Toppkuskene spilles!

Foto: hesteguiden.com

Vidar Hop og Eirik Høitomt setter seg opp bak to gode hester i fine spor på Drammen i kveld, og da skal mye være gjort på en arena som dagens.

På kvelden denne søndagen kan vi rette fullt fokus mot den dobbel V5-omgang i Drammen, og vi synes det ser svært spennende ut i begge rebusene.

Les også:Bergh i hetluften

Det kan fort gå mot fine penger på Drammen travbane i kveld, og vi satser på at to av landets beste kusker sørger for at vi er et skritt nærmere en tur til utbetalingslukene.

Først ute av våre bankere er 3 Stensvik Iver i den andre avdelingen i A-spillet, og vi tror kusk Vidar Hop styrer 5-åringen tidlig til tet. Det kommer noen startkjappe konkurrenter utenfra, men vi tror de skal han en rygg å gå i. Da sitter etter alt å dømme Järvsöfaks-sønnnen tidlig i tet, og da tror vi ikke Bø-traveren taper dette løpet.

Vi synes hesten så bedre ut enn noen gang i den siste starten, men da slo han på en ulykksalig galopp til slutt i seierskampen. Kusken tar den galoppen på sin kappe (var litt for hard med hesten), og en god vinner der var Brage Mollyn.

Hesten gikk da glipp av en lav 30-tid full vei ved den gangen, og vi synes det er billig i mot i kveld. Svært usikker er 2 Oddvar, og de øvrige komkurrentene i løpet bør favoritten ha god kontroll på. Da bør det kunne dreie seg om en solid vinnersjanse, og vi synes det er snakk om omgangens beste bankerbud.

Vår rangering V5A-2: A: 3 B: 2-6 C: 5-10-7-4-8-1-9

Innleveringsfrister Drammen
V5A kl. 18.00
V5B kl. 19.00
DD kl. 20.00

Har du ikke Sportspill-konto? Registrer en gratis konto og les om fordelene du får!

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Tet og slutt?
Ja, vi har vondt for å se at noen kan nekte 1 Noble Rite teten i V5B-finalen, og med den formen 4-årshoppa legger for dagen, har vi vondt for å se at noen av dagens konkurrenter kan fange henne til slutt. Kusk Eirik Høitomt er en lengde klar av de øvrige på kjør, og vi tror ikke hun taper dette løpet i fra tet.

Larsen-traveren var en overraskende vinner på nettopp dagens arena i den nest siste starten, og etter et veldig passivt opplegg underveis av kusk Eirik Høiomt i den siste starten, avsluttet hun som en vind til tredje på 16.1 over aktuell distanse. Hun virker til å være i rivende utvikling, og vi tror favoritten innfrir.

Det kan selvsagt spekuleres i at favoritten kan bli overflydd ned startsiden, men Eirik Høitomt har ikke akkurat for vane å sitte fast. Skal man begynne å gardere dette løpet synes vi det er flust av vinnerkandidater, og når vi ikke kan finne andre sikre holdepunkter i denne rebusen, satser vi på at Høitomt løser flokene.

Vår rangering V5B-5: A :1 B: 3-4-5-7-2-10 C: 8-14-11-12-6-13-15-9

V5A-1, 1700 meter autostart
Vi synes fem hester hever seg litt over mengden i dette sprintløpet for varmblodshester hvor 10 stallansatte skal i aksjon i den første avdelingen i A-spillet, men på storbongen får vi plass til hele åtte hester. Teten kan være innen rekkevidde for 4 Atle Newport, og på en god dag kan han lede rundt om.

6-åringen satt litt fast i den siste starten etter litt pause, og løp i kroppen har normallt gjort godt. Det er ikke alltid han fungerer helt som best (kan bli skjev), og da går det ikke an å stole på ham. Plundret med aksjonen i den siste starten gjorde 11 Winner Augustinu, men tilbake i slag skal han være seiersaktuell.

Vant to sprintløp på 15-tallet i Januar, og da er det intet å utsette på fartsressursene på ham. Spennende til står 2 Quitero Santana, og han bør vurderes tidlig (gikk fine 15.0 sist). Kjapp i vei er 1 Ulixes, men han har foreløpig ikke innfridd i ny regi. Kapasiteten er fin på 7 Moa Crown, og hun er en outsider.

Vår rangering V5A-1: A: 4 B: 11-2-1-7 C: 5-6-3-10-9-8

V5A-3, 1700 meter autostart
Et sprintløp for varmblodshester hvor de stallansatte skal i aksjon venter oss i den tredje avdelingen i A-spillet, og vi synes løpet ser litt åpent ut. Vi får plass til hele seks hester på samtlige spilleforslag, men en grei favoritt skal 1 Bugatti M. være snakk om. Han vant på 17.8 full vei i den siste starten, men når 5-åringen til tider bli litt skjev er vi litt usikre på hvordan han takler de litt krappe svingene.

Da må vi gardere, og med litt tempo på løpet som det gjerne blir i denne typen løp, tror vi 9 Rolin kan bli tung å stå i mot til slutt. Han fikk tredje på 20.1 over aktuell distanse sist, og det kan bli dønn riktig for Glittum-traveren i fra dette sporet. Det kan det også bli for 10 Wickloe Boko, og kapasiteten på sistnevnte er udiskutabel (sølv på fine 14.5 i et sprintløp i den fjerde siste starten).

Bra sprintere er 2 Bonaparte R.M. og 3 Kenny Pine snakk om, og selskapet er ikke verre enn at de kan kjempe om seieren. Begge er utsyrt med relativt gode kusker, og de står veldig fint til. 4 French Victory er stadig litt bedre enn raden (galopperte vekk en fremskutt plassering i den siste svingen sist), men 5-åringen er ikke helt enkel å vinne med. Sølv seks ganger i fjor, og kun en seier.

Vår rangering V5A-3: A: 1 B: 9-10-2-4-3 C: 11-7-6-8-5

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill.

V5A-4/V5B-1, 2100 meter voltestart
Et litt åpent kaldblodsløp venter oss i V5A-4/V5B-1, og på vårt største spilleforslag i begge rebusene får vi plass til hele åtte hester. Det er selvsagt hyperspennende når Vidar Hop setter seg opp bak svært kapable 5 Tim Tam Tøs, og hoppa står helt perfekt til i kveld. Feilfritt spør hun neppen noen om seieren, og vi bankerspiller på lillebongen i begge rebusene.

På vei opp i form er 1 Tembra, og det kan ikke bli mye feil i fra dette sporet. Hun avsluttet fint til fjerde på 33.0 full vei i den siste starten, og selskapet er ikke verre enn at hun kan gå helt til topps. Fin form er det på 10 Frisli Lomi (sølv på 32.4 full vei sist), og 6-årshoppa er snakk om en opplagt vinnerkandidat.

Det er også 9 Fryd Og Gammen som vant i den siste starten på 32.3 full vei, og da har vi nevnt de fire hestene vi har krysset av for på vårt mellomste spilleforslag. På storbongen får vi også plass til 3 Sumo Selma (forbedret sist), 6 Hovsjerka (går stadig fine løp), 7 Gulheim Raia (klart bedre enn raden) og 12 Kalima (dog vond å vinne med), men da bør vinneren av dette løpet være nevnt.

Vår rangering V5A-4/V5B-1: A: 5 B: 1-10-9 C: 3-7-6-12-8-2-13-14-4-11

V5A-5/V5B-2, 2100 meter voltestart
Vi finner syv vinnerkandidater i dette varmblodsløpet i V5A-5/V5B-2, men vi må går tynt i noen løp. Da velger vi å stå på fire hester i dette løpet, og fremst setter vi 7 The American Winner. 5-åringen går stadig fine løp, og vi synes innsatsen til fjerde på 18.7 full vei fra "dødens" i den siste starten var god.

Uforandret fin form holder 9 Stjerne Steensgård, og her er det ned en klasse for Sagholen-traveren. 4-åringen har muligens ingen fordel av dagens arena, men i et løp som dette bør han være seiersaktuell. I den nest siste starten fullførte han strålende til tredje på 16.8 full vei bak klart bedre konkurrenter enn dagens.

Fra 20 meter tillegg får trolig både 12 Rita Invalley og 13 Sassy Lane en god start i fra sine springspor, og begge skal da være aktuelle for en plass helt i toppen. Førstnevnte trener etter sigende fint, og 5-årshoppa var god i fjor. Sistnevnte gjør en spennende start i regi Eirik Høitomt, og kapasiteten på 6-årshoppa er fin.

Vår rangering V5A-5/V5B-2: A: 7 B: 9-13-12 C: 6-4-2-1-3-5-8-11-10

V5B-3, 1700 meter autostart
Det er mildt sagt laber kvalitet på deltagerne i dette sprintløpet for kaldblodshester i V5B-3, og vi kan fort få en smell. Vi garderer således bredt, men en av få i feltet det er litt "mat" i er 7 Næskvikk. På tross av et litt dårlig spor, bør 7-åringen være seiersaktuell med løp i kroppen etter litt pause.

Ille til står også 12 Nebbenes Helen, men fartsressursene er fine på 5-årshoppa. Det har blitt en del galopper i de to første startene i år, men i en feilfri utgave, tror vi Åsajerven-datteren dukker opp langt fremme. Piler til tet gjør 5 Kringelandlovinda, og på en god dag kan Heisholt-traveren lede rundt om.

Av de bedre i en feilfri utgave skal 4 Jeppeblesen være, men galoppene kommer tett der i gården. Bedre til enn på lenge står 3 Strands Pialotta, og 9-årshoppa bør vurderes tidlig. Fartsressursene er fine på 8 Lykkefaks, men der står det litt på viljen. Pent til står både 1 Skjellhaug Mai og 2 Ellestad Lill, og de bør krysses.

Vår rangering V5B-3: A: 7 B: 12-5-4-3-8-2-1 C: 10-11-9-6

V5B-4, 2100 meter autostart
Vi finner seks vinnerkandidater i dette varmblodsløpet i relativt høyt grunnlag i V5B-4, men vi har klart mest tro på fire hester. Pent til i kveld står 3 Made In Hoff, og formen er klart bedre enn raden. Hun har avsluttet veldig bra i de to siste løpene, og dagens kusk Han W. Storås har vunnet med 9-årshoppa før.

En spennende start etter lang pause gjør 7 Bertie Invalley, men sporet kunne med fordel ha vært litt bedre. Dog veldig god på sitt beste, og selv fra "dødens" kan 8-åringen, som hadde en strålende sesong med over 220 000 kroner innkjørt i fjor, vinne et løp som dette. Trener etter sigende fint, og han krysses tidlig.

Forbedret med løp i kroppen etter lang pause er trolig 9 Royal Flush, og han står helt perfekt til i kveld. Vidar Hop vant med 10-åringen i den tredje siste starten, og han ga et godt inntrykk da. Full form er det på 8 Victory Bone, men det må selvsagt klaffe litt på veien i fra et dårlig spor, for at det skal kunne bli seier.

Vår rangering V5B-4: A: 3 B: 7-9-8 C: 6-4-2-12-1-5-11