Gå til sidens hovedinnhold

To bankere i lørdagens V75-omgang på Bjerke

Fire klasseløpsfinale er blant godbiten i lørdagens fantastisk flotte V75-omgang på Bjerke.

Lørdag og søndag er det duket for Klasseløpsfinaler på Bjerke og det er V75 begge dager. Lørdag er det fire klasseløpsfinaler for hoppene på Bjerke og en herlig V75-omgang. Søndag er det også fire klasseløpsfinaler, men da åpen klasse og søndag er det også internasjonal V75-omgang på landets hovedbane.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Når det gjelder lørdagens V75-omgang på Bjerke, så er det 10 millioner ekstra til en eventuell alenevinner. V75-omgangen inneholder Hoppe-Kriteriet for både kaldblods (V75-1) og Hoppe-Kriteriet for varmblods (V75-3). HoppeDerby for kaldblods avvikles som V75-5, mens HoppeDerby for varmblods går som V75-7. Også de tre øvrige V75-løpene holder meget bra klasse og jeg velger å spille med to bankere i omgangen, begge bankerne kommer ut i de respektive Hoppekriterie-finalene.

Persson/Wassberg tar hjem V75-1
I den første V75-avdelingen blir Jan Olov Perssons 3 Dunungen stor favoritt. Hun tok hjem det svenske Hoppekriteriet fra dødens på Dannero for en måned siden og tok en sprettlett seier sammen med Svein Ove Wassberg i sitt kvalifiseringsløp på Bjerke for to uker siden. Hun er sterk, hun er bra fra start og svært travsikker. Møter en armada fra stall Tjomsland, men jeg tror rutinerte Svein Ove Wassberg sitter opp bak vinneren. 3 Dunungen blir den ene av mine to V75-bankere på Bjerke lørdag og bankerspilles også i V5-spillet.
Rangering V75-1/V5-3: A: 3 B: 2-10-8-1 C: 9-5-4-11-6-7-12

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Gundersens favoritt innfrir
Hoppe-Kriteriet for varmblods har i likhet med HoppeKriteriet for kaldblods en meget stor favoritt. 2 Readyforwine har vunnet seks av sju løp i karrieren og har imponerte hver gang. Tok en råsterk seier fra dødens i hoppeutgaven av Märtha Louises pokalløp på Biri 31. juli og vant sitt kvalifseringsløp sprettlett. Er sterk og tøff og er også en trolig vinner fra dødens. Jeg tror Magnus Teien Gundersen og tar hjem Hoppekriteriet for varmblods og 2 Readyforwine blir min andre V75-banker på Bjerke lørdag i V75-3.
Rangering V75-3/V5-5: A: 2 B: 4-3-1 C: 9-5-10-6-7-12-8-11

Du ser alle V75-løpene fra Bjerke gratis på Nettavisen. Sendingen starter kl 13.00

V75-2/V5-4 - Kaldblodshester. 2640 meter voltestart.
Et herlig stayerløp venter i V75-2 der 1 Wik Viktor står alene på strek sammen med sin eier og trener Tommy Fløysand. Det er mange vinnerkandidater i løpet og jeg betaler for ti hester på det største V75-forslaget.

1 Wik Viktor lenset unna til overlegen seier for Fløysand i debuten for Fløysand/Wessel og kan lede rundt om også denne gang. Distansen er neppe noe minus, men han møter klart skjerpet motstand fra seiersløpet på Jarlsberg for tre uker siden. 11 Terne Pil er første motbud. Det er en trønder jeg liker svært godt og jeg bruke hesten som V75-banker på Leangen tredje sist. 2680 meter er ikke noe minus for den tøffe Kjøsnes-traveren.

Distansen er heller ikke noe minus for verken 9 Bonus Diamant og 15 Stein Frøy som begge tas med på samtlige V75-forslag. 14 Nelson August lyktes ikke i Derby-kvalifisering, men enklere imot her. Garderingsobjekt. 5 Kringelandnehemja står på 20 meter tillegg og er bra. 8 T.K. Lars også på 20 meter tillegg, men med maks klaff kan Kihle-traveren vinne dette. 4 Mjølner Satin bankerspilte jeg på sprint nest sist på Klosterskogen, men hesten var aldri seiersfarlig i det løpet. Trives nok bedre over lengre distanser og er ikke sjanseløs med klaff underveis. Helt ute på kanten betaler jeg også for kapable 3 Tem Jahn og flinke 10 Rein Flax.
V75-2/V5-4: A: 1 B: 11-9-15-14-5-8 C: 4-3-10-7-2-6-13-12

V75-4/V4-1 - Varmblodshester. Bronsedivisjonen. 2100 meter autostart.
Et flott spilleløp venter i dette bronsedivisjonsløpet og jeg tar med seks hester på det største V75-forslaget, men nøyer meg med tre hester på de to minste.

5 Magic Talisman var ikke langt fra å kvale inn til Derby, men måtte nøye seg med den sure fjerdeplassen i sitt kvalifiseringsløp. Hamre-traveren har vist solid form i hele år og motstandsmessig og spormessig har hesten en helt riktig oppgave i V75-4. 6 Thai Swagger har hevet seg mye de siste månedene og står faktisk med tre strake seire. En opplagt seierskandidat igjen. 2 Independent Baby radet opp med V75-seire i fjor høst, men står med kun en seier i år. Klart godkjent fra dødens sist og er på vei opp i form igjen. Fra et flott andrespor bak bilen, kan hoppa ta hjem seieren her.

