Gå til sidens hovedinnhold

To sikre i V75

I en omgang hvor 25 millioner kroner venter en alenevinner på Momarken i kveld stoler vi på fenomenet Alm Taragon og en gjest fra Sverige. Sjekk våre V75-tips her.

Klikk her for å se våre V75-forslag.

Etter noen rolige dager i julen er det full fart på travfronten igjen, og i kveld er det en spennende V75-omgang som står for tur i Østfold. En rekke flotte løp står på plakaten, og størst spenning knytter det seg selvsagt til om 12 Alm Taragon fortsetter seiersmarsjen i den tredje avdelingen.

Vi har bestemt oss for ikke å gardere 5-åringen før han viser svakhetstegn (og det har han ikke vist så langt), og vi satser på at Romtveit-traveren viser seg som den tøffeste til slutt nok en gang. Lome Kongen-sønnen har nærmest vært utilnærmelig i hele år (vunnet 10 av 11 løp), og dagens lange distanse skal være er en klar fordel (og det er også en fordel at det kun er ti hester til start i løpet etter at det har kommet to strykinger i løpet).

Det er opp en klasse ved denne anledningen (og et tap kommer før eller siden), men vi synes at det har sett ut til at folkebankeren har hatt fryktelig mye å gå på i de siste seiersløpene. Vi tror således at han løser livets tøffeste oppgave så langt også, og i følge kusk Tom E. Solberg skal hesten være langt kvikkere til kveldens dyst enn ved det siste seiersløpet på enkle 29.6 full vei med løp i kroppen etter litt pause.

Vår rangering: A: 12 B: 4-11 C: 7-9-10-3-2 D: 1-8

Tet og slutt?
Vi synes at det ligner en skreddersydd oppgave for 8 Why Sly i finalen i et flott stayerløp i Haneborg-løpet hvor 125.000 kroner venteren vinneren, og vi tror sterkt på at 5-åringen leder dette løpet rundt om.

Via ATG`s løpsarkiv har vi registrert at Muscles Yankee-sønnen er lynrask fra start med dagens startmetode volte (åpnet 13.5 første fem hundre fra sprinspor i et løp han ble toer på 13.9 full vei på Mantorp 4. juni i sommer), og rutinert kusk Per Oleg Midtfjeld treffer trolig klokkerent fra et ypperlig springspor i kveld.

Vant et langløp på fine 16.2 i den tredje siste starten (avsluttet det løpet i 12-fart), og langslått var da en hest som Relax Jet (mens gode Mill Nitro var toer i det løpet). I de to siste startene har det vært snakk om to tøffe V75-løp, og i kveld står Persson-traveren helt nydelig inne på pengene på 20 meter tillegg.

I den nest siste starten kjørte vår andre banker for dagen seg litt fast til slutt (fjerde på 17.6 over aktuell distanse), mens han i den siste starten ikke fikk premie på 16.3 full vei på en litt sugen bane. Fullførte eget angrep fra køen veldig bra ved den anledningen, og det var ikke langt frem til tredjehesten i mål da (mange på linje der).

Vår rangering: A: 8 B: 15-14-11-3-4-6-12 C: 13-7-9-1 D: 2-10

Annonse: Grøstad/Lerum`s V75-tips til løpene på Momarken kan du finne her.

V75-1, 2140 meter voltestart
Finalen av hoppedivisjonen for varmblodshester innleder denne rebusen, og vinner av denne bataljen kan kvitter ut hele 150.000 kroner. Favoritt til å kamme hjem den sjekken blir naturligvis 5 Movie Q.C., og den siersvante Kolnes-traveren (vunnet hle 10 av 16 starter i år, og tjent næmere 600.000 kroner) må selvsagt tilmåles solide vinnersjanser.

Vant enkelt fra tet på 17.1 full vei i Drammen i den siste starten, og på ny blir 4-årshoppa tung å stå i mot til slutt. Ble dog skjev på den første svingen sist hun gjestet dagens arena (og galopperte ut på den første langsiden), og det gjør oss litt betenkte. Sesongen har dessuten vært veldig lang, og Windsongs Legacy-datteren må vel også etter hvert snart begynne å merke kjøret litt.

Vi tyr således til garderinger på samtlige spilleforslag, og fra tet er 1 Fricky snakk om hesten å fange til slutt. Vant Oaks på dagens arena på en overbevisende måte i den nest siste starten, og vi synes at 3-årshoppa må få klart godkjent for innsatsen til sølv på 16.7 full vei i den siste starten. Avsluttet i underkant av 15.0 siste tusen på en sugen bane ved den anledningen, og nå slipper Gravdal-traveren lang reise.

