Gå til sidens hovedinnhold

To solide Biri-bankere

I V5B har vi to soleklare bankere på Biri i kveld. I V5A er det ikke like enkelt. Her banker vi imot bankeren!

Kveldens sikreste vinnere på Biri er Whatson Line (V5-3B) og Gidde R. Icke (V5-4/DD-1). Begge skal være sine konkurrenter totalt overlegne. Men vi starter i V5A der vi bankertipper 6 C.C. Seventy Five mot favoritten 9 Star Crown. Markeringsforskjellen er ganske stor disse to i mellom. Vi mener C.C. Seventy Five er den klart beste hesten. Han holdt koken flott fra tet mot klart sterkere konkurrenter på Årjäng i den siste starten. Vi tror Mikkelborg-traveren vinner selv fra dødens. Vi velger dog å gardere på det store forslaget.

Klikk her for å se V5A-forslag

I V5-1A skal det normalt rekke med to hester. 9 Markus Åspen travet et strålende løp første gangen ut etter flere års pause i V75 nettopp på Biri sist. Da ble han treer bak Are Odin og Husanlynet etter en sprek avslutning. Han er normalt ytterligere forbedret til kveldens oppgave der selskapet er rimelig enkelt. Eneste usikkerhetsmoment er kusken Hanne Stenset som ennå er ururtinert. Hun har imidlertid vunnet fire løp totalt der to av seirene er tatt denne sesongen. Husk at Markus Åspen tidligere også har vist seg som en skikkelig vinnertype. Vi dror derfor at Volda-hesten trekker det lengste strået. Vi garderer dog med 3 Huserapp. Hjemmebanehesten er i rivende utvikling. Uplassert sist, men da hadde han et lite passende løp fra tillegg mot gode hester. Nå ligger det an til tidlig tetkjenning for hesten til Erland Holm. Da tror vi det kan gå veien.

Jarlsberg-tips: Endelig for Carina Pride?

Ottersen med formhester
Morten M. Ottersen har hestene sine i slag om dagen. I V5-2A har han to vinnerkandidater. 4 San Tor M.B. Han ble annen bak View Va Bene i debuten på Jarlsberg, mens han oppnådde samme plassering på Bjerke bak Qupid sist. Selskapet er ikke verre enn at vi tror treåringen går til topps i kveld. 5 Cream G.T. hang bare med til fjerde sist. Da var selskapet betydelig hardere. Gangen før var gan svært bra etter galopp, men feilet i mål som femte. 2 Princess Peach seiret i debuten i Danmark. Har travet to fine løp etter at hun kom til Morten M. Ottersen. 11 C.C. Crystal Jet er det stillt forventninger til. De kan bli innfridd i kveld, men utgangsposisjonen er ikke den beste.

Lever eksperttipsene fra Sportspill her

V5-3A er en åpen affære. 3 Scooter sikter inn teten. Derfra kan det formtoppede trønderen holde unna. 1 Tabu B.R. velger seg nok lederryggen. Dette er en gjennomkjøring foran kvalifisering til Kriteriet. Simen B. Jessen lar seg neppe be to ganger om åpningen skulle komme på oppløpet i kveld for sin fine hoppe. 7 Brooklyn Bounce ble annen i tøffere selskap på Bjerke sist. Skal kjempe i toppen i dette laget, men står kjedelig til langt ute på vingen. 11 Jetman blir som vanlig mye spillt. Han skal ikke gjøre for mye selv og bakspor og Biri er ikke den beste kombinasjonen. Med flaks kan det gå likevel. 6 Money Lou vinner snart løp. Formen later til å være på plass. 10 Spirit Scot har merkelig nok ennå ikke vunnet løp. Det kan skje i kveld med litt flyt. Løpet er veldig uoversiktelig og nær sagt hvem som helst kan vinne.

Klikk her for å se V5B-forslag

To hester bør holde i V5-4A/V5-1B. 4 Silkerapp er en talentfull traver. Vant to av fire løp i fjor. Sist var han tilbake etter skade og gjorde et veldig fint løp. Vi tror han er enda et hakk skjerpet til i kveld og synes vinnertipset er på sin plass i et billig selskap. Hesten å slå er en feilfri 9 Sjurmin. Han har galoppert bort et par seire nå. Gjør han det ikke vanskelig for seg selv skal han kjempe om seieren. På kapasitet er han ikke noe dårligere enn Silkerapp.

I V5-5A/V5-2B satser vi altså på 6 C.C. Seventy Five som banker på det lille forslaget. På de største forslagene garderer vi med flere. 9 Star Crown blir favoritt. Gjør fine innsatser hele veien, men vinner ikke for ofte. Formen virker imidlertid solid på Teigen-hesten. 2 Thai Black Wonder står flott til. Kjempet bra sist og skal kunne enda i toppen igjen selv om motstanden er skjerpet. 4 Broadway Arvells blåser til tet. Leder også lenge, men spørsmålet er om han orker helt hjem. 3 Chanto Super Girl har en fin speed om hun får smyge i det lengste.

Whatson Line klink vinner
Stortalentet 7 Whatson Line spør neppe noen om seieren i V5-3B. Fireåringen til Glenn Kramer Stenberg sikter nå mot Derby-kvalifisering og skal ha en skikkelig blåser før det. Dermed blir det full ladding i kveld. Han er meget god fra start og fyker normalt til tet. Han er også sterk og skal vinne dette løpet selv fra dødens. Han var tett i halsen i den siste starten så det løpet kan trygt glemmes. Gangen før yppet han seg mot Becky's Joy etter sterk avslutning og slo blant annet Carpe Emmanova. Treningsrapportene er positive. Whatson Line er en klink vinner!

Like sikker vinner er 5 Gidde R. Icke i V5-4B/DD-1. Bjørnerød-hesten er blant de aller beste i landet når han er på topp. Han leverte en flott løp til annen på Bjerke sist bak Alpha Romeo R.R. Nå er konkurransen betydelig enklere og vi tror bestemt at han skal slå kveldens konkurrenter på enkleste vis.

Setter spiker'n i kista?
2 Gårder Spiker'n er favoritt i V5-5B/DD-2. Han er kjapp fra start og kommer til å lede dette løpet lenge. Muligens holder det inn for Spikeld-sønnen som viste solid form i seiersløpet på Bjerke i den siste starten. 12 Trineline står iskaldt til, men er fryktelig god. Bør atter regnes. 9 Eigelandsprinsen trengte løpet sist. Er feig og skal ikke gjøre for mye selv, men skulle Wollebæk få spare hans speed i det lengste har han en flott spurt å by på. 10 Tronstuelden vant fra tet sist. Andre forutsetninger i kveld, men likevel skal han regnes mot rett motstand. 1 Gilmas Hansine gikk bra sist. Kuskeforsterket i dag. 4 Fykeneld er en trønder i god form. Tapte hårfint for Tjurastjerna i et dameløp på Leangen sist.


Ønsker du tips for V5A tast her . For V5B trykk her . Vil du ha DD-forslaget trykker du her .

Kommentarer til denne saken