To gode bergensere

Foto: hesteguiden.com

Tom E. Solberg og Frode Hamre har vært totalt dominerende på landets travbaner i år, og søndag er gutta på farten igjen på Jarlsberg

Sportspills meny søndag (lille julaften):
V75 Solvalla: 25 millioner kroner i julepresang?

Oddstips 1: Marseille vinner toppkampen

Tippetips: Vrien bortekamp for United

Lille julaften er det ingen grunn til klage på travmenyen. Jarlsberg er vertskap for en sjelden V65-kjøring (sjelden siden det er søndag), mens vi nordmenn også får ta del i en hyperinteressant ekstra V75-omgang på Solvalla. Tipsene til Solvalla vil være klare kl 10 søndag formiddag.

Sportspill passer samtidig på å ønske alle våre lesere en riktig God Jul!

Tirsdag 25. desember som altså er 1. juledag har vi tips til både V4-løpene i Østersund og til V65-løpene på Jägersro. Tipsene blir lagt ut allerede søndag kveld.

Det er aldri feil å bankerspille kusker som vinner mye løp, og Tom E. Solberg og Frode Hamre har vunnet hele 374 løp til sammen denne sesongen. Vi har bankerspilt de med hell en rekke ganger i år, og på arenaen i Vestfold lille julaften, får de fornyet tillit. Først ute er Solberg bak en dame med tæl, og Frode overtar med sterk yankee!

Vi kan ikke helt se for oss noen som kan nekte 2 Brødsjø Stina teten i et sprintløp for kaldblodshester i relativt høyt grunnlag i den tredje avdelingen, og trolig trenger ikke kusk Tom E. Solberg å bruke alt for mye krefter på å nå føringen. Sklir trolig enkelt til tet, og hvis ikke hoppa blir for hissig underveis, er det trolig ikke snakk om saken.

Årets landschampion får trolig styre og stelle som han vil der fremme i front (ikke mange i dette løpet som kan gjøre mye selv underveis lenger), og da tror vi hun stikker unna på lette bein til slutt. Formen er nok klart bedre enn raden, og en finere oppgave enn dagens er ikke lett å oppdrive for den fartsfyllte Spikeld-datteren.

Galopperte seg vekk i den nest siste starten (kom via siste indre, og så seiersfarlig ut når galoppen kom i et tøft V75-løp), og i den siste starten galopperte hun i stor fart utenfra i fra et vanskelig åttendespor bak bilen. Sprintet råflotte 23.7 sist hun gjestet dagens arena, og vi tror hun får lett spill mot svært formsvake konkurrenter i dag.

Vår rangering V65-3: A: 2 B: 5-8 C: 3-10-9-7-6 D: 11-1-4

Innleveringsfrister Jarlsberg søndag:
V65 kl. 15.00
V5 kl. 16.00
DD kl. 16.20

Innleveringsfrister Solvalla søndag:
V75 kl 19.30
DD kl 21.20

Har du ikke Sportspill-konto? Registrer en gratis konto og les om fordelene du får!

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

Taper ikke feilfritt!
Nei, vi tror ikke at svært sterke 12 Vasadu gjør det i et stayerløp i V65-4, og i de fire siste langløpene 3-åringen har gått i Norge har han holdt seg i skinnet. Vunnet lett alle gangene på 16-tallet, og nå er Hamre-traveren behandlet siden den siste starten (fungerte ikke helt som best da). Trolig en vel forberedt utgave av Classic Photo-sønnen vi får se i dag da, og vi tror ikke dagens konkurrenter klarer å stå i mot ham til slutt.

Svært usikker er kapable 9 Prada Vang, og dette er snakk om en hest man blir blakk av å spille (galopperer trolig igjen). Samme klassen som vår banker skal ikke 5 Alegra holde, og selv om 10 Wonderboy Boko var voldsomt forbedret til sølv på 16.0 full vei i den siste starten, tror vi ikke han holder sammen i aksjonen til slutt i et langløp. Nei, vi synes det ligner en topp vinnersjanse for favoritten, og vi garderer ikke.

Vår rangering V65-4/V5-1: A: 12 B: 9-5-10 C: 3-4-7-8 D: 1-2-6-11

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

V65-1, 1600 meter voltestart
Et litt åpent sprintløp for kaldblodshester innleder denne rebusen, og på vårt største spilleforslag får vi plass til syv hester. Fem hester hever seg dog litt over mengden, og fra tet er 5 Lomana snakk om hesten å fange til slutt. 6-årshoppa har gått mange fine løp i høst/vinter uten å ha klatret helt til topps (sølv på 30.2 over aktuell distanse i den tredje siste starten), og muligens kan ny kusk Vidar Hop sørge for årets første triumf.

Forbedret med løp i kroppen etter litt pause er trolig 8 Arras (gikk godt til sjette på 30.8 på en sprint etter galopp i den siste starten), og den startkjappe 5-åringen sitter trolig i en fremskutt posisjon direkte (topp vinnersjanse da). En vanskelig type er 2 Høibyrauen snakk om, men i en feilfri utgave duger han. Fin form før litt pause viste 7 Låhne Vind, mens fartsfylte 12 Troll Viktor er klart bedre enn raden (hatt mye utur).

Vår rangering V65-1: A: 5 B: 8-2-7-12 C: 9-3-6-11-13 D: 1-4-10

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

V65-2, 1609 meter autostart, monte!
Vi har et monteløp for varmblodshester å vurdere i den andre avdelingen, og disse løpene er mildt sagt et helve...å forholde seg til. Det smeller titt og ofte i denne typen løp, og de som vil være på den sikre siden helgarderer dette løpet. På alle våre spilleforslag krysser vi av for syv hester, men fremst setter vi 4 K.L.M. Skyline. Vant sitt siste sprintløp i monte på 16.4, og vinnersjansen er stor også denne gangen.

