Topphester i duell

Foto: hesteguiden.com

Elitehestene Maid For Tag og Cream Of Arnie braker sammen på Bjerke i kveld, og i en rebus som ser relativt oversiktlig velger vi å gå tynt i flere av løpene.

Klikk her for å se våre V65-forslag.

Det skal bli fryktelig spennende å se hvor 6 Maid for Tag står etter pause, og dersom Tagliabue-datteren viser seg like god etter vintertrening som hun var i fjor, ja så kan Mikkelborg-traveren bli svært vond å fange fra spiss i V65-4. 9-årshoppa vant nemlig sprettlett to ganger på rad etter hvilen i februar i 2009, og trener Olav Mikkelborg tar ikke ut denne hoppa dersom hun ikke er noe i nærheten av full form.

Fjoråret ble en formidabel suksess for Claussen-traveren med nær 800.000 kroner innkjørt og en solid rekord på strålende 1.09.5 ble satt ved hennes turne over Atlanteren, og det kan fort bli slik at den steintøffe hoppa også i år blir vårt fremste internasjonale kort.

Etter en turbulent periode for 2 Cream Of Arnie er Super Arnie-sønnen endelig tilbake i manesjen, og med det siste løpet innefor vesten etter lang pause forventer vi å få se en rapp utgave av 6-åringen til dagens dyst. Hamre-traveren er en seiersmaskin av de helt sjeldne, noe hele 19 triumfer på blott 35 starter forteller alt om.

Den kapable krabaten har stoff i seg til å kunne nå langt, og selv om dette er det første riktige møte med etablerte elitehester ser vi ikke bort i fra at seieren kan komme direkte, på en distanse som trolig er den optimale.

Dersom de to favorittene kjører for tøft mot hverandre der fremme kan det fort dukke opp en tredjehest som snyter de for konfekten til slutt, og vi betaler for spurtsterke 3 Vitesse på vårt største spilleforslag. Anderssen-traveren ble tatt vekk av dårlig tempo i front sist, men forut for det leverte Super Arnie-sønnen strålende innsatser hele veien.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

Sjokk utfordrer favoritten?
I V65-innledningen velger vi å gå tynt, og alene på vårt minste spilleforslag får 10 Hilton Borka stå. 8-årshoppa har vunnet syv av ni starter i sin karriere, og innsatsen til sølv på fine 30.1 i den siste starten etter lang pause var klart godkjent. Bork Rigel-datteren er trolig kraftig forbedret med det løpet i kroppen, og dagens forutsetninger er etter vårt skjønn helt optimale. På strek står det relativt få hester, og fra sitt springspor fra 20 meter tillegg er Galgerud-traveren med der fremme direkte.

Vi vil dog varsle kraftig for 9 Hornmo Vilja, og den fartsfylte Thuli Elden-datteren får en plass på våre tre største spilleforslag. Stridsmoralen var ikke på topp før pausen, men nå kommer hun ut med nyladede batterier. 7-årshoppa sitter i føringen ut av den første svingen, og vi har ikke glemt den overlegne sprinttriumfen på meget sterke 28.7 fra tilsvarende forutsetninger som dagens 13. september i fjor! Eggen-traveren er kun krysset av på skarve 8 % av de innleverte kupongene, og da snakker vi kanskje om dagens mest bortglemte hest!

Ottersen sitter bak vinneren?
I et løp som etter vårt skjønn kun teller tre vinnerkandidater har vi klart mest tro på at 10 Sleepwiththefishes tar seg av den tredje avdelingen. Jag De Bellouet-sønnen imponerte voldsomt ved sin triumf i den nest siste starten, men fungerte kanskje ikke som best på Bjerke i den siste starten. Tilbake på topp er den ursterke 4-åringen hesten å stå i mot til slutt, og vi syntes dagens forutsetninger ser litt bedre ut enn ved den foregående oppgaven (stod litt kinkig til i andre rekke på 20 meter tillegg ved den anledningen).

Fra strek har dog Hans Chr. Holm skumle hensikter bak svært lovende 7 Jet Caltina, og i en feilfri utgave er Coktail Jet-sønnen hesten å fange fra spiss. Det holdt ikke helt inn etter pause sist, men den storvokste 4-åringen forventes forbedret til dagens dyst. Den siste vi ser med vinnersjanse er 9 Ysvink, men da må Kruse-traveren fungere klart bedre enn han gjorde i sin siste opptreden (rev av skoene, men det ble feil).

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

V75-klasse
Vi støter på et løp hvor tre av hestene holder svært høy klasse i V65-2, og vi er rimelig trygge på at vinneren er å finne på favoritttrioen. Offensive Cato Antonsen er trolig ute etter føringen med 6 Yumbo Yob, og i kraft av sporfordelen settes Freiher Ass-sønnen først. 5-åringen vant i et enkelt lunsjløp sist, men avslutningen i 11-fart var det stil over, uten at Cato dro i noe som helst av snorer (propper og draskylapper spart i mål).

Fryktelig god til seier i V75`en sist var 7 C.C. Ceventy Five på sterke 16.4 full vei, men 5-åringen er ikke helt stabil. I en feilfri utgave er dog 5-åringen hyperaktuell, og sammen med 9 Mc. Laren er vinneren nevnt. Sistnevnte satt bom fast i den siste starten, og formen er således uforandret fin på Soir Des Tibur-sønnen.

Kommentarer til V65-5 og V65-6 kan du lese ved å klikke her!

Ekspertforslag
Til V65-løpene på Bjerke har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 120, 360, 720 og 1988 kroner, som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Det største V65-forslaget er et abc-system, som vi har fylt ut på tre kuponger her .

Kjøp en bong og se V65-løpene fra Bjerke på NRK2 kl. 19.40-20.00 i kveld!