Tornado dundrer videre

Foto: Hesteguiden.com

Han har herjet fælt på Momarken i år Gomnes Tornado, og i kveld bokføres trolig årets femte triumf på den arenaen.

Klikk her for å se våre V5-forslag.

Vi har i hvert fall vondt for å se at 12 Gomnes Tornado går på et nederlag i den andre avdelingen, og selv om utgangsposisjonen i utgangspunktet kan se litt kinkig ut anser vi den bare for å være en klar fordel med tanke på feilfri avgang.

Spikeld-sønnen galopperte nesten som forventet ned startsiden i den siste starten på en oppjaget sprint, men via en solid sisterunde var allikvel 5-åringen en sikker vinner til slutt på fine 28.2 Det blir stadig tøffere i takt med økende grunnlag for den kapable krabaten, men i kveld støter ikke akkurat Gulbransen-traveren på de tøffeste i klassen.

Sportspills meny tirsdag:
V5 Forus: Favoritter i kø
Oddstips: Barcelona viser vei
Oddstips 2: Benfica viser hjemmestyrke
Lunsjtips Drammen: Tar sin sjuende seier

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under (kommentatorfeltet finner du under spillboksen). Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

Denne rebusen innledes med et litt småskummelt løp for varmblodshester i relativt lavt grunnlag, men vi synes to hester hever seg litt over mengden. En oppløftende debut her til lands leverte 9 Onceinalifetime D.K. til sølv på klart godkjente 17.1 over en sprint i Skien, og med løp i kroppen etter litt pause forventer vi at 4-årshoppa er hakket rappere til kveldens dyst. Carmody Lobell-datteren virket til å være en type som kan trekke fordel av distanseøkningen i kveld, og sporet kan ikke kusk Gunnar Austevoll klage på.

En type vi liker godt er også 6 Staro Dream On, og selv om Power to Charm-sønnen foreløpig ikke helt har innfridd forventningene som har blitt stilt til ham mener vi bestemt at 4-åringen skal være seiersaktuell i et løp som dette. Malmin-traveren gikk et løp kun på det jevne til fjerde på 17.1 over en sprint i den siste starten, men det viste seg da i etterkant at hesten ikke var frisk for dagen. Den storvokste krabaten setter trolig også litt mer pris på dagens distanse, og vi tror på en topp vinnersjanse.

Nettavisens spilleforslag til løpene på Momarken kan du få levert her!

De tre gjenstående løpene er alt annet enn lettløste, og vi ser ikke bort i fra at det nok en gang kan gå mot fine penger til de som klarer å prikke fem rette i kveld. I den tredje avdelingen krysser vi av for hele syv hester på vårt største spilleforslag, i et løp vi mener tre hester skiller seg litt ut på kapasitet, og klart mest spenennde mener vi 9 Zandokan Boko er (står nydelig til, og hesten innehar enorme fartsressurser). Yankee Glide-sønnen har vært helt nede på 14.3 full vei i år, og i den siste starten virket 4-åringen relativt frisk når han hoppet seg vekk ut i oppløpet.

Det er nesten utrolig at 4 Spirit Scot kun har tjent 150.000 kroner, for dette er snakk om en hest med veldig fin kapasitet, men så langt har ikke hodet hengt helt med i svingene på 4-åringen. Nordby-traveren har dog slitt med veldig mye dårlig spor, og i kveld står han bedre til enn på svært lenge (og han bekreftet form ved å spurte inn til sølv på 17.0 full vei i den siste starten).

Hoppet vekk en sansynlig seier ut i oppløpet sist gjorde trolig 8 Super Wave, og selv om sporet med fordel kunne ha vært bedre i kveld bør Rubintor Pri-sønnen vurderes tidlig. Løp i kroppen etter litt pause har normalt gjort godt, og vi ser ikke bort i fra at 5-åringen spiser samtlige til slutt nedover dagens lange oppløp.

Annonse: Grøstad/Lerum`s V5-tips til Momarken kan du finne her!

Vi garderer voldsomt i håp om en smell i de to siste avdelingene, og vi tror ikke favorittspillerne tjener penger i disse løpene. I V5-4 blir 3 Polar Høvding mye spilt etter sin triumf i den siste starten, men denne hesten sveiver man ikke inn på bestilling (fryktelig usikker og "dum" denne hesten). Lome Elden-sønnen står tøft inne på pengene i løpet, og vi tror ikke 4-åringen legger på til sin andre strake.

Uforandret fin form holder både 9 Sarpsfoss og 10 Vinnmin, og begge står etter vårt skjønn fint inne i løpet. Vi har vondt for å se at 8 Kidos Jojo vinner løp, men Pål Even-sønnen holder i hvert fall absolutt toppform. Jobber på gjør 11 Trollmin Jenta, og med sine sedvanlige tunge avslutninger på løpene dukker Sjefen-datteren opp i rette enden også her. 2 Gjærla Rasken inntar ventelig føringen, og selv om Ara Svarten-sønnen er snakk om en sprinter skal 9-åringen regnes tidlig mot ikke alt for skarp motstand. Kapable er både 5 Raggmunken og 6 Starelv Storm, mens 4 Stranda Gutten er litt bedre enn raden.

Vi mener 9 Goldomaster går opp en liten klasse i finalen, og i våre øyne er ikke 4-åringen snakk om noen utpreget sprinter. Herdet i tøffe lag i Sverige er både 5 Hælge Marja og 7 Majors Snapscho, og begge skal være tidlig aktuelle sammen med en formtoppet 11 Global Knight (så ut til å ha et tonn med krefter igjen ved triumfen på dagens arena i den siste starten).

Stabilt god form holder både 4 Comi Jet (nærmer seg en seier) og 10 Krutov, mens 2 Lovely Dancer står litt interessant til. Ille til står 8 Sweet Gill, men champion Høitomt vet nok å gjøre de rette trekkene underveis. Helt iskaldt er det heller ikke for 6 Duchess Of Whishes, men mye skal klaffe fra dette sporet for at Baron Karsk-sønnen skal kunne gå helt til topps.

Spilleforslag
Til V5-løpene på Momarken har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 180, 540 og 1260 kroner, som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her .

Innleveringsfrister Momarken
V5 kl. 19.05 (løp 2-6)

Kjøp en bong og se løpene fra Momarken gratis på www.rikstoto.noi kveld!