 Diamond Va Bene har en flott programrad, men dette er ingen stjerne. Burde vunnet sist etter perfekt løp, men kjempet skuffende lite nedover oppløpet. Uansett et seiersbud her. 3 On Your Marks har rotet litt i det siste, men har vist at det er fin kapasitet når det klaffer og skal være med her. 1 Staro Dream On har vunnet sportrekningen, men formen er ikke mer enn så der.
Rangering V5-5A/2B: A: 10 B: 7-9-3 C: 1-4-5-8 D: 6-2

V5-3B - Varmblodshester 2140 meter autostart
Kun sju hester til start i dette løpet og generelt tynne felter på Sørlandet denne søndagen. 1 Playful Win sviktet med doble galopper sist, men Hamre-.traveren var solid i to strake seiersløp før det. Har vist seg brukbar fra start og gjestekusk Thor Borg vil nok prøve å forsvare sitt innerspor. God vinnersjanse. Frode Hamre velger selv å kjøre 3 Mr. Jubal som har vist seg helt umulig på voltestart. Auto skal passe bedre og trolig er Mr. Jubal beste hesten i feltet.

2 Pay Me S.H vant et billig løp sist på Sørlandet sist, men gjorde det på en fin måte. Virket som en type som tåler å gjøre litt selv og løp i kroppen skal ha gjort svært godt. Fireåringen er den tredje vinnerkandidaten vi ser i dette løpet.
Rangering V5-3B: A: 1 B: 3-2 C: 6-7-5 D: 4

V5-4B - Varmblodshester 2140 meter autostart
Åsbjørn Tengsareid tok en bejublet seier i V75-7 på Färjestad lørdag med Grand Tealight. I dette løpet må vi lansere 2 Digital Program som var fryktelig god direkte ut etter pause sist og leverte et meget sterkt løp til andreplass på Forus da. Løp i kroppen nå og et helt perfekt startspor og vi tror Digital Program er vinneren her.

3 Burj Al Arab spurtet flott til seier på Klosterskogen nest sist for Thor Borg. Så ut som en vinner ut mot oppløpet sist også for eieren Rene Werth, men speeden ebbet ut. Nå er Thor Borg atter tilbake i sulkyen og betingelsene er gode. 8 Lumiere De Nuit har hatt en skuffende sesong. Normalt skulle dette vært en topp vinnersjanse, men formen er usikker. Naturlig outsider. 9 Gann Golden gjorde et helt greit løp på Forus tirsdag. Høitomt og smygspor nå.
Rangering V5-4B: A: 2 B: 3-8-9 C: 6-10-7-5-1 D: 4

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Sørlandet

V5-5B - Varmblodshester 1609 meter autostart
Frode Hamre presenterer en ny yankee her og i et svakt felt synes vi 8 The First Time skal være favoritt. Gjorde et fint prøveløp på 17.6 full vei og i følge Frode travet hesten 1.15 siste tusen i det prøveløpet. Har trukket et sjanseartet åttendespor bak bilen i kveld på sprint, og det er et stort usikkerhetsmoment. Knepen favoritt, ikke minst med tanke på at hovedutfordrer 11 Jonnythecash har trukket bakspor. Forushesten har vunnet to av sine tre siste løp, men begge seirene har kommet fra tet. Helt andre betingelser i kveld.

2 Linderjet G.T. har endelig trukket et fint startspor og formen er slett ikke verst på denne dama. Feilfritt er hun med i fremste rekke. 4 Hamilton Avenue er ingen stjerne, men møter billigere motstand i kveld enn i sine foregående starter og nå setter Eirik Høitomt seg opp igjen. 9 Elegant Ås er slett ikke verst og kan få et fint smygløp herfra.
Rangering V5-5B: A: 8 B: 11-2-4 C: 9-6-7-1-5-10 D: 12-3