To lovende krabater spilles

Foto: hesteguiden.com

Vi satser på at to hester i startgropen av sin karriere viser oss veien til utbetalingslukene denne mandagskvelden i Skien.

Klikk her for å se våre V5A-forslag.

Den klart mest spennende av våre to utvalgte finner vi i V5A-2, og da snakker vi om fjerdevalget 11 Voje Spika. Vi ble mektig imponert av Spikeld-datteren i den nest siste starten, og vi kan aldri tenke oss at kretsen rundt denne hesten sender 3-årshoppa til start igjen etter litt pause dersom ikke alt er i skjønneste orden (de pleier å være vel forbredt fra den kanten).

Halmstad V65 i kveld, kjøp andel her!

I debuten var Øverdal-traveren veldig kjapp i vei fra sitt springspor, og med tilsvarende forutsetninger i kveld ser vi det som svært sannsynlig at vår spenstige banker i A-spillet skaffer seg en fremskutt posisjon direkte.

Den lovende hoppa leverte en formidabel sisterunde ved den anledningen (vi hadde rundt 33.0 på våre klokker, og en slik tid tror vi hun har inne på full distanse) til knepent tap første gangen ut, og i en feilfri utgave kan vi ikke skjønne annet enn at det skal dreie seg om en solid vinnersjanse.

Vil du kjempe om de virkelig store pottene? Spill andelslag her!

Debuterer med seier?
Ja, etter at vi tok en kjapp telefon til trener Tom E. Solberg er vi ikke tvil om at konkurrentene skal stå tidlig opp for å matche 2 Stjerne Troy i V5B-3. Elding-sønnen leverte et tiltalende prøveløp på 34.9 med innlagt galopp, og dette skal være snakk om en veldig lovende type.

Hva kan du fortelle oss om hesten Tom Erik?

-Jeg tror han kan rundt 32-33.0 på full distanse, og slik han opptrer i trening skal ikke galoppfaren være spesielt stor. En slik tid bør rekke langt, uten at jeg har helt kontroll på hva de øvrige konkurrentene kan, men jeg kjører til start med god seierstro. Man vet aldri helt sikkert med disse unghestene, men jeg mener dette er snakk om min klart beste vinnersjanse for dagen.

Det er nok for oss, og vi garderer følgelig ikke.

Klikk her for å se våre V5B-forslag.

Vi går tynt
I V5A-4/V5B-1 ser vi ikke mange med vinnersjanse, og en naturlig favoritt i relativt behagelige omgivelser må 8 Oddset Hæstak bli. Champion Høitomt tok en røver med Rite On Line-sønnen ned startsiden sist, og parkerte 3-åringen i tet inn i den første svingen. Siden fullførte favoritten klart godkjent til sølv på fine 16.8 full vei, og vi ser det som veldig sannsynlig at livets første triumf kan bli bokført her.

Dansken Jepp Juel prater dog varmt om 3 Oat, og når vi også krysser av for 2 Quitero Santana på våre store system er vi rimelig trygge på at vinneren nå er nevnt. Førstnevnte skuffet i innledningen på karrieren tidlig på året, men i følge trenere er det en klart forbedret utgave av Great Challenger-sønnen vi vil få se til kveldens dyst. Sistnevne gikk kun på det jevne til fjerde på 18.8 full vei i debuten, men dette var snakk om en storvokst type vi likte godt (trolig gått kraftig fremover på form med løp i kroppen).

Våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner kan du få kjøpt her.

Øvrige vurderinger
V5A-1: Det starter opp med et sprintløp hvor det forventes at det går luftig for seg ned startsiden, men det skal godt gjøres å hente en lengde på meget startkjappe 1 Olympic Pine for de som kommer utenfra. Svingen kommer fort i Skien, og på sitt beste kan More Chips-sønnen lede dette løpet rundt om. Formen etter pause er dog litt uviss, og bred gardering er å anbefale.

Kraftig på gang i regi Lars M. Søvik er 3 Shocking Devil (avsluttet fremragende til sølv på flotte 15.1 på dagens arena i den siste starten), og en finere oppgave enn dagens får ikke Varenne-sønnen (står ypperlig inne på pengene i løpet, og sporet kan ikke kusk Frode Hamre klage på).