Veldig imponerende i de to siste starten til hhv seier og sølv var 6 Premance Simoni, og i motsetning til de antatt beste har nå 4-årshoppa fått ladet batteriene litt etter en mindre pause forut for kveldens dyst. Det kan vise seg å bli utslagsgivende til slutt, og vi synes at 16-prosenteren i spillet må krysses på alle bonger.

Tidlig aktuell skal også meget formsterke 11 Mavril Sas være (meget god til seier på 15.8 full vei i den nest siste starten, og i den siste starten satt 5-årshoppa litt fast under driving til slutt), og da har vi nevnt de fire hestene som vi har krysset av for på våre tre minste spilleforslag.

Vår rangering: A: 5 B: 1-6-11 C: 2-4-9-12-13-10-3-7 D: 8

V75-2, 2140 meter voltestart
Et vidåpent kaldblodsløp for 3-årige hopper venter oss i den andre avdelingen, og vi garderer da følgelig bredt. Pent til på strek står 2 Sjefsanna, og i en feilfri utgave skal hun være seiersaktuell. Det er intet å utsette på kapasiteten til 3-årshoppa, og det er nok bare et tidsspørsmål før det løsner for alvor for Holtung-traveren.

Piler til tet tror vi at 5 Tæsse Jenta gjør, og da skal i så fall den lille Bles Høvding-datteren tilmåles solide vinnersjanser. Hoppa får godkjent minus for innsatsen til sjette på 33.8 full vei i den siste starten, men etter litt pause forventer vi at hun er litt mer opplagt denne gangen. Punkterte til slutt i finalen av Oaks tidligere i vinter gjorde 13 S.T.C.C. Faksa, men i kvalifiseringen til det løpet var den variable Rustad-traveren god (sølv på 31.9, og hun galopperte som seiersaktuell kort før mål).

En flott innsats til seier på fine 32.0 over en sprint leverte 3 Jørnstu Vilja i den siste starten, og med ytterligere fremgang ser vi ikke helt bort i fra at 8-prosenteren i spillet også er seiersaktuell denne gangen. Et veldig godt inntrykk ga 10 Rapptina ved triumfen på 33.0 full vei i den siste starten, og med feilfri avgang fra et litt kinkig spor dukker ventelig Moe Odin-datteren opp i striden helt der fremme til slutt.

Det tror vi også at 15 Voje Eldina gjør i en feilfri utgave, men den kapable Øverdal-traveren har fortsatt til gode å komme seg rundt en bane uten galopp (det er dog intet å utsette på fartsressursene der i gården). Champion Eirik Høitomt setter seg opp bak 7 Jærsvø Kristina, og da er selvsagt Larsen-traveren snakk om en opplagt gardering (men etter å fått maks etter innvendig reiser i de to siste løpene synes vi ikke at 3-årshoppa skal være snakk om en favoritt).

Vår rangering: A: 2 B: 5-13-3-10-15-7 C: 8-14-12-9-4 D: 1-11

V75-4, 2140 meter autostart
Et nytt 3-årsløp for hopper støter vi på i den fjerde avdelingen, men nå er det tolv varmblodhopper som skal i aksjon. Fire hester hever seg klart over mengden på kapasitet, og best tror vi at 6 Ira Helevi er.

3-årshoppa var ikke helt som best i Kriteriet for klassen tidligere i høst (og hun galopperte et par ganger fra start forut for den starten), men etter litt pause går det fine rapporter på Soir Des Tibur-datteren (veldig god til seier på 15.5 full vei i den fjerde siste starten).

Toer i det løpet på 15.7 full vei var 9 See You Soon, og da sier det seg selv at Suttle-traveren ikke står mye tilbake for førstnevnte på kapasitet. Super Arnie-datteren tok en sterk seier på 18.7 full vei i den siste starten, og i en feilfri utgave tror vi at 18-prosenteren i spillet er høyaktuell (fryktelig tung til slutt denne).

Dummet seg vekk på galopp i de to siste startene har 4 Thai Merlot gjort, men forut for de løpene imponerte Holtung-traveren i tre strake seiersløp. Det er tilbake etter litt pause og behandlig som gjelder for Andover Hall-datteren denne gangen, og da kan fort 3-årshoppa vise frem i en forbedret utgave. Litt kinkig til står 7 Tirn`A Noir, men med litt klaff underveis ser vi ikke helt bort i fra at 13-prosenteren i spillet kan vinne (Wallevik-traveren er veldig god på sitt beste).

Vår rangering: A: 6 B: 9-4-7 C: 2-1-5-11-12-10 D: 3-8

V75-5, 2140 meter voltestart
Vi støter på dagens nest største favoritt i form av 4 Torpa J. i dette kaldblodsløpet i den femte avdelingen, og i en feilfri utgave er det neppe snakk om saken. Sterk toer på 28.7 med innlagt galopp bak gode Ulsrud Tea i den nest siste starten, og i den siste starten ble det en helenkel seier på flotte 27.9 under krevende forhold.

Det er meget mulig at 4-åringen nå begynner å bli voksen (og at han da stabiliserer seg), men vi klarer ikke helt å stole på Tengsareid-traveren riktig enda (har jo vært håpløst usikker så langt). Bak storfavoritten ser løpet vidåpent ut på forhånd, og vi krysser av for hele åtte hester på vårt store system.

Tidlig aktuell ved favorittfall skal 11 Jerker Vinn V.H. være (ikke helt som best ved fjerdeplassen på 28.4 full vei i den siste starten, men treneren tror hesten skal være bedre i kveld), mens duoen 8 Varg Spik (overlegen i debuten for ny trener, og løp i kroppen etter lang pause har normalt gjort godt) og 12 Rokketroll (litt uheldig i den siste starten, og Antonsen-traveren er nå på vei mot full form igjen) også bør vurderes tidlig.

Vår rangering: A: 4 B: 11-8-12 C: 6-7-10-14-9-13-1 D: 3-5-15

V75-6, 2140 meter autostart
En herlig finale av Sølvdivisjonen for varmblodshestene venter oss i den sjette avdelingen, og den som står igjen som vinner at dette løpet kan plusse på hele 200.00 kroner på kontoen.

Vi synes at fem hester hever seg klart over mengden, og ganske klart først setter vi 6 Hitchcock. 5-åringen gikk et strålende løp til sølv på 15.7 full vei i den siste starten, og løp i kroppen etter litt pause har normalt gjort godt. Når startrushet har lagt seg er ”dødens” ledig igjen, og fra den posisjonen er Hamre-traveren snakk om en opplagt vinnerkandidat.

Det er også 4 Winmecredit snakk om, og den flotte 4-åringen jakter i kveld årets syvende triumf. Credit Winner-sønnen har hatt en strålende sesong med over 750.000 kroner innkørt, og med det siste løpet i kroppen etter litt pause er nok Hamre-travern ytterligere forbedret til kveldens dyst. Holdt unna for førstnevnte i et rent speedoppgjør ved den anledningen, men hesten så fin ut.

Vi tror ikke at 7 Kejser K.D. blir laddet med fra start fra et spor litt vel langt ute bak startbilens vinger, men 9-åringen viste ved triumfen på fine 13.0 over en sprint i den tredje siste starten at han er vel så effektiv bakfra. Sprintet flotte 12.9 til sølv i et V75-løp i den siste starten, og formen på Anderssen-traveren er således helt på topp.

Dersom det skulle bli veldig tøff kjøring innledningsvis i dette løpet kan både 8 Photo Bear og 9 Acolyte Hanover komme inn i matchen, og da får de en plass på vårt store system. Førstnevnte har vært strålende i hele år, og Westergård-traveren fremstår nå som en allrounder som går bra på alle distanser.

Sistnevnte har ikke vært stort dårligere med hele 10 triumfer (og mer enn 700.000 kroner innkjørt) denne sesongen, og alle må få lov til å ha en dårlig dag på jobben, slik Hamre-traveren hadde i den siste starten i Skien. Svak der, men tilbake i slag er 4-åringen snakk om en opplagt vinnerkandidat.

Vår rangering: A: 6 B: 4-7-8-9 C: 10-1-2-3-5-12 D: 11

Spilleforslag
Til V75-løpene på Momarken har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 84, 336, 672 og 2640 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Momarken
V5 kl. 18.20 (løp 2-6)
V75 kl. 19.00 (løp 4-10)
V4 kl. 20.00 (løp 7-10)
DD kl. 20.40 (løp 9-10)

Kjøp en bong og se løpene fra Momarken på NRK2 kl. 23.10-23.40 i kveld.

Kommentarer til denne saken