*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

To seksere gir oss seks rette?

Foto: Hesteguiden.com

Begge våre bankere har startnummer seks i onsdagens V65 på Bjerke. Sjekk våre V65-tips.

Det er forhåpentligvis ingen dagen derpå for Bjerke når de onsdag inviterer til V65 i sin første travkjøring etter søndagens glitrende Oslo Grand Prix-dag.

Klikk her for å se våre V65-tips til Bjerke

Denne onsdagen har vi svært god tro på at to av de største favorittene innfrir, og når det er svært åpent i de fire andre v65-løpene må vi støtte oss på to favoritter som våre bankere.

I V65-2 ser det ut som 6 Art Kjarvald har et gaveløp. Fungerte ikke hundre prosent i travet sist, men hadde nok seieren innen rekkevidde når han galopperte ut på oppløpet i klar ledelse. Nest sist vant Art Kjarvald helenkelt og speedet da lett ned Trons Lomen og Jærvsø Svarten (som var solid V75-vinner i Bergen forrige helg). Motstanden denne onsdagen er svært begrenset for Art Kjarvald og her setter nok Eirik Høitomt tidlig fart for å komme seg foran (vi kan ikke se hvem som skal ta imot på startsiden her).

Og vel i tet har vi svært vondt for å se Art Kjarvald tape dette løpet. Motstanden er klart enklere enn han har vært i de to siste løpene og vår første banker skal innfri her. 4 Spik Tara er ei vinnerhoppe, men nå er formen høyst tvilsom. Det samme gjelder for innersporets 1 Lykke Trubben og er ellers er det vanskelig å få øye på seriøse utfordrere, selv om både 10 Vinnibrunen og 12 Tidemand Pål holder fin form, så er de normalt ikke på samme nivå som Art Kjarvald. Banker i V65-2.
Rangering V65-2: A: 6 B: 4-1-10 C: 12-5-2-11-9-3-7 D: 8

Voldsom utvikling
Vår andre banker for kvelden kan faktisk være en Derby-kandidat til høsten om utvikligen fortsetter. 6 Lome Brage (V65-4) har gjort to løp nå etter fem måneders pause og det har endt med to overlegne seire. Første gang ut (20.april) satt hesten rett i tet fra sjuendespor i volta og vant med drøyt 20 meter og det så ut til å være masse krefter igjen ved målpassering.

Sist onsdag på Bjerke var motstanden bedre, men fra førstespor på strek misset selvsagt ikke Geir Vegard Gundersen (GV er en mester på voltestart) og derfra ble det en ny og bunnsolid seier for den veldig fine fireåringen som Gro Anita Nordby trener. En sisterunde i 27-fart var nok til å hekte av motstanderne. Onsdag er det igjen voltestart og nå er det spor seks med voltespesialist GVG som vognmann.

Sprint tror vi betyr veldig lite og grunnlagsmessig står Lome Brage igjen perfekt inne i løpet (de 30 000 kronene han fikk for seieren sist onsdag talte ikke ved innmelding). Her bærer det trolig tidlig til tet igjen (har virket veldig stabil og fin i begge seiersløpene sine) og da taper ikke Lome Brage dette. Banker nummer to.
Rangering V65-4: A: 6 B: 3-7-8-1 C: 4-2-10-12-11-5 D: 9

V65-1:
2 Cryptonite hadde vi veldig god tro på til et lunsjløp på Jarlsberg sist, men fireåringen fikk et tøft løp underveis og ble tatt ned oppunder mål. To løp i kroppen nå, kun to hester på strek og da kan Gunnar Austevoll få dirigere tempoet lenge. Knepent førstevalg, men det er mulig Cryptonite fortsatt mangler litt tøffhet på å stå imot gode tilleggshester.

