To sikre og fire smell

Cæsar B.R. og Tom E. Solberg skal i ilden i V65-1 på Biri i kveld.
Cæsar B.R. og Tom E. Solberg skal i ilden i V65-1 på Biri i kveld. Foto: Hesteguiden.com

Fredagens V65-omgang på Biri byr på to ganske så sikre kort og fire svært uoversiktlige løp

Vi har en fantastisk helg på travfronten foran oss, både sportslig og spillemessig, og dette er den helgen alle travfrelste går å lengter etter i kalde vintermåneder.

Tirsdag kunne fire Nettavisen-lesere glede seg over at andelslaget deres til V65-omgangen på Forus gikk inn med en gevinst på 163.845 kroner. Arkitekten bak andelslaget var Rolf Lerum. To dager senere var det igjen full fest i Nettavisens hestesportredaksjon.

Denne gangen slo våre galoppeksperter Birger Christensen og Morten Olsen til med en enda større gevinst på et andelslag til V65-omgangen på Øvrevoll. Et av systemspillene som ble levert på Eksperten (fire andeler á kr 1000), gikk inn med en samlet premie på 212.374 kroner.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under.


Elitloppet på Solvalla i Stockholm kjøres som sagt på søndag, og i selve finalen av det løpet, venter en sjekk pålydenede voldsomme 3 millioner kroner, til den som stryker først over mål søndag ettermiddag.

Vi i Norge er så stolte over at Noralf P. Brækken fikk en plass i hovedløpet med Juliano Rags, og det er ikke første gangen trønderen er på plass i internasjonale travløp. Brækken`s Shan Rags herjet voldsomt tidlig på 90-tallet, og han var også med i Elitloppet. Vi ønsker trønderen lykke til i den store bataljen på søndag, og vi håper det kan klaffe litt i fra et litt dårlig spor.

Det er voldsomme penger å spille om hele helgen på Solvalla, og på lørdag kan en eventuell alenevinner i V75-spillet kamme hjem rundt 70 millioner kroner! I lunsjen på den arenaen i dag er det også en ekstra gulrot å hige etter, all den tid det er Jackpot i V65-spillet. Det ligger hele 490 583 kronerekstra kroner i sekserpotten der, og det setter selvsagt en ekstra spiss på det hele.

Det skjer ting på travfronten også til kvelden denne fredagen, og på Biri travbane er det V65-spill som gjelder for det spillende publikum hos Norsk Rikstoto. Det kan også spilles til en V64-omgang på Kalmar i Sverige i kveld, og da er kvelden reddet for de spillesugne. På Biri i kveld går vi for to bankere, og vi satser på at det kan dukke opp noen overraskende vinnere i tre løp.

Klikk her for å spille Nettavisen andelslag på Eksperten.

Innleveringsfrister Biri
V65 kl. 18.30
V5 kl. 19.41
DD kl. 20.03

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under.


Tet, og siden aldri truet?
I V65-spillet på Biri i kveld er det et sprintløp for varmblodshester som åpner showet, og det ligner en skreddersydd oppgave for 1 Cæsar B.R. Han er snakk om en hest godt over snittet, og han har vist oppløftende takter nå på slutten. Vi tror ingen nekter ham tet, og vi tror han leder rundt om.

Ottersen-traveren har avsluttet strålende i de to siste startene, og sist ble det seier på fine 13.8 over aktuell distanse. Da vant han fra spor tolv på Biri, og det er en veldig sterk prestasjon. Vi kan ikke få øyet på konkurrenter som verken kan røre ham fra start eller til slutt i kveld, og vi tror han innfrir.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under.


En hest for årgangsløpene

I et kaldblodsløp i V65-4 kommer 4 Lome Gant tilbake etter en mindre pause, og mot relativt svak motstand, tror vi han vinner. Kapasiteten er skyhøy, men så langt har han ikke vært helt stabil. Det skal dog sies at galoppene i år har kommet i veldig tøffe løp, og vi tror på feilfritt løp i kveld.

4-åringen var bunnsolid ved triumfen på 29.0 full vei sist, og det mot bedre hester enn dagens konkurrenter. Vi tror han kan hevde seg i årgangsløpene senere i år, og vi tror ikke en hest som 1 Mjølner Birken (vunnet i billige lag i Sverige, og vi frykter galopp bak bilen på denne i kveld) matcher ham.

Tre hester står seg godt
I et sprintløp for varmblodshester i V65-5 synes vi tre hester skiller seg veldig ut, og meget formsterke 4 Merci Merci må regnes med en topp vinnersjanse igjen. Han har vunnet to strake triumfer på imponerende vis nå på slutten, og det har vært mer å gå på i begge seiersløpene.

Vi er dog ikke helt sikre på at han får tet i kveld, med 3 Max Martini innenfor seg på startsiden, og fra "dødens" kan favoritten være sårbar. Sistnevnte har vært ute i mye tøffe løp hele veien nå på slutten, og sist gikk han relativt pigg i mål som sjette på 16.4 full vei, etter sen åpning til slutt.

En herlig type er 11 Novel Broline snakk om, men han har rotet litt i årets to første starter. Han ble disket for galopp i årsdebuten, og sist slo han også på galoppen ned startsiden. Gikk etter den utskeielsen et formidabelt løp til sølv på 14.0 over aktuell distanse, og han må tilmåles solide vinnersjanser.

Kveldens spennende drag
I et stayerløp for varmblodshester i V65-3 blir 7 Chamsiin storfavoritt, men vi stoler ikke på 4-åringen, før vi ser han presterer godt over litt tid. I fjor var han veldig variabel, men viste til tider fin kapasitet. Han vant på 16.6 full vei i den siste starten, og da så Dream Vacation-sønnen fin ut.

Vi heiser opp to spennende drag i dette løpet, og da snakker vi om lite spilte 3 Tobros Augustinu og 11 Deep Fandango. Førstnvnte synes vi så ut som en "ny" hest i årsdebuten, men i det løpet satt hun bom fast som sjette på 16.8 full vei. Sistnevnte var enorm etter galopp sist, og kapasiteten er høy.

I et nytt varmblodsløp i finalen ser det vidåpent ut på forhånd, og vi helgarderer det løpet. Etter flere strålende innsatser ble 12 Ringo Star M. klar favoritt i et V75-løp sist, men der skuffet han (syk?). Tilbake etter en mindre pause i kveld, og nå er han nede som et åttendevalg...