To klokkeklare bankere

Foto: Norsk Rikstoto

Sørlandet byr på V75 denne lørdagen og Nettavisen holder strålende tipsform for tiden.

Nettavisen/Sportspills eventyrlige suksess fortsetter på travet. Seks svært lykkelige andelskjøpere av Kurt Leirvågs systemspill til Bjerke på Eksperten onsdag (andelspris kr 800) kunne smile hele veien til banken. Seks rette ga en utbetaling på hele 343 117 kroner og fem rette ga hele 2 408 kroner i utbetaling. Hver av de seks andelseierne kunne dermed kvittere ut drøye 65 000 kroner hver. I tillegg ble det fem femmere og over 12 000 kroner tilbake på sju øvrige andelslag. Over 470 000 kroner totalt innspilt på Bjerke i kveld.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Her kan du se litt av hva Nettavisen/Sportspill har levert av tips de siste tre ukene.

Lørdag 3. august ble det solid klaff i V75-spillet på Biri. Espen Edvardsens største V75-forslag her på Nettavisen gikk inn med sju rettre og en bråte seksere og betalte tilbake ca 13 000 kroner. På Eksperten ble det aldeles vilt. Hele 32 av Nettavisen/Sportspills andelslag gikk inn med sju rette som hver seg betalte tilbake ca 12500 kroner.I tillegg ble det en rekke seksere utover dette og totalt sopte vi med oss ca 400.000 kroner fra lørdagens V75 på Biri.

Til den gedigne jackpotomgangen i V64-spillet på Bergsåker tirsdag 6. august ble det fullklaff. Vi anbefalte samlebonger over hele fjøla og lyktes svært godt med det. På Nettavisen spilte vi det minste forslaget ganger fem, det mellomste ganger ti og det største ganger 20 og med 138 kroner i utbetaling for seks rette, ble det pen avkastning. På Eksperten ble det enda bedre og samtlige andelslag gikk inn med seks rette ganger ti, ganger 50 og ganger 83. Totalt ble det ca 130 000 kroner innspilt på diverse andelslag på Eksperten tirsdag.

Mandag 5. august ble det kjempeklaff under jackpotomgangen i V65-spillet på Leangen, der hele 24 av Kurt Leirvågs andelslag gikk inn med seks rette og hver seg betalte tilbake ca 6 500 kroner. Dessuten fikk de som fulgte det mellomste V65-forslaget på Nettavisen (innl.pris kr 432) også seks rette og ca 6 300 kroner tilbake. .I tillegg ble det klaff for fire andelslag i lunsj-V5'en fra Forus mandag (5 931 kroner i utbetaling på hvert av disse), og totalt ble det altså ca 200 000 kroner tilbake mandag.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Sportspill opplevde også en fantastisk lørdag på Forus 27. juli, når to av Håkon Einar Hansens V75-andelslag på Eksperten gikk inn med syv rette, og de utbetalte rundt 230 000 kroner hver seg. I tillegg fikk vi seks rette på så og si samtlige andelslag, og totalt spilte vi inn herlige 650 000 kroner!

Med onsdagens gevinster (14. august) har Nettavisen/Sportspill spilt inn over tre millioner kroner i gevinster de siste snaue tre ukene siden lørdag 27. juli.

Men ingenting er fortere glemt enn gamle gevinster og sist lørdag ble det altså meget begredelige 125 kroner i utbetaling for sju rette. Det betyr at jokerpotten vokser og en eventuell alenevinner kan nå hente ut ca 27 millioner kroner. Vi har dog ikke veldig tro på at denne blir utløst lørdag, all den tid det er flere store favoritter på farten og vi ser ingen grunn til gardere omgangens to største.

Eksperten vil vi derfor både sette opp andelslag der vi spiller samlebonger og der vi spiller uten samlebonger.

Innleveringsfrister Sørlandet lørdag
V5 kl 14.10
V75 kl 15.00

V4 kl 16.06
DD kl 16.48

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Yarrah - Yarrah
Alle travløp skal som kjent kjøres først, men slik 9 Yarrah Boko så ut i comebacket på Jarlsberg 14. juli, er det svært vanskelig å spekulere denne vekk lørdag. Frode Hamre har med hele fire hester fra sin formstall og Trond Anderssen har med både Mr X. F. Royal og Kejser K.D i tillegg til Yarrah Boko. Men uansett hvor fine hester dette er, så er Yarrah Boko i en helt egen klasse i gulldivisjonen her hjemme. En feilfri Yarrah Boko kommer til å bli vinket til tet, og Norges eneste elitetraver av internasjonalt snitt, taper ikke dette løpet. Soleklar banker i V75-6.
Rangering V65-6: A: 9 B: 4-8 C: 1-3-6-12-10-7-11 D: 2-5

