*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

Toppkuskene dominerer i sør

Foto: Hesteguiden.com

Det ser oversiktlig ut på Sørlandet søndag og toppkuskene kommer til å ta for seg igjen. Sjekk våre travtips.

11.09.11 10:57

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Mer suksess for Ståle Solbakken
Oddstips 2: Vi tror på Fredrikstad
Tippeligaen: Oversikt over karantener og skader
Scoringsservice: Følg kampene live

Sørlandets travpark byr på dobbel V5 denne søndagen i en omgang som ser forholdvis lettløst ut på forhånd og der det er få vinnerkandidater i de fleste løpene. Vi velger derfor å kjøre bankerfritt da flere av løpene krever få kryss.

De som fulgte Håkons DD-tips til Bergen travpark lørdag kunne kvittere ut 3500 kroner for en innsats på kr 300.

Klikk her for å se våre V5A-tips til Sørlandet

V5-1A - Vamblodshester 2140 meter voltestart
Dersom 1 Mr. Jubal ikke roter seg bort på galopp igjen, er det meget sannsynlig en klink vinner i dette løpet. Fireåringen til Frode Hamre er overlegen på kapasitet, men har altså vist seg vanskelig i startfasen og galoppert seg bort i sine to eneste starter til nå. Førstespor er uansett perfekt på voltestart og nå tror vi det går bra for Fast Photo-sønnen.

Vi garderer først og fremst med 11 Cherry Va Bene som var kraftig forbedret sist. Til tross for et tøft løp utenpå lederhesten og vinneren Livi Goal holdt Rite On Line-sønnen koken helt til mål som sterk toer. Det løpet har sikkert gjort godt i kroppen etter tre måneders pause og Cherry Va Bene er den soleklare førsteutfordreren til Mr. Jubal her. To debutanter får også plass på vårt største forslag.

4 Tibur Vision leverte et bra prøveløp og den fintstammede fireåringen kan være seiersklar direkte sammen med Lars Anvar Kolle dersom hesten takler det litt trange fjerdesporet i volte. 7 Standing Ovation er en treårig bror til blant annet elitehesten S.J's Gold (samme mor) og er som broren i trening hos Kristian Malmin som er halvoptimistisk foran debuten. Springspor er en fordel og vi krysser på mistanke. Bak disse fire er det mye ymse på farten her og vi blir overrasket dersom ikke vinneren er fanget på de fire forannevnte.
Rangering V5-1A: A: 1 B: 11-4-7 C: 3-9-6-5-8-12-10-2

V5-2A - Kaldblodshester 2140 meter voltestart
Frode Hamre får favorittstempelet også i den andre A-avdelingen, nå bak den ferske V75-vinneren 1 Lodda. Hun har startet en gang etter den svært overraskende V75-seieren og gjorde da et klart godkjent løp til fjerde på Klosterskogen etter et strevsomt løpsopplegg. Svært billig motstand her og selv om hoppa ikke kan forsvare sitt innerspor, skal ikke det by på særlige problemer i et så lite felt. Topp vinnersjanse.

3 Sjerpen er det soleklare motbudet. Alm Viktor-sønnen er litt variabel, men på kapasitet skal han rekke veldig langt i dette selskapet. God vinner tredje sist og flott oppløp i kulissene i et V75-løp til fjerdeplass nest sist. Uten galopp skal Sjerpen gjøre opp om seieren her. 5 Stumne Sirius og 7 Kongen er de to andre hestene vi kan se med vinnersjanse her. Formen er høyst usikker hos begge, og de har begge galoppertt mye den siste tiden, men har også en viss kapasitet og billigere oppgave enn dette er det ikke mulig å oppdrive i denne klassen.
Rangering V5-2A: A: 1 B: 3 C: 5-7-4-2-6 D: 8

Annonse: Lerum/Grøstad med fem førstevalg i V75 på Bergen travpark lørdag og kr 97 025 innspilt

V5-3A - Varmblodshester 2140 meter voltestart
Topp sjanse for vår V65-banker fra forrige onsdag, 1 Zetus i dette løpet. Vi trodde Høitomt skulle prikke teten med den fine treåringen på Bjerke sist, men Vidar Hop klarte å overfly vår banker med Atle Newport. Dermed måtte Zetus trave den tunge veien utvendig for leder, og det ble naturlig nok litt for tøft, selv om Zetus holdt koken flott til tredje. Søndag er det svært gode sjanser for at Høitomt forsvarer innersporet og da er det meget bra mulighet for seier for Andover Hall-sønnen som altså ledet hele veien i sitt debutløp nest sist.

