To sikre vinnere i Skien

Foto: Hesteguiden.com

Vi spiller to bankere på Klosterskogen torsdag som begge vant i sin siste start. Sjekk våre travtips.

Klosterskogen travbane i Skien og Øvrevoll galoppbane i Bærum er menyen for hestespillerne torsdag kveld. På Klosterskogen skal det kjøres dobbel V5 og denne torsdagen velger vi to forskjellige bankere.

Klikk her for å se våre V5A-tips til Klosterskogen

i V5A-spillet må det være en ypperlig vinnersjanse for kapable 7 T.S. Milagro i V5-3A. De som husker godt vil erindre at vi bankerspilte hesten på Momarken 3. mai i år mot storfavoritten Most Wanted One. Til tross for et perfekt kjørt løp av Geir Vegard Gundersen den dagen (tok tet og slapp til Most Wanted One), kunne ikke hesten utfordre tetduoen mot mål. Etter et par løp til på det jevne, skiftet hesten treningskvarter til Evy Marie Brinch (dama bak Vinn De Luxe) i sommer og fremgangene er endelig kommet. Gikk et okey løp fra køen første gang ut for Evy Marie, før det var dags for en etterlengtet seier på Klosterskogen for tre uker siden. Meget gode D.J's Lover ble da avvist i seierskampen nedover oppløpet etter at T.S. Milagro hadde inntatt føringen direkte.

V5 Øvrevoll: Vi spiller et tredjevalg som banker

Torsdag ser oppgaven enda enklere ut og fireåringen har fått et glimrende springspor i volta. Har startet tre ganger tidligere med voltestart og vært på trippelen hver gang (1-3-3). Vi kan ikke skjønne annet enn at Eirik Høitomt kjører seg til tet på et tidlig tidspunkt her og da må det være en topp vinnersjanse. 11 Herr Feinschmecker er riktignok en brukandes hest, men Undem-traveren har ikke vist toppform den siste tiden og vi kan ikke spille mot T.S. Milagro torsdag. Vår banker i V5A-spillet.
Rangering V5-3A: 7 B: 11-5 C: 4-3-12-2-1-8-10 D: 6-9

Klikk her for å se våre V5B-tips til Klosterskogen

Flott treåring
I V5B-spillet er det vanskelig å se hvordan 3 Just Livin My Life kan tape i V5-3B. Den Bo Westergaard-trente treåringen kom ut som en stor outsider i et V65-løp på Bjerke for en måned siden. Dundret da til tet og til tross for at en meget tapper og god Chickamauga angrep hardnakket nedover oppløpet, ble det tilslutt en komfortabel seier for USA-importen. Har nå fått to løp i kroppen og skal være sine konkurrenter helt overlegen på kapasitet. Det er alltid et lite usikkerhetsmoment med svingene på Klosterskogen, men når Bo Westergaard velger å ta sin hest ut her, regner vi med at hesten behersker svingene.

7 Raki Cub har vi fanget i begge seiersløpene på våre bonger (til tross for høy odds), men vi kan ikke se at Raki Cub er i nærheten av vår banker på kapasitet og slik vi leser dette løpet er det kun galopp imot for vår banker. Vi spekulerer ikke og lar Bo Westergaard og Just Livin My Life få tillit som omgangens sikreste vinner i V5B-spillet.
Rangering V5-3B: A: 3 B: 7-6 C: 1-10-9-8-11-4 D: 5-2

V5-1A - Varmblodshester 1700 meter autostart
Vi er nødt til å prøve 9 Crebas H. Laday som vårt førstevalg i dette løpet. Dreamaster-sønnen har vært forfulgt av utur i det siste og sittet bom fast som mulig vinner i flere av sine fire siste starter. Gikk et greit monteløp sist. Nest sist på Sørlandet hadde hesten et tonn igjen nedover oppløpet. Denne torsdagen blir ikke hesten sittende fast, og med litt klaff underveis kan en svært velfortjent seier komme.

1 Touch Of Caviar blir stor favoritt til tross for flere skuffende løp i det siste. Trakk seg veldig lett fra tet på Forus sist. Nå er det tilbake på sprint, men på Kloster er det som kjent siste indre og selv om hesten har veldig gode bud på teten her, er vi usikker på formen og nøyer oss med andrevalget. 3 Xavier står fint til, men har ikke vært helt på topp i det siste. Får Xavier et ryggløp i kveld, er han med i toppen.

