*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

Topphest kjøpt til Norge

Fjorårets beste 2-åring i USA, Snow White, er nå kjøpt til Norge.

Snow White vant 11 av 13 løp i USA ifjor. Blant annet satte hun verdensrekord for 2-åringer på The Red Mile i Lexington, hvor hun travet 1.10.1. Nå er superhoppa kjøpt til Norge. Både svenske og norske interesser har vært i forhandlinger, og til slutt endte det med at tre forretningsmenn fra Sørlandet fikk kjøpt henne. Kontrakten er nå underskrevet av eieren og hoppas trener Kevin Lare. Opprinnelig var ikke hoppa til salgs, men for noen uker siden fikk hun halspbroblemer og ble operert. Sjansen for at operasjonen skulle bli vellykket var ca. 60 %, og dette kan ha vært utslagsgivende for det overraskende salget.

Kommer til Norge om 2-3 uker
Snow White forventes å ankomme Norge i løpet av 2-3 uker, og dersom halsoperasjonen er vellykket, er planen å starte i de store løpene på OGP-dagen og under Elitloppshelgen.

Hoppa skal oppstalles på Sørlandet, nærmere bestemt Hortemo, litt utenfor Kristiansand. Hortemo var Sørlandets totobane inntil Sørlandets travpark ble bygd, og banen benyttes fortsatt som treningsbane, i tillegg til at det er en del stallplasser der.

Kjøperne vil så langt være anonyme, men det er nærmest klart at det er sørlandsamatøren Gry Vigdis Bachmann som kommer til å trene hesten sammen med en av eierne. 38-åringen har blant annet jobbet hos Kristen T. Gundersen, og er nå nærmeste nabo til Hortemo.
- Jeg har trent hester i mange år, men å være med og trene en slik hest føles nesten uvirkelig. Jeg har pusset opp den beste stallboksen vi har her på Hortemo nå, smiler Gry Vigdis Bachmann.

Klikk på bildet for å forstørre.

Comeback som kusk
Foreløpig er det noe uvisst hvem som kommer til å kjøre hoppa i løp. Trolig blir det Håkon Einar Hansen, som også er godt kjent i travmiljøet på Sørlandet. Han jobbet en periode hos Øystein Tjomsland, og ble samtidig kjent med en av eierne og Bachmann.

Hansen har ikke kjørt totalisatorløp på flere år, men har stadig vært med og trent hest, og derved holdt sulkykunstene ved like. I tillegg til å ha jobbet hos flere trenere i Norge har Håkon Hansen jobbet på travstaller i Tyskland, USA og Danmark.
- Da jeg fikk denne forespørselen kunne jeg ikke si nei. Jeg må fornye kjørelisensen min, men dette regner jeg med er en formalitet. Søknaden er for lengst sendt til DNT, forteller Håkon.
- Det kommer til å bli en del reisevirksomhet, men jeg tror det skal gå greit å kombinere med jobben som tipper i Nettavisen, Jeg gleder meg stort, sier Håkon.

Klikk på bildet for å forstørre.

Dermed vil Nettavisens lesere alltid være godt oppdatert når det gjelder Snow Whites trening og videre fremtidsplaner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag