Tornado i Skien

Foto: hesteguiden.com

Seiersmaskinen Gomnes Tornado så morsk ut i sitt siste seiersløp, og vi tror bare storfavoritten feier konkurrentene av banen i et langløp i kveld. Sjekk våre V5-tips her.

Klikk her for å se våre V5-forslag.

Da var det tilbake til hverdagen etter en fenomenal helg i Stockholm hvor Brioni stod igjen som en høyst overraskende vinner av Elitloppet på 10.5 til drøye 27 ganger pengene (ingen som har vunnet finalen fra åttendespor tidligere), etter at hesten nærmest skled inn på et bananskal til finalen (var femte og utslått i kvalifiseringen før fjerdehesten Define The World korrekt ble disket fra fjerdeplassen etter sjenering av konkurrent).

Vår egen Yarrah Boko må få mer enn godkjent for fjerdeplassen i finalen som innbrakte 300.000 kroner (+125.000 i kvalifiseringen), og etter to sprintløp på hhv 10.3 og 10.7 kan vi vel trygt si at Anderssen-traveren er snakk om en allrounder av de helt sjeldne. Vant som kjent Harper Hanover over 3100 meter i fjor, og det skal bli spennende å se om hesten blir matchet frem i mot de store løpene i Frankrike til vinteren.

Da var det løpet historie, og vi må ta fatt på ny utfordringer til løpene på Klosterskogen i kveld. Styrke i overflod innehar 10 Gomnes Tornado i V5-finalen, og vi kan ikke med vår beste vilje se at Spikeld-sønnen taper dette løpet. 2500 meter bør være midt i blinken (kun startet i et langløp tidligere i karrieren, og det vant han på 28.6), og slik 6-åringen så ut i det siste seierløpet på 26.5 full vei, ja så skal dagens konkurrenter stå veldig tidlig opp for å følge Gulbransen-traveren til slutt.

Det var en voldsom sisterunde fra køen storfavoritten gikk via sporene ved den anledningen, og til slutt var han helt alene på valen. Det ble galopp sist han gjestet dagens arena (dog litt vanskelig forutsetninger den gangen, og da vektlegger vi det mindre), men tidligere har han taklet de krappe svingene i Skien på utmerket vis. Løpet teller kun ti deltagere, og da betyr startsporet i andre rekke mindre (dog trolig bare en fordel med tanke på feilfri avgang).

Vår rangering: A: 10 B: 4-3 C: 1-5-9-11 D: 2-7-8

Annonse: Grøstad/Lerum`s V5-tips til løpene på Klosterskogen kan du finne her.

V5-1, 2100 meter autostart
Vi synes dette løpet for varmblodshester som innleder denne rebusen ligner en helt perfekt oppgave for 5 Olympic Pine, og det virker til å være nærliggende å tro at tet fra start til mål kan være et svært sannsynlig scenario for More Chips-sønnen. Strålende avslutning til tredje etter trafikkproblemer på sisterunden i den siste starten, og dersom stridsmoralen er på topp til slutt, vinner 6-åringen et løp som dette.

Dog alt for ofte heist nødflagget siste 50 til at vi tør å utrope favoritten til en klink vinner, og veldig tidlig aktuelle skal duoen 1 Deliberate Vision og 9 Diva Arvells være. Førstnevnte fikk åndenød til slutt (etter 11.7 første tusen i rygg leder) i et tøft V75-løp etter lang pause i den siste starten, men løp i kroppen har normalt gjort godt (og fra rygg leder via siste indre kan det fort være snakk om en vinner).

Sistnevnte er snakk om en av årgangens beste hopper, og selv om det første gangen ut etter lang pause i et rent grunnlagsløp mot eldre hester som gjelder, ja så tilmåler vi den flotte Varenne-datteren solide vinnersjanser direkte.

Vår rangering: A: 5 B: 1-9 C: 2-8-7-6-4-3

V5-2, 1700 meter voltestart
Vi har et litt småvrient sprintløp for varmblodshester å forholde oss til i den andre avdelingen, og på vårt største spilleforslag stryker vi ingen. Kraftig kuskeforsterket med champion Eirik Høitomt blir 8 Muffin D.K., og selskapet er ikke verre enn at 7-åringen kan få sin første seier for året i kveld. Viste helt grei form ved å bli tredje i et langløp i sitt siste sulkyløp, og vi tror på en topp vinnersjanse.

