To friske bankere i V75!

Foto: hesteguiden.com

Vi klemmer til med to andrevalg som bankere til lørdagens V75-løp på Jarlsberg. Sjekk våre V75-tips.

Klikk her for å se våre V75-forslag.

Det er Jarlsberg travbane i Vestfold som er arena for ukens V75-omgang, og det er en meget fin meny som er snekret sammen i sommerbyen Tønsberg. I den tredje avdelingen skal tolv kaldblodshester ut å kjempe om tre billetter (den fjerde deltageren blir tatt ut av DNT) til en tur til Paris i februar (det skal kjøres to løp på Vincennes 23 og 26), og i tillegg viser seiersmaskinene Torpa J. og Anthony Boko seg frem denne dagen.

V65/V5 Biri fredag:Olav har fått sving på krystallen

Tet og slutt?
Dersom vi leser startsiden riktig den andre avdelingen, tror vi på tidlig tetkjenning og topp vinnersjanse for 5 C.C. Neo, og da snakker vi om et andrevalg i spillet (markert på 25 % av de innleverte kupongene). Vi synes Holm-traveren er en spennende løsning i et ellers vidåpent løp, og fra tet tror vi at 4-åringen blir veldig vanskelig å slå (løste veldig bra fra et tilsvarende spor i den fjerde siste starten).

Svært urutinerte Silje K. Eilertsen leder volten rett vei bak 1 Emilie Dreams, og da bør Geir Vegard Gundersen fra første omvendt enkelt prikke teten, slik vi ser det. Vi synes at innsatsen til fjerde på 17.7 full vei fra dødens var mer enn godkjent i den siste starten etter en veldig drøy innledning på løpet via sporene i 13-fart (Oslo Kronos var en vinner av det løpet, og da er det klart enklere i mot ved denne anledningen), og løp i kroppen etter litt pause har normalt gjort veldig godt. Vi trår til med bankertips på C.C. neo.

Vår rangering: A: 5 B: 3-12-1-10 C: 2-4-7-9-14-11-15 D: 8-13

Feller samtlige til slutt?
Vår andre banker for dagen dukker opp i den fjerde avdelingen, og da snakker vi om 10 Dacke Håleryd (også dette er snakk om et andrevalg i spillet). Vant hele ni løp i fjor, og det vitner om en hest langt utenom det vanlige. Vi hadde litt tro på at 5-åringen kunne utfordre svært gode Anthony Boko til en tiltenkt start på Forus for 14 dager siden, men hesten ble strøket den dagen p.g.a. problemer med et bakbein (infeksjon).

Alt skal være i orden igjen til lørdagens dyst, og på sitt beste tror vi at han er en klasse bedre enn dagens konkurrenter. Vi ble mektig imponert ved triumfen på solide 14.5 full vei (09.5 siste fem hundre fra utvendig posisjon underveis) i den tredje siste starten, og med en tilsvarende innsats på lørdag, bokføres trolig årets første seier.

Tom Erik Solberg fikk voldsomt fart på hesten ved den anledningen, og på ny setter eksilbergenseren seg opp. Det blir etter alt å dømme litt tempo på dette løpet (et par dansker som kjører med ambisjoner), og da tror vi i så fall at sjansene for at vår banker for dagen feller samtlige til slutt, skal være solide (fine rygger fra start bør borge for et pent utvendig par underveis).

Vår rangering: A: 10 B: 3-6-5 C: 2-1-9-11-4-8-7-12

Annonse: Øivind Grøstad dro til med førstevalg på sisterangerte og 41-oddseren Sir Valley CB på Bjerke onsdag og dermed ble det 79 382 kroner tilbake på V5-forslagene

Innfrir dagens største?
Dagens desidert største favoritt med sine voldsomme 85 % støter vi på i den sjette avdelingen i form av 4 Anthony Boko, og selvsagt skal det kunne dreie seg om en solid vinnersjanse på ny for Hamre-traveren. Etter en strålende fjorårssesong med hele tolv triumfer og mer enn 400.000 kroner innkjørt har han innledet denne sesongen på beste vis med to seiere, og ved den siste V75-triumfen på 16.0 full vei var han sterk fra utvendig posisjon underveis.