God i denne grenen er 10 Beak`s Princess, og hun gikk et flott løp til tredje på 17.6 full vei i den siste starten med innlagt galopp. Vant sist gjorde 9 Staro Dream On, og 6-åringen gikk et fint monteløp i den tredje siste starten. Av de bedre skal 5 Carina Pride være (fin form nå), mens trioen 1 Orion K. (kapabel), 3 Sugar Alcore (vist fin form foran sulky nå på slutten) og 7 Luckyline Goofy (på gang) alle krysses tidlig.

Vår rangering V65-2: A: 4 B: 10-9-5-3-1-7 C: 2-6-8

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill.

HTML EMBED

V65-5/V5-2, 1609 meter autostart
Vi støter på et sprintløp for varmblodshester i den femte avdelingen, og her er det mildt sagt veldig varierende kvalitet på deltagerne. Dersom 8 Opening Day fungerer sånn noenlunde etter litt pause, kan trolig dagens konkurrenter se langt etter ryggen til Frode Hamre til slutt. Blitt kastrert i pausen, og det kan ha gjort sitt til at 3-åringen har roet seg ned. Vært alt for hissig tidligere, og vi tør ikke å stole på ham enda.

Det går fine rapporter på Frode Hamre`s andre deltager i løpet, 4 Whata Buz etter lang pause, og 3-åringen står i et perfekt spor i kveld (trolig en topp vinnersjanse direkte). Fin form holder 2 Mr. Ratzeputz, og sporet kan ikke kusk Alexander Heisholt klage på denne gangen (tapper til tredje i den siste starten). Bom fast med krefter spart i den siste starten satt 1 Forever Hall, og 4-årshoppa er sikret et fint løp i dag.

Vår rangering V65-5/V5-2: A: 8 B: 4-2-1 C: 7-11-12 D: 3-5-6-9-10

HTML EMBED

V65-6/V5-3, 1609 meter autostart
Vi finner ikke mange vinnerkandidatene i dette sprintløpet for varmblodshester i relativt høyt grunnlag i V65-finalen, og på tross av at det er snakk om en uvant kort distanse for 4 Flibustier, må vi sette favoritten fremst. 6-åringen har holdt strålende form i vinter, og innsatsen til sølv på 15.1 fra ”dødens” bak gode Alamo Boko sist var solid. Må trolig gå den tunge veien utvendig igjen, men det er han tøff nok til.

Variabel som få er 7 Pebbe Simoni, men Anderssen-traveren er svært god på sitt beste. Vant lett i den siste starten på 17.6 full vei, og sist han gjestet dagens arena sprintet han fine 13.2 som toer. Avslutter voldsomt til slutt med et løp på lang vent gjør 10 W.N.F.L., og 8-årshoppa skal være av de bedre i dette løpet. Outsiderpreg er det både på 5 Power To Elegance (dunkel form) og 8 You Do Kievitshof (dårlig spor).

Vår rangering V65-6/V5-3: A: 4 B: 7-10-8-5 C: 6-9-3-2-1

V5-4, 2100 meter voltestart
Vi har et vidåpent varmblodsløp i grunnlag null å forholde oss til i V5-4, og vi stryker kun to hester på våre spilleforslag. Det går veldig fine rapporter på 5 Fenrik Arvells, og den toppstammede 3-åringen må da tilmåles solide vinnersjanser i debuten. Gikk 21.1 full vei i prøveløpet, og i følge Eirik Høitomt som kjørte da, var det litt å gå på.

En frisk avslutning til fjerde på 20.0 full vei i debuten leverte 7 Catch Me Not, og løp i kroppen har normalt gjort godt. 11 Maja Be Young gikk 18.6 full vei i sommer, og 3-årshoppa kan ha utviklet seg mye siden den gangen. En spennende start gjør 12 Image Va Bene (prøveløp på 22.0 full vei), og kusk Tom E. Solberg er litt optimist.

Vår rangering V5-4: A: 5 B: 7-11-12-3-1-9-8-6-4 C: 10-2

V5-5, 1609 meter autostart
Et sprintløp for varmblodshester i relativt lavt grunnlag avslutter denne V5-rebusen, og vi synes fire hester i veldig fine spor skiller seg klart ut. Det skal godt gjøres at ikke en av de får klaff, og vi setter tetløpende 1 Juliana Brazz fremst. Positiv som toer på 17.5 full vei i den siste starten, og sprint skal være en klar fordel denne gangen.

Vi synes 2 Adams Woman kun har gått et par løp på det jevne nå på slutten (dog relativt tøft ute i den siste starten), men hun var veldig positiv til sølv på 18.8 full vei med galopp i den tredje siste starten. Det er trolig bare en klar fordel med sprint i dag, og sporet er helt perfekt (vi synes det ligner en topp vinnersjanse denne gangen).

To fine løp har 5 Punktum Skalflex gått i sitt nye hjemland (tredje på 17.6 full vei i den siste starten), og innsatsen til seier på 18.8 full vei fra ”dødens” i den nest siste starten, var av den solide sorten. Tilbake etter lang pause kommer 4 Oline Hovmand, og på sitt beste duger 6-årshoppa godt i disse omgivelsene (gått 15.7 full vei som best).

Vår rangering V5-5: A: 1 B: 2-5-4 C: 9-6-8-7-3