V5A-3: Selv om dette feltet ikke teller mer enn ni deltagere i dette ungdommsløpet syntes vi det ser litt småskummelt ut, og på vårt store system helgarderer vi. Sjokkerende pigg etter lang pause sist var 6 Ajvar (gikk frisk i mål som tredje på sterke 15.6), og slik Dreamaster-sønnen så ut i andre rekke bak bilen ved den anledningen ser vi ikke bort i fra at Mina Amundsen sender 6-åringen direkte til front i kveld. Med løp i kroppen etter lang pause bør det såldes dreie seg om en solid vinnersjanse, og en av våre utganger på det store systemet er etter vårt skjønn alt for lite spilt med sine 17-prosent!

En flott triumf på 16.3 over dagens distanse tok 1 Flying Topaz i den siste starten på langsomme Kala, og i kveld står Raab-traveren ypperlig til (får trolig rygg leder fra denne utgangsposisjonen, og da skal i så fall sjansen for at kusk Ove B. Reime kan avgjøre løpet til sin fordel via siste indre med 6-åringen være svært gode).

Annonse: Grøstad/Lerum er i form, sjekk deres tips her!

V5A-5/V5B-2: Vi har vondt for å skille hestene i dette løpet, men vi mener at fem hester hever seg litt over mengden. Selv om 1 Høvåg Loke trolig ikke kan forsvare sitt innerspor setter vi den lovende Bokli Eld-sønnen fremst. Det løser seg normalt uansett fra rygg leder/tredje innvendig i Skien, og når dyktige Arild Topland sender 3-åringen til start igjen (ikke som best sist, men skal etter sigende være behandlet) forventer vi å få se en topp preparert utgave til dagens dyst.

Innledet veldig lovende har også 5 Kongen gjort, og i en feilfri utgave (ikke helt enkel i gangen denne 4-åringen) kan fort Alm Viktor-sønnen legge på til sin andre strake (enkel seier sist på fine 30.6 full vei). Spennende etter lang pause er 11 Føynland Viktor (innehar enorme fartsressurser), og når vi også nevner duoen 3 Gomnes Tornado (høykapabel) og 8 Nygaards Thea (i rivende utvikling) har vi snakket om forgrunnsfigurene i løpet.

V5B-4/DD-1: Helt nydelig til i dette sprintløpet står 1 Angels Pride, og fra disse forutsetningene er Action Hall-sønnen snakk om en soleklar bankerkandidat. Kusk Kristian Malin kjørte seg litt fast til slutt sist (dog under litt maning), men dette er snakk om en helt annen hest når han kan være med der fremme direkte.

Svikter vår favoritt er løpet vidåpent, og på vårt store system tyr vi til helgardering. Herdet i tøffe omgivelser er 7 Pricey G.T., og formen på 4-årshoppa tror vi skal være uforandret fin (hoppet vekk en trippelplass 100 fra mål i den siste starten).

V5B-5/DD-2: Vi støter her på et veldig åpent løp for kaldblodshester i relativt høyt grunnlag, men klart underspilt med sin skarve 10-prosent mener vi 3 Åspe Kvikk er (står bedre til enn på lenge nå). Spikeld-sønnen var positiv til sølv etter et passivt opplegg av Olle Goop sist, og med champion Eirik Høitomt ved spakene ser vi ikke bort i fra at Stordal-traveren kan få seg en etterlengtet seier (muligens blir det tet med ikke alt for startkjappe konkurrenter på innsiden).

Vi syntes favoritten 6 Lykkje Odin står litt kultent til på en arena som dagens (ikke noe lyn ut, og det kan fort bli en veldig strevsom reise ved denne anledningen), og vi tror dette kan være snakk om en favoritt i stor fare. Moe Odin-sønnen var veldig fin ved sin siste seier på 26.1 full vei, men det er hardt å forlange at en 4-åring skal legge på til to strake mot eldre hester i grunnlaget sitt.

Ekspertforslag
Til V5A-rebusen på Klosterskogen har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 100, 300 og 1128 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre tre forslag til B-rebusen på hhv 60, 360 og 996 kroner (abc-system over fire bonger) finner du her .

I tillegg har vi satt opp to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner, og de ligger ute her.

Innleveringsfrister Klosterskogen
V5A kl. 18.35 (løp 2-6)
V5B kl. 19.35 (løp 4-9)
DD kl.20.30 (løp 8-9)

Program.
Hjemmeside.

Kjøp en bong og se løpene fra Klosterskogen på nrk.no nett-tv i kveld, eller se reprisesendingen gratis på www.rikstoto.no