*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

To sylfrekke bankere

Foto: hesteguiden.com

Vi lanserer to frekke bankere på Bjerke i kveld. Den sikreste føler vi at Torpa Glad er. Han strålte sist og leder V65-5 hver meter, mens vi i V65-3 lar vi Gentle Tilly stå ugardert.

Klikk her for V65-forslag.

2 Torpa Glad (V65-5) kjempet heroisk fra dødens sist og ble annen bak Ulrik. I kveld lukter det tet. Derfra mener vi bestemt at han leder helt til han passerer målstreken. Han avsluttet voldsomt også i den nest siste starten og er i kjempeform. Den verste konkurrenten, 11 Tuxi Titan er god, men står i bakspor. Vi greier ikke forstille oss at han skal vinne denne gangen heller siden han bruker så langt tid før han får opp toppfarten.

Banker nummer to er altså Gentle Tilly (V65-3). Telemarkingen er i toppform. Nest sist hadde han god fart over mål som toer bak Evidence Ås fra lederrygg i et lureløp. Sist avsluttet han gnistrende på Jarlsberg fra femte utvendig og tok mange lengder på vinneren Navy Seal U.S. Møter Megaman Neo i kveld, men spillefavoritten har ikke den samme formen som han har hatt tidligere. Dessuten må Megaman Neo belage seg på å trave i dødens selv om han kjører for tet. Vi tror ikke han har mulighet på å hente en lengde på Cecena Ås. Dermed tror vi Gentle Tilly får løpet sydd opp. Unngår Gentle Tilly dødens er han en vinner. En bra banker synes vi.

Grøstad/Lerum med nye fremganger, 100.000 kroner innspilt på Sørlandet!

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: hesteguiden.com

Vinn eller forsvinn?
Startfasen blir svært avgjørende i V65-1. 1 Superatrix leder trolig hele veien i feilfri utgave. Forsvarte sporet sist hun startet fra førstespor 2/6. Da galopperte hun imidlertid senere i løpet etter å ha ledet i 1.12-fart. I dag slipper hoppa å kjøre så hardt. Derfor tror vi hun vinner uten galopp. Siden hun bare har hester på den ene siden øker også sjansene for feilfri avgang. Til å stole på er hun dog så langt ifra.

Vil du kjempe om de virkelig store pottene? Spill andelslag her!

5 Lovely Story holdt sterkt til annen etter dødens siste 1000 i et løp som Panter Neo vant. Motstanden er enklere i kveld, men faren er at Mikkelborg-hoppa havner i dødens. 3 Corazza avsluttet meget bra sist på Jarlsberg. Gangen før holdt hun lenge fra dødens etter at hun travet nesten hele sisterunden i dødens. Hardt tempo er ingen ulempe. 7 K.L.M. Brooklyn er milevis bedre enn raden, men kan havne ille til fra nest ytterste spor. Med klaff er Lindy Lane-datteren skummel.

Kjøp eksperttips fra Sportsspill her

Mikkel fra start til mål?
Feilfritt tror vi 2 Shaman Star M leder V65-3 hele veien. Vallaken er sprutredd og fungerer derfor desidert best i tet. Han er dessuten bedre til å forsvare seg enn til å angripe. Holdt meget tappert nest sist til annen fra tet, mens han galopperte bort en mulig finaleplass i Aktaion Grand Prix sist. Han kan være en alternativ banker. 9 Ringo Ducal er langt bedre enn raden. Han har møtt gode hester den siste tiden og står perfekt til med rygg på favoritten. 3 French Destiny har hatt lang pause, men har trent bra i lengre tid. Han er såpass forberedt at han kan vinne på direkten. Han har møtt gode hester og er godt herdet.

7 Boggy Ladylike er en skrellvariant. Hoppa gikk bra til bronse bak Early Endurance og Vacation Kosmos sist etter reise ifra rygg leder. Gikk også bra tredje sist. Gaustad-hesten opptrer variabelt, men er ikke ueffen på en god dag. 4 Mr. X.F. Royal var god treer bak bedre hester i Luciano og Becky's Joy sist. Møter ikke noe verre selskap denne gangen og skal regnes ved gardering. 10 Seet Gangster fikk et umulig løp sist. Glem det. Femåringen avsluttet strålende gangen før. Hester som en feilfri 12 Bakerinnen og en forbedret 11 King Country Man lurer i vannskorpa om favoritten skulle svikte.

Gjennomkjøring for storfavoritten!
3 Orion Hindø (V65-4) er den beste hesten. Fireåringen var knallgod fra dødens på Jarlsberg der han sprintet 13,0 (!) fra dødens bak en rå Flawless Victory. Vinner normalt et slikt løp og distansen er neppe noe minus. Vær dog klar over at storfavoritten ikke skal kjøres spesielt offensivt denne gangen. Kusk Truls Glittum påpeker at dette er en gjennomkjøring foran dansk derby og at han ikke kommer til å kjøre hva remmer og tøy kan holde for å vinne. Dermed øyner vi muligheten for favorittfall.

5 Cyr On har travet flere gode løp på rappen. Svensken går ikke av veien for den lange distansen og flytkusk Gunnar Austevoll lar seg ikke be to ganger om han får sjansen. 7 On Off vant helenkelt nest sist. I følge Jeppe Juel var den masse krefter igjen ved målpassering. Vi setter en strek over løpet sist der han galopperte grovt tidlig i løpet. 2 Super Challenge har flere tilhengere i dag, men andrespor i volten skal normalt være det samme som startgalopp. Skulle han mot formodning gå feilfritt ender han i toppen. 9 Way Hanover opptrer variabelt. Satt stengt over mål sist.

Kan vi stole på svensken?
I V65-finalen vil mange bankerspille 2 Ydra Brillijant. Cocktail Jet-datteren gjør alltid gode løp på Bjerke og har en perfekt oppgave i kveld. Det er dog lenge siden siste seier og selv om innsatsen sist var veldig bra er vi ikke helt sikre på Bergløf-hestens innstilling de siste 50 metrene. Dermed garderer vi rikelig i "håp" om favorittfall. 9 Vanity Rich er sterk som brennevin. Har hun dagsformen på plass skal konkurrentene få litt å bestille. Hun har en flott innstilling og bør avgjort på bongen. 10 Okapi Garbo er hardt ute grunnlagsmessig og står kjelkete til. Hun er imidlertid i kjempeslag og løser det seg med posisjonene underveis er vi ganske sikre på at hun blander seg inn i striden.

Med 3 Lightning Kronos er Trond Anderssen optimistisk. Hun har tullet seg bort på galopper den siste tiden, men fungerer tillfredsstillende i trening. Fra en flott utgangsposisjon er hun klart aktuell. Seirene i april/mai har vi ikke glemt. Da var hoppa veldig bra. 11 Milliondollarbaby trengte løpet etter pause sist. Det er snakk om en meget bra hest på sitt beste. Vi antar at hun er mye forbedret til denne starten, men hun er nok avhengig av hardt tempo for å komme til sin rett. 5 Magnifique S.E: var uheldig sist, men veldig bra nest sist. 1 Lively F.H. kan være en luring. Hun er i form og står til for et fint løpsopplegg.

Tast her for V5-forslag. Ønsker du DD-tips trykk her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.