To bankere direkte

S.T.C.C. Faksa og kusk Tom Erik Solberg. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.
S.T.C.C. Faksa og kusk Tom Erik Solberg. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

Bjerke byr på en ny strålende V76 onsdag kveld. Sist onsdag spilte Nettavisen inn 169 000 kroner. I kveld spiller vi to bankere.

Sportspills meny onsdag:
V5 Bjerke: Hop med ny V5-banker
V4 Romme: Kontio i hetluften
Oddsdobbel: Wigan på kanten av stupet
Oddstips: Pardew lurer Newcastle
Tippetips: Vi går for store premier

Vi har en ny flott V76-omgang foran oss på Bjerke onsdag. Sist onsdag ble det påny storutbetaling da kun 5 kuponger kom seg helskinnet gjennom og det ble hele 271 860 kroner i utbetaling for sju rette. 

Sist onsdag ble det solide gevinster for en rekke andelslag på Eksperten.  Hele 20 andelslag (lagnavn Siste V76 med Leirvåg) gikk inn med seks rette, og premiene varierte fra drøyt 4000 til 16.000 kroner per lag. Totalt innspilt: 169.000 kroner. Den kvelden røk jeg på mitt bankerspill på Nettavisen (Tin Balder), men på siste V76-lagene bankerspilte jeg Quite Pepper på en rekke lag.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


Onsdag er det på'an igjen og jeg går på to bankere direkte, da det er nok av fallgruber i de øvrige løpene.

Lar seg ikke stoppe?
Fartsvidunderet 11 S.T.C.C. Faksa har vært et lykkekjøp for Morten Langli, og i siste start holdt hoppa lekestue på Färjestad. I starten før, havnet hun på etterskudd fra sitt lange tillegg fra start, og ble tatt bort av svake konkurrenter i sisterunden. Avsluttet gnistrende når det endelig ble fri bane og gjorde et toppløp. Tre strake seire før det. Onsdag er det 40 meter tillegg, men få hester med i løpet. Tom Erik Solberg har full kontroll på hvordan han disponerer denne dama underveis, og det må være en knallfin vinnersjanse igjen. Jeg bankerspiller i V65-1.
Rangering V76-1: A: 11 B: 8-11-4 C: 7-3-1-5-9-6-2


Har vunnet sportrekningen
I V76-2 kommer Bo Westergaard-trente 3 Ruth Reerstrup til å bli omgangens største favoritt. Jernhoppa holdt greit unna for Premance Simoni nest sist på Bjerke og leverte et nytt solid løp til tredje i svensk V75 sist. Ruth Reerstrup møter alt annet enn avskrekkende selskap onsdag og svært mye taler for tet fra start til mål. Klar banker.
Rangering V76-2: A: 3 B: 5-1-7 C: 8-4-2-6

Kjøper du en andel i Eksperten spiller du på lag med flere. Artikkelen fortsetter under spillboksen.


Kan lede hele veien
V76-5/V5-2 er et skummelt løp, som er vanskelig å lese. Tre hester starter fra strek, mens favoritten 9 Escape Boko starter fra 20 meter tillegg.

Vidar Hop hadde en flott lunsj på Klosterskogen tirsdag og har fine vinnersjanser også onsdag. 2 Last Hooray er den sannsynlige tethesten og i et slikt løp, kan hesten da utmerket godt lede hele veien. Var klart forbedret sist onsdag i fireårsløpet som ble vunnet av Quite Pepper og blir et klart førstevalg for meg i kveld. I et meget utfordrende V5-spill velger jeg å bankerspille.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


Spillefavoritten 9 Escape Boko gjorde en helt grei årsdebut på Bjerke 21/1, men heller ikke mer. 20 meter tillegg er aldri lett og hesten må trolig være forbedret for å ta del i seierskampen her. 1 Wagtail Happyharry galopperte seg bort i debuten for Bo Westergaard, og har ikke gått mange feilfrie løp i sitt liv. På kapasitet er trolig hesten mer enn god nok. Sammen med stallkompis 4 Wayne får hesten plass på mine to minste spilleforslag.

På det største forslaget betaler jeg også for 7 Hall Of Hope som varslet form nest sist og som tok en fortjent seier på Jarlsberg 30/1. Fem hester skal gi god dekning i dette løpet.
Rangering V76-5/V5-2: A: 2 B: 9-1-4-7 C: 2-11-8-12-10-5-13-6

Solberg er i form
Tom Erik Solberg tok tre seire under tirsdagens lunsjtrav på Klosterskogen tirsdag og har som kjent solid vinnersjanse med S.T.C.C. Faksa i V76-1. Vinnersjanse har han definitivt også med 3 H.G. Imar i V76-6/V5-3/DD-1. Nest sist var hesten tapper i nederlaget i et V75-løp på Klosterskogen (Odd Herakles vant). På Bjerke 31/1 (også det V75) var hesten igjen solid treer. Fra spor tre i kveld kan H.G. Imar får tet, og derfra må det være en bra vinnersjanse. I et herlig DD-veddemål i kveld, velger jeg å bankerspille hesten.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


2 Rognfaks kan dog bli en lei nøtt å komme forbi på startsiden. Tetvant overbevisende nest sist, men ga opp via sporene i løpet 31/1 (der H.G. Imar ble tredje). Er Rognfaks like bra som nest sist, er han en klar vinnerkandidat her. 4 Bokli Vind kommer tilbake etter tre måneders pause. Kapasiteten er velkjent og Flåten har form på stallhestene om dagen. Disse tre får plass på mine to minste forslag.

