To stålbankere i Sør?

Foto: hesteguiden.com

Vi har i hvert fall god tro på at både Tallas og Boreas tar seg av sine respektive løp, og vi spekulerer litt forsiktig i mot dagens største favoritt i kveld. Sjekk våre V5-tips her.

Klikk her for å se våre V5A-forslag.

Det er en fin meny vår sørligste arena presenterer denne søndagen, og selv om en del av løpene ikke teller mange deltagerne, er det en del veldig bra hester som er på farten. Vi synes 8 Tallas i V5A-2 har en veldig fine forutsetninger denne gangen, og på en distanse (2640 meter) vi tror 4-åringen trekker klar fordel av kontra de argeste konkurrentene, garderer vi ikke.

Det var fin stil på Elding-sønnen ved begge triumfene på 30-tallet full vei før han hang med etter beste evne til en premie på 29.8 full vei i et knalltøft årgangsløp i Skien i den siste starten, og det løpet har trolig skjerpet favoritten ytterligere. Vi synes ikke det er noe distanse i 4 Flyveren, og vi tror Gaustad-traveren skal ha god kontroll på de øvrige konkurrentene.

En mil bedre enn raden er 2 Store Johan, men favoritten er trolig likt med Bjørnerød-traveren før det har gått 500 meter (fryktelig klønete til å begynne med denne, og da tror vi det blir tungt). Forbedret med løp i kroppen er trolig 3 Lodda, men samme klassen som vår banker tror vi ikke 9-årshoppa holder. Nei, vi synes det lukter favorittseier lang vei, og da bokfører i så fall den lovende krabaten den tredje strake Sørlandstriumfen.

Annonse: Grøstad/Lerum`s V5-tips til løpene på Sørlandet kan du finne her.

Tet og slutt?
Det sier vel bare pang, og så sitter 5 Boreas i føringen i V5B-4 (klart bedre fra start på volte enn auto denne), og da tror vi i så fall at den flotte Coktail Jet-sønnen skal bli svært vond å fange til slutt. Da blir det etter alt å dømme en relativt rolig førsterunde (undertegnede tipper rundt 17.0), og når champion Eirik Høitomt så trykker gasspedalen i bånn siste 600 (avslutter under 10.0 med et slikt scenario vi beskriver denne da), ja så tror vi de øvrige konkurrentene skal få problemer med å følge 8-åringen.

Ikke helt som best i de to siste sprintløpene i to relativt tøffe V75-løp (men aldri vært noe god å reise med denne hesten), men etter en mindre pause har favoritten nå fått ladet batteriene litt. Fryktelig form på denne tiden i fjor, og på en arena Høitomt-traveren trives helt fortreffelig på (vunnet de fem siste startene han har startet på Sørlandet), og da garderer vi ikke.

Vi synes ikke 2 Year One akkurat har sprudlet i comebacket her til lands, og selv om 7-åringen får godkjent for innsatsen til sølv bak King Coral i et stayerløp i den siste starten (dog langslått) synes vi Hansen-traveren ser litt tung ut i kroppen (og uten den helt rette spensten i steget). Kunne ikke ta ned Onion F.H. fra ”dødens” sist han gjestet dagens arena, og Boreas holder vi for å være en klart bedre hest enn denne.

En meget spennende start gjør selvsagt 7 Artistic Ås, men voltestart og full vei ligner ikke optimale forutsetninger for den ”halvgale” ungheststjernen. Opptrådt stort sett veldig hissig i hele karrieren, men det skal bli interessant å se hva Øystein Tjomsland kan ha fått utrettet med den svært kapable Malabar Man-sønnen. Ved sprint og fint spor hadde vi hatt sterkere tro, men fra 20 meter tillegg på full distanse, i et løp vi ikke tror det blir noe tempo å snakk om på innledningsvis, står vi over denne gangen.

Klikk her for å se våre V5B-forslag.

Favoritt i fare?
Dagens største favoritt dukker opp i V5A-5/V5B-2 i form av 7 O`Flying, men sikre på at dette er snakk om en klink vinner er vi slett ikke. Svært svak ved tredjeplassen på 16.9 full vei i den nest siste starten (falt da fullstendig sammen i aksjonen til slutt, etter en fin reise underveis), og i den siste starten var det snakk om svært skral motstand 5-åringen tok seg av ved seieren på enkle 15.9 over en sprint. Et spor litt langt ute borger for en tøff innledning på løpet (teten får han neppe fra 2 Game Over Land), og da synes vi ikke det er opplagt at Mr. Flirt-sønnen skal være snakk om en vinner.

Sistnevnte hadde slett ikke den rette flyten som 3-åring, og det skal bli svært spennende å se hva den startkjappe Cigar Bar-sønnen kan utrette fra tet i kveld i årsdebuten. Trolig utviklet seg mye over vinteren, og da snakker vi om en spenstig 12-prosenter i spillet. En hyggelig innsats til sjette på 16.9 full vei leverte 10 Nordea Lavec etter lang pause i den siste starten (og hun så fin ut), og løp i kroppen har normalt gjort godt (ikke så verst kapasitet på denne 4-årshoppa). Tidlig aktuelle skal også 8 Alfi Prelong R.R. og 9 Buzz Lightyear være, og da har vi vært igjennom de hestene vi har mest tro på i dette løpet.

Spilleforslag
Til V5A-rebusen på Sørlandet har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 125, 375 og 1000 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre tre forslag til B-rebusen på hhv 100, 375 og 1116 kroner (abc-system over fire bonger) ligger ute her .

Innleveringsfrister Sørlandet
V5A kl. 18.00 (løp 2-6)
V5B kl. 19.00 (løp 5-9)
DD kl. 20.00 (løp 8-9)

Kjøp en bong og se løpene fra Sørlandet gratis på www.rikstoto.no i kveld.