5 Grand Love viste seg kraftig forbedret igjen sist på Forus og til tross for dødens, klarte han nesten å avvise smygkjørte Lovers Lane (som utfordret Thai Mahal skikkelig i et av kvalløpene til Hoppekriteriet tirsdag på Bjerke) mot mål. Det var en bra prestasjon og Grand Love er det klare motbudet her, men får det tøft dersom Zetus får dirigere i front. 9 Diamond Va Bene har utviklet seg flott de siste månedene og har vunnet tre av sine fem siste løp på bra sett. Sist satt hesten stengt i det lengste, men spurtet flott til tredje. Er den tredje hesten vi kan se med vinnersjanse i dette svært ujevne feltet.
Rangering V5-3A: A: 1 B: 5-9 C: 2-4-3 D: 7-8-5

Klikk her for å se våre V5B-tips til Sørlandet

V5-4A/V5-1B - Kaldblodshester 2140 meter voltestart
Vi synes to strekhester fortjener et klart favorittstempel i dette løpet, men begge er av den ustabile sorten. 3 Grøttejerven skal ha en bra mulighet på tidlig tetkjenning her (kun fire hester på strek) og dersom Djøseland-traveren når spissen her, blir han ikke lett å fange. Fløy mellom galoppene i Bergen tredje sist, gjorde en råsterk opphenting til fjerde nest sist og var uheldig sist på Haugaland. Nå tror vi den første seieren kommer for den lovende femåringen.

2 Annegull har fart som rekker et stykke oppover i grunnlagene, men er fryktelig usikker. Galopperte fra seg seieren midt på oppløpet i Bergen nest sist og spurtet fort sist på Haugaland. Lykkes Ove Bakkevold Reime i å holde hoppa i trav, utfordrer hun vår favoritt. To hester utfordrer fra tillegg og de kjøres av de to mestvinnende kuskene i landet, Eirik Høitomt og Lars Anvar Kolle. 8 Ådne Kongen viser klar fremgang nå og har to fine andreplasser på rappen. Er ikke typen som skal gjøre veldig mye selv, men Høitomt disponerer garantert fornuftig.

Da er det mer fart og styrke i 5 Stjerne Sofie, og sist galopperte hun fra seg andreplassen. Kan vinne dette. 9 Trø Loma har undertegnede nesten gitt opp. Fireårshoppa til Øystein Tjomsland virker helt viljeløs om dagen og må stå på venteliste inntil videre.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 3 B: 2-8-5 C: 9-12-7-13-1 D: 11-10-4-6

Annonse: Lerum/Grøstad med fem førstevalg i V75 på Bergen travpark lørdag og kr 97 025 innspilt

V5-5A/V5-2B - Varmblodshester 2609 meter autostart
Formkusk Frode Hamre (ti seire siden forrige tirsdag og vunnet løp stort sett hver eneste dag) blir vårt førstevalg for tredje gang denne søndagen, nå med 6 D.J's Lover som holder strålende form om dagen. Kunne riktignok ikke ta ned en forbedret T.S. Milagro fra dødens sist på Klosterskogen, men gjorde uansett et toppløp. Vant såre enkelt fra dødens i løpet før på Drammen og søndagens distanse over 2609 meter er bare en fordel. Topp vinnersjanse.

Han har slik vi ser det, en hest å slå og det er 3 Samuraj November som denne søndagen skal kjøres av Eirik Høitomt. Sjuåringen var strålende til seier på Biri nest sist, etter en flott sisterunde og elsker som kjent langløp. Dessverre er Samuraj November så dårlig ned startsiden, at Frode Hamre trolig kommer seg foran tidlig her. Uansett så synes vi Samuraj November skal krysses. 1 Ross Du Vernay har heller ikke noe mot disse langløpene, men vi føler vel at han ikke innehar samme klassen som våre to favoritter. 2 Blue Man Chu har møtt veldig gode hester i det siste, men har vel ikke direkte sprudlet selv. 2609 meter er ingen fordel, og vi tror han kommer til kort her. Det samme gjelder for 8 Yunin Boko som seiret i en fryktelig svak poengjakt sist på Forus.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 6 B: 3 C: 1-3-8-4-5 D: 7

V5-3B - Varmblodshester. Monteløp. 1640 meter voltestart
Monteløp over tre distanser som ved første øyekast kan se åpent ut, men vi tror ikke det er veldig mange vinnerkandidater her. Siv Emilie Løvvold er i ferd med å vokse frem som den nye norske stjernen hos jentene. Hun viser glimrende taktiske evner i travritt og torsdag vant hun også travløp etter strålende vurderinger underveis. Her skal hun ri formsterke 3 Sophie's Royal Ride var tilbake i vinnersirkelen i monte sist på Klosterskogen, etter et par innsatser på det jevne. Sprint passer perfekt og vi tror på ny fin vinnersjanse.

6 Bar Story har vist form i to strake travløp nå, og har tidligere vist at han liker monte. Dette ser ut som en fin oppgave for vallaken. 2 On Your Marks står innbydende til på strek og gjør en interessant debut i monte. Tjomsland-hesten har vist form i travløp. Susanne Ohme som skal ri har ikke vunnet på ti forsøk i år, men har muligheten her. 9 Glide og 10 Richrider har begge vist at de er gode i monte. Står litt hardt til på 40 meter tillegg, men skal med på kupongen.
Rangering V5-3B: A: 3 B: 6-2-9 C: 10-7-11-1-4-5-8-12

V5-4B - Varmblodshester 1609 meter autostart
Litt åpen affære dette løpet og ingen stjerner på farten. 5 Siriuz gjorde et fint seiersløp sist og ser ut til endelig å være tilbake i form. Møter skralt selskap her og velkjente Tom Lund kan muligens få en ny seier på direkten sammen med Eirik Høitomt. 2 Jonnythecash imponerte ikke allverden i seiersløpet i Bergen nest sist, men vi innbiller oss at sprint er en klar fordel, og her kan teten atter være innen rekkevidde og da er det brukbar mulighet igjen.

Vi var litt etter 1 Joleen sist, men da ble hesten kraftig hindret etter innvendig løp. Er garantert et fint løp herfra og før eller siden er Joleen en vinner. Kanskje allerede her, motstanden er svakere enn den var sist. Rogalandshestene 7 Linderjet G.T (har hatt fryktelig mye utur) og 9 Lucky Surprise (er ikke dårlig denne dama og klaffer det på veien er hun bra) er begge to damer med en viss kapasitet og trenger ikke være sjanseløse her. 4 Chief Justice og 3 Boggy Ladylike har tilsammen vunnet ett løp på 56 forsøk, mens 8 Santana har en triumf på 42 forsøk. Dog er ingen av de tre helt sjanseløse i et dette svært middelmådige feltet.
Rangering V5-4B: A: 5 B: 2-1-7 C: 9-4-3-8 D: 10-6

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Sørlandet

V5-5B - Kaldblodshester 2140 meter voltestart
1 Brenne Svarta hadde vi kanonrapporter på da hoppa kom tilbake etter lang pause 20. august. Jenny Thygesen som trener hoppa, var også sjåfør den dagen. Fikk enkelt teten, men valgte overraskende nok å slippe teten runden fra mål til favoritten. Dog skuffet hoppa litt ved ikke å kunne følge de to beste tilslutt. Sist på Jarlsberg kjørte en offensiv Eirik Høitomt hoppa frem i dødens på et tidlig tidspunkt, og hoppa var aldeles ikke slått når hun galopperte utvendig for leder inn i den siste svingen. Fra førstespor i volta søndag, er det sannsynlig at kusk Åsbjørn Tengsareid vil sitte foran og vi prøver hoppa igjen som førstevalg.

4 Lauvås Jejo slo nevnte Brenne Svarta i det omtalte løpet 20. august. Sist galopperte Lauvås Jejo i tet ut mot oppløpet. Var på defensiven mot gode A.B. Lom'n som vant løpet da, men hadde ganske sikkert blitt toer uten galoppen. Kom fint tilbake etterpå og dette ser ut som en fin oppgave for Lauvås Jejo. 7 Welita holder toppform og innfridde veldig lett som vår banker på Forus sist. her er det litt andre forutsetninger for hoppa, men på bongen skal hun.

Dit hører også 14 Lykkje Ambjørg hjemme. Elding-hoppa har fått hvile seg et par måneder nå, etter en rekke sterke løp i V75 i sommer og kan vinne direkte. 8 Torpana har ikke vist tegn til form i det siste, i likhet med mange andre travere fra Øystein Tjomslands stall og fjorårets seiersmaskin har nok merket det økende grunnlaget nå.
Rangering V5-5B: A: 1 B: 4-7-14 C: 8-11-12-10-9-5-6 D: 3-2

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.