Gå til sidens hovedinnhold

Tjomsland og danskene

Øystein Tjomsland står over kuske-NM og kjører flere vinnerkandidater på Sørlandet i dag.

Tjomsland dominerer
Øystein Tjomsland ble kåret til årets trener 2009. Den seierssugne sørlendingen står over kuske-NM på Leangen i dag og kjører i stedet hjemme på Sørlandet. Søgne-mannen har slitt med ryggplager de siste par ukene og tar ingen sjanse med en langtur til Trondheim.

Flere tips søndag:
Damene fikser tolv rette
Her er søndagens oddstips
Leangen: Vi tror på Gunnar Austevoll

- Jeg vil være pigg til neste helg hvor flere av mine hester har flotte oppgaver under Forus Open-helgen, sier "Kaptein Sabeltann" som han kalles i sporten. Øystein kjører blant annet storfavoritten 4 Vestpol Balder som vinner V5-1 uten uhell. Sjansen har han også med One Of The Best og Viktorian.

Vår satser derimot på en annen bankerkusk. Bo Westergaard har en stall med en rekke vinnerhester. Nyervervelsen 9 Lumiere De Nuit tror vi blir en ny seiersslager i dansken regi. Vallaken innehar enorm kapasitet og treningsrapportene er meget positive. Fireåringen galopperte direkte sist, men har nå trukket bakspor. Derfra tror vi han kommer feillfritt i gang. Da lar han seg neppe stoppe i et ikke alt for sterkt selskap i V5-2.

Her kan du kjøpe Olas eksperttips til Sørlandet

4 Vestpol Balder blir altså klar favoritt i V5-innledningen. Kun galopp kan skrinlegge seiersplanene for Alm Viktor-sønnen som gjorde en svæørt hederlig innsats mot deler av årgangseliten på Jarlsberg sist. SKulle han svikte er det mange om beinet. 3 Slutt er på gang. Står bedre til denne gangen og kjemper høyst sannsynlig helt i toppen. 10 Fodnes Bausen får svært sjelden klaff og kommer oftest for sent til å snappe seieren. Skulle det klaffe med løpsopplegget er han definitivt god nok til å kapre en plass helt der fremme. Kapable 10 Høvåg Faksi dukker opp etter løpspause. Farten er stor, men galoppene kommer som brev på posten. Aktuell tidlig i feilfritt løp. 11 Pålfaks er variabel. Ikke sjanseløs om han har en av sine beste dager. 1 Spang Hyper travet et sterkt løp nest sist, mens han feilet og ble disket sist. Kan komme feilfritt i gang og er kjapp ut. Holder han seg i trav kan han lede dette løpet lenge.

Nyhet: Kjemp om de virkelig store pengene med andelslag på nett!

Dansk suksess
Gordon Dahl er en velkjent danske som har hatt suksess de siste 20 årene. I dag kommer han ut med et par spennende hester. Den beste av de er 1 Racpac som starter i V5-3. Han er knallgod fra start og misser neppe fra førstespor. Vi har god tro på at han leder hele veien og han kan kanskje forsvare et bankerstempel. I den nest siste starten slo han selveste Kick Hanover. Om man ønsker å gardere så er det mange om beinet. 9 Highfive Kemp gikk på det jevne sist. På sitt beste er han mer enn god nok til en plass helt fremme. Står også i et gusntig spor og kan få en drømmereise. 8 One Of The Best holdt koken fint sist. Rader ikke opp seire, men er absolutt aktuell på sin flotte form. 5 Our Dream er meget god på sitt beste. Ble dratt bakover av en svak konkurrent sist og var unnskyldt. Var meget stri nest sist, men holdt unna etter en drepende åpning. 2100 meter er en klar ulempe og hoppa må roe seg mange hakk for å kjempe i toppen på denne distansen.

Flott kaldblodsløp
3 Horgen Yx (V5-4) kjempet heroisk i tredjespor da han ble svart opp Hjerteborken/Ravnfaks nest sist. De to konkurrentene fikk sin forventende åndenød etter at toppkuskene Høitomt og Tengsareid hadde kjørt fra seg. Horgen Yx holdt glimrende til annen og var løpets moralske vinner. Sist galopperte han seg bort. Normalt skal han ha en solid sjanse til å revansjere seg fra sine to siste løp i dag. Da må 1 Ramstad Loke slås. Han har vært knakende god den siste tiden og tjent over 100.000 kroner på sine siste seks starter. Står også hardt inne i løpet, men han vokser hele tiden med oppgavene og må selvsagt strekes igjen. 6 Erga Svarten er en vinn eller forsvinn-hest. Var rå sist og uten galopp sloss rogalendingen om seieren. 4 Viktorian går hele tiden gode løp. Tjomsland ønsker mer tøffhet i hesten foran høstens store mål Derby, og matcher han mot eldre hester. Han er veldig bra om han har formtopp og må betegnes som løpets outsider. 2 Ravnfaks var ikke som best sist, mens han som tidligere nevnt ble kjørt bort gangen før. Kan overraske om han får drahjelp.

Her kan du kjøpe Olas eksperttips til Sørlandet

V5-finalen er en spennende løp. 7 Enjoy The Dance er på gang. Fikk for langt frem, men avsluttet bra etter en treg start. Løser det seg på startsiden er han klart seiersaktuell. 3 My Lucky Devil må ikke undervurderes. Var fin i prøveløpet og hadde mye inne. Står også flott til og blir en stor outsider første gangen ut i Jan Morten Hansens regi. 11 No Mans Land er mye bedre enn raden. Fikk det ikke lett i Drammen sist, men har en finere oppgave denne gangen. 9 Loverboy Pellini er har aldri tapt på Sørlandet. Sjanseløs i det omdiskuterte Klosterskogen Grand Prix i påsken, mens han vant i Årjäng i starten etter. Skuffet mot bedre hester i svensk V75 på Åby sist og har hatt en pause etter dette. Eirik Høitomt som kjører NM på Leangen overlater tømmene til sønnen Marius. Høitomt sender aldri ut hesten uten at han er i form, men vi er ikke så sikre på at han kan opprettholde den gode statistikken i sør med et løp fra tillegg. 10 Auro News vant NM som femåring og hele tiden vært en bra hest. Dessverre har han fått en del tøffe reiser siden han er treg fra start. Selskapet er meget passende søndag og han må ikke avskrives. Det skal heller ikke formtoppede 1 Why Not A Winner og 12 Try Me On som har vært knallhardt matche i det siste.
Trykk her for V5-forslag

Kommentarer til denne saken