12 Arc Cox måtte åpne tøft for å innta føringen i et V65-løp sist, og fikk litt melkesyre på slutten, men holdt uansett koken flott til andre. I kveld blir det ryggløp lenge og med klaff i sisterunden er Arc Cox klart seiersaktuell her, Det er også 13 O.M.X. Twenty som fightet helhjertet og godt sist fra dødens i et lunsjløp. Vi syns Søhoel Jensen-traveren var forbedret fra de foregående startene da og med klaff med posisjonene her er vallaken med i striden.

6 Riverlands Mr. Hitman gjorde et svett løp sist. Havnet da i dødens på Arc Cox, men var likevel best i sluttfasen. En riktig kapasitetstraver dette, men fjerdespor i volta gjør at vi setter ham ned som et fjerdevalg, da galopprisikoen er overhengende herfra. 9 O'Lillen var sjanseløs til å ta imot en opplagt Opus One F.H på Sørlandet sist og måtte nøye seg med andreplass. Var veldig god i seiersløpet tredje sist på Jarlsberg (V75-vinneren Becky var sjanseløs da) og fra et strålende sjuendespor i volta på 20 meter tillegg kan det bli en fin posisjon direkte.

4 Peter Skovgård skuffet mye i debuten for Kjell Teigen sist og hang mest med til fjerde i et svært billig lunsjløp (bortsett fra vinneren Dino Dean da). Må være kraftig forbedret i kveld, da motstanden er kraftig skjerpet. 3 Ross Du Vernay har vi betalt for litt vel mange ganger, men vi nøyer oss med å konstatere at det ikke ville være en kjempebombe om Tholfsen-traveren plutselig sitter der. Kapasiteten er solid.

5 Super Saico vant et svært billig lunsjløp fra tet sist, er kommet i trening til Hans Christian Holm etter det løpet, men må heve seg flere hakk for å vinne i disse omgivelsene. 11 Dornenkønig dukker opp i regi Hedda E. Assev og har altså forlatt Lars O. Romtveits stall. Ingen stjerne dette og vi blir overrasket om han vinner direkte etter tre måneders pause.
Rangering V65-1: A: 2 B: 12-13-6-9 C: 4-3-5-11-1-7 D: 10-8

Annonse: Viste 22.5/500m sist og Øivind Grøstad setter alarmklokkene på full styrke for et herlig drag i V65-5

V65-3:
Med startkatapultene 2 Melvin Zoot, 3 Shaman Star M og 6 Peacekeeper alle i første rekke bak bilen kommer det til å bli en luftig startside her og når Kenneth Løkken er vognmann på Melvin Zoot er det ikke lett å forutsi hvem som sitter foran ut av den første svingen.

Uansett så må vi sette 5 King Astro først som gjorde en sensasjonelt sterkt debut for Erik Killingmo sist (kjørt av Kai Johansen). Selv etter et steintøft løp delvis i dødens, fightet King Astro strålende på til mål og kun en smygkjørt Windshear var foran i mål. Gjentar den sjuårige skadeforfulgte Super News-sønnen den prestasjonen blir han alt annet enn lett å stå imot her, men det er fine hester på farten her, så vi nøyer oss med førstevalget.

3 Shaman Star M. er en ypperlig frontrunner og dersom Olav Mikkelborg lykkes i å innta taktpinnen uten at det koster skjorta, kan Dahir De Prelong-sønnen lede hver meter, men vi er slett ikke sikre på at han kommer seg foran. 11 Super Fighter kan dra stor fordel av det som ser ut som knalltøft tempo i front. Var kanskje ikke som best på Klosterskogen sist selv om han vant, men meget god i seiersløpene både nest sist og fjerde sist og tåler å gå en langspurt.