Vi synes dog at megafavoritten møter litt bedre hester denne gangen, og fra tid til annen i fjor slo han på galoppen. Nå på slutten har hesten dessutten startet litt tettere enn vanlig (fikk veldig god tid mellom løpene i fjor), og det kan fort slå begge veier. Vi synes således at det kan være verdt å spekulere litt forsiktig i mot denne gangen, og det vil være et kupongras av de helt sjeldne dersom storfavoritten skulle gå på en smell på lørdag.

Helt vanvittig lite spilt på kryssene med sine 3 % er våre to klare motbud, og da snakker vi om duoen 9 Gigant Nico og 10 Jeroboam. Førstnevnte har gjort det meget skarpt i klart tøffere omgivelser enn dette nå på slutten, og vi synes at 7-åringen så lekker ut ved triumfen på flotte 14.6 full vei i den nest siste starten (nærmest lekte med hester som Conrads On Line og John Paul`s Legacy ved den anledningen).

Jeroboam innehar skyhøy kapasitet for klassen, og i den siste starten viste 10-åringen voldsom fremgang ved å vinne på 15.9 full vei (og to løp i kroppen ette veldig lang pause har normalt gjort godt). Vunnet V75-løp tidligere i karrieren på 14.0 full vei på nettopp dagens arena, og som best har Juel-traveren gått 13.6 full vei over aktuell distanse (ved en andreplass på Åby). Står helt nydelig inne på pengene i dette løpet, og vi ser ikke helt bort i fra at oldtimeren legger dette feltet på rygg til slutt.

Vår rangering: A: 4 B: 9-10-11-6 C: 2-1-3-5-8-12

V75-1, 2600 meter voltestart
Et herlig stayerløp for kaldblodshester innleder denne rebusen, og vi får øye på hele seks vinnerkandidater. En naturlig favoritt må dog 3 Torpa J. bli, men 5-åringen støter på ”kamerater” denne gangen. Klart tøffere i mot kontra de siste seiersløpene, men i en feilfri utgave skal det selvsagt kunne dreie seg om en solid vinnersjanse på ny (vunnet tre strake). Det ser ut til at Moe Odin-sønnen har stabilisert seg veldig nå, og krefter er det nok av der i gården (sølv på 28.7 over aktuell distanse bak gode Ulsrud Tea i den fjerde siste starten).

Tilbake etter litt pause kommer svært gode 13 Tord Viking (matchet for løpet), og den sterke 8-åringen skal være snakk om en opplagt vinnerkandidat. Helt enorm ved triumfen på 27.3 full vei i den siste starten, og treningsrapportene forut for lørdagens dyst er gode (vant to langløp i fjor). Springsporet på 20 meter tillegg bør borge for en god start, og hesten har noen fryktelig tunge avslutninger på by på ved full form.

Vi står på de to førstnevnte på våre to minste spilleforslag, mens på de to største forslagene får både 14 Solør Stegg og 15 Espe Trym en plass. Førstnevnte var en totalt overlegen vinner på 30.1 over en sprint (på en fryktelig dårlig bane) i den siste starten etter at noen utstyrsendringer slo heldig ut, og vi skal huske på at 5-åringen til tider yppet seg litt mot årgangens beste i fjor. Tredje på 27.1 over aktuell distanse bak Wessel Odin/Tekno Jerken i et løp på Leangen i fjor sommer, og da synes vi at 8-prosenteren i spillet bør vurderes tidlig på lørdag.

Sistnevnte har vært veldig solid i en lengre periode nå, og vi synes at 9-åringen gikk sitt beste løp i karrieren ved triumfen på 28.3 full vei i den siste starten. Ble brukt hardt fra start ved den anledningen, men var allikevel tøff nok til å avgjøre løpet til sin fordel til slutt. Står dog litt sjanseartet til i andre rekke på 20 meter tillegg denne gangen, og da må det klaffe litt med posisjonene underveis, for at det skal kunne bli en ny seier denne gangen. På vårt store system får vi også plass til den seiersvante duoen 6 Jerker Vinn V.H. og 9 A.B. Lom`n, og da skal forhåpentligvis vinneren av dette løpet være nevnt.