Opp en klasse - likevel gaveløp
I V75-1 støter vi på lørdagens nest største favoritt i form av 13 McSteamy som er ubeseiret etter fire starter i 2013. De to siste har begge vært V75-løp, og selv om McSteamy kanskje ikke var helt på topp i seiersløpet på Forus 29. juni, var likevel seiersmarginen tre lengder. Grunn- og bronsedivisjonen er kun åpen for norskfødte varmblodshester, og da er det ikke rare kvaliteten på denne lørdag, all den tid landets beste fireåringer lader opp mot Varmblodsderbyet i september. Den hyperkapable femåringen har i tillegg trukket springspor på 20 meter tillegg, og møter slett motstand lørdag. Strekhestene holder knapt V75-klasse og normalt sitter Gundersen i tet etter 500 meter her. Vi kan ikke se en feilfri McSteamy tape dette løpet. Banker nummer to i V75-1.
Rangering V75-1: A: 13 B: 15-10-14 C: 1-12-7-3-4-9-8 D: 11-2-5-6

To hester skiller seg klart ut
V75-4 er Sørlandets 3-årscup for kaldblodshester og på forhånd skiller to hester seg klart ut og 8 Tin Balder bankerspilles på vårt minste V75-forslag. Tin Balder gjorde et strålende løp til andre på Jarlsberg 13. juli, selv om han ikke kunne hente superskrellen Ekeld. Fem starter har gitt tre seire og to andreplasser og eierduoen Chris Tennebekk og Håkon Hagebø Hauge fra Bergen har en riktig fin treåring her. Tin Balder har sett svært stabil ut og ikke galoppert i sine fem løp og har en flott oppgave foran seg lørdag.

11 Art Vinterfari gikk gjennom lydmuren i debutløpet på Jarlsberg 5. april og la inn en sisterunde på 27.1 i sitt debutløp. Slo nevnte Tin Balder i starten etterpå og vant også overlegent i den tredje starten. Fikk så en pause på et par måneder, og var klart slått av Tin Balder på Jarlsberg 13. juli og fungerte heller ikke optimalt på Bjerke i sin siste start. Art Vinterfari er slik vi ser det, den eneste som kan utfordre Tin Balder i dette løpet og to hester ligner heldekk i V75-4.
Rangering V75-4: A: 8 B: 11 C: 4-7-2-3-9-10-6 D: 1-5

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Mer åpent blant damene
Lørdagens største utfordring dukker opp i V75-7 som er et løp i hoppedivisjonen, og her kan det komme en overraskelse. Vi plasserer Geir Mikkelsens fine hoppe, 6 Amante Carissima først. Hadde en håpløs oppgave på Sørlandet søndag med bakspor mot Georgie Mae, men avsluttet flott til andre og bekreftet at formen er strålende. I et svært jevnt felt, får Amante Carissima et knepent vinnertips.

7 Laugh At My Face var endelig tilbake som en vinner på Jarlsberg sist fredag. Fikk da dirigere i tet i et taktisk lureløp og vanskelig å vektlegge den prestasjonen all den tid det ble et bløffløp. Malmins seiersvante hoppe, skal uansett tidlig på her. 12 Noras Photogenic matches mot Hoppederby og Frode Hamre varsler et litt passivt opplegg underveis. Fireårshoppa ble kjørt frem i dødens i sin siste start, men fullførte kun på det jevne da. Ryggløp passer nok mye bedre. Det løpet ble vunnet av 14 Jalapeno broline, men det var fra tet. Nå er det bakspor på tillegg, men hoppa er i form og kan vinne.

Det kan også 11 Thai Merlot som kan få en flott start fra sitt flotte startspor på 20 meter tillegg. 9 Sanna Bob kom fint tilbake etter startgalopp i Bergen sist lørdag, men kjørte innerfilen hele veien og har trukket et vrient startspor nå. Strekhestene er vi mer usikre på, men 2 Amoreena (travsikker og scorer på det) og 4 Lovisa Mykla ( veldig variabel og fare for startgalopp) er de nærmeste på gardering fra strek. Vi tror vinneren skal være å finne på disse.
Rangering V75-7/DD-2/V4-4: A: 6 B: 7-12-14-11-9 C: 2-4-8-10-1-13-3-5

Annonse: Travfakta: Herlige sommermåneder! Over 650 000 spilte forslagene våre inn i Juni/Juli! Du har vel vært med på moroa..? Nå skal cashen hentes i hele august! .

Hvem sitter i tet?
Eliteløpet for kaldblodshestene har en uviss startside. Både Svein Ove Wassberg bak 1 Rokne Eld og trener Kåre Refsland bak 7 Tin Tveiten signaliserer at de ønsker å sitte foran, men vi er usikre på om noen av disse to hestene trives best der.