Dunkel form er det på 7 Conway Hall, men forutsetningene for Gottling-traveren ved denne anledningen må være helt riktige. Variable 2 Mighty Power kan mye på en god dag, mens duoen 5 Nabucca Eastwind og 6 Maggie Augustinu (varslet form i den siste starten ved å bli tredje på fine 14.9 over aktuell distanse) også bør regnes tidlig fra fine spor. Positiv til sølv i den siste starten var 3 Creek`s Superboy, men dette er ikke akkurat typen som rader opp (og da er det vel snakk om en tynn favoritt).

Vår rangering: A: 8 B: 7-3-2-5-6-1-9

V5-3, 2100 meter autostart
Urutinerte varmblodshester på farten i den tredje avdelingen, og bred garderinger å anbefale. Vi syne at 4 En Vie La Rose må få godkjent for fjerdeplassen på 17.1 full vei i den siste starten (stummet litt siste hundre, men vi hadde uansett ned mot 15.5 siste tusen fra utvendig posisjon), og vi synes at det er hakket enklere i mot for den toppstammede 3-årshoppa ved denne anledningen (blir desutten kuskeforsterket med Vidar Hop).

Sikret et veldig fint løp er 1 Justlikealady, og den formsterke 7-årshoppa er snak om hesten å stå i mot til slutt fra rygg leder via siste indre. Stod på flott til sølv på 16.6 full vei i den nest siste starten, og på den prestasjonen skal det være snakk om en het vinnerkandidat i et løp som dette.

Vant i den siste starten gjorde 4 Rocky Finesse, men det er klart tøffere i mot denne gangen (dog under utvikling). Det er intet å utsette på kapasiteten til verken 6 Novel H. (kraftig kuskeforsterket med Lars A. Kolle) eller 10 Fighting Superb (vant i den nest siste starten på tross av galopp), og da har vi nevnt de fem hestene vi har mest tro på i dette løpet.

Vår rangering: A: 3 B: 1-4-6-10 C: 2-9-7-5-8-11-12

V5-4, 2100 meter autostart
V75-klasse på flere av deltagerne i dette varmblodsløpet i den fjerde avdelingen, og vi er rimelig sikre på at vinneren er å finne blant våre fire utvalgte. Etter å ha blitt toer på flotte 13.3 over en sprint bak gode Acolyte Hanover i den tredje siste starten (hoppet seg vekk iden påfølgende) var 9 Cadabra Tooma en sikker vinner på fine 16.0 full vei i den siste starten, og fra et perfekt smygspor i kveld sitter fort den andre strake triumfen.

To voldsomt imponerende triumfer bokførte 1 Out OF Nowhere før han gikk på en smell i langløpet på OGP-dagen, og vi er litt usikre på startferdighetene til Gottling-traveren bak startbilens vinger. Står vel i fare for å bli overflydd ned startsiden, og da kan det hele bli litt sjanseartet (dog klart god nok med fri bane til slutt).

Tøffere en de flest er 3 Dorado, og selv om formen etter en mindre pause er litt uviss på den sterke Love You-sønnen, ja så krysser vi på alle bonger. Tapt sportrekningen har 12 One More Flight gjort, men vi tør ikke avskrive 5-åringen av den grunnen (voldsomt god denne hesten).

Vår rangering: A: 9 B: 1-3-12 C: 7-2-10-4-11 D: 6-8-5

Spilleforslag
Til V5-løpene på Klosterskogen har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 120, 360 og 1120 kroner, som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

PS! Våre DD-forslag på Solvalla i helgen innbrakte rundt 4.400 kroner totalt!

Innleveringsfrister Klosterskogen
V5 kl. 19.05 (løp 3-7)
DD kl. 20.05 (løp 6-7)

Kjøp en bong og se løpene fra Klosterskogen gratis på www.rikstoto.no i kveld.