Vår rangering: A: 3 B: 13-14-15-9-6 C: 8-10-11-2-1-4-5-12-7

V75-3, 2100 meter autostart
I dette kaldblodsløpet i høyt grunnlag skal det kjempes om tre billetter til en tur til Frankrike i februar, og vi synes at løpet ser vidåpent ut på forhånd. Vi tyr da til veldig bred gardering på samtlige spilleforslag, og på vårt store system stryker vi kun to hester (1 Ellestad Rubin og 9 Moe Argr).

En fin debut for Åsbjørn Tengsareid til sølv på fine 25.2 over en sprint (kun slått av gode Torpa Glad) leverte 3 Knell i den siste starten, og det gikk i 22-fart til slutt i det løpet. Løp i kroppen etter litt pause har normalt gjort godt, og på full form har ikke 8-åringen noen som helst problemer med å stå dagens distanse (vant et løp sprettlett på 24.9 full vei i et løp på Bjerke i fjor sommer).

Det er ned en liten klasse for 10 Voje Nido ved denne anledningen, men 9-åringen er litt vond å vinne med. Det kan dog bli dønn riktig med frisk kjøring der fremme i front med Eldar Harviken i aksjon bak 4 Vinning Tor i dette løpet, og da ser vi ikke helt bort i fra at Moe Odin-sønnen feller samtlige til slutt (formen er veldig fin om dagen).

Fra å være storfavoritt i et V75-løp i den nest siste starten (skuffet veldig da) er 11 Føynland Kongen nede som et åttendevalg og en 12-prosenter i spillet denne gangen, men på en arena 6-åringen gikk noen kanonløp på i fjor, synes vi han bør vurderes tidlig denne gangen (treningsrapportene etter en mindre pause er gode).

Det vrimler av outsidere i løpet, og på våre tre minste spilleforslag krysser vi også av for 2 Smedbalder (står fint til, og formen er fin), 4 Vinning Tor (Harviken lurte oss ved triumfen på 24.9 over en sprint i den siste starten, og det skal ikke skje igjen), 7 Tin Tveiten (veldig positiv til fjerde i Laumb-løpet i den siste starten, men 6-åringen har ikke vunnet løp på aldri så lenge) og 8 Lykkje Odin (kapasiteten er fin, og 6-åringen skal etter sigende trene fint).

Vår rangering: A: 3 B: 10-11-2-7-8-4 C: 12-5-6-1-9

Annonse: Øivind Grøstad har snust i kulissene i V75-4 og byr på et fantastisk spillebud mot de to store favorittene

V75-5, 1600 meter voltestart
Et sprintløp for kaldblodshester med hester fordelt over tre distanser venter oss i den femte avdelingen, og storfavoritt med sine 80 % blir 2 Gylden Tina. Seier og sølv (tiden på 26.5 var god, men det var meget rask bane den dagen) har det blitt i de to siste startene etter lang pause, og kusk Lars A. Kolle skal forsøke å lede rundt om med 7-årshoppa denne gangen.

Etter et kremløp i andre utvendig underveis i den siste starten synes vi hoppa burde holdt unna for ordinære Finnskog Sjefen til slutt for å få fullt godkjent, og når storfavoritten ved flere anledninger i fjor ble alt for hissig i tet (og ga seg da litt siste 100), tyr vi til noen garderinger på samtlige spilleforslag.

Det optimale løpet i rygg leder i tøft tempo kan 8 Kap Viktoria få (storfavoritten må holde tempoet oppe underveis for ikke å by hestene fra hhv 20 og 40 meter tillegg alt for lett inn i matchen), og da ser vi ikke helt bort i fra at 8-prosenteren i spillet kan stille et alvorlig spørsmål til slutt (klart godkjent innsats til tredje på 29.7 full vei i et V75-løp i den siste starten).

