To steinklare i V75?

Foto: Hesteguiden.com

12 millioner kroner venter en eventuell alenevinner på Bjerke på lørdag, og vi tror nøkkelen til suksess kan være å stole på en rogalending og en iskald danske! Sjekk våre V75-tips.

Vi har stor sport å se frem til på lørdag på landets hovedbane, og i et av hovedløpene for dagen pådrar Kjetil Djøseland seg et tungt favorittstempel bak 2 Norheim Svenn i 3-årsstjernen med 50.000 kroner til vinneren i den fjerde avdelingen. Det synes vi er berettiget, og vi finner ikke mye som taler i mot broren til selveste Norheim Faksen.

OBS!Storfavoritten 2 Norheim Svenn i V75-4 har nå blitt strøket, og da gjør vi om på våre oppsett! Vi står på 4 Finstad Jerken og 9 Wik Ida i dette løpet nå (og bankerspiller førstnevnte på vårt minste spilleforslag), mens vi lar 7 Pingus Vang i V75-6 stå ugardert all den tid også 14 Photo Bear nå har blitt strøket i det løpet!

Vi synes at 3-åringen så strålende ut ved triumfen på 30.0 full vei i Alm Rau Jo`s Æresløp i den siste starten etter en meget kjapp sisterunde i 26-fart (og da gikk det klart raskere nedover oppløpet), og når hesten ser ut til være veldig stabil (og lynrask fra start), kan vi i ikke gå i mot storfavoritten denne gangen (hesten ser etter sigende strålende ut i trening etter en mindre pause).

Bortsett i fra 9 Wik Ida (denne kan ha utviklet seg mye siden sist hun startet) har de øvrige konkurrentene startet nå nylig, og vi kan ikke se at noen av dem kan matche Järvsöfaks-sønnen pr. dags. dato. 4 Finstad Jerken var positiv til sølv på 30,3 full vei i den siste starten, men vi tror foreløpig ikke han holder samme klassen (virker dog til å være i rivende utvikling) som vår første banker for dagen.

Vår rangering V75-4: A: 2 B: 4-9-1-3 C: 7-8-5 D: 6

Innleveringsfrister Bjerke lørdag
V5 kl. 14.00
V75 kl. 15.00
V4 kl. 16.05
DD kl. 16.45

PS!Thomas Svensen kom med flotte tips på Bergen travpark i går, og de som fulgte vårt største forslag i A-spillet kunne kvittere ut drøye 6400 kroner!

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

HTML EMBED

Leder hele veien?
Ja, vi har vondt for å se at noen kan hente en lengde på 1 Johan Herbjørn i V75-finalen, og vel i tet tror vi ikke at den flotte 7-åringen taper dette løpet. Fra et tilsvarende spor i den fjerde siste starten løste han veldig bra i fra start, men kunne da ikke svare ut meget fartsfyllte 12 Tekno Elden (ikke mange som følger denne på en kortspeed) inn mot den første svingen (fikk siden overta føringen).

Bortsett i fra 7 Jeppes Odin (som vi ikke tror blir fyrt av fra dette sporet på en 2100 meter) kan vi ikke se noen som kan matche Tengsareid-traveren på fart ned startsiden på lørdag, og da er vår andre banker for dagen nevnt. 4 Briskeby Rauen brukte 100 meter på å få opp farten etter at bilen gikk ved triumfen på 24.6 over en sprint i den siste starten, og før den flotte 4-åringen har fått opp dampen (ikke typen som bare kan fyres av dette), tror vi at Åsbjørn Tengsareid sitter med full kontroll i tet.

Vi har knapt sett Spikeld-sønnen finere enn han var ved triumfen på fine 24.2 over en sprint i den siste starten (og trener Kåre Refsland har kanonform på stallhestene om dagen), og det var med full spenst i steget Tengsareid-traveren gikk i mål med draskylappene spart. Tapte kun for svært gode Moe Svarten i den nest siste starten i et langløp (og viste med den innsatsen solid styrke), og vi synes ikke at dagens konkurrenter skremmer nevneverdig.

Vår rangering V75-7: A: 1 B: 4-5-11-2-3 C: 8-9-6-12-10-7

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

HTML EMBED

Vi går tynt
I hhv V75-3 og i den sjette avdelingen tror vi det skal være gode muligheter for å komme seg i gjennom på relativt få hester, og i et flott 4-årsløp i den tredje avdelingen må 3 Express Pepper finne seg i å bli favoritt. Vant kvalifiseringen til JGP fra ”dødens” på 13.7 på imponerende vis, før han fikk det litt tungt til slutt fra samme posisjon i finalen. Ikke noe å si på det, og med feilfri avgang fra et litt kinkig andrespor på 20 meter tillegg skal det kunne dreie seg om en solid vinnersjanse.

Vel så god som favoritten er nok 11 Boggle Superb, og hvis vi ser bort i fra innsatsen i den siste starten (var da syk for dagen, men rapporteres nå å være fit for fight)) har 4-åringen gått strålende løp i hele år. Vi ble mektig imponert ved triumfen på 13.5 full vei i den tredje siste starten, og den sterke Kihle-traveren er snakk om hesten å stå i mot til slutt.

En liten joker i leken kan 6 Sgt. Pepper være snakk om, og formbomben får da en plass på vårt største spilleforslag. 4-åringen har vært enormt god i de to siste startene (nærmet seg selveste Viking Frecel til slutt i den nest siste starten), og hesten er kun markert på snaue 10 % av de innleverte kupongene!

Vår rangering V75-3/V5-5: A: 3 B: 11-6 C: 4-10-5-9-8-2-7-1

I et flott langløp i V75-6 satser vi på at to dansker gjør opp om seieren, og vi tror at 7 Pingus Vang (vi bankerspiller denne nå etter at hovedopponenten har blitt strøket!) blir veldig vanskelig å slå. 5-åringen har alt for lite penger på seg i forhold til faktisk kapasitet, og når Flemming Jensen reiser ens ærend opp til Norge for å kjøre (hesten har da også kommet i trening til (”ismannen”), ja så er det selvsagt ikke uten ambisjoner. S.J.`s Photo-sønnen vant lett på fine 14.2 full vei i den siste starten, og i Dansk Derby i fjor viste han at han ikke går av veien for dagens lange distanse (hoppet da vekk en mulig seier ut i oppløpet).

Det var nok seieren som gikk fløyten på galopp i den siste svingen også for 14 Photo Bear (OBS! Nå strøket!) i den siste starten (tråkket av seg en sko), og på sitt beste er det ingen tvil om at den litt hissige krabaten er god nok til å runde til seier. Imponerte voldsomt ved triumfen på solide 14.6 over aktuell distanse i den fjerde siste starten, men Westergaard-traveren har fått lite uttelling etter den starten (var jo da bl.a ute i Forus Open mot Commander Crowe & Co i den nest siste starten).

Vår rangering V75-6: A: 7 B: 14-13-8-11-10-6-5-4-2 C: 12-15-1-3-9

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill.

HTML EMBED

V75-1/V5-3, 1640 meter voltestart
Vi støter på et fryktelig vankelig løp å vurdere for varmblodshopper i innledningen på denne rebusen, og vi kan fort få en smell. Veldig ofte dukker det opp lite betrodde hester fra innerfila med perfekte luker til slutt i denne typen løp (som regel hester som ikke blir kjørt med alt for store ambisjoner), etter at de antatt beste har brukt mye krutt underveis, og vi stryker da ingen på vårt største spilleforslag.

Teten kan være innen rekkevidde for 6 Ira Helevi (og vi setter henne først under tvil), og på en god dag kan det bli ledelse rundt om. Vant kvalifiseringen til hoppeavdelingen av JGP på fine 13.3 fra tet, men i finalen ble det stumme ben til slutt fra samme posisjon. Vi er således litt usikre på stridsmoralen siste biten, og konkurrentene er tøffe nok.

Kanonform er det stadig på 13 Premance Simoni (solid innsats til sølv på 13.8 full vei i den siste starten), og det hjelper litt på at det er løpesnor for hestene fra 20 meter tillegg. Dog aldri helt enkelt å hente tillegg på en kjapp sprint, men med maksimal klaff underveis kan 5-årshoppa gå helt til topps.

Vi må vel si at 10 Bold And Fresh har vært en stor skuffelse så langt på norsk jord, og fra innerspor på 20 meter tillegg må det være snakk om en tynn favoritt. 4-årshoppa viste dog fremgang ved å bli fjerde på 12.1 over en sprint i den siste starten, men foreløpig synes vi ikke stridsmoralen siste biten har vært som best (og hun har milevis opp til nivået hun lå på i USA).

Pent til på strek står både 1 Writing Hall og 3 Giant Image, og begge har vist veldig fin form nå på slutten. Førstnevnte hadde kun gode Millstone foran seg i den siste starten, mens sistnevnte vant et V75-løp i den siste starten. Et trangt spor trekker ned for 4 Carpe Emmanova, men Killingmo-traveren er god nok med feilfri avgang. Det er også 14 Fleetfoot Hanover, men vi frykter at den veldig hissige 5-årshoppa står igjen og hopper fra start.

Vår rangering V75-1/V5-3: A: 6 B: 13-10-1-3-4-14 C: 7-9-5-8-15-2-11

HTML EMBED

V75-2/V5-4, 2100 meter autostart
Jevnt blant flere i dette varmblodsløpet (vi krysser av for fem hester på vårt største spilleforslag), men klart mest spennende synes vi at fjerdevalget 5 Cherry Va Bene er. Strålende innsats til fjerde på flotte 14.8 full vei i den tredje siste starten, og etter grovt terrengtap innledningsvis i de to siste startene har 4-åringen gått noen kanonløp (feilfritt tror vi det er snakk om vinneren). Hesten ser ut til å bli veldig lite spilt i V5-spillet, og da prøver vi oss på et friskt bankerspill i den spilleformen!

Utvikler seg veldig fint gjør 1 Kendrick`s Pride, og i den siste starten ble det en lett seier på fine 13.8 over en sprint. Forsvarte lett teten (12.8 første fem hundre) fra et tilsvarende spor i den siste starten, og på ny skal det være snakk om en god tetsjanse (og dermed en topp vinnersjanse).