7 Ian B.R. vant via siste indre sist, men står mer sjanseartet til i sjuendespor nå. Sammen med 9 Zlatan Classic får Østre-traveren plass på de to største V75-forslagene. Kapasitetshesten 8 Ourastile har ikke startet siden 19. desember i fjor. Kommer nå ur i regi Heidi Moen med ålreite rapporter og tas med på det største V75-forslaget.
Rangering V75-4/V4-1: A: 5 B: 6-2-7-9-8 C: 10-11-1-4-3

V75-5/V4-2 - Hoppe-Derby. Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
750 000 kr venter vinneren av Hoppe-Derby for kaldblods og to hester skiller seg klart ut på forhånd.

Det er neppe noen tvil om 3 Monster Merete i feilfri utgave må ha et svært godt bud på seieren i finalen. Merete Viksås fantastisk fine fireårshoppa har vunnet ni av 16 løp i år og imponerte mest av alle forsøksvinnerne. Skal stå som tydelig favoritt og er et klart bankeralternativ.

Men luringen Vidar Hop og hans 1 April Faxa er det klare motbudet. Monica Sønstegårds flotte fireårshoppa tok enkelt hjem det svenske Hoppekriteriet på Dannero for en måned siden og er den veldig trolige tethesten i løpet. De to skiller seg klart ut i finalen, det er 2 Malifika, 4 Hopp Karoline og 6 Føynland Anna som er de mest aktuelle om favorittduoen mot formodning skulle rote seg bort. Men jeg spiller dobbeltbanker i både V75 og V4.
Rangering V75-5/V4-2: A: 3 B: 1 C: 2-4-6-9-11-10-5-12-8-7

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

V75-6/V4-3/DD-1 - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
Tradisjonsrike Trygve Diskeruds minneløp har som vanlig blitt et knakende fint løp og jeg tar med åtte hester på de to største V75-forslagene.

Til tross for usikker form pådrar 10 Ulsrud Tea seg et soleklart favorittstempel. Hun vant riktignok NM for hopper nest sist, men har ikke vist samme gnisten i løpene de siste månedene. I mangel av et bedre alternativ, setter jeg henne først på rangeringen. 5 Stumne Fyr rader opp med det ene toppløpet etter det andre, men står med andreplasser og kun en seier i år. Fine betingelser lørdag og en etterlengtet seier kan komme. 9 Brenne Banker har ikke vært som best i sine to siste løp, men stod med tre strake seire før det. Hamre-traveren er helt klart seiersaktuell på sitt beste.

3 Stensvik Martin får opp Kristian Malmin som kusk. Malmin har kun kjørt hesten to ganger før med seier og tredjeplass som resultat. Har vist oppadgående form i det siste. 6 Tangen Trygg imponerte i seiersløpet sist og holdt greit unna for Stumne Fyr da. Kan være tethesten i løpet og tas med på de fleste V75-forslagene. Det gjør også 4 Voje Piril og 12 Pave Faks.

Det har blitt mye feil for 8 Vetle Petter den siste tiden, men skulle det klaffe litt bedre underveis for Arnt Sverre Rørens kapasitetstraver, er han ikke sjanseløs. Niåringen tas med på de to største V75-forslagene.
Rangering V75-6/V4-3/DD-1: A: 10 B: 5-9-3-6-12-4-7 C: 2-11-13-8-1

V75-7/V4-4/DD-2 - Hoppe-Derby. Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Hele 1 million kroner venter vinneren av Hoppederby for varmblodshester. På forhånd er det to Hamre-hopper mot stall Gundersens årgangstopp.

Oppkomlingen 3 Riva O. tok seg sensasjonelt forbi storfavoritten 10 Global Bred To Win i sitt kvalifiseringsløp og imponerte voldsomt. Hun står med kun 250 000 kr innkjørt, men har hevet seg enormt i regi Frode Hamre. Vidar Hop får sjansen som kusk lørdag i og med at Frode selv velger å kuske 2 Jolene B.R. Det er uansett overraskende at Riva O. kun blir tredjevalg i løpet. Jeg tror mest på henne og lanserer 3 Riva O. som en frekk DD-banker.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

10 Global Bred To Win fikk et tøft løp i kvalifiseringen, men likevel var det overraskende at hun fikk stryk av Riva O. Stall Gundersen er mestre i å forberede sine stallhester til de store klassiske oppgjørene og Global Bred To Win er selvsagt en opplagt vinnerkandidat. Det er også 2 Jolene B.R. som vant sin kvalifisering helenkelt fra tet. Det blir spennende å se hvordan Frode Hamre legger opp taktikken i finalen.

De tre hestene skiller seg uansett ganske klart ut i Hoppederby, men både 4 Chandelles, 1 Miss Pepper og kanskje også 9 Carolina Volo er aktuelle for de som ønsker bredere gardering i V75-7.
Rangering V75-7/V4-4/DD-2: A: 3 B: 10-2 C: 4-1-9-11-6-5-7-12-8