8 Evaporate har vært uheldig i sportrekningen, men med forventet tøff kjøring innledningsvis her kan det løse seg ned startsiden likevel og formen er fortsatt fin. 7 Flawless Victory har også havnet litt langt ute på bilvingen her, og skuffet en smule sist ved ikke å kunne fullføre et godt angrep helt inn.
Rangering V65-3: A: 5 B: 3-11-8 C: 7-2-1-4-10-6-9 D: 12

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Bjerke

V65-5:
Seiersmaskinen 3 Gomnes Tornado fungerte ikke i det hele tatt i sitt siste løp på Klosterskogen og kommer nå tilbake etter en måneds pause. Stod med fire strake seire før det, så er spørsmålet hvilken forfatning hesten er i nå. Det er ofte et dårlig tegn når hester gjør så tvilsomme innsatser som det Gomnes Tornado gjorde sist, og med tanke på hvor fort hesten har klatret gjennom grunnlagene er det ikke uvanlig at slikt skjer. Vi setter ham først, men banker det er han definitivt ikke nå.

7 Tangen Tinn har gjort tre solide løp i V75 på rappen nå og var veldig bra sist. Er normalt god ned startsiden og ikke utenkelig at Tom Erik Solberg vil prøve seg her. Tangen Tinn mangler kanskje det lille ekstra i tette sluttstrider, men sist syns vi han kjempet bra. 6 Egestø Gutten var flott å skue i seiersløpet på Momarken sist tirsdag og blir bedre og bedre i regi Geir Flåten.

2 Kjeltringen gjør nå sitt andre løp etter pause. Galopperte grovt fra start sist, men gjorde en fin opphenting i baktroppen. Kjeltringen er grunnkapabel og må sees som en seriøs seierskandidat her fra et ypperlig startspor. Vi synes vel disse fire skiller seg ganske klart ut selv om 12 Storm Eld atter en gang bekreftet storform sist ved å ta ned 1 Spang Odin fra dødens, men spor tolv mot disse kameratene er krevende. 4 Ellestad Hero var ikke mer enn så der sist, og må være betydelig forbedret for å duge her.
Rangering V65-5: A: 3 B: 7-6-2 C: 12-4-1-11-10 D: 5-9

Klikk her for å se våre Dagens Dobbel-tips til Bjerke

V65-6:
En vidåpen V65-finale i denne onsdagen der det er grunn til å stille spørsmålstegn ved formen til flere av forhåndsfavorittene og her kan det komme en smell.

2 Buddy var helt nede på 13.5/2100m i Bergen sist, uten å være i nærheten av å kjempe om seieren. Det er tøffe betingelser i V75 om dagen. Knallgod vinner både nest sist og tredje sist på Klosterskogen og fra et perfekt andrespor bak bilen blir han vår knepne favoritt sammen med alltid velkjørende Thor Borg.

11 Super Tail har ikke lignet seg selv den siste tiden og har ikke vært som best i sine tre siste løp. På normalform hadde Super Tail vært et bankeralternativ her, men formen er høyst usikker om dagen. Men han skal uansett krysses tidlig. 3 Riccione Ås spurtet som en vind i sin debut for Kristian Malmin fjerde sist. Vi bankerspilte ham tredje sist på Bjerke, men da måtte vallaken strekke våpen for en opplagt Strong Knight og rakettspurtende Pompier. Nest sist skuffet Riccione Ås mye fra tet som storfavoritt på Biri og sist på Bergen var det ikke noe trykk i hesten. Onsdag blir det ryggløp og vi slipper ikke Tagliabue-sønnen riktig enda.

Perfekt til i førstespor står 1 Super Fun som endelig har et riktig løp igjen. Fullførte fint til femte fra tillegg sist og hang greit med i et vanskelig løp på Drammen nest sist. Skal ikke undervurderes herfra. 5 Global Jinx er stadig uheldig med posisjonene underveis. Unngår Ottersen-traveren dødens her, kan en velfortjent seier komme. 9 Kastor Håbegård skrellvant som et åttendevalg fjerde sist og gått i V75 etterpå. Fra spor ni kan det bli et fint opplegg underveis her, selv om formen igjen er usikker for den variable niåringen til Trond Anderssen.
Rangering V65-6: A: 2 B: 11-3-1-5 C: 9-12-10-6-4-7 D: 8

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.