Topphest tilbake

Toppkusken Erik Adielsson har flere gode vinnersjanser på Mantorp i kveld.
Toppkusken Erik Adielsson har flere gode vinnersjanser på Mantorp i kveld. Foto: hesteguiden.com

Svært gode Indigious gjør comeback på Mantorp i kveld, og mot svært billig motstand skal det normalt ikke være snakk om saken.

Ny uke og nye muligheter på spillefronten på trav og galopp, og til kvelden denne mandagen er det V64-spill til Mantorp hos søta bror samt V65-spill til Leangen i Trondheim her på berget som gjelder for det spillende publikum hos Norsk Rikstoto.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under.


Det nærmer seg 17.Mai, og på lørdag er det full fest på Øvrevoll galopp med V5 og V65-spill. I tillegg på lørdag kan det spillende publikum i Norge spille til en V75-omgang på Gävle i Sverige, hvor en eventuell alenevinner kan vinne 58 millioner kroner. Nettavisen hviler aldri og har selvsagt tips til begge disse kjøringene på nasjonaldagen.

Og all den tid 17. mai faller på en lørdag i år, er den hjemlige V75-omgangen flyttet til mandag 19. mai.

Klikk her for å spille Nettavisen andelslag på Eksperten.

Innleveringsfrister Mantorp
V64 kl. 19.08
DD kl. 20.36

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under.


Kan ikke gardere
Nei, vi har i hvert fall vondt for å se at storfavoritten 15 Indigious taper et løp over hele 3640 meter i V64-3 på Mantorp i kveld, og vi bankerspiller 5-åringen til Stig H. Johansson. Da snakker vi om en av fjorårets aller beste hester i Europa, og treneren har funnet en billig oppgave i årsdebuten.

Hesten tjente over 2 millioner kroner i fjor, og han gikk en rekke toppløp. Han gikk solide 11.0 full vei som best som fjerde i Europaderby, og at han takler lange distanser utmerket viste han ved en seier på 12.8 over 2640 meter. Da slo han hester som Digital Ink og Chelsea Boko, og det sier sitt.

Hesten står på hele 60 meter tillegg i kveld, men i et så langt løp, er vi ikke veldig bekymret for at han ikke skal kunne rekke frem til seier. Trener Stig H. Johanssen tar ikke ut denne hesten i løp uten at alt er i skjønneste orden, og dagens konkurrenter skal ikke kunne stå i mot denne krabaten til slutt.

To hester gjør opp
I et sprintløp i V65-5 synes vi det ligner et tohesters oppgjør, og den av 1 You Talking To Me eller 6 Scoot To Score som sitter i føringen ut av den første svingen, sitter med de beste kortene på hånden. Begge er svært raske fra start, og vi synes det er vanskelig å si hvem av de som sitter i spiss.

Førstnevnte tok en noe turbetont seier sist på 13.1 full vei, når Val`d Amour galopperte som en mulig vinner 100 igjen, men han ga i hvert fall formbeskjed (sprintet 11.7 som best i fjor). Sistnevnte har åpnet i 09-fart i de to siste startene, og han har levert flott innsatser til hhv tredje og sølv.

Han har gått hhv 11.3 og 11.8 i to sprintløp i år, og i forhold til konkurransen i de siste løpene, er det ned en liten klasse i kveld. En hel del spilt blir 3 Leonas Kaiser, men undertegnede synes ikke dette ligner en sprinter. Litt seig hele veien ved andreplassen på 14.7 full vei sist, og da står vi over.