Toppmøte og millionjackpot

Topptraveren Hellin Faxen drar til Sverige for å avlegge årsdebut. Foto: hesteguiden.com
Topptraveren Hellin Faxen drar til Sverige for å avlegge årsdebut. Foto: hesteguiden.com

1,3 millioner svenske kroner er lagt til potten når Hellin Faxen møter B.W.Modde i V64-6 på Bollnäs i ettermiddag.

Det har gått bra for Nettavisens Sverige-tips de siste dagene. Det mellomste V64-forslaget (innl.pris kr 480) på Åby torsdag inneholdt en sekser og 13 femmere og betalte tilbake meget pene 3504 kroner. Under lunsjtravet i Eskilstuna tidligere på torsdagen ble det også fullklaff for det mellomste V4-forslaget (innl.pris kr 336) og her ble det storfine 5 055 kroner tilbake og fest på alle andelslag på Eksperten, mens det lille forslaget på 216 kroner seilte inn med seks rette på Romme fredag.

Dermed ble det 2211 kroner tilbake for de som leverte småbongen. Samtlige andelslag på Eksperten gikk også inn med seks rette.

Klikk her for å spille Nettavisen andelslag på Eksperten.

Firerpotten fra den løpsdagen - SEK 1 340 331 - overføres til Bollnäs i ettermiddag.

Det finnes to klare bankerkandidater denne ettermiddagen. Vår egen 10 Hellin Faxen (V65-6) årsdebuterer i et 5-årsløp med en topp vinnersjanse. Det er tross alt snakk om den svenske Derby-vinneren fra i fjor. Vi bankerspiller han på de to minste forslagene, men det er en annen topphest som gjør comeback. 11 B.W. Modde vant det svenske Kriteriet i 2012 og tjente nær millionen. Han vant også et forsøk til det norske Kriteriet, men ble strøket i finalen, og har vært borte siden. Det er tøft å kreve at han skal slå Hellin Faxen, men det er ikke lett å forutse hvem av de to som er nærmest løpsformen. Treningsrapportene på B.W.Modde er svært positive.

Husk at du beholder hele gevinsten om du leverer forslaget i boksen under. 


Hovedbankeren vår er hverken norsk eller svensk, men finsk. Det dreier seg om 1 Ganador i V64-2. Undertegnede likte hesten godt i seiersløpet på Vermo sist. Hesten har ikke startet mye på voltestart, men forsvarte greit sporet da han vant et løp 21. mai i fjor. Siden dette er et løp der det er snakk om en eller mange (det fremste motbudet er Leangen-kjenningen 9 Dats Okay som står i innerspor på tillegg med usikker form) føler jeg at det spillemessig er greit å stole på at 1 Ganador tramper riktig fra start, og heller bruke garderinger i andre løp. Jeg har sett samtlige hester i deres siste starter i dette løpet og bortsett fra Ganador har det vært lite å bli imponert av.

Husk at du beholder hele gevinsten om du leverer forslaget i boksen under.


Jeg prøver å komme meg gjennom V65-1 på få hester. 8 Kvickers Kaxe imponerte fra bakspor på tillegg over sprintdistanse sist. Tross åttendesporet kan han utfordre om tet - så mange trege starthester finnes det på innsiden. 5 Järvsö Elviz tar normalt føringen, men han imponerte ikke i V75 sist - fra eierhold melder man at oppladningen til løpet ble feil. På det store forslaget streker jeg også for 1 Vardofjäll Åsnar som blir overfløyet, men som avslutter bra.

Til slutt en skrelladvarsel: V64-3 er skrevet ut med godtgjørelse for hopper. Flere 4-årshopper med fin kapasitet gjør her sin årsdebut og mange er ikke rørt i totoen. Eksempelvis var 2 Silver Stjärna mye betrodd i kvalifisering til det svenske Hoppe-Kriteriet i fjor (galopperte da), mens 4 Baclos Amalia samme dag gikk jevnt med den norske topphoppa Åsrud Vilja. Flere av 4-årshoppene i løpet er foreløpig bortimot urørt i totoen.