Geir V. Gundersen har fått fin stil på 11 Jet Racer G.T. (vant lett på fine 15.9 full vei i den siste starten), men det må bli litt tempo på løpet for at 5-åringen skal kunne rekke frem til seier fra dette sporet. Tempo på løpet er også 12 Urban Barsk (imponert med to triumfer i ny regi nå på slutten) avhengig av, mens det kan bli litt mere riktig for 9 Safe Amour med fine rygger i fra start (fin form der i gården).

Vår rangering V75-3/V5-4: A: 5 B: 1-9-11-12 C: 2-4-6-8-10-7

V75-5, 2140 meter voltestart
Et vidåpent kaldblodsløp i høyt grunnlag venter oss i den femte avdelingen, og på vårt største spilleforslag krysser vi av for hele ni hester. Stabilt god form har 7 Remelden holdt i en lengre periode, og sist dagens kusk Kai Johansen kjørte 7-åringen ble det seier i et V75-løp i Drammen. Uansett posisjon underveis denne gangen skal det dreie seg om en solid vinnersjanse, og vi synes det skal være snakk om en naturlig favoritt.

5 Stiv Kuling fant en hysterisk form på denne tiden i fjor, og med det siste løpet (fikk ikke premie på fine 23.3 på en sprint fra et iskaldt spor) i kroppen etter lang pause vil nok Gravdal-traveren vise seg frem i en klart forbedret utgave på lørdag. Piler trolig til tet, og da leder 6-åringen lenge. 6 Rinde Kvikken gikk pigg i mål i NM uten å å få premie i den siste starten, og tilbake i litt mer normale omgivelser er Thygesen-traveren seiersaktuell med rett reise underveis ved denne anledningen.

Klart bedre enn raden er 10 Torpa Glad, og Spikeld-sønnen er spennende som en 10-prosenter i spillet på lørdag. Stålform holder 11 Høstbo Fredrik (solide innsatser til sølv to ganger på rad nå på slutten), mens 13 Horgen Tore trolig er klart forbedret med løp i kroppen etter litt pause. Sistnevnte avsluttet flott til fjerde i NM, og vi synes at 6-åringen er latterlige lite spilt med sine 7 % denne gangen.

Vår rangering V75-5: A: 7 B: 5-6-10-11-13 C: 1-2-8-4-12 D: 9-3

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

HTML EMBED

V5-1, 2100 meter autostart
Stallfolket skal ilden i dette varmblodsløpet, og det er svært gode hester våre unge håpefulle får sette seg opp bak denne gangen. Vi finner hele seks vinnerkandidater, men en naturlig favoritt må 3 Gangster Advice bli. Vant på sterke 14.3 full vei i den siste starten, men Westergaard-traveren kommer ikke til noe dekket bord. Teten er trolig innen rekkevidde for 1 Embakasi, og sammen med velkjørende Mette Fløttum skal da 6-årshoppa være snakk om en het vinnerkandidat. Holm-traveren er herdet i tøffe lag, og i den siste starten hadde hun kun gode Premance Simoni og Pretty Photo foran seg i mål.

Sterk som få er 5 Obtain, og Great Challenger-sønnen kan her profitere på tøft tempo underveis (blir gjerne litt kjøring i denne typen løp). 6-åringen har tunge avslutninger å by på hver gang, og formen er fortsatt strålende (solid innsats til tredje på 16.1 i et langløp i den siste starten). Viste form i den siste starten gjorde også 4 Callisto (solid avslutning til fjerde fra køplass underveis), mens duoen 2 Showmethesigar (herdet i tøffe lag) og 1 Script Kiddy S.H. (trolig forbedret med løp i kroppen etter litt pause) heller ikke trenger å være helt borte på en god dag.

Vår rangering V5-1: A: 3 B: 1-5-4-2-11 C: 6-7-9-8-10-12

V5-2, 2100 meter autostart
Jevnt blant flere i dette kaldblodsløpet, og vi garderer da bredt. Det er ikke helt utenkelig at 1 Spang Jotroll klarer å forsvare sitt innerspor (sterk ved triumfen på 28.6 i et langløp i den siste starten), og fra tet skal det da kunne dreie seg om en solid vinnersjanse (dog sjanseartet dersom han blir overflydd). Distansen var i korteste laget (1600 meter) for 3 Smedviktor i den siste starten, men på lørdag er forutsetningene de rette. 4-åringen er seig til å holde farten oppe hele veien inn i mål, og vi tror Smedsrud-traveren er seiersaktuell denne gangen.

Det skal også 11 Bork Faksen være, mens en feillfri 6 Rigel Pål ikke er noe dårligere enn de andre (sistnevnte piler fort til tet i en feilfri utgave). Speeder fort med rett reise gjør 5 Are Odin (holder uforandret fin form), mens både 4 Rinde Rappen (spenende etter litt pause) og 8 Even Oliver (veldig kapabel) også er snakk om hester som bør vurderes tidlig på gardering.

Vår rangering V5-2: A: 1 B: 3-11-6-5-4-8 C: 12-9-7-2 D: 10