10 Veeren Dior står med tre strake seire på Klosterskogen og gjorde et kanonløp sist. Vi synes det er bedre motstand i kveld og det blir tøft å ta den fjerde strake seieren. 11 One Lomomba Siem skuffet sist etter perfekt reise i lederryggen og må være forbedret for å vinne her.
Rangering V5-1A: A: 9 B: 1-3-10 C: 11-4-12-6-7-8-5 D: 2

Annonse: Grøstad/Lerum med fullklaff i Drammen mandag og 42 530 kroner innspilt

V5-2A - Varmblodshester 1700 meter autostart
Bo Westergaard kan få en strålende aften på Klosterskogen torsdag. 3 Michelle De Champs blir vår favoritt i den andre A-avdelingen og står flott til her. Gjorde et bunnsolid løp til andreplass på Biri sist etter en tung sisterunde. Motstanden skremmer ikke torsdag og hoppa kan ta årets andre seier.

2 Fabian As stormer trolig til tet, og dersom han holder seg på beina (har galoppert litt i det siste) er denne vallaken effektiv på en sprint. Litt usikker form dog og ikke utenkelig at Høitomt velger å slippe dersom han kommer seg til tet for å satse på siste indre. 9 A.T.M. Angie bekreftet form sist, men ble tvunget til en tøff første tusen fra tet og stummet litt mot mål. Har en flott rygg i Fabian As her og kan få det sydd opp. Se opp.

1 Super Fighter har vært litt utafor i det siste. Nå er sporet perfekt og med Kloster-spesialist Geir Vegard Gundersen som styrmann er Rustad-traveren selvsagt aktuell for en plass i toppen. 10 Malabar Cash er i knallform om dagen, og hadde vært en het seierskandidat fra et bedre startspor.
Rangering V5-2A: A: 3 B: 2-9-1 C: 10-4-11-5-6 D: 12-7-8

V5-4A/V5-1B - Kaldblodshester 1700 meter autostart
Perfekte forutsetninger for 1 Langaard Eld i den første B-avdelingen. Vant lett fra tet i et lignende løp fjerde sist. Trakk seg fra tet nest sist, det var over 2100 meter. Sist spurtet hesten overraskende flott til mål i et løp over full vei. Torsdag er det atter sprint og tilnærmet tetgaranti og dersom ikke tempoet blir for tøft underveis, må det være en flott vinnersjanse.

2 Kipalill har varslet form lenge nå. Sist avsluttet hesten flott til fjerde i et V65-løp på Bjerke (Garli Mollyn vant fra tet). Også for Kipalills vedkommende passer sprint klart best og fra et nydelig startspor er Kipalill tidlig aktuell her sammen med meget velkjørende Lars Anvar Kolle. 12 Tyri Best hadde vi trolig bankerspilt fra framspor. Han var ikke som best sist Tyri Best, men vant likefullt. Det var fra tet, nå skal han håndtere et vanskelig tolvtespor bak bilen og galopprisikoen øker voldsomt. Vi nøyer oss med tredjevalg og har ikke kjempefeeling for hesten torsdag.

Kapasitetshesten 5 Spik Elden returnerer etter tre måneders pause. Gjorde flere sterke løp før pausen og feilfritt duger som kjent Spik Elden. 4 Eike Prinsen har kanskje ikke fordel av sprint. Galopperte under avansement i den siste svingen sist, men hadde ikke vært seiersfarlig uten den galoppen. Litt usikker form der i gården nå og kun et garderingskryss torsdag.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 1 B: 2-12 C: 5-4-6-11-3-8-7 D: 10-9

Annonse: Øivind Grøstad har funnet snadder i den røde boken på en hest som var kruttbra sist. Sjekk ut Grøstads info på en ellevill 20-oddser i V5-5A

V5-5A/V5-2B - Varmblodshester 1700 meter autostart
Det ble som vi antok på forhånd endelig suksess for 2 Dressedforsuccess sist på Klosterskogen etter at hoppa hadde hatt utur i flere løp. Fra siste indre (ettersom Frode Hamre valgte å slippe teten til favoritten Script Kiddy S.E.) speedet fireårshoppa inn til enkel seier. Frode Hamre varsler at han vil sitte foran denne gangen, dersom han når teten. Det avhenger litt av hva Kristian Malmin velger å gjøre med 1 Warwick R. (han slipper trolig). Uansett skal Dressedforsuccess ha en bra sjanse til å legge på til to strake seire.

