*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

Tøffe lunsjbankere

På en tungsprunget Bjerkebane satser vi på at to sterke herremenn forsvarer favorittstempelet.

17.01.08 11:01

Klikk her for Nettavisens lunsjtips

Her kan du laste ned løpsprogram

Det er ingen soleklare bankere til dagens lunsjtrav på Bjerke, men vi tror både Flying Rossi og Knalltøff viser seg best tilslutt. Som vi så under gårsdagens V65-stevne var det kun megafavoritten Lill Adolf som vant fra tet, mens svært mange tetløpere ble mektig slitne.

6 Flying Rossi er en meget sterk svenskegjest som vi vet takler tunge baneforhold. Hesten er ikke startkjapp, men trolig blir han forsert frem til dødens på et tidlig tidspunkt. Vi har sett flere av 6-åringens løp i Sverige, og ble imponert over hva han viste i to dødensløp på Åmål. Vi er ikke i tvil om at Per Ludvig Nilsen sitter på den beste hesten i V5-2, og med et tungt førstespor tror vi hesten knuser lederen og vinner i sin tredje start i Norge. Sist var han sterk toer etter gode Surprise Laday. Kusken synes dog hesten var litt tråkk og varsler utstyrsendring (skylapper) denne gang. Vi tror 13.7-traveren tar seg av dette på styrken.

9 Knalltøff gjennomførte en flott fjorårssesong med over 150.000 innkjørt. Hesten årsdebuterer i dag, men viste at formen er god i sine to siste starter før jul - begge her på Bjerke hvor han også tok sin siste seier. Det var på Derbydagen da han som vår banker distanserte feltet til overlegen seier - også da fra bakspor. 14. november var hesten uheldig da han feilet fra seg en topplassering i siste sving. I sin siste start 14.12 satt Spikeld-sønnen dønn fast på ny rekord 25.4 mot svært gode hester (Briskeby Phillip vant).

I dag skal 7-åringen ut på favorittdistansen sprint mot adskillig billigere motstand. Det er ikke mange tøffinger i første rekke bak bilen denne gang, og med et avventende opplegg tror vi Hans Christian Holm har svært gode muligheter til å spinne rundt disse tilslutt. Hesten takler tungt føre, og når tethestene blir stive i beina tror vi favoritten tar seg av V5-3 - dersom han holder seg til rett gangart.

De øvrige avdelingene er svært åpne, og når vi vet hvordan enkelte hester sliter på det tunge baneunderlaget - og da spesielt i førstesporet - blir vi ikke overrasket om det dukker opp noen skikkelig skrellvinnere.

Det har vi tatt høyde for på våre spilleforslag og på det største forslaget har vi helgardert.

Ekspertforslag
Våre tre spilleforslag er denne gang på hhv 96, 392 og 1.089 kroner og kan kjøpes i boksen oppe til venstre.

Kjøp en bong og følg spenningen live på nrk2 fra kl. 13.30.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag