*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

Tøffere enn toget

Foto: (Hesteguiden.com)

Delphis Jag er i knallform og vi tror hesten slugger seg inn til ny seier på Forus travbane tirsdag kveld. Sjekk våre travtips.

Det er Forus travbane som gjelder tirsdag kveld og det skal kjøres dobbel V5 i Stavanger. Det er to V5-menyer som ved første øyekast kan se lettløste ut, men det er flere fallgruver her og det kan bli riktig fine penger. Vi spiller to forskjellige bankere i de to V5-veddemålene.

Klikk her for å se våre V5A-tips til Forus

I V5A-veddemålet står vi på 6 Delphis Jag som holder knallform for tiden. Tok en helenkel seier på Bergen travpark torsdag og var utrolig tapper fra dødens i et V75-løp på Forus i sin nest siste start. Var også kanongod treer i et langløp i V75 på Bjerke tredje sist. Tirsdag møter Ove Kenneth Karlsens styrkefenomen svært billig motstand og slik vi leser dette løpet er det kun galopp i mot. Meget velkjørende Åsbjørn Tengsareid innfrir stort sett hver eneste gang vi bankerspiller ham på Forus og vi satser på at den gode statistikken står seg tirsdag.
Rangering V5-3A: A: 6 B: 8-10 C: 7-2-3-1-9 D: 4-5

Klikk her for å se våre V5B-tips til Forus

Andrevalg i B-spillet
I V5B-spillet mener vi det skal være topp vinnersjanse for Pål Buers nyervervelse fra Danmark, 7 Penetta, i V5-3B. Fireårshoppa norgesdebuterte som toer sist tirsdag på Forus, men til tross for solide 1.16 siste tusen, kunne ikke hoppa utfordre Rune Wiigs meget lovende treåring Why Lane (som starter 20 meter foran). Tredje sist vant Penetta mot bra hester på Charlottenlund under den danske klasseløpshelgen. Ett løp i kroppen på norsk jord har garantert gjort godt og når 2 Grand Love blir favoritt, synes vi det også verdimessig er svært spennende å lansere 7 Penetta som banker i V5B-spillet. Pål Buer har hatt suksess med flere importer i 2011, og her kan han ha gjort et nytt varp. Fra sjuendespor bak bilen er det mulig Penetta må gjøre litt av grovjobben tirsdag, det tror vi hoppa håndterer utmerket. Vi spiller Penetta og Pål Buer i V5B-spillet.
Rangering V5-3B: A: 7 B: 2-6 C: 5-4-1 D: 9-8-3

V5-1A - Varmblodshester 2550 meter voltestart
Kun sju hester velger å starte i dette stayerløpet og slik vi leser dette løpet kan alle vinne. Vi setter den sannsynlige tethesten, 2 Made By Lendalund, først. Mikkelsen-traveren har kanskje ikke vært som best på slutten, men formen er nok bedre enn raden. Kommer ut med ny balanse i kveld, og det er slett ikke utenkelig at Geir Mikkelsen kan få trylle bort dette løpet fra front. Utrolig nok nede som et nest siste valg i øyeblikket, kun markert på 17 prosent.

1 Super Harald kommer til å haike med i ryggen på vår favoritt. Og i slike løp der svært få av hestene er i stand til å gjøre så mye selv (Against The Sun kunne det i glansdagene), vil det favorisere hestene på innerspor. Super Harald var sensasjonelt god tetvinner tredje sist på Forus, under pari nest sist, men spurtet flott til tredje i V75 i Bergen lørdag. 8 Expensive Royal fikk kose seg i tredje innvendig i seiersløpet på Forus sist og kunne spille ut speeden sin nedover oppløpet i et overpacet løp. Blir på bakgrunn av det spilt til stor favoritt i kveld. Men nå er det tillegg, langt løp og Expensive Royal er ikke den som skal gjøre mye selv. Favoritt i gedigen fare.

3 Against The Sun ville jo på gamle meritter vært totalt overlegen her. Nå er det lenge siden elleveåringen presterte, men han skal selvsagt med på bongen. Med på bongen skal også 4 Montana F.H. (kan være farlig med smygløp), 5 Global King (ursvak sist, solid i Bergen nest sist) og 6 Lomak Crown J. (sistevalget i dette løpet er i form). Med andre ord helgardering i et meget skummet åpningsløp.
Rangering V5-1A: A: 2 B: 1-8-3 C: 4-5-6

V5-2A - Kaldblodshester 2040 meter voltestart
Femtevalget 1 Rapper blir vår soleklare favoritt i dette løpet og spillerne henger altså ikke med, kun markert på 18 prosent. Vi tror fireåringen til Tom Erga er god nok for en tid ned mot 34.0 og da skal tilleggshestene få slite. Galopperte i seierskampen i den siste svingen sist. Ett løp i kroppen har også gjort godt, og de dristige prøver et bankerspill på Rapper tirsdag.

11 Eigelands Odin slo vår favoritt sist, men hadde neppe slått Rapper hvis ikke sistnevnte hadde galoppert i den siste svingen. Påny skal Tjomsland-traveren hente 4o meter tillegg på Rapper. 7 Madla Tor er en fin treåring som bremset bort seieren sist. Madla Tor skal nok helst ha ryggløp og blir det klaff med ryggene i sisterunden, kan vallaken vinne. 10 Smågodt blir spillernes favoritt etter å ha vunnet på bra tid sist. Smågodt er notorisk ustabil og blir kun et garderingskryss for oss. 2 Torpa Kari er ei brukbar treårshoppe som er under utvikling. Og fra en flott utgangsposisjon skal treårshoppa også med på kupongen.
Rangering V5-2A: A: 1 B: 11-7-10 C: 2-4-9-5 D: 3-8

Annonse: Rolf Lerum har studert det digitale løpsarkivet og fant "gull" i V5-5A på Forus

V5-4A/V5-1B - Kaldblodshester 2040 meter voltestart
Et svært åpent kaldblodsløp dette og mange vinnerkandidater. I mangel av bedre kandidater setter vi favoritten 6 Bidden først. Bidden var knallgod treer i et V75-løp på Forus i sin siste start, og hadde Eirik Høittomt vært mer heldig med disponeringene underveis hadde trolig Bidden vunnet. Nå er fortsatt ikke Bidden den som rader opp seire, ei heller kusken Odd Kåre Selliken og garderinger er nødvendig.

7 Pikenes Jens ble nummer fem i det samme V75-løpet og var også solid vinner i sin nest siste start. Pikenes Jens har trukket et flott springspor her og kan få en flott posisjon på direkten fra sitt tillegg. Førsteutfordrer. 1 Rigel Storm gjorde sitt første løp etter seks måneders pause sist og holdt da farten bra etter innvendig løp. Står alene på strek i kveld og sammen med Åsbjørn Tengsareid kan hesten lede hele veien, selv om han må rekordforbedre seg. 10 Nordli Busa var uheldig sist, men spurtet flott når lukene kom. Er på vei opp i form og kan duge her. Det kan også 9 Kleppe Skranten som varslet form sist. Kleppe Skranten har ikke fått sving på sakene i år (stod også en periode hos Kjell Teigen), men finner hesten tilbake til fjorårstaktene er han god nok til å vinne her.

4 Mos Eld var positiv nest sist etter pause, mer på det jevne sist. 5 Karmøy Maivar meget overraskende toer bak Sagina nest sist, men svak sist. Vinnerhesten 11 Rilum kommer tilbake etter langt opphold og skal også passes. Likeså 12 Førlands Blesa som avsluttet positivt på Sørlandet nest sist til fjerdeplass.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 6 B: 7-1-10-9 C: 4-5-11-12-2-3-8

V5-5A/V5-2B - Varmblodshester 1600 meter autostart
Det er ingen som helst tvil om at 5 Above Gold er den overlegent beste hesten i dette løpet, men Wiig-traveren får det fortsatt ikke til å stemme. Var i ferd med å ta en sterk V75-seier på hjemmebane i sin siste start, men rullet over i galopp mot målstreken. Above Gold har startet åtte ganger i sin korte karriere, vunnet to ganger og tatt en andreplass og stort sett galoppert seg bort ellers. Tirsdag er det sprint med raske hester på innsiden. Feilfritt er det ikke snakk om saken, men Above Gold er forståelig nok ikke til å stole på.

1 T.T. Dynamic er også av den ustabile sorten og fungerer nesten bare fra tet. Fra innerspor bak startbilen skal det være bra muligheter for tetkjenning i kveld og da kan det bli ledelse rundt om. 3 Axis Di Vegas holder sin svært nyttige form. Hadde muligens vunnet uten galopp ut mot oppløpet nest sist og var bra i V75 sist. Den tredje vi kan se med vinnersjanse i dette feltet som holder svært lav klasse bak våre tre forgrunnsfigurer.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 5 B: 1-3 C: 10-6-8-12-2 D: 4-7-11-10

V5-4B - Kaldblodshester 2040 meter voltestart
Ny stor favoritt på farten her i toeren fra Norgesmesterskapet for hopper, 1 Odins Tira. Fulgte opp den flotte innsatsen i NM med en vanntett seier fra tet på Sørlandet i sin siste start og Odins Tira har selvsagt et bra bud på seieren igjen. Men hun møter noen skarpskodde konkurrenter i kveld og vi velger å spekulere litt.

3 Ness Tjo Oda hadde en kanonsesong i fjor, men har slitt mer denne sesongen. Men en løpspause gjorde tydeligvis susen. Nå står hoppa med tre strake seire i løpet av halvannen uke. Meget solid vinner i Bergen lørdag til tross for et tungt løp og hun kan utfordre favoritten i kveld. Vi trodde litt på 2 Tangen Mari første gang ut for Ove Kenneth Karlsen, men da ble hun slått klart av Ness Tjo Oda da. Løp i kroppen har garantert gjort godt og vi tar henne med også i kveld. 8 Vestpol Faxen skal hente 40 meter tillegg på disse damene. Det høres tøft ut, men feltet er lite (kun åtte hester er med) og dermed kommer Tjomsland-traveren billigere inn i matchen. 4 Ness Tjo Alma er stadig i litt fremgang og vi spanderer også et kryss på henne.
Rangering V5-4B: A: 1 B: 3-2-8 C: 4-5-6-7

Klikk her for å se Sportspills eksperttips til Forus

V5-5B - Varmblodshopper 2040 meter voltestart
Femten varmblodshopper på farten i V5B-finalen i kamp om en førstepremie på 20 000 kroner og det er svært ujevn kvalitet på deltagerne der tre damer skiller seg klart ut.

9 Leticia har vunnet sportrekningen og fra et flott sjettespor i volta på 20 meter tillegg kommer en feilfri Leticia først til strekhestene av favorittene. Skulle Leticia komme sed tidlig foran, tror vi hun vinner. Men som mange andre stallhester til Rune Wiig så er stallhestene ustabile i prestasjonene og hun er ikke noe sikkert kort.

Pål Buer har ei flott hoppe i 4 Zita Oldeson. Innerspor på 20 meter tillegg er imidlertid svært sjanseartet, og hoppa kan komme dårlig avgårde her. 15 Sarzaparilla har vært et stallskrik jevnt over hele sesongen uten å utrette noe som helst. Hun blir igjen tungt betrodd i kveld etter fire måneders pause. På kapasitet duger hun selvsagt blant disse damene. Bak disse tre er det vidåpent, men mon tro om ikke de tre strekhestene er mest aktuelle da, siden de kommer til å få sparsommelige løp.
Rangering V5-5B: A: 9 B: 4-15 C: 1-3-2-12-11-7- D: 13-5-6-8-11

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag