Gå til sidens hovedinnhold

Tornado feier over Bjerke

Nei, riktig så ille er det ikke, men vi har vondt for å se at noen kan stoppe seiersmaskinen Gomnes Tornado i hovedstaden i kveld.

Klikk her for å se våre V65-forslag.

Det blir selvsagt stadig tøffere i takt med økende grunnlag etter som seierne triller inn, og ingen hester er snakk om klink vinnere i dette gamet. Vi har dog så langt ikke sett noe som skulle tilsi at 11 Gomnes Tornado ikke skal kunne bære sitt grunnlag på ypperlig vis, og i V65-3 i kveld frykter vi at Gulbransen-traveren blir svært tung å stå i mot til slutt på ny.

En startgalopp i den siste starten ble reparert til en overbevisende seier på 27.1 over en sprint i tåkehavet på Bjerke den gangen, og med den sisterunden Spikeld-sønnen leverte ved den anledningen, indikerte den at seierssankingen ikke stopper der.

Det ligger an til litt tempo på dette løpet (7 Sør Odin har for vane å dra av gårde i en feilfri utgave), noe storfavoritten vil dra nytte av til slutt. Fin kapasitet er det både på 1 Trineline og 6 Turbo Prins, men selv på full form (og det er de ikke i nå) tror vi ikke de matcher vår banker for dagen.

Vår rangering: A: 11 B: 6-1 C: 5-7 D: 10-2-4-8-9-12-3

V65-1, 2140 meter voltestart
Vi støter på en storfavoritt med sine 70 % i dette varmblodsløpet som innleder denne rebusen i form av 4 Anthony Boko, men vi går i mot. Trolig best på kapasitet (og treneren forventer at Revenue-sønnen presterer en 16-tid full vei i en feilfri utgave), men vi frykter startgalopp. Frode Hamre uttaler at 4-åringen gikk feilfritt og til tet fra et tilsvarende spor i den tredje sist starten, og det stemmer nok.

Dog kun fire hester i volten ved den anledningen, og de tre innenfor slo på heidundrende galopper direkte. Opptrådte hissig ved triumfen på 19.0 full vei under tunge forhold i den siste starten, og det gjør oss betenkte med tanke på sporet.

Vi setter dermed 3 Nanny Silvio fremst, og som forventet tethest tilmåler vi 4-årshoppa solide vinnersjanser. Helt overlegen på 17.5 full vei i årsdebuten, og normalt skal Tilp-traveren ha gått ytterligere fremover på form med løp i kroppen etter lang pause. Konkurrentene holdt dog ikke alt for høy klasse ved seieren sist, og vi tyr til ytterligere garderinger.

Varslet form etter litt pause i den siste starten gjorde 1 Qpid ved å spurte inn til tredje i et V75-løp, og dersom luken skulle by seg fra rygg leder er ikke den kapable Home Alone-sønnen ueffen. Galoppspøkelse henger over franske 8 Ross Du Vernay, men i en feilfri utgave slår Tholfsen-traveren hvem som helst i grunnlaget sitt (og vi føler at det er ned en liten klasse ved denne anledningen).

Vår rangering: A: 3 B: 4-1-8 C: 5-6 D: 2-7-9-11-10-12

Annonse: Grøstad/Lerum`s V65-tips til løpene på Bjerke kan du finne her.

V65-2, 1609 meter autostart
Et heftig sprintløp for varmblodshester venter oss i den andre avdelingen, og vi syntes at vinnerkandidatene er mange. Et strålende løp til seier på fine 15.4 full vei etter litt pause i den siste starten leverte 4 Royal Behavior, og med tilsvarende innsats på en distanse som trolig bare er en fordel, tror vi på en topp vinnersjanse. Faren er dog overhengende stor for at det kan ligge an til en tøff reise utvendig, og da garderer vi.

Det er lite å utsette på formen til 3 A.T.M. Angie, og fra spiss er 7-årshoppa hesten å fange til slutt. Veldig god til seier på fine 15.6 i den siste starten, men vi føler at det er litt tøffere i mot ved denne anledningen. Fra Leangen kommer 5 Merkur Garbo til start med sterkt stigende form, og når champion Eirik Høitomt setter seg opp bak Brattås-traveren denne gangen krysser vi tidlig. Bedre til enn på svært lenge står 1 Athena Rod, og dermed bør Tap In-datteren vurderes veldig tidlig (11-prosenter).

Vår rangering: 4 B: 3-5-1 C: 2-8-11 D: 6-7-10

V65-4, 2140 meter voltestart
Vi støter på et kaldblodsløp hvor vi føler at det enorm forskjell på kvaliteten på deltagerne i den fjerde avdelingen (og det er tre hester strøket), og vi er rimelig trygge på at vinneren er å finne blant våre fem utvalgte. En naturlig favoritt etter flere sterke innsatser nå på slutten må 6 Storsjø Frøya bli, og sammen med champion Eirik Høitomt kan det fort bli seier denne gangen. Tapper til sølv på fine 28.9 i et V75-løp på en sprint bak umulige Moe Svarten i den siste starten, og full distanse er ikke noe problem på full form.

Vi er litt tvilsomme til distanseegenskapene på 1 Trysil Knut, men når Geir V. Gundersen setter seg opp bak Spikeld-sønnen skal det uansett være snakk om en tidlig gardering. Det ble en femtepremie i tøft lag for svært kapable 5 Skøylill i den siste starten, og mot litt enklere motstand i kveld bør Ravn Jahn-datteren kunne kjempe om seieren i en feilfri utgave.

Drar fordel av landets hovedbane tror vi 8 Hvalstad Hugin gjør (litt variabel i prestasjonene, men klart god nok på sitt beste), mens usikre 13 Fjellkos Viktor (dog trolig fordel av voltestart) har varslet form nå på slutten (var i ferd med å gå i nærkamp med vinneren til slutt i den siste starten, men det endte med galopp).

Vår rangering: A: 6 B: 1-5-8-13 C: 12-2-4 D: 7-10

V65-5, 1609 meter autostart
Vi finner ikke mange vinnerkandidatene i dette kaldblodsløpet i den femte avdelingen, og hesten å fange fra spiss er 5 Zevs snakk om. Det ble helt feil med flere omstarter og en drepende førsterunde i den siste starten på full vei (og da tok han tidlig kvelden), men nå er tilbake på yndlingsdistansen sprint som gjelder. Vi kan ikke helt se for oss hvem som skal lage tempo på dette løpet utvendig, og med en relativt rolig førsterunde, tror vi Spang Best-sønnen kan vise seg å bli svært vond å fange til slutt (vant sprettlett på 25.1 i sitt siste sprintløp).

Det er etter vårt skjønn ned en liten klase for 9 Gonagas ved denne anledningen, og da betaler vi for den formtoppede 7-åringen på våre to største spilleforslag. Kusken bommet starten i den siste starten, og i et løp det var dårlig tempo på innledningsvis syntes vi Ulsrud Igel-sønnen må få klart godkjent for avslutningen til tredje på 27.3 full vei. Sporet er perfekt i kveld, og sist dagens kusk Gunnar Austevoll kjørte endte det med seier på nettopp dagens arena.

Vi vet ikke hvilke endringer som ble gjort på 6 Jilly i den siste starten (bortsett i fra at champion Høitomt satte seg opp), men det er liten tvil om at noe måtte det ha vært, når Spikeld-datteren nærmest fløy igjennom lydmuren ved triumfen på solide 25.2 full vei i et V75-løp i den siste starten. Klart tøffere forutsetninger i kveld, men vi ble så imponert sist at vi krysser på vårt store system.

Vår rangering: A: 5 B: 9 C: 6-2-3-12 D: 4-1-7-8-10-11

V65-6, 2100 meter autostart
Det er ikke veldig enkelt å vurdere dette ”eliteløpet” for varmblodshester som avslutter denne rebusen, og vi tyr til bred gardering. En hødeløs styrning fra Bo Westergård ble 11 Smoking Gun utsatt for i årsdebuten, og med et litt snillere opplegg underveis i kveld runder fort Yankee Glide-sønnen denne gjengen her til slutt. Løp i kroppen har normalt gjort godt, og vi syntes 6-åringen er snakk om hesten å stå i mot til slutt.

Kviknet veldig til nå på slutten har 2 Auro News gjort, og i kveld står Super News-sønnen helt perfekt til. Friske avslutninger to ganger på rad før han satt fast med tørt krutt i den siste starten, og ved denne anledningen er det varslet et litt mer offensivt opplegg. Dundrer til tet gjør ventelig 5 S.J.`s Gold, og da får vi så se om stridsmoralen til slutt er på topp på full vei.

Løfter seg et lite hakk for hver start gjør 9 Joker C.N. i regi Per O. Midtfjeld, og utgangsposisjonen i kveld kan ikke den dyktige Østfoldingen klage på. Absolutt toppform holder 1 Uppercut Flevo, men det må løse seg til slutt fra et litt sjanseartet innerspor for at Tap In-sønnen skal kunne legge på til sin andre strake triumf.

Vår rangering: A: 11 B: 2-5-9-1 C: 7-12 D: 4-3-6-10

Spilleforslag
Til V65-løpene på Bjerke har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 80, 400, 800 og 2250 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Bjerke
V65 kl. 18.00 (løp 1-6)
V5 kl. 19.00 (løp 4-8)
DD kl. 19.22 (løp 5-6)

Kjøp en bong og se løpene fra Bjerke på NRK2 kl. 19.00-19.45 i kveld.

Kommentarer til denne saken