Toppstammede holdepunkter

Leangen 9.2.09
Leangen 9.2.09 Foto: hesteguiden.com

Det er meget fint blod som renner gjennom årene på våre to Dagens Dobbel-favoritter.

Klikk her for vårt DD-forslag

Klikk for vårt supertrippel-forslag

11 GOLDEN SAFIRE er virkelig en edelsten når det gjelder trønderske gener der to av Norges absolutt beste travere finnes i stammen.

Hans far Tamin Sandy er en av de beste norskfødte traverne i historien og vi er stygt redd han forblir den eneste som noengang vinner Orsi Mangelli. Ungheststjernen til grisebonde Olav J. Christiansen fra Åsenfjord var et eventyr som vant omtrent alt som unghest. Dessverre satte Rhinoviruset en altfor tidlig stopper for den ekstremt startraske Speedy Tomali-sønnen, men han rakk å tjene godt over 6 millioner før han fylte seks år. Tamin Sandys mor Princess Anita satte til verden ytterligere to millionærer i helbrødrene Tomali og Turbo Sandy!

Moren til Golden Safire heter Iza Rags var en skikkelig tøff trønderdame som tjente over 750.000 på hele 135 starter. Iza Rags er en Noralf Pallin Brækken-produkt da hennes mor igjen heter Evita Rags - også en plussvariant med 19 trippelplasser på 27 starter. Hun har satt til live flere meget kapable travere i tillegg til førstefødte Iza Rags. Vi nevner William Rags, Philip Rags og Samson Rags som dog alle fikk karrierene delvis ødelagt av skader. Mor til Evita er ingen ringere enn Surgy Miss - danskeimporten som må sies å være blant landets absolutt beste avlshopper tross kun fire avkom.

Etter å ha født Evita Rags i 1986 så nemlig selveste Shan Rags dagens lys året etter. Horton-sønnen var glitrende som unghest, og fortsatte å imponere som eldre, bl.a. vant han selveste Prix D` Belgique på Vincennes, og tjente som Tamin over 6 millioner kroner og satte rekorden 10.7. De to siste avkommene til danskeimporten Surgy Miss var de to svært talentfulle Brækken-traverne Parbat Rags og Robin Rags som tilsammen tjente over 2.2 millioner og vant 56 løp.

Spurter til seier?
Golden Safire kommer nok aldri opp mot disse berømthetene, men 5-åringen har tjent over 200.000 på sine første 35 starter og tatt 7 seire. Vallaken liker tydeligvis ikke å reise, og det er hjemme på Leangen hesten yter best. I fjor på samme tid vant han to løp på rappen, bl.a. et V75-løp på rekordtiden 14.9/1640a. I kveld ligger det an til bra tempo underveis, og da avslutter alltid Golden Safire godt. Vi satser klart mest på fjerdevalget i DD-2 i kveld, mens vi også spiller ham først på trippelen. Verst i mot er jevne 9 Canny Boy som dog ikke vinner for ofte samt 10 Tomahawk Hall som er i solid form. Heller ikke den ferske V75-vinneren 1 Heartbeat og 3 Madame Brizzard er sjanseløse fra sine fine spor, men vi synes Golden Safire møter overkommelig selskap i kveld.

Endelig en seier?
9 SKARPVINNA har også flotte gener med Elding-sønnen Pål Even som far. Pål Even vant hele 15 av 19 starter som treåring og har med selveste Solbergstjerna som mor vært en plussvariant i avlen. Mor til Skarpvinna er Oddevinna som var en av de beste hoppene født i 1990. Hun vant 9 løp på 47 starter og vant bl.a. Nor-Trav finale og ble tredje i det åpne Derby. Skarpvinna har to søstre som har tjent over kvartmillionen i Friggvinna og Turbovinna.

Skarpvinna kvalifiserte seg til fjorårets hoppederby, men har ikke innfridd forventningene tross at hun tjente nesten 150.000 som 3- og 4-åring. I ny regi i trønderlag har dog 5-åringen tent fint til, og i kveld står hun forlokkende til på favorittdistansen sprint. Mot ikke altfor tøff motstand tror vi Jomar Blekkan skal ha gode muligheter til å gi hoppa karrierens andre seier i den 29. starten. Hun var nemlig meget god til annen på flotte 27.8 nestsist, og gjentas en slik prestasjon tror vi på seier.

Svikter Skarpvinna synes løpet åpent og vi garderer med seks hester på det største dobbel-forslaget.

Ekspertforslag
Vi har satt opp to DD-forslag på hhv 100 og 550 kroner.

Det store er delt opp i to bonger der minst en av våre favoritter må innfri.