Nevnte 1 Warwick R. setter vi nærmest da det enten blir tet eller lederrygg for vallaken. Stod i spor elleve både tredje sist og nest sist, og gjorde bra løp begge gangene. Sist ble det galopp direkte. Fjerde sist vant hesten via nettopp siste indre på Klosterskogen og lignende scenario kan det altså bli torsdag. 11 Vintage Lindy var brenngod sist på Forus og til tross for steintøft tempo underveis, lenset Vintage Lindy unna nedover oppløpet i tet og vant på sterke 12.8. Nå er det bakspor og Klosterskogen og helt andre forutsetninger. Naturlig outsider her.

9 Opal's Pride står i fine rygger fra start og kan få et veldig fint løp her. Satt delvis stengt sist, og er muligens litt på gang igjen nå etter en lang formsvikt. 8 Beak's News har definitivt tapt sportrekningen og 6 Bambino Avanti viser ikke toppform og favoriseres verken av sprint eller startsporet.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 2 B: 1-11-9 C: 8-6-5-10-7-12-4 D: 3

V5-4B - Kaldblodshester 1700 meter autostart
Kun ti hester til start i dette kaldblodsløpet, men likefullt meget uoversiktilig og de store profilene er helt fraværende. 3 Baiasen strakk naturlig nok ikke til i Derby-kval sist, men avsluttet meget positivt nest sist til sølv. Motstanden er klart overkommelig og karrierens første seier er innen rekkevidde her.

9 Akilles var overraskende sterk fra dødens nest sist på Bjerke og gjorde et av sine aller beste løp i karrieren. Sist skuffet hoppa igjen, men da var det full vei. Nå er det sprint igjen og et lurt smygspor og kanskje kan hoppa ta sitt livs første seier her med Lars Anvar Kolle. 4 Hvindjerven løste dårlig fra start sist, men avsluttet flott til tredje i sitt første løp etter en liten pause. Er helt klart blant de bedre her og en klar seierskandidat.

10 Eminent F.H avsluttet solid til seier sist og viste fremgang. 1 Tokam kan få et perfekt løp fra sitt innerspor, mens 8 Tun Lykka nok er avhengig av å få det servert underveis og må ha litt tur fra et vanskelig startspor.
Rangering V5-4B: A: 3 B: 9-4-10 C: 1-8-5-2 D: 7-6

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Klosterskogen

V5-5B - Varmblodshester 2100 meter voltestart
Meget svak klasse er det på V5B-finalen, og da er det alltid grunn til sette varsellampene på i forhold til overraskelser. Best på kapasitet er nok 9 Savannah Dun Dee, men den Per Gottling-trente treårshoppa er fryktelig usikker. Måtte innom galoppen sist også, men enklere motstand enn dette kan ikke hoppa få og vi setter henne klart først.

1 Matador Volo er ingen stjerne og blir neppe værende lenge på Frode Hamres stall om han ikke forbedrer seg. Grei toer i et meget svakt felt på Sørlandet sist, men burde vunnet det løpet slik løpet utviklet seg (fikk styre og stelle i tet). Er garantert et fint løp også her fra sitt gunstige startspor og kan vinne sitt første løp. 4 Corse Dei Cavalli møtte bra hester i sine fem starter som treåring. Kommer nå tilbake etter mer enn et års pause og leverte et bra prøveløp. Passes direkte sammen med Eirik Høitomt.

7 Ada Hill gjorde en flott sisterunde nest sist, sist var det ikke noe trøkk i treårshoppa. Skal være blant de bedre her og startsporet er gunstig. Magnus Taanevig er ingen stor driver, men 3 Ravi viste nest sist at han kan en god del. 2 Washera P.T er heller ingen stjerne, men har vist litt fremgang i sine siste starter. Full vei trekker litt ned.
Rangering V5-5B: A: 9 B: 1-4-7 C: 3-2-5-8-6