På de større forslagene betaler jeg også for 6 Juniorprinsen (burde vunnet sist, og står vrient til spormessig i kveld) og 9 Mjølner Komet (strålende vinner i V75 i sitt siste løp).
Rangering V76-6/V5-3/DD-1: A: 3 B: 2-4-6-9 C: 8-1-10-5-7

V76-3 - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
Til tross for to års pause blir 4 Torpa Jan tung favoritt i V76-3. Det skyldes kanskje mest motstanden, som ikke er veldig skarp. Ingen tvil om at hesten er best blant denne gjengen, men så lang pause gjør at jeg garderer.

Først med hyperkapable 5 H.G. Jærv. Undertegnede var i kontakt med treneren Lars O. Romtveit forut for den siste starten, og han kunne fortelle at hesten trener flott, men at balansen er en utfordring og at de vil teste balanseendringer fremover. H.G. Jærv kan slå til når som helst, og er et klart motbud til favoritten. 12 Gjøndin er nesten ikke rørt i totoen, men tross svak innsats sist, må da hesten være blant de bedre her. Klar obshest.

Hans Christian Holm mener 6 Drømmina møter bedre hester i kveld kontra seiersløpet på Jarlsberg for snaue to uker siden. Det har han ikke rett i. Drømmina må kunne hevde seg blant disse. 10 Hvalstad Jerven fikk maks som toer i et V75-løp på Leangen i sin siste start (Raymon vant). Ikke noe tøffere imot her. 

Totalt uspilte 7 Dan H.C. varslet vi for litt i debuten for Bjørn Larsen på Momarken 3. februar. Da surnet hesten fra dødens. Løp i kroppen nå, og jeg slipper ikke denne helt.
Rangering V76-3: A: 4 B: 5-12-6-10-7 C: 9-2-1-8-11-3

V76-4/V5-1 - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
Fireårige 12 Nordby Hugin er trolig den klart beste hesten i V76-4. Hesten viste i flere treårsløp i fjor, at kan være blant de beste treåringene i landet. Er nå hentet hjem til eieren Georg William Sværdrup og selv om hesten kanskje burde hatt en blåser i kroppen, tror jeg på bra vinnersjanse.

Folkehesten Jarlsberg 6 Finnskog Odin starter meget hyppig. Tre strake seire nå, men overbeviste ikke i seiersløpet på Momarken sist, og møter stadig bedre hester. Favoritt i fare. 5 Tyri Stjernen gjorde et mektig seiersløp i V76 for tre uker siden. Galopperter seg bort i starten etter, men er mer enn god nok.

7 Mediaas Odin sørget for spillefest for Nettavisen når hesten vant direkte etter fire års pause i debuten for Jan Roar Mjølnerød 16. desember i fjor. Vant også den påfølgende starten på Momarken på nyttårsaften, men har siden vært borte fra løp pga forkjølelse. Fire hester får plass på mine forslag. De som jakter en dypvannsfisk må vurderer svært lite spilte 11 Filur. Den hesten er mye bedre enn raden.
Rank V76-4/V5-1: A: 12 B: 6-5-7 C: 11-8-13-3-4-2-1-9-10-14-15

V76-7/V5-4/DD-2 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Strålende V76-finale der det er mange vinnerkandidater. Kapasitetshesten 10 Arc Va Tout kommer tilbake etter en treningsperiode med gode rapporter i ryggen. Arc Va Tout har vist mer enn en gang at han tåler hardkjør underveis og blir min knepne favoritt.

11 French Destiny gjorde et toppløp fra køen i sin siste start (17/12). Har vært behandlet etter det løpet, men rapportene er gode. French Destiny er en tøffing som går til mål alle dager i uken. 5 Love Voice er i form og blir spillefavoritt. Slett ikke sikkert at hesten blir sluppet til tet her og da kan det bli sjanseartet. 9 Urban Barsk har fått et løp i kroppen og har gode rygger fra start. Se opp.

Ungheststjernen 7 Golden Street har hevet seg i regi Cato Michelsen og gjorde et sterkt seiersløp fra dødens sist. Spor sju er svært sjanseartet, men hesten kan være god nok til å vinne dersom det klaffer litt underveis. Jeg stopper på fem hester, og tror det skal gå bra.
Rangering V76-7/V5-4/DD-2: A: 10 B: 11-5-9-7 C: 1-4-2-12-8-6