Dermed setter vi tilleggshesten 12 Joker Elden først. Joker Elden som ble favorisert av at flere kusker kjørte for hardt underveis i langløpet på Biri for fjorten dager siden, men uansett avsluttet strålende til seier. Joker Elden står ytterst på 20 meter tillegg og kan få en ypperlig posisjon direkte her og kan vinne igjen.

1 Rokne Eld er i knallform og selv om vi er litt skeptiske til denne om Svein Ove skulle få tet og velge å sitte foran, synes vi han skal tidlig på her. 7 Tin Tveiten var knallbra nest sist på Jarlsberg, men ikke like fin sist. Har et fint løp her og skal selvsagt med på bongen. 9 Vestpol Faxen fikk alt sydd opp sist og holdt farten bedre enn sine konkurrenter og vant løpet på det. Er dog bra fra start og sitter trolig i en fremskutt posisjon direkte fra sitt 20 meters tillegg.

4 Friskus og 6 Knell møter bedre hester enn vanlig lørdag og er kun aktuell på bred gardering slik vi leser løpet, mens 10 Zevs har vist form i monte, men fra tillegg i trav skal det klaffe mye om denne skal bli ropt opp.
Rangering V75-3/V5-5: A: 12 B: 1-7-9 C: 4-6-10-3-11-8-2 D: 5

Cato gråter ikke nå
En stolt Cato Antonsen tok til tårene torsdag kveld på Klosterskogen når hans sønn Gøran Antonsen tok sin første seier som selvstendig trener bak treårige Lionel. Men stall Antonsen har også en fremragende treåring i 3 Mymanyyoure som starter i V75-5 som er Sørlandets treårscup. Dessverre må årets utgave av dette løpet, være blant de svakeste hva gjelder kvalitet de siste ti årene, selv om det finnes noen flotte hester med.

3 Mymnayyouare har rukket å vise flott talent, men har ikke hatt marginene med seg. Ble sittende bom fast innvendig i finalen av Biris store treårsløp for to uker siden og så helpigg ut ved målpassering. Lørdag er motstanden klart enklere og startsporet er ypperlig. Overraskende nok er hesten nede som et fjerdevalg i spillet. Vi tror Cato kan lede dette løpet fra start til mål.

Favoritt blir 4 Blessed By Classic som gjorde en flott avslutning til tredje i det samme løpet, men vi skal ikke glemme at flere hester satt bom fast ved målpassering i løpet. Victory Abroad-sønnen har utviklet seg flott den siste tiden og kan selvsagt vinne. 8 Tristar Merci skal hente 20 meter tillegg på hester han stod likt med sist, men i et lite felt betyr det trolig mindre. Tristar Merci holdt strålende fra dødens både i kvalifisering og finale til Biris treårsløp og slipper den posisjonen nå.

1 The Trooper fungerte ikke på Jarlsberg sist, men var solid i seiersløpet på Forus nest sist og favoriseres av et flott startspor. 6 Jackhammer har vært bra i enkle selskap vestpå og sammen med travsikre 5 Super Photo er begge aktuelle på gardering i et litt skummelt treårsløp, der vi står på fire hester.
Rangering V75-5/V4-2: A: 3 B: 4-8-1 C: 6-5-7-2

Endelig tilbake?
I V75-2 har vi en sterk magefølelse for at 10 Hålands Liz kan være tilbake som en vinner. Hoppa som imponerte voldsomt i noen seiersløp i vinter, har ikke funnet formen i sommer, men viste fremgang på Bergen travpark sist lørdag. I et ikke altfor skarpt selskap setter vi spillernes fjerdevalg først.

7 M.G. Siri holder kanonform og utstyreres med Vidar Hop. Hoppa blir stor favoritt (litt for stor etter vår oppfatning), men det er ingen tvil om at Flåten-hoppa har vinnerform i kroppen. 6 Lykke Berit holdt bare farten sist som fjerde, men er variabel og god de dagene hun virkelig vil. 2 Kap Viktoria har nok ingen fordel av full vei, men møter litt enklere motstand enn i Bergen sist lørdag og er også kjapp fra start. Kan vinne dette.

Det kan også variable 8 Asteria og 9 Lykkje Kristin, og kanskje er det heller ikke helt iskaldt for strekhesten 1 Lill Ronja som ble bortkjørt i et amatørløp sist fredag på Jarlsberg. Høitomt opp nå, og som eneste strekhest får Lill Ronja den korteste veien til mål, selv om full vei også trekker ned for denne.
Rangering V75-2: A: 10 B: 7-6-2-8-9 C: 1-5-4-3 D: 10