Vi synes at 14 Lille Grete leverte et strålende løp til tredje på fine 27.0 full vei bak Alm Aragon & Co i den siste starten etter litt pause, og løp i kroppen har normalt gjort godt. Løst tilsvarende oppgave tidligere (vant på 25.6 over aktuell distanse i et løp på Bjerke i fjor høst), og kusk Jan M. Bjerring kjører til start med klare seiersambisjoner.

På vårt store system får vi også plass til 3 Bjørnemyr Fresa (har sjokket i V75 på nettopp dagens arena tidligere, og 6-årshoppa kommer nå ut med nyladede batterier etter litt pause), 7 Øyseira (kapasiteten er udiskutabel, og ny kusk Tom E. Solberg er spennende nok), 10 Hålands Liz (en sterk V75-vinner i den siste starten, og 8-årshoppa har mye fart i beina) og 15 Voje Spika (avsluttet voldsomt til sølv i den siste starten, men det kan bli verre å rekke frem på en kjapp sprint).

Vår rangering: A: 2 B: 8-14-10-15-7-3 C: 12-13-5-4-6-9-11

V75-7, 2600 meter voltestart
Det hele avsluttes med et flott stayerløp for varmblodshester, og vi synes at løpet ser vidåpent ut på forhånd (vi får plass til hele ti hester på vårt store system). Vi synes at det er ned en liten klasse for 8 Becky ved denne anledningen, og 6-årshoppa setter veldig pris på dagens lange distanse.

Vant et V75-løp på nettopp dagens arena på 16.0 i den femte siste starten, og slått var da klart bedre hester enn dagens konkurrenter. Var ikke helt som best før litt pause, men undertegnede mistenker at vi vil få se en klart forbedret utgave til lørdagens dyst (det må ha vært glimrende treningsforhold hos eier Anette Stene den siste måneden).

Fagbladene mener at 1 The Taste Of Energy stod for en sterk prestasjon ved triumfen på enkle 17.5 full vei i den siste starten, og da henger det ikke helt på greip at de samtidig mener at 3 Eck Chili Pepper`s (starter i V75-2) prestasjon ved å vinne et løp i grunnlag null på 17.6 full vei blir litt overvurdert, all den tid det var snakk om en hyperrask bane den dagen.

Ok, nok om det, men vi synes ikke at Gottling-traveren skal være snakk om en storfavoritt i dette løpet med sine 77 %. Aldri prøvd dagens lange distanse, og vi synes ikke at 5-årshoppa har lignet en stayer så langt. Dersom kusk Tom E. Solberg får styre og stelle som han vil der fremme i front, er det ikke helt utenkelig at det kan gå veien, men vi synes at det er snakk om en favoritt i fare.

Varierer i prestasjonene gjør 13 C.C. Athene, men på dagens arena går Romtveit-traveren alltid veldig fine løp (og hun liker åpenbart ikke å reise). Vant på solide 14.7 full vei sist hun startet i Tønsberg, og hun er alt for lite spilt med sine 13 % denne gangen. Vi er litt usikre på om distansen er den rette for 3 Livi Goal, men formen er i hvert fall veldig fin. 4-årshoppa gikk et sterkt løp til fjerde etter tidlig galopp i den siste starten, og med ryggløp underveis speeder hun fort til slutt.

På våre tre minste spilleforslag får vi også plass til trioen 5 Sunray Shadow (fikk en skikkelig blåser ved andreplassen på 14.4 over en sprint i den siste starten, og i fjor vant 6-årshoppa to langløp), 7 Enhanced Credit (bortkjørt i den siste starten, og forutsetningene er fine på lørdag) og 12 Mighty Lady (holder uforandret fin form, og speedkula er skummel ved klaff på løpet).

Vår rangering: A: 8 B: 1-13-3-12-5-7 C: 6-9-14-2-4-11-10

Spilleforslag
Til V75-løpene på Jarlsberg har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 147, 441, 882 og 2574 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Jarlsberg
V5 kl. 14.20 (løp 2-6)
V75 kl. 15.00 (løp 4-10)
V4 kl. 16.00 (løp 7-10)
DD kl. 16.40 (løp 9-10)

Kjøp en bong og se løpene fra Jarlsberg på NRK2 kl. 18.00-18.45 på lørdag.