En fantastisk flott trav- og galopphelg står foran oss. Lørdag er det Gulljackpot i V75 på Forus og søndag er det Norsk Derby på Øvrevoll med internasjonal V64 på menyen.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Men før vi kommer dit, skal vi gjennom en meget innholdsrik fredag. Den innledes med V65-lunsj i Årjäng der en rekke norske hester er på plass og der det også er stor JACKPOT og hele 589 531 SEK ekstra i sekserpotten. Også fredag kveld er det jackpot i V64-spillet i Gävle med 1 148 478 SEK ekstra i sekserpotten. I tillegg er det en meget fin galoppkveld på Klampenborg med både V4 og V5 på menyen. Og ikke minst er det V65-omgang på Biri travbane.

Og det er nettopp Biri det heretter skal handle om i denne artikkelen. Som vanlig er det spillestopp i V65 kl 18.55, merk også at det kun er sju løp på Biri i kveld, således er V5-innlevering allerede kl 19.45. Jeg velger å spille med to bankere i kveldens V65-omgang.

Midtfjeld innleder?
Per Oleg Midtfjeld vant V65-1 på Klosterskogen i går kveld med nytente Alm Nagano. Den hesten var også favoritt i spillet. I fredagens V65-omgang har Per Oleg Midtfjeld en vesentlig større favoritt i fireårshoppa 7 Difficult Ways. I og med at storfavoritten 11 Skate Trix er strøket i V65-1, har Difficult Ways et gaveløp på papiret. Selv fra spor sju bak startbilen, må dette være en ypperlig vinnersjanse mot svært så begrenset motstand. 7 Difficult Ways i V65-1 blir den ene av mine to V65-bankere på Biri i kveld.

Storfavoritten innfrir i V65-5
Det er flere store favoritter på farten i kveld, blant dem er 7 Ramstad Kristian i V65-5/V5-3/DD-1. Seksåringen som trenes av Anders Opheim er i knallform og tåler også å gjøre jobb selv. Støter på noen brukbare motstandere i kveld, men normalt skal det være en topp vinnersjanse. Jeg bruker 7 Ramstad Kristian som min andre V65-banker og bankerspilles også hesten i både V5 og DD.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Garderingsløp i V65-2
Betydelig mer utfordrende er det å være spiller i V65-2. Et lavgrunnlagsløp for varmblodshester i grunnlag under 16 000 kr, der Kristian Malmin-trente 10 Quadrillon Tile blir spillefavoritt. Treårshoppa vant i debuten og kan selvsagt vinne igjen. Jeg velger likevel å løfte frem lite spilte 12 Beak's Juliano. Også denne vant sitt debutløp nest sist, men forsvant i galopp sist. Viste svært fine takter i seiersløpet og kan vinne igjen.

En vinner feilfritt?
V65-3 er også innledningen på V5-spillet og her blir distansesvake 9 Nordsjø Vinni favorittspilt. For meg er denne kun en gardering. Høykapable 5 Lyngås Alfa er Dag Sveinung Dalens valg i løpet (var også meldt på mer spilte 3 Riga Viktoria) og det er nok fordi Dalen har tro på henne. Den Erik Killingmo-trente hoppa er vrien å få feilfritt rundt, men lykkes Dalen med det er Lyngås Alfa en klar seierskandidat i V65-3/V5-1.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Autodebut for storfavoritten i V65-4
Det er ingen tvil om at 1 Sjøli Basse er en motivert favoritt i V65-4 og fredag morgen, er Steinseth-traveren omgangens aller største V65-favoritt. Det er ikke sikkert hesten ender opp som den største favoritten, men han vil bli mye spilt. Autodebuterer i kveld fra spor en bak startbilen og det er et usikkerhetsmoment. Jeg velger derfor å ta med noen garderinger i V65-4.

Spennende V65-finale
Olav Mikkelborg har favoritten i V65-6 i form av stallhesten 9 Ardentess. Hesten har sett lysende ut i to strake seiersløp, men begge disse er kommet fra tet. I kveld er det bakspor som gjelder og da blir det straks mer sjanseartet. Uansett er hesten en motivert favoritt, men heller ikke noe mer.